Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Palmalma

#22576 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Palmalma »

tvojkomsija wrote: 30/01/2021 01:17 Masovno naseljavanje ilegalnih migranata u bosnjacka mjesta u BiH je isplanirani projekat, kako bi, kad migranti jos vise pocnu praviti probleme, "suzivot sa Bosnjacima postao nemoguc", i omogucila laksa podjela drzave.

Tu su svakako neizostavni i bosnjacki politicari koji su primili donacije iz EU i zanemarili sigurnost domaceg stanovnistva.
Samo da razjasnimo pojam "ilegalni migrant".

Ilegalni imigrant je onaj ko je ušao u zemlju s legalnom vizom, ali je ostao nakon njezina isteka. Tražitelji azila mogu postati ilegalni imigranti ako im je odbijen izbjeglički status, a ostanu u zemlji domaćinu.
Ovi kod nas, niti su dosli sa vazecom bh vizom, niti su zatrazili azil, koji im je odbijen. Tako da ne mogu biti "ilegalni migranti". Koristi pojam migrant, koji odgovara ovoj skupini. Ne slazem se da je cilj naseljavanje migranata u BiH, jer to jednostavno nije tacno - obzirom na sve njihove pokusaje da se probiju prema EU.
visuljak

#22577 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by visuljak »

Ako je projekat, neka ih. Takvi najbolje probijaju linije. Vozuca bi bila i dan danas bastion srpstva da nije bilo ''projekta''.
meridiyan

#22578 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Palmalma wrote: 30/01/2021 01:25
tvojkomsija wrote: 30/01/2021 01:17 Masovno naseljavanje ilegalnih migranata u bosnjacka mjesta u BiH je isplanirani projekat, kako bi, kad migranti jos vise pocnu praviti probleme, "suzivot sa Bosnjacima postao nemoguc", i omogucila laksa podjela drzave.

Tu su svakako neizostavni i bosnjacki politicari koji su primili donacije iz EU i zanemarili sigurnost domaceg stanovnistva.
Samo da razjasnimo pojam "ilegalni migrant".

Ilegalni imigrant je onaj ko je ušao u zemlju s legalnom vizom, ali je ostao nakon njezina isteka. Tražitelji azila mogu postati ilegalni imigranti ako im je odbijen izbjeglički status, a ostanu u zemlji domaćinu.
Ovi kod nas, niti su dosli sa vazecom bh vizom, niti su zatrazili azil, koji im je odbijen. Tako da ne mogu biti "ilegalni migranti". Koristi pojam migrant, koji odgovara ovoj skupini. Ne slazem se da je cilj naseljavanje migranata u BiH, jer to jednostavno nije tacno - obzirom na sve njihove pokusaje da se probiju prema EU.
Ti izabrao/la sto se tebi svidjelo. :-D
- Ilegalni migrant - Strani državljanin koji je nezakonito ušao/izašao u drugu zemlju (ulazak van graničnog prelaza, ulazak sa falsifikovanom ili na drugi način neregularnom putnom ispravom) radi boravka ili stalnog nastanjenja. Sa ovim pojmom izjednačavaju se i osobe koje su legalno ušle u zemlju, ali nakon isteka zakonitog boravka tu zemlju nisu napustile.
Palmalma

#22579 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Palmalma »

meridiyan wrote: 30/01/2021 01:35

Ti izabrao/la sto se tebi svidjelo.
- Ilegalni migrant - Strani državljanin koji je nezakonito ušao/izašao u drugu zemlju (ulazak van graničnog prelaza, ulazak sa falsifikovanom ili na drugi način neregularnom putnom ispravom) radi boravka ili stalnog nastanjenja. Sa ovim pojmom izjednačavaju se i osobe koje su legalno ušle u zemlju, ali nakon isteka zakonitog boravka tu zemlju nisu napustile.
Ako je neko nezakonito usao u zemlju, falsifikovanim, neregularnim... dokumentima, takav se ima smjestiti u imigracioni pritvor do okoncanja slucaja. Ukratko, 'migranti' kažemo kada govorimo o ljudima koji su u pokretu iz razloga koji nisu obuhvaćeni pravnom definicijom izbjeglice.
cimara

#22580 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by cimara »

Blažuj se pretvara u turbo Biru...i muk...očito je neko glup...
meridiyan

#22581 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Palmalma wrote: 30/01/2021 01:49
meridiyan wrote: 30/01/2021 01:35

Ti izabrao/la sto se tebi svidjelo.
Ako je neko nezakonito usao u zemlju, falsifikovanim, neregularnim... dokumentima, takav se ima smjestiti u imigracioni pritvor do okoncanja slucaja. Ukratko, 'migranti' kažemo kada govorimo o ljudima koji su u pokretu iz razloga koji nisu obuhvaćeni pravnom definicijom izbjeglice.
Ti bi i koncetracione logore pravila jer su skoro svi nezakonito usli, osim onih par hiljada, sto Radoncic rece, sa laznim vizama. :-)
I kako znas da se moze ikada slucaj okoncati a nemas ni sa jednom drzavom iz koje dolaze sporazum o readmisiji?
Prijave se u uredu Službe za poslove sa strancima , izraze zelju i spremnost za podnosenje zahtjeva za dobijanje azila, dobije neki papir/karticu i pripremaju game. To sto vecinom ne podnose zahtjeve je druga prica.
Imaju i oni tada pravo pozvati se na ljudska prava i slobodu kretanja (makar ogranicenu) i zato su potrebnai ti prihvatni centri (kampovi).
Sad sto setaju gdje hoce i kako hoce je stvar onih koji su im to omogucili.
I sto se odmah ne vracaju cim se otkriju. Ocito se vidi da nista ne funkcionise.
Last edited by meridiyan on 30/01/2021 03:01, edited 1 time in total.
cimara

#22582 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by cimara »

Očekuje se sexy proljeće i ljeto ...
meridiyan

#22583 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

cimara wrote: 30/01/2021 03:01 Očekuje se sexy proljeće i ljeto ...
Insallah :D
GAU8

#22584 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by GAU8 »

maiya wrote: 30/01/2021 00:58 To će Bošnjake doći glave nažalost jer danas svijet mrzi muslimane više već ikad...iako su Bošnjaci nešto posebno i lijepo ovi će sve to pokvariti. Bošnjaci se ni po čemu ne razlikuju od Hrvata i Srba način života je identičan ali je probelm što u Bosni polako ali sigurno radikalizam uzima maha, i što imaš zadojenih poput Nidžare (još gore) pretjeranim liberalizmom pa po njima možeš ubiti 5000 sarajlija a ona će braniti IMIGRANTA. Ne znam nadam se da će ovo izać na dobro. Jedino dobro što neema djece i žena inače bi se začas razmnožili.
Wtf je Bošnjak
meridiyan

#22585 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Kakanj!
Kamere snimile migrante kako provaljuju u prodavnicu, komšija vlasnika ih uhvatio na djelu

Naime, kako nam je pojasnio vlasnik radnje Berislav Tomić, provala u njegovu trgovinu dogodila se jutros oko 2.30 sati, a nakon što se oglasio alarm njegov komšija Elvir Silajdžić je jednog zatekao u krađi te ga je uhvatio i zadržao do dolaska policije

.Komšija ga je izveo iz prodavnice i pozvao suprugu da mu snese mobitel. Pozvao me je i kazao mi šta se dogodilo i ja sam odmah obavijestio policiju koja je brzo stigla. Sa pulta je sve bilo srušeno. Kada ga je policajac pitao zašto je provalio u prodavnicu on je kazao da je bio gladan. Ja mu rukom malo jaknu razmaknem, kad unutra torbica s novcem i počeše kutije od cigareta ispadati. Ne znam kolko je uzeo policija ga je tako odvela. Ovaj drugi što je čuvao stražu pobjegao je – pojasnio je Tomić.

On je dodao da lopov nije ukrao hranu, već samo novac i cigarete.
visuljak

#22586 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by visuljak »

Sta je, sta hocete vise? Eno Dodik obecao 50 kontejnera da se smjeste migranti ali na teritoriji pederacije.

Voda ti ulazi u kucu a ti stanarima nudis deke umjesto da sprijecis prodor voide. :thumbup:

Dao Bog da ti u Laktasima paprike zaljevaju.
NediM17

#22587 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by NediM17 »

Palmalma wrote: 30/01/2021 00:57
maiya wrote: 30/01/2021 00:52
Palmalma wrote: 30/01/2021 00:48

Regustruj ih ovdje, uputi diplomatsku notu Srbiji.... Hallo, ljudi primaju plate u resornim ministarstvima a sva krivica se svaljuje na migrante.
to je i problem što se ovdje registruju ispada da smo mi nekakvo obdanište
Problem je sto, kao i mnogi, ne poznajes proceduru pa sve svaljivas na migrante.
Procedura po vazecim zakonima BiH je slijedeca:
Migranata i izbjeglica je uvijek bilo i bice, Ministarstvo sigurnosti BiH je duzno da indetifikuje svakoga i da traziocima azila u BiH izda odgovarajuce izbjeglicke kartone, nakon cega prelaze pod nadleznost pod Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica, koje razmatra njihov zahtjev za azil. Svi koji ne zatraze azil u BiH, nakon sprovedene indetifikacije, imaju se vratiti u zemlju porijekla.

Ali, kada to ne funkcionise - onda udari po migrantima. Tako je najlakse.
A ti kao poznaješ procedure? Azil je u isključivoj nadležnosti Ministarsrva sigurnosti, tj. njihovog Sektora za azil.
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice nema ništa sa dodjelom azila ili neke druge vrste zaštite ( supsidijarna npr.).
Svi trenutni migrantski kampovi su pod ingerencijom Ministarstva sigurnosti izuzev Salakovca kojim upravlja MLjPI. :bih:
Evo malo Zakon o azilu BiH iščitati.

http://sps.gov.ba/dokumenti/zakoni/Zako ... 0azilu.pdf
irac300

#22588 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by irac300 »

Vidim pojavio se novi serator da nas uci da li su bradata djecica migranti ili ilegalni migranti. Evo da mu odgovorim - boli me k**** kako im tepate, samo ih tjerajte u p**** materinu iz moje zemlje!!! A i vi s njima ako su vam toliko dragi. Pa s kime mi dijelimo zrak u p.m.
meridiyan

#22589 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Jedna afganistanska familija. :-) .... ---bas je malobrojna :roll:
Kaze sutnuo ga hrvatski granicar
- Dobro si prosao brader. Znaju oni i gole i bose vratiti.

meridiyan

#22590 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Stigla roba "trgovcima" ! Bice standova po Bihacu jos vise. ! :mrgreen:
U migrantskom kampu Lipa u blizini Bihaća danas je Islamic Relief Worldwide izvršio podjelu paketa zimske garderobe za oko 1.000 migranata koji borave u pomenutom kampu, a u cilju ublažavanju trenutne humanitarne krize, prenosi Anadolu Agency (AA). Svaki paket sastojao se od slijedećih artikala: jakna, čizme, trenerka, donji veš, potkošulje, čarape, pidžama, šal, kapa, rukavice, papuče, majice – kratki i dugi rukav, kabanica.
Image
Cherry-Cherry

#22591 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

Ovo je sve dogovoreno na nekom višem nivou, nas niko ništa ne pita. Jednostavno postat ćemo rezervat za kozojebe. Mogli bi oni nama dovući i ženetine, pa da se raskote ovdje, tek smo onda najebali. Pa da im Bakir onda još da državljanstvo i eto njemu glasača. Otišli smo u sto pičkimaterni.
Cherry-Cherry

#22592 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

Ovo je druga civilizacija, nemamo mi ništa sa njima. Ali ako se nakote kod nas, sve će nas u istu vreću trpati. Oni će biti Bošnjaci. A sve to zbog vjerske poveznice.
User987

#22593 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Nisam za rasističke komentare, naprotiv. U našem slučaju se radi o nedostatku mehanizma odbrane. Nešto slično se desilo u ratu. Čak i danas najveći dio Bošnjaka optužuje Srbe, a to poprima oblike najvećeg mogućeg vrijedjanja srpskog naroda. Mi nikad nećemo priznati da smo rat dočekali apsolutno nepripremljeni i nespremni. Naravno, za takvo stanje postoje opravdanja. Što se tiče Srba, oni su samo maksimalno iskoristili našu nespremnost i stvorili RS. pri tome počinili strašne zločine. Kada bi ih pitali da iskreno kažu zašto su to radili, odgovor bi bio ovakav: Izvinite, nije bilo ništa lično. Samo smo morali stvoriti RS za Srbe. Pazite, nisu jedini koji su to uradili u istoriji. Sada imamo drugačiju invaziju i osvajanje bez oružja. Ilegalni migranti koriste našu nespremnost i uz ogromnu podršku kurvi oličenih u raznim IOM, NVO i raznim zvaničnicima EU koji nam drže lekcije o moralu, naseljavaju se na jednom dijelu BiH. Još jednom da ponovim da je naprosto fascinantno kako se olako prelazi preko činjenice da ilegalni migrant ne može prespavati jednu jedini noć u Banja Luci ili Bijeljini, da ne pominjem Ljubuški ili Tomislav Grad. Fenomenalno informisani migranti tačno znaju gdje idu: Sarajevo, Zenica, Travnik, Visoko, Istočni dio Mostara, Bihać itd. Prema tome, dolaze kod nas iz jednostavnog razloga što jedini ne pružamo nikakav otpor. Kada bi ih pitali da iskreno odgovore zašto dolaze kod Bošnjaka, odgovor bi bio ovakav: Izvinite, ništa lično, ali u ovoj državi nam jedini vi Bošnjaci ne pružate otpor. Nismo imali čak ni ono kao u Madjarskoj kada je jednom od nas ona reporterka podapela nogu. Mi ćemo se vjerovatno kod vas i naseliti i čekati ako treba deset godina da odemo u EU. Ako ne odemo, dovest ćemo ovdje i ostatak porodice. Evropa će davati za nas, a vi ćete na kraju morati da nam odobrite lokacije za izgradnju naselja.
moonca

#22594 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

wrote: 30/01/2021 18:53 iz jednostavnog razloga što jedini ne pružamo nikakav otpor.
. ne bih se slozila --- jasno je da je vecina migranata iz islamskih zemalja.. i to onih koji su koliko toliko - pruzili pomoc Bosni, tokom rata-- novac ili hrana ili borci- prihvaceno je tada - tako da ne iznenadjuje da ih i danas prihvatamo ...
.. problem je sto ih izgleda EU nece sve.....
Cherry-Cherry

#22595 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

Pa kada smo retardirani. A nije baš da dolaze samo zato što smo nepripremljeni. Dolaze u one gradove u kojima je više džamija nego crkvi.
maiya

#22596 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

moonca wrote: 30/01/2021 19:08
wrote: 30/01/2021 18:53 iz jednostanog razloga što jedini ne pružamo nikakav otpor.
. ne bih se slozila --- jasno je da je vecina migranata iz islamskih zemalja.. i to onih koji su koliko toliko - pruzili pomoc Bosni, tokom rata-- novac ili hrana ili borci- prihvaceno je tada - tako da ne iznenadjuje da ih i danas prihvatamo ...
Ja stvarno ne znam da su nešto puno pomogli barem ne u slučaju Mostara. Nikad ne bih povjerovao da ću ovo reći ali mi je drago što živim u hrvatskom dijelu BiH jer sam barem koliko toliko zaštićen od migranata. Ja opet kažem sreća pa nema žena jer ako se dijete rodi u BiH automatski dobije naše dražvljanstvo. A ja se sa Userom slažem da je cilj da se Bošnjaci predstave kao migranti za 20-30 godina. A zna se da nemamo nikakve veze s njima već smo Slaveni kao Hrvati i Srbi.
moonca

#22597 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

maiya wrote: 30/01/2021 20:14
wrote: 30/01/2021 18:53 iz jednostanog razloga što jedini ne pružamo nikakav otpor.
Ja stvarno ne znam da su nešto puno pomogli barem ne u slučaju Mostara. Nikad ne bih povjerovao da ću ovo reći ali mi je drago što živim u hrvatskom dijelu BiH jer sam barem koliko toliko zaštićen od migranata. Ja opet kažem sreća pa nema žena jer ako se dijete rodi u BiH automatski dobije naše dražvljanstvo. A ja se sa Userom slažem da je cilj da se Bošnjaci predstave kao migranti za 20-30 godina. A zna se da nemamo nikakve veze s njima već smo Slaveni kao Hrvati i Srbi.
.. :zoka: hm... sta ti svasta napisa.. onda odesh. npr .. do Njemcke, i nemash problema da zivish i radis s istim... :)
. ima zena i djece... U Bihacu su...
maiya

#22598 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

...
Last edited by maiya on 30/01/2021 21:20, edited 1 time in total.
maiya

#22599 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

moonca wrote: 30/01/2021 20:20
maiya wrote: 30/01/2021 20:14
.. :zoka: hm... sta ti svasta napisa.. onda odesh. npr .. do Njemcke, i nemash problema da zivish i radis s istim... :)
. ima zena i djece... U Bihacu su...
Također problem s migrantima (većinom) je što se ne žele integrisati već i žive odvojenim životom, nedruštveni su i dalje zadrže neke običaje koji izgube smisao u novoj sredini. Francuska ima ogromne probleme zbog toga. Ali taj problem s integracijom nije s doseljenom generacijom već i sa njihovim unucima.
User987

#22600 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

wrote: 30/01/2021 18:53 iz jednostavnog razloga što jedini ne pružamo nikakav otpor.
Mi njih ne prihvatamo. To se odnosi na ogromnu većinu Bošnjaka. Pomoć iz njihovih zemalja za vrijeme rata i poslije rata je skroz minorna u odnosu na pomoć Zapadnih zemalja. Pakistan je dao neki kredit od 50 miliona dolara, a za Afganistan, Bangladeš, Maroko i ostale zemlje iz kojih dolaze migranti, ne znam ni za kakvu pomoć. Strani borci, mudžahedini su nam nanijeli ogromnu štetu. Nadam se da nešto znaš o tome. Oni su došli zbog borbe za islam, poslužili su i SDA kao sredstvo islamizacije naših muslimana, a njihov doprinos odbrani BiH je vrlo mali. Ali, sve skupa, to i nije važno. Ilegalni migranti, sve redom vojno sposobni muškarci uzrasta od 18 do 25 ili najviše 30 godina jesu vojska koja zauzima prostor bez oružja. Oni bukvalno osvajaju teritoriju, odnosno gradove u kojima su Bošnjaci većina i gdje su džamije. Njihov cilj i njihovi interesi su dijametralno suprotni našima. nerealno je očekivati da momci u tim godinama mogu biti u kampovima i disciplinovani. Nema teorije. Ko god je služio vojni rok prije rata u JNA, sjeća se da vojnicima nikada nije bilo dozvoljeno da budu besposleni. Ako nije bilo vježbi, morali su čistiti krug. Na spavanje se išlo u 21.30, nedjeljom izlazak u grad. Ilegalni migranti lutaju Sarajevom većinom bez dokumenata. Koliko će to trajati? Već se desilo ubistvo, napadi i pljačke se više i ne broje. Policija je već stavila do znanja da nije u stanju kontrolisati toliki broj ilegalaca. Šta ćemo kada ih bude duplo, troduplo? Šta će se dešavati? Ja tačno znam. Poslije svakog većeg incidenta i nereda, Europa će biti zabrinuta i nuditi pare. Za šta pare? Naravno, pare za migrantska naselja i izdržavanje. A onda će jednog dana reći: "Mi smo dali dosta para, sada je na bosanskim vlastima da preuzmu brigu o tim ljudima." A naši bošnjački političari će zaplakati i reći da migranti ne mogu biti briga samo Bošnjaka. A Evropa će im odgovoriti: "To je vaš problem, dogovorite se."
Izvinjavam se na ovako dugim tekstovima. To radim zbog onih Bošnjaka koji uopšte nisu svjesni da su Bošnjaci, tj nisu svjesni da pripadaju bošnjačkom narodu, a ne pakistanskom, turskom, marokanskom ili alžirskom.
Locked