Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Grean

#103126 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Raigor Stonehoof wrote: 31/01/2021 14:21
vicious wrote: 31/01/2021 14:00
Grean wrote: 31/01/2021 12:38 Nego sta li ce biti sa Tatarom i Milicevicem ako ne produze.

Do sad je bilo pravilo tribine sto ne vjerujem da ce vaziti za Tatara, ipak je 3,5 godine tu ako se dobro sjecam.

Sto se Milicevica tice, ako je bilo pravilo za neke ranije pravila se treba drzati.
Ma meni je to "pravilo" svakako glupo i besmisleno.
Odrices se igraca kojeg svakako moras placati do kraja ugovora, a drugo ne razumijem zasto se od nekog igraca uopste kao očekuje da mora produžtii ugovor, ako misli da ima bolje opcije normalno je da neće i da misli ici dalje po isteku ugovora. Pogotovo u danasnje vrijeme kad svakako svi igraju za pare.
Zbog kompleksa vise vrijednosti. Ljudi nisu realni. Isto sam pricao kad smo sa Lazicem i Adukorom taj debilizam provodili.

Ugovor ima trajanje, i do njegovog kraja ga treba postovati. Ako ti igrac moze pomoci da ostvaris cilj, a imas ga na raspolaganju, onda ga trebas i koristiti i ne smanjivati sebi sanse za ostvarivanje tog cilja zbog tvrdoglavosti.
Ja se bas i ne slazem. Treba gledati interes kluba.

Ako su tad produzili Rahmanovic i Tatar, sto popustati Adukoru i kasnije Lazicu.

Ako je sad Rahmanovic izabrao da ode za slabije uslove samo da bi klub zaradio to treba da bude na nekin nacin ugradjeno u politiku kluba, da je to nesto sto se cijeni.

Svi oni u FKS dobro prodju, karijera im se uglavnom vraca u zivot, zaradjuju puno vise nego u bilo kom bh klubu, neka to malo i cijene. Jedini izuzetak je Tatar jer je jednom vec produzio pod istim pritiskom ili uslovima.
Raigor Stonehoof

#103127 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Slazem se, treba gledati interes kluba. Jel interes kluba da zbog inata dovodis u pitanje osvajanje titule?
Grean

#103128 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Nema ni titula bez para a i sumnjam da ce nam Milicevic odluciti titulu kao sto je nisu ni Adukor ni Lazic.

Malo je problem sto smo mi osjetili da smo na necijoj sisi pa ide razmisljanje, ima on pa neka napumpa koliko treba a mi cemo ispadati dzekovi, davati im koliko zinu i onda da idu bez obestecenja. Ja mislim da oni koje je izabrao da vode klub treba da se odnose prvenstveno prema finansijama kao da su iz njihovog dzepa pa tek onda sve ostalo, titule, Evropa, roster igraca. Ono od cega se zivi je No1.
Raigor Stonehoof

#103129 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Grean wrote: 31/01/2021 15:04 Nema ni titula bez para a i sumnjam da ce nam Milicevic odluciti titulu kao sto je nisu ni Adukor ni Lazic.

Malo je problem sto smo mi osjetili da smo na necijoj sisi pa ide razmisljanje, ima on pa neka napumpa koliko treba a mi cemo ispadati dzekovi, davati im koliko zinu i onda da idu bez obestecenja. Ja mislim da oni koje je izabrao da vode klub treba da se odnose prvenstveno prema finansijama kao da su iz njihovog dzepa pa tek onda sve ostalo, titule, Evropa, roster igraca. Ono od cega se zivi je No1.
Opet, ako ne osvojis titulu, te finansije ce biti puno manje. Dakle, ako ce se odnositi prema lovi kao da je iz njihovog dzepa, trebaju uciniti sve da je osvoje i koristiti sve raspolozive instrumente (igrace) da je sto prije obezbjede.

S obzirom da nam je otisao najbolji igrac, napadaca ni na mapi a pripreme pred kraj, mislim da se ne mozemo odreci ni Dusana Hodzica, a kamoli dvojice od 3 najkorisnija igraca.
Dinostula

#103130 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Grean wrote: 31/01/2021 15:04 Nema ni titula bez para a i sumnjam da ce nam Milicevic odluciti titulu kao sto je nisu ni Adukor ni Lazic.

Tatar je do sad donio direktno 2 titule i kup i na pragu je trece titule igrac koji i ako nece da potpise MORA igrati.Igraci tipa Adukora,Milicevica i Lazica ne odlucuju titulu ali igraci kao sto su Tatar ili Fanimo su jako vazni.A zamjene za Tatara nemamo.
Grean

#103131 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Slazem se za Tatara, prije svega jer je drugi ugovor.

Nakon što je dijagnostikovana ruptura prednjeg križnog ligamenta uslijed povrede na treningu, u narednim danima operaciji rekonstrukcije bit će podvrgnut mladi Dino Islamović. Predviđeno vrijeme oporavka je šest do sedam mjeseci.

https://scsport.ba/mladi-fudbaler-saraj ... nom-planu/
Ovaj mali Dino Islamovic bas nema srece. Pisali su da je dobar talenat ali da je imao problema sa bolovima u koljenima te da ga je to usporilo u razvoju i sad ovo.

Ranije sam vec pisao, koji je po redu koji je pokidao ligamente? Cini mi se da je ovo kod nas bas prezastupljena povreda ili ja ne pratim druge.

Kovacevic, Catakovic, Pidro, Hebibovic, Sabanovic, (mislim da je bila ta povreda), Ahmetovic i sad Islamovic. Ovo sto se ja sjecam.
vicious

#103132 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by vicious »

Grean wrote: 31/01/2021 14:29
Raigor Stonehoof wrote: 31/01/2021 14:21
vicious wrote: 31/01/2021 14:00
Ma meni je to "pravilo" svakako glupo i besmisleno.
Odrices se igraca kojeg svakako moras placati do kraja ugovora, a drugo ne razumijem zasto se od nekog igraca uopste kao očekuje da mora produžtii ugovor, ako misli da ima bolje opcije normalno je da neće i da misli ici dalje po isteku ugovora. Pogotovo u danasnje vrijeme kad svakako svi igraju za pare.
Zbog kompleksa vise vrijednosti. Ljudi nisu realni. Isto sam pricao kad smo sa Lazicem i Adukorom taj debilizam provodili.

Ugovor ima trajanje, i do njegovog kraja ga treba postovati. Ako ti igrac moze pomoci da ostvaris cilj, a imas ga na raspolaganju, onda ga trebas i koristiti i ne smanjivati sebi sanse za ostvarivanje tog cilja zbog tvrdoglavosti.
Ja se bas i ne slazem. Treba gledati interes kluba.

Ako su tad produzili Rahmanovic i Tatar, sto popustati Adukoru i kasnije Lazicu.

Ako je sad Rahmanovic izabrao da ode za slabije uslove samo da bi klub zaradio to treba da bude na nekin nacin ugradjeno u politiku kluba, da je to nesto sto se cijeni.

Svi oni u FKS dobro prodju, karijera im se uglavnom vraca u zivot, zaradjuju puno vise nego u bilo kom bh klubu, neka to malo i cijene. Jedini izuzetak je Tatar jer je jednom vec produzio pod istim pritiskom ili uslovima.
Ali kako može biti interes kluba da posadi igrača pola godine na tribinu i plaća ga? Sam sebi uskraćuješ opciju u igri, pogotovo ako je bitniji igrač. Ovo "ako nećeš da produžiš nećeš ni igrati" nije način rada jednog ozbiljnog kluba, nego obična ucjena.
Zaštita interesa je potpisivanje dužih ugovora, pa ako hoće transfer ide obeštećenje. Ali našim klubovima je to prevelik rizik, dvogodišnji ugovori plafon. :D

A što se tiče Rahmanovica, ni sekunde ne vjerujem u to da je odbio bolju ponudu za ljeto da bi klub nešto zaradio, to su priče za malu djecu. Nažalost oko tih transfera se ovdje obično drugi pitaju više nego sam igrač, i silni "menadžeri" i agenti su tu na svom terenu, pa nikad nećemo ni znati detalje. A sa tim Konyasporom očigledno postoji neka uhodana shema, čim je tu onoliko igrača s naših prostora.

Upeglah ja :)
Ukratko, ne sviđa mi se metoda banovanja igrača koji ne produže ugovor, i eto. :)
omega369

#103133 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Ma sve, apsolutno sve podrediti da se titula osvoji ove godine. Nema tu puno filozofiranja
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#103134 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

vicious wrote: 31/01/2021 19:15 Ali kako može biti interes kluba da posadi igrača pola godine na tribinu i plaća ga? Sam sebi uskraćuješ opciju u igri, pogotovo ako je bitniji igrač. Ovo "ako nećeš da produžiš nećeš ni igrati" nije način rada jednog ozbiljnog kluba, nego obična ucjena.
Zaštita interesa je potpisivanje dužih ugovora, pa ako hoće transfer ide obeštećenje. Ali našim klubovima je to prevelik rizik, dvogodišnji ugovori plafon. :D

A što se tiče Rahmanovica, ni sekunde ne vjerujem u to da je odbio bolju ponudu za ljeto da bi klub nešto zaradio, to su priče za malu djecu. Nažalost oko tih transfera se ovdje obično drugi pitaju više nego sam igrač, i silni "menadžeri" i agenti su tu na svom terenu, pa nikad nećemo ni znati detalje. A sa tim Konyasporom očigledno postoji neka uhodana shema, čim je tu onoliko igrača s naših prostora.

Upeglah ja :)
Ukratko, ne sviđa mi se metoda banovanja igrača koji ne produže ugovor, i eto. :)
:thumbup:
I ja tako razmisljam, naravno u interesa kluba. Onda i Hadzic treba odgovarati. Jbg ako potpises igraca na godinu a ne na 4 znaci ne znas da prepoznas vrijednost i neces da stanes iza svoje odluke. Nego eto ako se dokaze onda cemo tribinama ucjenjivati. OK, jos nismo na nivou da dajemo jake i duze ugovore ali onda nema ni "principa". Ja vjerujem u Rahmanovicevu pricu. I klub se pita, vjerovatno su se dogovorili. A i valja ovdje riskirati i 6 mjeseci igrati po oranicama.
Logovan

#103135 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Eto nista od Hadzica. Potpisao je za Lokomotivu.
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#103136 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Impressum »

Logovan wrote: 01/02/2021 13:53 Eto nista od Hadzica. Potpisao je za Lokomotivu.
Sretno mu bilo.
Idemo dalje.
al-em

#103137 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by al-em »

Logovan wrote: 01/02/2021 13:53 Eto nista od Hadzica. Potpisao je za Lokomotivu.
Taj nije nista bolji od napadača kojeg već imamo.
Analiticarr

#103138 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Nas SD kaze da je pojacanje zavrseno
Raigor Stonehoof

#103139 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Ahmetovic se oporavio, dakle pojacanje

:D
Logovan

#103140 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

al-em wrote: 01/02/2021 16:10
Ma meni nije nista posebno. Ne znam cemu sva ova frka oko njega, pocevsi od ganjanja da ga dovedemo pa do toga kako dosta raje misli da je odlican napadac, ali dobro hajde svako ima svoje misljenje.
Dinostula

#103141 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Logovan wrote: 01/02/2021 16:29
al-em wrote: 01/02/2021 16:10
Ma meni nije nista posebno. Ne znam cemu sva ova frka oko njega, pocevsi od ganjanja da ga dovedemo pa do toga kako dosta raje misli da je odlican napadac, ali dobro hajde svako ima svoje misljenje.
Jarane i mali Hadzic iz Mladosti je bolji spic od Handzica a ovaj Irfan je za njega Benzema.Ne mozemo znati kakav bi bio kad ga nismo ni doveli.Od Handzica tesko moze neko biti gori,mozda jedino Antiparmakovski. :D
East_side

#103142 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

Mi moramo vec sada imati ozbiljan plan za ljetni prelazni rok ako kontamo sta napraviti u Evropi. A i ne samo to, nego ako kontamo i dalje biti dominantni u domacem fudalu. Pogotovo ako ne produze ugovore Tatar i Milicevic i napuste nas na kraju sezone kao slobodni igraci. Napustio nas je vjerovatno najbolji igrac - Rahmanovic. Ahmetovic je imao ozbiljnu povredu, dugo je van terena. A i kad se oporavi, godine su tu... Onda jos oduzmi i Tatara i Milicevica.

Bojim se da ne moramo dovesti samo spica, vec spica i krilo. Plus stopera i to dobrog. Ako se nastave ovi odlasci kako sam naveo, a izvjesno je da hoce...
Dinostula

#103143 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Ante Vukušić otisao u Rumuniju krizaj i njega sa spiska.
Grean

#103144 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

East_side wrote: 01/02/2021 18:40 Mi moramo vec sada imati ozbiljan plan za ljetni prelazni rok ako kontamo sta napraviti u Evropi. A i ne samo to, nego ako kontamo i dalje biti dominantni u domacem fudalu. Pogotovo ako ne produze ugovore Tatar i Milicevic i napuste nas na kraju sezone kao slobodni igraci. Napustio nas je vjerovatno najbolji igrac - Rahmanovic. Ahmetovic je imao ozbiljnu povredu, dugo je van terena. A i kad se oporavi, godine su tu... Onda jos oduzmi i Tatara i Milicevica.

Bojim se da ne moramo dovesti samo spica, vec spica i krilo. Plus stopera i to dobrog. Ako se nastave ovi odlasci kako sam naveo, a izvjesno je da hoce...
Stoper Kurdic, siguran sam mogao je vec sad zamijeniti Milicevica, bio najstandardniji igrac NP-a, igrac kola cini mi se kad su uzeli Partizana i evo u Albaniji odmah izborio mjesto.

Za krilo vidjet cemo Resica u Slobodi. Nije Tatar ali nije ni Tatar bio Tatar kad je dosao kod nas.

Samo spic i nista vise. Stvarno smo pokriveni. Nije uvijek trava zelenija negdje drugo.
gold'n'brown

#103146 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Ako ovaj Matavz potpise Hadziji svaka cast.
Logovan

#103147 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

https://sportsport.ba/fudbal/tim-matavz-sarajevo/389720

Vala nerealno mi je da ovaj dođe haha :-) :D
gold'n'brown

#103148 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Logovan wrote: 01/02/2021 21:17 https://sportsport.ba/fudbal/tim-matavz-sarajevo/389720

I meni vala :) realniji je Ibisevic nego ovaj :D
ZonFon

#103149 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ZonFon »

Samo je bitno da ima motiv Benke i Ahme. Ako tako bude trpanje u najavi.
Maharadza

#103150 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

gold'n'brown wrote: 01/02/2021 21:21
Logovan wrote: 01/02/2021 21:17 https://sportsport.ba/fudbal/tim-matavz-sarajevo/389720

I meni vala :) realniji je Ibisevic nego ovaj :D
https://youtu.be/zRVYEFcrlGA?t=133 :skoljka:
Locked