A imao si i Dobrinju blokiranuEmiremir33 wrote: ↑30/01/2021 20:38Imali su oni taj plan to bez daljnjeg,jer čemu oklopna brigada ili bataljon na Vodovodu,a Mlađeni par stotina metara udaljeni,iza leđa Neđarići i Ilidža.Dobro je Jeff napisao mjesec dana Mlađeni su tu biliNekako s proljeća wrote: ↑30/01/2021 20:31Ne vjerujem u povezivanje JNA na taj način, rahmetli Daut je neki tenk zaustavio mltvljevim koktelom i nisu se iz Lukavice uspjeli povezati spustiti Vrbovskom do kasarne Viktor Bubanj,branioci Mojmila brda su ga životima odbranili, ni tuda se JNA nije uspjela povezati sa Vodovodom (Fata Turkušić). Mi iz Olimpijskog kidali komunikaciju i eventualnu pomoć iz Nedzarića, branioci Dobrinje isto vršili pritisak, od 2 maja 1992 Dobrinja je u potpunom okruženju. Mlađani su o sebi pri sebi ali naoružani, JNA na Vodovodu im je i zaštita i odstupnica, a oboje ih mi držimo u okruženju, i kasrnu Viktor Bubanj smo držali u okruženju. Tako da ne vjerujem u povezivanje, nakon drugog maja 1992. stvari idu van njihovog plana. Ovi naoružani u C fazi su bili usmjereni ka RTV-u kao strateškom objektu, ali su razbijeni do kraja aprila. Pa i ona svadba koja je tragično završila za pokojnog Gardovića na Baščaršiji je potekla iz tog naselja.Emiremir33 wrote: ↑30/01/2021 20:11
Ko zna ovi sa Vodovoda da su krenuli u jak napad,mogli su se spojiti sa Mlađenima,e onda bi bilo svega..Al srećom bilo je kako je i završilo
Antena na krovu.
Snajperisti u Sarajevu..
-
Emiremir33
#5976 Re: Snajperisti u Sarajevu..
- Nekako s proljeća
#5977 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Dobrinju su namjeravali zauzeti, to je činjenica, koju svjedoči okupacija dijela Dobrinje 4 i 1, kao i najvećeg dijela Aerodromskog naselja, dok su još na samom aerodromu JNA snage...sredina juna 1992. to da, a onda se mogu vratiti i na samo brdo Mojmilo i to bi imalo smisla. Ali ovako nema, riješili smo to sve u svoju korist, uz veliku cijenu. @Jeff na dan ubistva penzionera Isanovića koji je navodno popravljao krovnu antenu on jeste žrtva snajperskog djelovanja sa leđa, ali nije mogao biti pripadnik navedene jedinice 11 aprila sigurno. Mislim da je nekada pekao kafe u mjesnoj Zajednici ''Jedinstvo'' . I Gunjak Gojko je pekao kafe prije nego se ispalio na Grbavicu.
-
Emiremir33
#5978 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Znači Isanović treća snajperska žrtva u istom periodu
-
jefff
#5979 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Mozda datum pogibije nije tacno naveden.Nekako s proljeća wrote: ↑30/01/2021 20:48 Dobrinju su namjeravali zauzeti, to je činjenica, koju svjedoči okupacija dijela Dobrinje 4 i 1, kao i najvećeg dijela Aerodromskog naselja, dok su još na samom aerodromu JNA snage...sredina juna 1992. to da, a onda se mogu vratiti i na samo brdo Mojmilo i to bi imalo smisla. Ali ovako nema, riješili smo to sve u svoju korist, uz veliku cijenu. @Jeff na dan ubistva penzionera Isanovića koji je navodno popravljao krovnu antenu on jeste žrtva snajperskog djelovanja sa leđa, ali nije mogao biti pripadnik navedene jedinice 11 aprila sigurno. Mislim da je nekada pekao kafe u mjesnoj Zajednici ''Jedinstvo'' . I Gunjak Gojko je pekao kafe prije nego se ispalio na Grbavicu.
Mislim da odugovlacenje sa Mladjenima jeste imalo jos jedan razlog koji danas poslije svega zvuci debilno ali tada je jos bilo neke nade u mirovno razrjesenje, još. Još toga Maja 1992. sve nade za mir nisu bile ugasene.
- Nekako s proljeća
#5980 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ma naravno, mi nismo bili spremni da preko noći nekoga zamrzimo i da mu naudimo ako je tu sa nama u istim govnima. Bio je sastanak sa njima u samom naselju Mlađeni, i oni su bili zainteresovani da ne bude problema, vjerovatno kupujući dodatno vrijeme da se isele u za njih sigurnije područje. Sastanak sa njima i kod njih u gostima su organizovale civilne vlasti iz mjesnih zajednica C faze, po mojim saznajanjima nekoliko dana prije odlaska konvoja sa 20-tak djece sa ili bez pratnje majki..Italija. Nemam tačan datum izlaska tog haman prvog konvoja.
-
PM72
#5981 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Oruzje je nađeno u Mlađenima tek kad su oni pobjegli.Kakva 93...Kuće su temeljito pretražene i oslobođene vojnog MTS-a kao i sve bijele tehnike,stolarije,keramike,greda,crijepa,kablova...tako da je na kraju rata od jako lijepih i golemih kuća ostala Hirošima.
Samo jednom sam bio u tom naselju i to kod naših minobacačlija.Bila su dva minobacača 82 mm iza jedne kuće u strani a za čuvanje mina koristen je trap za krompir.Sjećam se da je bilo ukupno 17 mina koje su čuvali ko malo vode na dlanu.
Samo jednom sam bio u tom naselju i to kod naših minobacačlija.Bila su dva minobacača 82 mm iza jedne kuće u strani a za čuvanje mina koristen je trap za krompir.Sjećam se da je bilo ukupno 17 mina koje su čuvali ko malo vode na dlanu.
-
PM72
#5982 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Naravno da je laž da je pomenuti 11 aprila bio pripadnik ”Kulin bana” jer ta jedinica tad nije ni postojala.To je jos jedna u nizu nebuloza u knjizi o ZB.Nekako s proljeća wrote: ↑30/01/2021 20:48 @Jeff na dan ubistva penzionera Isanovića koji je navodno popravljao krovnu antenu on jeste žrtva snajperskog djelovanja sa leđa, ali nije mogao biti pripadnik navedene jedinice 11 aprila sigurno.
Znam da se pričalo kako je jedan od pripadnika TO BiH iz PASP-a gađao čovjeka na krovu misleći da je srpski snajperista a on popravljao antenu.Ne znam je li ga pogodio i je li to taj slucaj.
-
Emiremir33
#5983 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Na kraju naselja Mlađeni koje gleda prema Olimpijskom,bilo je 10 do 12 Srpskih kuća,neke sam porodice nabrojao,iz tih kuća je pucano na Tromblonovog saborcaNedobrovoljac wrote: ↑30/01/2021 21:52Aj kad si navalio, evo mog zaključka. Mladjeni su napušteni najkasnije 15.05. jer nema šanse da se ne bi uvezali sa vodovodom, šta ih je moglo sprijeciti, ono malo kuća na brdu iznad olipijskog? A nisu ni pokušali, bar nema takvih navoda.Nekako s proljeća wrote: ↑30/01/2021 19:37Članak je iz maja 1993, a Mlađani su u najmanje dvije faze se iseljavali, u prvoj od 11 do 13 maja 1992. kada ih je oko 15-tak iz naselja Mlađani kroz Olimpijsko naselje prešlo na područje (Nedzarići), i drugoj po nekoj procjeni nakon akcije od 6 juna 1992., kada ubijaju naoružanog Dinu Orovčanina koji je pokušao da uđe u to naselje. Sam pogledaj sliku ispod i pokušaj sebi dati neke odgovore, da ti ih ne namećem, ja samo ubacujem nešto provjerenija saznanja i mišljenja dijela forumaša. Koji su iz ovog ili onog razloga zainteresovani za ova dešavanja do sredine 1992.Nedobrovoljac wrote: ↑30/01/2021 18:10
Iz ovog članka zaključujem da su policija i ABiH već 13. maja kontolisali Mladjene, tog dana su pronašli svo oružje i priveli ovog jednog. A ostali Mladjeni sa optužnice su već bili van svog naselja, Negdje pod kontrolom VRS a. Ili sam nesto pogrešno skonto.
Sve ovo pod predpostavkom da si ti pogrijesio godinu. 92 a ne 93. Ne vjerujem da su tek 93 im pretresli kuće.
Fol je da se ne pripisuje Mlađanima ono što ne treba, ali ih ne treba ni prikrivati ako su u svemu tome i sami ostavili krvav trag komšiluku. Naoružanje navedeno u članku nakon haman godinu dana je korisno kao podsjetnik, čak se i mahalska verzija završava-bili su puni k'o brod. Naravno, u odnosu nas nas.
I u samom naselju C Faza su bili organizovani i naoružani, nešto od toga oružja smo uspjeli da prikupimo do kraja aprila 1992. U organizaciji je bilo do 50 lica, sa sve generalijama kao na zaplijenjenom spisku ispod. Televizija R BIH je bila strateški važan objekat.
Tema je snajperisti pa bi da se vratim na temu sa tim sadržajem, dole kod Miljacke gdje je visoki metalni kran, tačno u liniji sa zgradom RTV-a... je navodno bio snajperista u kabini krana, april-maj 1992.
Prije toga je iz naselja ispaljena zolja po svedočenju PM i to je to. Dvojica ubijenih snajperom su ubijeni iz samog naselja AP kako navodi jedan forumas od strane sumnjivih u crnim uniformama ili od "petokolonasa", svejedno.
Ne verujem ni da bi ZB i Juka pustili mjesec dana Mladjene da uživaju a okolo ljudi ginu sedmicama.
Tromblonov suborac je 06.06 ubijen uz onih kuća na brdu iznad olimpijskog, tako sam ga ja razumio, a ne iz Mladjena.
Mladjeni su kad je zagustilo na Mojmilu 14-15, pobjegli na sigurnije mjesto.
Takodje mi je čudno da neko u maju 93. nalazi onoliko oružje u Mladjenima, a ostao jedan lik da čuva.
A sto se tice ovog spiska, treba mi pojašnjenje. Ja samo vidim lične podatke nekih ljudi i njihov ves, a ne vidim da su angažovani za neki zadatak. Gdje vidiš to u vezi televizije.
Od mene dosta.
-
Emiremir33
#5984 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Te porodice se neprezivaju Mlađeni a Srbi suEmiremir33 wrote: ↑30/01/2021 22:52Na kraju naselja Mlađeni koje gleda prema Olimpijskom,bilo je 10 do 12 Srpskih kuća,neke sam porodice nabrojao,iz tih kuća je pucano na Tromblonovog saborcaNedobrovoljac wrote: ↑30/01/2021 21:52Aj kad si navalio, evo mog zaključka. Mladjeni su napušteni najkasnije 15.05. jer nema šanse da se ne bi uvezali sa vodovodom, šta ih je moglo sprijeciti, ono malo kuća na brdu iznad olipijskog? A nisu ni pokušali, bar nema takvih navoda.Nekako s proljeća wrote: ↑30/01/2021 19:37
Članak je iz maja 1993, a Mlađani su u najmanje dvije faze se iseljavali, u prvoj od 11 do 13 maja 1992. kada ih je oko 15-tak iz naselja Mlađani kroz Olimpijsko naselje prešlo na područje (Nedzarići), i drugoj po nekoj procjeni nakon akcije od 6 juna 1992., kada ubijaju naoružanog Dinu Orovčanina koji je pokušao da uđe u to naselje. Sam pogledaj sliku ispod i pokušaj sebi dati neke odgovore, da ti ih ne namećem, ja samo ubacujem nešto provjerenija saznanja i mišljenja dijela forumaša. Koji su iz ovog ili onog razloga zainteresovani za ova dešavanja do sredine 1992.
Fol je da se ne pripisuje Mlađanima ono što ne treba, ali ih ne treba ni prikrivati ako su u svemu tome i sami ostavili krvav trag komšiluku. Naoružanje navedeno u članku nakon haman godinu dana je korisno kao podsjetnik, čak se i mahalska verzija završava-bili su puni k'o brod. Naravno, u odnosu nas nas.
I u samom naselju C Faza su bili organizovani i naoružani, nešto od toga oružja smo uspjeli da prikupimo do kraja aprila 1992. U organizaciji je bilo do 50 lica, sa sve generalijama kao na zaplijenjenom spisku ispod. Televizija R BIH je bila strateški važan objekat.
Tema je snajperisti pa bi da se vratim na temu sa tim sadržajem, dole kod Miljacke gdje je visoki metalni kran, tačno u liniji sa zgradom RTV-a... je navodno bio snajperista u kabini krana, april-maj 1992.
Prije toga je iz naselja ispaljena zolja po svedočenju PM i to je to. Dvojica ubijenih snajperom su ubijeni iz samog naselja AP kako navodi jedan forumas od strane sumnjivih u crnim uniformama ili od "petokolonasa", svejedno.
Ne verujem ni da bi ZB i Juka pustili mjesec dana Mladjene da uživaju a okolo ljudi ginu sedmicama.
Tromblonov suborac je 06.06 ubijen uz onih kuća na brdu iznad olimpijskog, tako sam ga ja razumio, a ne iz Mladjena.
Mladjeni su kad je zagustilo na Mojmilu 14-15, pobjegli na sigurnije mjesto.
Takodje mi je čudno da neko u maju 93. nalazi onoliko oružje u Mladjenima, a ostao jedan lik da čuva.
A sto se tice ovog spiska, treba mi pojašnjenje. Ja samo vidim lične podatke nekih ljudi i njihov ves, a ne vidim da su angažovani za neki zadatak. Gdje vidiš to u vezi televizije.
Od mene dosta.
-
Emiremir33
#5985 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Nisu te kuće,kuće Turkušića su iznad Dobrinje,naselja Trapara(tzv Starosjedilaca) i kasarne .Ovo je ulica isto Prvomajska sadašnja Hasiba Brankovića.A kod Mlađena je bila ulica 7 septembra (nazvana po zločinu 7 semptembra 1941 godine ustaše ih pobile ili zapalile na Alipašinom mostu)Nedobrovoljac wrote: ↑30/01/2021 23:24 To su ove kuće što je NSP označio na mapi kao Turkusica kuće? One su već na brdu.
-
aldinjo
- trambusek88
#5987 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Fotografisano s mjesta preko kojih ide žuta linija na google earth.

-
jefff
#5988 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ja eto. Sta hoces da kazes? Da je tvoj doprinos bio nesto veci?PM72 wrote: ↑30/01/2021 22:25Naravno da je laž da je pomenuti 11 aprila bio pripadnik ”Kulin bana” jer ta jedinica tad nije ni postojala.To je jos jedna u nizu nebuloza u knjizi o ZB.Nekako s proljeća wrote: ↑30/01/2021 20:48 @Jeff na dan ubistva penzionera Isanovića koji je navodno popravljao krovnu antenu on jeste žrtva snajperskog djelovanja sa leđa, ali nije mogao biti pripadnik navedene jedinice 11 aprila sigurno.
Znam da se pričalo kako je jedan od pripadnika TO BiH iz PASP-a gađao čovjeka na krovu misleći da je srpski snajperista a on popravljao antenu.Ne znam je li ga pogodio i je li to taj slucaj.
-
PM72
#5989 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Pišem o tome kako jedinica Kulin ban u C fazi Alipasinog polja nije ni postojala 11.04.1992 a pomenute akcije u kojima su učestvovali...kakve akcije...
U lažima i falsifikatima prevazićete velikosrbe.Počeli ste i serije snimati ...šta kaže Bakirova majka 02.05.1992...jesi li mi puno ranjen sine braneći Predsjednistvo...
Bljak.
U lažima i falsifikatima prevazićete velikosrbe.Počeli ste i serije snimati ...šta kaže Bakirova majka 02.05.1992...jesi li mi puno ranjen sine braneći Predsjednistvo...
Bljak.
- Nekako s proljeća
#5990 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Trolaš momački care. Predrag Stijačić je sa Veliborom Antonićem poginuo 16 maja 1992., u centu naselja od par četničkih minobacačkih granata. Pokojni Predrag Stijačić jeste bio pripadnik TO RBIH i jeste 14 maja 1992. bio u akciji tj dodijeljenom zadatku u području Doma zdravlja , koji je kao objekat bio ''ničiji'' ali ipak bliži našoj borbenoj liniji u odnosu na neprijatelja u Nedzarićima.
Učesnici te aktivnosti su u jednom momentu došli u situaciju da ima je zemsni gas bio najozbiljniji neprijatelj, jer je curio iz neke tokom puškaranja oštećene cijevi, veliki komadi stakla pri padanju tj obaranju pješadijskom municijom iz Nedzarića su im bili prijeteći žileti za glave prije svega. Neko od radnika ili osiguranja Doma zdravlja im je otvorio neki preventivno zabarikadiran ulaz-izlaz i sklonili su se na sigurno, a onda ih je neki kombi kamion pokupio i tako su završili svoj doprinos pritiska na neprijatelja 14 maja 1992. Kažem pritiska , jer je tog 14 maja pokušana prva deblokada grada u pravcu Ilidze. Sastanak dijela komandira jedinica je bio dan ili dva prije, u osnovnoj školi Pavle Goranin u bazi Dzina, tu je jedinici ''Kulin Ban'' dodijeljen Dom zdravlja kao zadatak, jer do tada nisu imali raspored i taj prostor je bio nepokriven. Dakle, pokojni Predrag Stijačić jeste u vrijeme svoje smrti bio pripadnik te jedinice TO RBIH.
Učesnici te aktivnosti su u jednom momentu došli u situaciju da ima je zemsni gas bio najozbiljniji neprijatelj, jer je curio iz neke tokom puškaranja oštećene cijevi, veliki komadi stakla pri padanju tj obaranju pješadijskom municijom iz Nedzarića su im bili prijeteći žileti za glave prije svega. Neko od radnika ili osiguranja Doma zdravlja im je otvorio neki preventivno zabarikadiran ulaz-izlaz i sklonili su se na sigurno, a onda ih je neki kombi kamion pokupio i tako su završili svoj doprinos pritiska na neprijatelja 14 maja 1992. Kažem pritiska , jer je tog 14 maja pokušana prva deblokada grada u pravcu Ilidze. Sastanak dijela komandira jedinica je bio dan ili dva prije, u osnovnoj školi Pavle Goranin u bazi Dzina, tu je jedinici ''Kulin Ban'' dodijeljen Dom zdravlja kao zadatak, jer do tada nisu imali raspored i taj prostor je bio nepokriven. Dakle, pokojni Predrag Stijačić jeste u vrijeme svoje smrti bio pripadnik te jedinice TO RBIH.
- Nekako s proljeća
#5991 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Ne znam tačan datum ovog zabilježenog momenta, cijev je okrenuta kroz međuprostor dva bloka stambenih zgrada-ka naselju Mlađeni u dubini. April-maj 1992. u naselju C faza. Bočno od strijelca sa fotografije je blok od nekoliko stambenih zgrada naslonjenih jedna uz drugu. Pri kraju je zgrada pred kojom je 15 maja 1992. ubijen Čamdzić , a ne znam koliko prije je u istom bloku zgrada ali na krovnom dijelu ubijen penzioner Isanović. Tražio sam navedeni aprilski datum ali mrka kapa.
Drugi međuprostor između stambenih zgrada desno se ne vidi, a on je omogućavao strijelcu iz naselja Mlađeni, da likvidira ovog branioca sa slike , zato se i drži zaklona. Neko puškaranje je izgleda bilo na relaciji C faza-naselje Mlađani.
-
PM72
#5992 Re: Snajperisti u Sarajevu..
11 APRILA 1992 jedinica Kulin ban nije postojala.U tekstu se pominju akcije te jedinice do 11 aprila.Kakve bolan akcije? i trolanje napisati da to nije tacno?Nekako s proljeća wrote: ↑01/02/2021 09:31 Trolaš momački care. Predrag Stijačić je sa Veliborom Antonićem poginuo 16 maja 1992., u centu naselja od par četničkih minobacačkih granata. Pokojni Predrag Stijačić jeste bio pripadnik TO RBIH i jeste 14 maja 1992. bio u akciji tj dodijeljenom zadatku u području Doma zdravlja , koji je kao objekat bio ''ničiji'' ali ipak bliži našoj borbenoj liniji u odnosu na neprijatelja u Nedzarićima.
![]()
Last edited by PM72 on 01/02/2021 10:16, edited 1 time in total.
- Nekako s proljeća
#5993 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ova iz 1994 je dobra zbog svoje autentičnosti, bez u miru izgrađenih objekata kao dodatnih prepreka na pravcu strijelac-meta.Negdje u arhivu imam fotografiju na kojoj je umjesto sadašnje crkve razapet šator ili balon tako nekako, valjda iz vremena kada je Papa iz Rima bio sa nama u mislima, bar medijski se to tako predstavljalo a bilo od značaja.trambusek88 wrote: ↑31/01/2021 21:13 Fotografisano s mjesta preko kojih ide žuta linija na google earth.
![]()
Obavještajna zajednica ne osporava likvidaciju rahmetli Šakića. Ali nije njima nikada vjerovati, jer se služe u prikrivanju i plasiranjem namjenskih dezinformacija da skrenu sa pravog traga. Za volje ti, hvala na dosadašnjim

-
PM72
#5994 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Prije nego što napraviš "predah",odgovori jel to možda mene sumnjičiš da "prikrivam i plasiram namjenske dezinformacije" tako što napišem da nešto nije istina?Nekako s proljeća wrote: ↑01/02/2021 10:16 Obavještajna zajednica ne osporava likvidaciju rahmetli Šakića. Ali nije njima nikada vjerovati, jer se služe u prikrivanju i plasiranjem namjenskih dezinformacija da skrenu sa pravog traga. Za volje ti, hvala na dosadašnjimmapama 2002. Ja ću morati da napravim predah od prošlosti.
-
jefff
#5995 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Dobro si ovo nasao.Nekako s proljeća wrote: ↑01/02/2021 09:53
Ne znam tačan datum ovog zabilježenog momenta, cijev je okrenuta kroz međuprostor dva bloka stambenih zgrada-ka naselju Mlađeni u dubini. April-maj 1992. u naselju C faza. Bočno od strijelca sa fotografije je blok od nekoliko stambenih zgrada naslonjenih jedna uz drugu. Pri kraju je zgrada pred kojom je 15 maja 1992. ubijen Čamdzić , a ne znam koliko prije je u istom bloku zgrada ali na krovnom dijelu ubijen penzioner Isanović. Tražio sam navedeni aprilski datum ali mrka kapa.
Drugi međuprostor između stambenih zgrada desno se ne vidi, a on je omogućavao strijelcu iz naselja Mlađeni, da likvidira ovog branioca sa slike , zato se i drži zaklona. Neko puškaranje je izgleda bilo na relaciji C faza-naselje Mlađani.
Mujo Isanovic, Eniz Camdzic, Predrag Stijacic, Veibor Antonic bili su pripadnici jedinice ZB Bosnae 12.
Orovcanin Elmedin pripadnik jedinice ZB Bosnae 6. prem da Tromblon kaze da je ipak bio pod komandom Abadzica u Bosnae 101. Postoji moguca greska kod fotografije rahmetli Elmedina.
Enver Sakic komandant jedinice ZB Bosnae 22.
-
PM72
#5996 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ako si ti bio -i oni su...
Zamisli da ja tebi nabrajam komšije iz Pazarića jal Tarčina pa te ubjeđujem u nešto...jer sam našao na googlu.
E nemoj i ti mene -Allaha ti.Ja odrastao sa tim ljudima.Otiđi na Pale pa Veliborovom bratu i materi odnesi kakvu plaketu ZB...
Zamisli da ja tebi nabrajam komšije iz Pazarića jal Tarčina pa te ubjeđujem u nešto...jer sam našao na googlu.
E nemoj i ti mene -Allaha ti.Ja odrastao sa tim ljudima.Otiđi na Pale pa Veliborovom bratu i materi odnesi kakvu plaketu ZB...
-
90minut
#5997 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Koliko ste dosadni vas dvojica s raspravama i podjebavanjima jedan drugoga, nađite se fino na kafi pa glumite mangupa jedan drugom pustite se foruma.
Konta covjek bar zbog palih boraca da ce te se suzdržati, al' jok iz teme u temu isto.
Konta covjek bar zbog palih boraca da ce te se suzdržati, al' jok iz teme u temu isto.
-
PM72
#5998 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ja se u potpunosti slažem s tobom ali dosta više laži i izmišljotina.Sa lažima i falsifikatima nećemo ništa postići.
-
jefff
#5999 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Od ostalih pripadnika jedinice ZB Bosnae 12. zivot su dali;
Durakovic Harun 08.05.1993. Pofalici.
Dzihanic Mehmedalija 06.03.1993. Mojmilo Brdo.
Causevic Zajko 16.06.1995. Dobrinja.
Banda Meho 01.08.1992. Sarajevo.
Brđanin Sacir 07.03.1993. Vojnicko Polje.
Arnautovic Nedzad 09.12.1993. Dobrinja.
Dzafovic Ahmet 21.12.1993. Alipasino Polje.
Đozo Semso 16.06.1995. Dobrinja.
Kadric Ismar 14.09.1992 Sarajevo.
Kruscica Mursid 11.12.1992. Mojmilo Brdo.
Selmanovic Dzemal 08.12.1992. Nedzarici.
Tolja Damir 14.12.1992. Nedzarici.
Trgo Nedzib 04.02.1993. Lukavicka cesta.
Takodjer od stare Sarajevske familije

Durakovic Harun 08.05.1993. Pofalici.
Dzihanic Mehmedalija 06.03.1993. Mojmilo Brdo.
Causevic Zajko 16.06.1995. Dobrinja.
Banda Meho 01.08.1992. Sarajevo.
Brđanin Sacir 07.03.1993. Vojnicko Polje.
Arnautovic Nedzad 09.12.1993. Dobrinja.
Dzafovic Ahmet 21.12.1993. Alipasino Polje.
Đozo Semso 16.06.1995. Dobrinja.
Kadric Ismar 14.09.1992 Sarajevo.
Kruscica Mursid 11.12.1992. Mojmilo Brdo.
Selmanovic Dzemal 08.12.1992. Nedzarici.
Tolja Damir 14.12.1992. Nedzarici.
Trgo Nedzib 04.02.1993. Lukavicka cesta.
Takodjer od stare Sarajevske familije

-
PM72
#6000 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Od gore pomenutih polovinu sam znao i nijedan nije bio u ZB...za Šaćkom rahmetli sam i suzu pustio a mobilisan je u junu ili julu 1992,kad je krenula mobilizacija...jedan od pomenutih je poginuo od vlastite granate a rahmetli Nećko izvučen je uz pomoć UNPROFOR-a nakon neuspjesnog izvlacenja sa oklopnim transporterom (bio je i snimak ).Izvukli su ga njegovi drugovi obučeni u bijelo kao bolničari dok su unproforci stajali između...
Ipak ti hvala sto si ovo objavio...neke datume sam i zaboravio
Ipak ti hvala sto si ovo objavio...neke datume sam i zaboravio