Nije tu ništa nedorečeno. Šupku je nepravda nabijena na nos. Nebitno je ko ju je nabio s kasetama, bitno je ovo nabijanje s krvlju._BataZiv_0809 wrote: ↑29/01/2021 22:33 Cache odlicanHaneke djeluje zanimljivo, iako nisam ljubitelj filmova koji ostaju nedoreceni.
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- johnnykola
#53001 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Last edited by johnnykola on 30/01/2021 03:02, edited 1 time in total.
- johnnykola
#53002 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

HRT3 20.05 sati.
Drugi dio filma.
Šta je to sistemsko i svako drugo najgore zlo pogledajte večeras i za sedam dana (drugi dio filma). Najbolji neamerički i dokumentarni film koji sam pogledao prošle godine.
Jedan od daleko najpotresnijih filmova o holokaustu, dokumentarni film Šoa francuski redatelj Claude Lanzmann snimao je punih jedanaest godina. Počeo je 1973., i kako je sam rekao, nije mogao prestati. Više od tristo sati snimljenog filmskog materijala postalo je film koji traje devet sati i petnaest minuta. Niz je to užasnih svjedočanstava holokausta ili kako je Lanzmann govorio "zbor glasova i lica ubojica, žrtava i promatrača". Čut ćemo svjedočanstva o logorima Treblinka, Auschwitz-Birkenau, Chelmno i Varšavskom getu.
Iako je većina svjedoka s kojima je razgovarao, pa i sam redatelj, već pokojna, svjedočanstva su ostala trajno zabilježena u filmu Šoa, što na hebrejskom znači užas.
Puno više o filmu na sljedećem linku.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu B3:

AMC 20.30 sati.
Odlična crna komedija.
Nakon bankrota bračni se par okreće kriminalu. Korporativni glavonja Dick (Jim Carrey) trebao je biti promoviran u tvrtki za komunikacije, divovskom Globodyneu, ali je umjesto toga završio pred kamerama odgovarajući na pitanje zašto je direktor (Alec Baldwin) odjednom prodao svoj udio u dionicama. Dick se nađe usred urnebesa nalik na skandal u Enronu: sve što je smatrao svojim, najednom je otišlo u vjetar. Da stvari budu još gore, kada stigne kući, kako bi podijelio vijesti sa svojom ženom Jane (Téa Leoni), ona ga obavijesti da je upravo dala otkaz na svome poslu. Bez ikakvih prihoda, bez ušteđevine, sa sinom (Aaron Michael Drozin) kojega treba uzdržavati i dugom koji raste kao voda oko New Orleansa, Dick i Jane vide samo jedan izlaz: morat će se okrenuti zločinu kako bi se izvukli iz „crvenoga“.

Alternativna TV 22.25 sati.
Odličan baziran na istinitim događajima o porastu kriminala.
- ExNihilo
#53003 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Naravno, a nije vala ni da snima smeće. Od zadnjih 6 filmova, tri puta je nominiran za najbolju ulogu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#53004 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Hocemo li na Klubu filma pokrenuti subtemu-filmove kojeg glumca/glumice/rezisera gledate samo zbog toga sto on/ona glumi/rezira, bez obzira na sami kvalitet filma? @ExNihilo
- johnnykola
#53005 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moj favoriti Haneke i Bruno Dumont. Iduće je sedmice Hanekeov Happy End na telki._BataZiv_0809 wrote: ↑30/01/2021 09:44 Hocemo li na Klubu filma pokrenuti subtemu-filmove kojeg glumca/glumice/rezisera gledate samo zbog toga sto on/ona glumi/rezira, bez obzira na sami kvalitet filma? @ExNihilo

-
omar little
#53006 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
prosle godine nekad sam gledala "flight", usprkos denzelu
, i prijatno sam se iznenadila. nisam ocekivala ni znala nista pa mi je krajnji dojam bio sasvim okej. stavise, svidio mi se film, uz sve mane. (eksuali, mislim da cu ga bas opet pogledati za vikend.) zemeckis je radio i vise no osjetljiva je njemu karakteristicna patetika, za koju obicno nemam puno strpljenja, ali ovdje me je denzel nepopustiljivo drzao za rever cijeli film da te stvari nisam uzimala u obzir do nakon gledanja. denzela ne pratim redovito vise, ali ovdje je odigrao najbolju ulogu od...ne pamtim. ne vidim niti jednog drugog glumca koji bi ulogu mega giga cool pilota, sa istim takvim sposobnostima, tako uspjesno utjelovio sa studenim virovima psiholoskih borbi i dvojbi. mozda steve mcqueen, ali vise u cool part nego u prezentaciji individualisticke borbe i toj, sto bi rekle kolege
, character study.
sa krajem imam problem, kao i sa dozom religioznih tematskih undertones (ovo je subjektivno jer me takve stvari opcenito ne zanimaju previse no vidim kako i zasto ovdje idu) ali, sve u svemu, da ne serem vise omarka stajl
lajkam.
najbolje je sto manje znati o filmu prije gledanja.
sa krajem imam problem, kao i sa dozom religioznih tematskih undertones (ovo je subjektivno jer me takve stvari opcenito ne zanimaju previse no vidim kako i zasto ovdje idu) ali, sve u svemu, da ne serem vise omarka stajl
najbolje je sto manje znati o filmu prije gledanja.
- dale cooper
#53007 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
David Lynch...očigledno.
Ali osim Dunea, on i nema krševa u svojoj filmografiji. Doduše i ne štanca filmove kao neki drugi.
- House
- ExNihilo
#53009 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Je li ovaj Soul tipični Pixar film iz zlatne ere Ratatouille - Wall-e - Up - Brave, ili je neki odmak od stare formule?
- zomri
#53010 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
uf za režisere ja mislim da svi imamo po više od tuceta koje pratimo i gledamo svaki film. jarmusch, ferara, nichols, braća koen, haneke, tarr, reygades, scorsese, villeneuve, lynch... teže je naći glumca ili glumicu kojima ćeš gledati svaki filmdale cooper wrote: ↑30/01/2021 18:42 David Lynch...očigledno.Ali osim Dunea, on i nema krševa u svojoj filmografiji. Doduše i ne štanca filmove kao neki drugi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#53011 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da me ne peglate na drugim topicima
Ne gledam vise filmove
Koliko god to zvucalo cudno
Dakle ne gledam filmove.
Nakon 5000 naslova iz kolekcije jednostavno ostricu vise nemam za gledanje...nekad ih po 4 dana gledam...oni gledaju mene
Ali da ne bude bezvezni unos
Preporucam novi Invisible man
Gledao sam ga samo 3 dana
8/10
Ne gledam vise filmove
Dakle ne gledam filmove.
Nakon 5000 naslova iz kolekcije jednostavno ostricu vise nemam za gledanje...nekad ih po 4 dana gledam...oni gledaju mene
8/10
- ExNihilo
#53012 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Šteta svih dvixa koji nikad neće doći na red. 
- dale cooper
#53013 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Mislim da nemam glumca kojemu sam toliko odan. A za režisere se i ja slažem. Lynch mi je - ono ostavi apsolutno sve što radiš u datomzomri wrote: ↑30/01/2021 21:46uf za režisere ja mislim da svi imamo po više od tuceta koje pratimo i gledamo svaki film. jarmusch, ferara, nichols, braća koen, haneke, tarr, reygades, scorsese, villeneuve, lynch... teže je naći glumca ili glumicu kojima ćeš gledati svaki filmdale cooper wrote: ↑30/01/2021 18:42 David Lynch...očigledno.Ali osim Dunea, on i nema krševa u svojoj filmografiji. Doduše i ne štanca filmove kao neki drugi.
momentu i pogledaj seriju/film tip režisera - i mislim da nemam ni jednog drugog baš takvog. Ali imam dosta ovih kojima pogledam
svaki film, možda ne odmah, ali obavezno pogledam. Kao braća Coen, PTA, Wes Anderson, Kaufman, Nolan, Villeneuve, Aronofsky.
- zomri
#53014 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
komi ako ti je neko oteo account trepni dva putaBlack swan wrote: ↑30/01/2021 21:52 Da me ne peglate na drugim topicima
Ne gledam vise filmove
Dakle ne gledam filmove.
8/10
- zomri
#53015 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
e moglo bi se na temu tog wesa andersona raspaliti na onom klubu filma. imam problem sa razumijevanjem šta je tu dobrodale cooper wrote: ↑30/01/2021 22:18Mislim da nemam glumca kojemu sam toliko odan. A za režisere se i ja slažem. Lynch mi je - ono ostavi apsolutno sve što radiš u datomzomri wrote: ↑30/01/2021 21:46uf za režisere ja mislim da svi imamo po više od tuceta koje pratimo i gledamo svaki film. jarmusch, ferara, nichols, braća koen, haneke, tarr, reygades, scorsese, villeneuve, lynch... teže je naći glumca ili glumicu kojima ćeš gledati svaki filmdale cooper wrote: ↑30/01/2021 18:42 David Lynch...očigledno.Ali osim Dunea, on i nema krševa u svojoj filmografiji. Doduše i ne štanca filmove kao neki drugi.
momentu i pogledaj seriju/film tip režisera - i mislim da nemam ni jednog drugog baš takvog. Ali imam dosta ovih kojima pogledam
svaki film, možda ne odmah, ali obavezno pogledam. Kao braća Coen, PTA, Wes Anderson, Kaufman, Nolan, Villeneuve, Aronofsky.
- medvjed23
#53016 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
then one day he just said: fuck movies..
- dale cooper
#53017 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pa vjerovatno ono zbog čega se meni sviđa, tebe iritira.zomri wrote: ↑30/01/2021 22:23e moglo bi se na temu tog wesa andersona raspaliti na onom klubu filma. imam problem sa razumijevanjem šta je tu dobrodale cooper wrote: ↑30/01/2021 22:18Mislim da nemam glumca kojemu sam toliko odan. A za režisere se i ja slažem. Lynch mi je - ono ostavi apsolutno sve što radiš u datom
svaki film, možda ne odmah, ali obavezno pogledam. Kao braća Coen, PTA, Wes Anderson, Kaufman, Nolan, Villeneuve, Aronofsky.![]()
ispunjen quirky karakterima koji su puni mana ali i toplote i humanosti. Jeste to sve nekako twee, ali mi je i to jedan od pluseva.
Filmovi Wes Andersona su meni ukratko kao filmski odgovor na Belle & Sebastian.
-
90minut
#53018 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Poslije 3 Idiots i Slumdoga opet nešto iz Indije da sam baš uzivao svaku minutu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#53019 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Black swan wrote: ↑30/01/2021 21:52 Da me ne peglate na drugim topicima
Ne gledam vise filmove
Dakle ne gledam filmove.
8/10
Jesi
Li
Se
Ovo
Vratio
Medju
Nas
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#53020 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
@zomri pogledao sam i Kratki film o ubijanju
Uh ono je remek djelo i sa punim pravom si pretpostavio da ce mi se svidjeti. Sumorna atmosfera prljavog, prasnjavog i blatnjavog istocnog bloka koji je blizu smrti me bas uradila
DakleM, Kislovski puni pogodak, vrlo brzo mi se kvalifikovao u top rezisere, a ovo do sada pogledano bih rangirao ovako:
1.) Kratki Film o ubijanju
2.) Bijela
3.) Crvena
4.) Plava
5.) Veronika
Idemo dalje
DakleM, Kislovski puni pogodak, vrlo brzo mi se kvalifikovao u top rezisere, a ovo do sada pogledano bih rangirao ovako:
1.) Kratki Film o ubijanju
2.) Bijela
3.) Crvena
4.) Plava
5.) Veronika
Idemo dalje
- Nadzornik
#53021 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ja ga bas sinoc pogledao,dobar film,ima i prijevod na Hrvatskom na Netflix-u...
Znas li sta je internet
A znas li sta je kompjuter
p.s. dobra koka ona Pinky ili kako se vec zove...
-
90minut
#53022 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Stara dobra Priyanka prva klasa koka.. Stvarno odlican film od komedije koja te više nasmije od ovih koji se promovišu kao komedija do očaja koji se zove Indija velikim dijelom..Nadzornik wrote: ↑31/01/2021 14:01
Ja ga bas sinoc pogledao,dobar film,ima i prijevod na Hrvatskom na Netflix-u...![]()
Znas li sta je internetmogu ja otici na pijacu ako treba da kupim nekoliko komada,nije problem...
A znas li sta je kompjuterimao sam nekoliko komada,moje ga koze vole...
p.s. dobra koka ona Pinky ili kako se vec zove...![]()
Da hrvatski prijevod to prvi put vidim da ima kad izleti novi film.
- Nadzornik
-
90minut
#53024 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ja to s engleskim gledam svakako, al' odlicno za ljude koji ne znaju veliko je ovo podrucje trebali su ranije.
Outside the Wire poprilicno smeche samo moram priznati da mi je dobio prolaznu ocjenu prvenstveno zbog glumca koji je glavna uloga u Snowfall.
Ima netflix par slicnih ovih filmova..
Evo nešto pa garant ako ti se ovaj svidio svidice ti se i on.

- Nadzornik
#53025 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Odlican film,topla preporuka...
The Mountain Between

The Mountain Between