Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Sigma90

#22551 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

Postavljajte te slike na facebook i instagram stranici sos balkanroute. Oni skupljaju to za ilegalce.
i agree

#22552 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by i agree »

https://crna-hronika.info/nove-grupe-mi ... ica/209133

ma kakvi,nece stizat novi,mamu im lazovsku :lol:
meridiyan

#22553 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

i agree wrote: 29/01/2021 19:02 https://crna-hronika.info/nove-grupe-mi ... ica/209133

ma kakvi,nece stizat novi,mamu im lazovsku :lol:
Ne racunaju se turisti....Vidis da su taksijem stigli :D
i agree

#22554 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by i agree »

:lol:
RtrnOfSalisbury

#22555 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

jel makar domaci taksista da bejundha ostvari neku ekonomsku korist :mrgreen:
Nivelacija

#22556 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Nivelacija »

Zna li neko kako se uvaliti na sisu IOM i postati njihov.

Zelio bi rjesiti stambeno pitanje za 3-4 mjeseca pa ne poznajem laksi nacin?
Rothmans

#22557 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Rothmans »

Da je ove cipele jedne za posla...
tvojkomsija

#22558 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by tvojkomsija »

Citiram jedan prethodni post:

"Zaista, u KUR'ANU piše da nema razlike izmedju muslimana, da treba pomagati i sl."

"Jedan od imama se poziva na davno prošle migracije kada su Evropu i Rimsko carstvo naseljavali Varvari, Goti, Sloveni itd. Ali, kao što kažu, đavo je u detaljima. A taj detalj je BiH."

Najveca zabluda, ima razlika i to ogromnih medju ljudima, nevezano muslimani ili ne. Danasnji ilegalni migranti dolaze iz jako nerazvijenih zemalja, u kojima je normalno opljackati, potuci se s nekim na sred ulice, silovati curu jer "izaziva", odatle dolaze u Njemacku, Francusku, Svedsku, najrazvijenije, civilizirane europske zemlje... i naravno da se ne mogu uklopiti i da nastaje problem. Pa covjece Arapi u Franucskoj, ciji je djed tamo doselio, dakle treca generacija, jos uvijek ih ima masa koji se ne uklapaju u drustvo, jos uvijek cine najveci dio kriminalnih djela, i prave "getoe", tj. dijelove grada za njih. Multikulturalnost ne funkcionise ni izmedju najblizih naroda, a kamo li "razlicitih svjetova" kao sto su jedna Somalija i Svedska. Pa covjece pogledaj samo BiH, Bosnjaci, Srbi, Hrvatu, 3 naroda mozda najslicnija na cijelom kontinentu i opet imas probleme i velike nesuglasice, ne zivi se skupa vec jedni pokraj drugih, zna se sta je cije, selo, grad, entitet itd.

Za ove sto ce me proglasiti rasistom, mrziteljem, imate izjavu Angele Merkel, da, one zene koja je furala "Refugees welcome", koja sad kaze da je taj projekat bio velika greska i da nije uspio. Problem je sto se kasno shvatilo.

Ovo ako se ne rijesi na vrijeme imat ces dijelove Bihaca, Sarajeva, Tuzle u koje Bosnjaci nece smjeti uci, policija nece tamo ici, pa ces se tad sjetiti sto se govorilo "pomozimo braci muslimanima". Koliko smo naivan, zbunjen i kontradiktoran narod, prezadovoljan sam sto danas ikako postojimo.
User987

#22559 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Nema rješenja za ovaj problem. Pitanje je samo koliko će ih biti naseljeno u gradovima gdje su Bošnjaci u velikoj većini, preko 70%. To da nepogrešivo dolaze baš na prostor gdje mi činimo ogromnu većinu i gdje su dzamije jeste ono što mene najviše fascinira. već ste čuli za Nidzaru Ahmetašević koja hoda po gradu i vreba situacije gdje policija prilazi migrantima da bi se umiješala i fanatično stala u odbranu ilegalnih momaka. Ali, nije jedina. Režiser Haris Pašović agituje duže vrijeme. Danas naletim na tekst Ozrena Kebe koji napada našu policiju zbog odnosa prema migrantima. I kaže Kebo da migranti prirodno dolaze u Sarajevo kako bi se pripremili za prelazak hrvatske granice. Pazite, Kebo je novinar koji zna razmišljati, mislim nije glup. Ipak, ne pada mu na pamet da objasni zašto se migranti ne pripremaju u Banja Luci. Kebo kao usput, u jednoj rečenici pominje kako migranti tu i tamo načine neki prekršaj, što je po njemu neznatan procenat. Ne mogu se oteti utisku da su pojedini bošnjački intelektualci poput Kebe i Pašovića dobili pare. A Nidzara je jednostavno na platnom spisku tih organizacija koje rade na naseljavanju ilegalnih migranata u gradove sa ogromnom bošnjačkom većinom.
Evropi je svejedno gdje će migranti u BiH biti naseljeni. Mislim da se više bave brojem migranata koje moramo prihvatiti. Jedan evropski zvaničnik se izrekao prije dvije godine pominjući broj od sto hiljada. Upravo mislim da će se to i desiti, a volio bih da se varam. Šta će raditi, čime će se baviti? Evropa će putem IOM-a finansirati za hranu i odjeću, a nije isključeno da uskoro čujemo ponude za izgradnju naselja za migrante u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću. Nakon natezanja sa našim vlastima, nezadovoljstva građana sa odabranim lokacijama i pritiska raznih lopovskih NVO, moguće je i da se Evropa povuče i jednostavno izjavi da su ilegalni migranti naša briga. U parlamentima i državnim organima će nastati svadje oko toga jesu li ilegalni migranti samo bošnjački problem ili Srbi u RS-u i Hrvati u nekim županijama trebaju preuzeti dio tereta. Za to vrijeme, moguće je čak i da nove hiljade ilegalnih momaka krenu u osvajanje pomenutog dijela BiH. Mnogi papagajski ponavljaju da je njima cilj Evropa. Medjutim, iako imaju dobre i svakodnevne informacije da je Hrvatska neprolazna, oni će ipak dolaziti. BiH nije Evropa, ali je na samim vratima Evrope, plus što u jednom dijelu BiH žive Bošnjaci (muslimani) i što ima puno dzamija. Ilegalni migranti nemaju protiv nas ništa, samo će doći da uzmu od nas ono što vide da ne možemo braniti (poznata stvar u istoriji), dok u isti vrijeme njih prati silna logistika.
maiya

#22560 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

Najviše mi idu na živce što im daju na semaforima.
Palmalma

#22561 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Palmalma »

Nisu krivi migranti sto drzava ne funkcionise. I glupo je prebacivati odgovornost.
maiya

#22562 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

User987 wrote: 30/01/2021 00:21 Nema rješenja za ovaj problem. Pitanje je samo koliko će ih biti naseljeno u gradovima gdje su Bošnjaci u velikoj većini, preko 70%. To da nepogrešivo dolaze baš na prostor gdje mi činimo ogromnu većinu i gdje su dzamije jeste ono što mene najviše fascinira. već ste čuli za Nidzaru Ahmetašević koja hoda po gradu i vreba situacije gdje policija prilazi migrantima da bi se umiješala i fanatično stala u odbranu ilegalnih momaka. Ali, nije jedina. Režiser Haris Pašović agituje duže vrijeme. Danas naletim na tekst Ozrena Kebe koji napada našu policiju zbog odnosa prema migrantima. I kaže Kebo da migranti prirodno dolaze u Sarajevo kako bi se pripremili za prelazak hrvatske granice. Pazite, Kebo je novinar koji zna razmišljati, mislim nije glup. Ipak, ne pada mu na pamet da objasni zašto se migranti ne pripremaju u Banja Luci. Kebo kao usput, u jednoj rečenici pominje kako migranti tu i tamo načine neki prekršaj, što je po njemu neznatan procenat. Ne mogu se oteti utisku da su pojedini bošnjački intelektualci poput Kebe i Pašovića dobili pare. A Nidzara je jednostavno na platnom spisku tih organizacija koje rade na naseljavanju ilegalnih migranata u gradove sa ogromnom bošnjačkom većinom.
Evropi je svejedno gdje će migranti u BiH biti naseljeni. Mislim da se više bave brojem migranata koje moramo prihvatiti. Jedan evropski zvaničnik se izrekao prije dvije godine pominjući broj od sto hiljada. Upravo mislim da će se to i desiti, a volio bih da se varam. Šta će raditi, čime će se baviti? Evropa će putem IOM-a finansirati za hranu i odjeću, a nije isključeno da uskoro čujemo ponude za izgradnju naselja za migrante u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću. Nakon natezanja sa našim vlastima, nezadovoljstva građana sa odabranim lokacijama i pritiska raznih lopovskih NVO, moguće je i da se Evropa povuče i jednostavno izjavi da su ilegalni migranti naša briga. U parlamentima i državnim organima će nastati svadje oko toga jesu li ilegalni migranti samo bošnjački problem ili Srbi u RS-u i Hrvati u nekim županijama trebaju preuzeti dio tereta. Za to vrijeme, moguće je čak i da nove hiljade ilegalnih momaka krenu u osvajanje pomenutog dijela BiH. Mnogi papagajski ponavljaju da je njima cilj Evropa. Medjutim, iako imaju dobre i svakodnevne informacije da je Hrvatska neprolazna, oni će ipak dolaziti. BiH nije Evropa, ali je na samim vratima Evrope, plus što u jednom dijelu BiH žive Bošnjaci (muslimani) i što ima puno dzamija. Ilegalni migranti nemaju protiv nas ništa, samo će doći da uzmu od nas ono što vide da ne možemo braniti (poznata stvar u istoriji), dok u isti vrijeme njih prati silna logistika.
Pogledaj portal antimigrant.ba ja mislim da je ovo jedan završni rat za destrukciju Bošnjaka tako što ćemo biti proglašeni teroristima.
maiya

#22563 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

Palmalma wrote: 30/01/2021 00:41 Nisu krivi migranti sto drzava ne funkcionise. I glupo je prebacivati odgovornost.
u srbiji se uopće ne registruju već se samo ovdje prebacuju.
maiya

#22564 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

maiya wrote: 30/01/2021 00:41
User987 wrote: 30/01/2021 00:21 Nema rješenja za ovaj problem. Pitanje je samo koliko će ih biti naseljeno u gradovima gdje su Bošnjaci u velikoj većini, preko 70%. To da nepogrešivo dolaze baš na prostor gdje mi činimo ogromnu većinu i gdje su dzamije jeste ono što mene najviše fascinira. već ste čuli za Nidzaru Ahmetašević koja hoda po gradu i vreba situacije gdje policija prilazi migrantima da bi se umiješala i fanatično stala u odbranu ilegalnih momaka. Ali, nije jedina. Režiser Haris Pašović agituje duže vrijeme. Danas naletim na tekst Ozrena Kebe koji napada našu policiju zbog odnosa prema migrantima. I kaže Kebo da migranti prirodno dolaze u Sarajevo kako bi se pripremili za prelazak hrvatske granice. Pazite, Kebo je novinar koji zna razmišljati, mislim nije glup. Ipak, ne pada mu na pamet da objasni zašto se migranti ne pripremaju u Banja Luci. Kebo kao usput, u jednoj rečenici pominje kako migranti tu i tamo načine neki prekršaj, što je po njemu neznatan procenat. Ne mogu se oteti utisku da su pojedini bošnjački intelektualci poput Kebe i Pašovića dobili pare. A Nidzara je jednostavno na platnom spisku tih organizacija koje rade na naseljavanju ilegalnih migranata u gradove sa ogromnom bošnjačkom većinom.
Pogledaj portal antimigrant.ba ja mislim da je ovo jedan završni rat za destrukciju Bošnjaka tako što ćemo biti proglašeni teroristima.
I da znate da ih ima i u Mostaru ali naravno na bošnjačkom dijelu.
Palmalma

#22565 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Palmalma »

maiya wrote: 30/01/2021 00:42
Palmalma wrote: 30/01/2021 00:41 Nisu krivi migranti sto drzava ne funkcionise. I glupo je prebacivati odgovornost.
Regustruj ih ovdje, uputi diplomatsku notu Srbiji.... Hallo, ljudi primaju plate u resornim ministarstvima a sva krivica se svaljuje na migrante.
maiya

#22566 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

znam gdine ali moraš biti svjestan da ti ljudi čine haos, svjedok si i sam...znači ne mogu vjerovat da sarajlije brane migrante, znači ubili su jasmina, svaki dan skoro neki iceident s njima...ja ću sljedeći glas dati sbb da ih fahro protjera gdje im je mjesto, ne želim islamizaciju bih.
maiya

#22567 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

Palmalma wrote: 30/01/2021 00:48
Regustruj ih ovdje, uputi diplomatsku notu Srbiji.... Hallo, ljudi primaju plate u resornim ministarstvima a sva krivica se svaljuje na migrante.
to je i problem što se ovdje registruju ispada da smo mi nekakvo obdanište
Palmalma

#22568 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Palmalma »

maiya wrote: 30/01/2021 00:52

Problem je sto, kao i mnogi, ne poznajes proceduru pa sve svaljivas na migrante.
Procedura po vazecim zakonima BiH je slijedeca:
Migranata i izbjeglica je uvijek bilo i bice, Ministarstvo sigurnosti BiH je duzno da indetifikuje svakoga i da traziocima azila u BiH izda odgovarajuce izbjeglicke kartone, nakon cega prelaze pod nadleznost pod Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica, koje razmatra njihov zahtjev za azil. Svi koji ne zatraze azil u BiH, nakon sprovedene indetifikacije, imaju se vratiti u zemlju porijekla.

Ali, kada to ne funkcionise - onda udari po migrantima. Tako je najlakse.
maiya

#22569 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

To će Bošnjake doći glave nažalost jer danas svijet mrzi muslimane više već ikad...iako su Bošnjaci nešto posebno i lijepo ovi će sve to pokvariti. Bošnjaci se ni po čemu ne razlikuju od Hrvata i Srba način života je identičan ali je probelm što u Bosni polako ali sigurno radikalizam uzima maha, i što imaš zadojenih poput Nidžare (još gore) pretjeranim liberalizmom pa po njima možeš ubiti 5000 sarajlija a ona će braniti IMIGRANTA. Ne znam nadam se da će ovo izać na dobro. Jedino dobro što neema djece i žena inače bi se začas razmnožili.
maiya

#22570 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

Palmalma wrote: 30/01/2021 00:57
maiya wrote: 30/01/2021 00:52

Problem je sto, kao i mnogi, ne poznajes proceduru pa sve svaljivas na migrante.
Procedura po vazecim zakonima BiH je slijedeca:
Migranata i izbjeglica je uvijek bilo i bice, Ministarstvo sigurnosti BiH je duzno da indetifikuje svakoga i da traziocima azila u BiH izda odgovarajuce izbjeglicke kartone, nakon cega prelaze pod nadleznost pod Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica, koje razmatra njihov zahtjev za azil. Svi koji ne zatraze azil u BiH, nakon sprovedene indetifikacije, imaju se vratiti u zemlju porijekla.

Ali, kada to ne funkcionise - onda udari po migrantima. Tako je najlakse.
Dobro neka bude kako si rekao. Zašto služba za strance onda kaže "ne možemo ih deportovat jer nemaju dokumentaciju"? Samo me tu prosvjetlite?
Palmalma

#22571 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Palmalma »

maiya wrote: 30/01/2021 00:58 To će Bošnjake doći glave nažalost jer danas svijet mrzi muslimane više već ikad...iako su Bošnjaci nešto posebno i lijepo ovi će sve to pokvariti. Bošnjaci se ni po čemu ne razlikuju od Hrvata i Srba način života je identičan ali je probelm što u Bosni polako ali sigurno radikalizam uzima maha, i što imaš zadojenih poput Nidžare (još gore) pretjeranim liberalizmom pa po njima možeš ubiti 5000 sarajlija a ona će braniti IMIGRANTA. Ne znam nadam se da će ovo izać na dobro. Jedino dobro što neema djece i žena inače bi se začas razmnožili.
Kako ruzan i bolestan komentar, posebno zadnja recenica. Ljudi se ne razmnozavaju, vec radjaju. Ali sta mozemo, forum trpi sve.
Ako nas svijet danas mrzi vise nego ikada, kako je moguce da je u vremenima kada nas je volio dozvolio genocid nad nama, blokadu Sarajeva, logore...?
maiya

#22572 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

...
Last edited by maiya on 30/01/2021 08:40, edited 1 time in total.
Palmalma

#22573 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Palmalma »

maiya wrote: 30/01/2021 01:00
Dobro neka bude kako si rekao. Zašto služba za strance onda kaže "ne možemo ih deportovat jer nemaju dokumentaciju"? Samo me tu prosvjetlite?
Zato sto ne rade svoj posao, onaj za koji su placeni. Neindetifikovana osoba, osoba kojoj nije utvrdjen indetitet, ne bi se ni smijela slobodno setati ulicama, putovati po BiH....
maiya

#22574 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by maiya »

Palmalma wrote: 30/01/2021 01:11
maiya wrote: 30/01/2021 01:00
Zato sto ne rade svoj posao, onaj za koji su placeni. Neindetifikovana, osoba kojoj nije utvrdjen indetitet, ne bi se ni smijela slobodno setati ulicama, putovati po BiH....
Ja to čitavo vrijeme i govorim - sigurnosni problem ne humanitarni. Zato migrante ne treba pomagati, ne treba se obazirati mi kao obični građani, jer im šaljemo signal da su ovdje dobro došli.
tvojkomsija

#22575 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by tvojkomsija »

Masovno naseljavanje ilegalnih migranata u bosnjacka mjesta u BiH je isplanirani projekat, kako bi, kad migranti jos vise pocnu praviti probleme, "suzivot sa Bosnjacima postao nemoguc", i omogucila laksa podjela drzave.

Tu su svakako neizostavni i bosnjacki politicari koji su primili donacije iz EU i zanemarili sigurnost domaceg stanovnistva.
Locked