moonca wrote: ↑30/01/2021 19:08
wrote: ↑30/01/2021 18:53
iz jednostavnog razloga što jedini ne pružamo nikakav otpor.
. ne bih se slozila --- jasno je da je vecina migranata iz islamskih zemalja.. i to onih koji su koliko toliko - pruzili pomoc Bosni, tokom rata-- novac ili hrana ili borci- prihvaceno je tada - tako da ne iznenadjuje da ih i danas prihvatamo ...
.. problem je sto ih izgleda EU nece sve.....
Mi njih ne prihvatamo. To se odnosi na ogromnu većinu Bošnjaka. Pomoć iz njihovih zemalja za vrijeme rata i poslije rata je skroz minorna u odnosu na pomoć Zapadnih zemalja. Pakistan je dao neki kredit od 50 miliona dolara, a za Afganistan, Bangladeš, Maroko i ostale zemlje iz kojih dolaze migranti, ne znam ni za kakvu pomoć. Strani borci, mudžahedini su nam nanijeli ogromnu štetu. Nadam se da nešto znaš o tome. Oni su došli zbog borbe za islam, poslužili su i SDA kao sredstvo islamizacije naših muslimana, a njihov doprinos odbrani BiH je vrlo mali. Ali, sve skupa, to i nije važno. Ilegalni migranti, sve redom vojno sposobni muškarci uzrasta od 18 do 25 ili najviše 30 godina jesu vojska koja zauzima prostor bez oružja. Oni bukvalno osvajaju teritoriju, odnosno gradove u kojima su Bošnjaci većina i gdje su džamije. Njihov cilj i njihovi interesi su dijametralno suprotni našima. nerealno je očekivati da momci u tim godinama mogu biti u kampovima i disciplinovani. Nema teorije. Ko god je služio vojni rok prije rata u JNA, sjeća se da vojnicima nikada nije bilo dozvoljeno da budu besposleni. Ako nije bilo vježbi, morali su čistiti krug. Na spavanje se išlo u 21.30, nedjeljom izlazak u grad. Ilegalni migranti lutaju Sarajevom većinom bez dokumenata. Koliko će to trajati? Već se desilo ubistvo, napadi i pljačke se više i ne broje. Policija je već stavila do znanja da nije u stanju kontrolisati toliki broj ilegalaca. Šta ćemo kada ih bude duplo, troduplo? Šta će se dešavati? Ja tačno znam. Poslije svakog većeg incidenta i nereda, Europa će biti zabrinuta i nuditi pare. Za šta pare? Naravno, pare za migrantska naselja i izdržavanje. A onda će jednog dana reći: "Mi smo dali dosta para, sada je na bosanskim vlastima da preuzmu brigu o tim ljudima." A naši bošnjački političari će zaplakati i reći da migranti ne mogu biti briga samo Bošnjaka. A Evropa će im odgovoriti: "To je vaš problem, dogovorite se."
Izvinjavam se na ovako dugim tekstovima. To radim zbog onih Bošnjaka koji uopšte nisu svjesni da su Bošnjaci, tj nisu svjesni da pripadaju bošnjačkom narodu, a ne pakistanskom, turskom, marokanskom ili alžirskom.