You're either with us, or against usultima_palabra wrote: ↑29/01/2021 22:52Naravno da je van razumne sumnje, ako nisi obozavatelj diktatora_BataZiv_0809 wrote: ↑29/01/2021 21:28 Haha Janukovic snajperise, Asad hemija, sve je dokazano, sto posto provjereno, van razumne sumnje![]()
![]()
Joe Biden - Predsjednik USA all about
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#851 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#852 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
salik79 wrote: ↑29/01/2021 23:05 Jer, nije lose se podsjetiti i prenijeti ovo u danasnji vakat, drzave, narode, "robove":
Crni robovi u Americi bili su podijeljeni u dvije skupine: one koji su služili u kućama i one koji su obrađivali zemlju.
Robovi zemljoradnici su živjeli u velikom poniženju i krajnje nehumanim uvjetima, dok su robovi kućne sluge sebe smatrali "višom" klasom robova, jer su imali povlasticu da jedu ostatke hrane iza svojih bijelih gospodara, da koriste njihovu staru odjeću i da ne rade teške fizičke poslove.
Kada god bi se robovi zemljoradnici ujedinili s ciljem oslobođenja od ropstva, usprotivili bi im se robovi kućne sluge dojavljujući svojim bijelim gospodarima informacije o pripremama i pojedinostima pobuna. Tako bi robovi zemljoradnici bili žestoko kažnjavani gubeći nadu da će ostvariti svoj san o slobodi.
Robovi kućne sluge nisu odavali svoju braću s nekim posebnim ciljem ili smislom, već samo zato što su im ostaci hrane i pohabana odjeća bili vrijedniji od slobode.
Najveći neprijatelj slobode nije car, ni robovlasnik, ni gonič robova. Najveći neprijatelj slobode je sretan rob.
![]()
Što bi jedan kloc napisao - "USA su nešto najbolje što čovječanstvo ima".
-
drastic
#853 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Kako plasirana? Da nisu zaustavili trade niko se nebi buniocorolla02 wrote: ↑29/01/2021 17:30the stimulus money in the actiondrastic wrote: ↑29/01/2021 07:53Sjecas li se 2007 kad je raja masovno shortala banks pa fed zabranio banks short sellingGandalfSivi wrote: ↑29/01/2021 05:09 Ovo je prava revolucija, mogao bi biti kraj short sellersa, sto predstavlja ogroman dio finansijskih manipulacija...licno mislim da je u pitanju farsa iza svega; ne moze RobinHood i ti mali investori tu nesto da promjene;
ova je vijest plasirana samo da se prikriju neke krupnije stvari na marketima
Ko je obustavio trade na robinhood,ameritrade,webull?
- salik79
#854 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
U necijem mikrokosmosu je i RS vrh "borbe i pregalastva" jednog naroda.Challenger_ wrote: ↑29/01/2021 23:17salik79 wrote: ↑29/01/2021 23:05 Jer, nije lose se podsjetiti i prenijeti ovo u danasnji vakat, drzave, narode, "robove":
Crni robovi u Americi bili su podijeljeni u dvije skupine: one koji su služili u kućama i one koji su obrađivali zemlju.
Robovi zemljoradnici su živjeli u velikom poniženju i krajnje nehumanim uvjetima, dok su robovi kućne sluge sebe smatrali "višom" klasom robova, jer su imali povlasticu da jedu ostatke hrane iza svojih bijelih gospodara, da koriste njihovu staru odjeću i da ne rade teške fizičke poslove.
Kada god bi se robovi zemljoradnici ujedinili s ciljem oslobođenja od ropstva, usprotivili bi im se robovi kućne sluge dojavljujući svojim bijelim gospodarima informacije o pripremama i pojedinostima pobuna. Tako bi robovi zemljoradnici bili žestoko kažnjavani gubeći nadu da će ostvariti svoj san o slobodi.
Robovi kućne sluge nisu odavali svoju braću s nekim posebnim ciljem ili smislom, već samo zato što su im ostaci hrane i pohabana odjeća bili vrijedniji od slobode.
Najveći neprijatelj slobode nije car, ni robovlasnik, ni gonič robova. Najveći neprijatelj slobode je sretan rob.
![]()
![]()
Što bi jedan kloc napisao - "USA su nešto najbolje što čovječanstvo ima".
![]()
![]()
- Edin H.
#855 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Je'l to ovo?GandalfSivi wrote: ↑29/01/2021 21:44Short selling je tehnicki izraz za osiguranje od pada cijena dionica, a u sustini je kladjenje na to da ce cijene pasti. Ako padnu cijene, vadis profit, a ako ne, onda moras vratiti dionice po novim cijenama plus penali. Problem je ako se udje u spiralu gdje cijene neprestano rastu jer svi znaju da ih moras kupiti bez obzira na cijenu, onda tvoj pad nema granice.Industrialyzer wrote: ↑29/01/2021 17:28Moze u par recenica sta je bilo? Vidim naslove svuda, ali nikako da nadjem vremena za detaljnije citanje.GandalfSivi wrote: ↑29/01/2021 05:09 Ovo je prava revolucija, mogao bi biti kraj short sellersa, sto predstavlja ogroman dio finansijskih manipulacija...
To se ovdje desilo, kladila se dva hedge fonda, a navodno se raja na redittu dogovorila da kupuju i dizu cijene. Na kraju hedge fondovi povaljeni za oko 4 milijarde dolara, raja koja su kupovala po niskoj cijenu izvukli 10 dolara za svaki ulozeni i da nije Robinhood uletio da prekine trade aktivity, moglo je cijelo trziste odletiti u pm. Kazu da ih je 30 sekundi dijelilo od “atomske”.
Anyhow, poenta price je da hedge fondovi cijeli zivot zavaljuju male investitore (ako se oni klademprotiv dionice, budi siguran da ista leti dole), dok su ovaj put mali investitori napokon nasli nacin da odgovore, sto ce se puno cesce desavati u buducnosti, tako da je sada dernek pravi. Mnogi ljudi koji su izvlacili milijarde iz trzista se trenutno za glavu drze...
https://www.thesun.co.uk/news/13892297/ ... piked-800/
- ultima_palabra
-
drastic
#857 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
https://qz.com/1963440/a-reddit-wallstr ... top-stock/Edin H. wrote: ↑29/01/2021 23:26Je'l to ovo?GandalfSivi wrote: ↑29/01/2021 21:44Short selling je tehnicki izraz za osiguranje od pada cijena dionica, a u sustini je kladjenje na to da ce cijene pasti. Ako padnu cijene, vadis profit, a ako ne, onda moras vratiti dionice po novim cijenama plus penali. Problem je ako se udje u spiralu gdje cijene neprestano rastu jer svi znaju da ih moras kupiti bez obzira na cijenu, onda tvoj pad nema granice.Industrialyzer wrote: ↑29/01/2021 17:28
Moze u par recenica sta je bilo? Vidim naslove svuda, ali nikako da nadjem vremena za detaljnije citanje.
To se ovdje desilo, kladila se dva hedge fonda, a navodno se raja na redittu dogovorila da kupuju i dizu cijene. Na kraju hedge fondovi povaljeni za oko 4 milijarde dolara, raja koja su kupovala po niskoj cijenu izvukli 10 dolara za svaki ulozeni i da nije Robinhood uletio da prekine trade aktivity, moglo je cijelo trziste odletiti u pm. Kazu da ih je 30 sekundi dijelilo od “atomske”.
Anyhow, poenta price je da hedge fondovi cijeli zivot zavaljuju male investitore (ako se oni klademprotiv dionice, budi siguran da ista leti dole), dok su ovaj put mali investitori napokon nasli nacin da odgovore, sto ce se puno cesce desavati u buducnosti, tako da je sada dernek pravi. Mnogi ljudi koji su izvlacili milijarde iz trzista se trenutno za glavu drze...
https://www.thesun.co.uk/news/13892297/ ... piked-800/
- salik79
#858 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Koja to "nasa diktatorska bratija"?! Na koga, tacno, mislis?!ultima_palabra wrote: ↑29/01/2021 23:36Da se vasa diktatorska bratija pita, RS bi odavno bila nezavisna.
Ovi tvoji su, koliko mi je poznato, stvorili i ozvanicili RS.
-
chupacabra
#859 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Short selling je najveća prevara koju su traderi mogli izmisliti, a da SEC nije zabranio. Trgovati sa zrakom koji posuđuješ po jednoj cijeni da bi ga prodao na vrhu i kasnije kupio i vratio nazad na dnu je ludilo. Las Vegas je mala maca za te prevarante.GandalfSivi wrote: ↑29/01/2021 21:44Short selling je tehnicki izraz za osiguranje od pada cijena dionica, a u sustini je kladjenje na to da ce cijene pasti. Ako padnu cijene, vadis profit, a ako ne, onda moras vratiti dionice po novim cijenama plus penali. Problem je ako se udje u spiralu gdje cijene neprestano rastu jer svi znaju da ih moras kupiti bez obzira na cijenu, onda tvoj pad nema granice.Industrialyzer wrote: ↑29/01/2021 17:28Moze u par recenica sta je bilo? Vidim naslove svuda, ali nikako da nadjem vremena za detaljnije citanje.GandalfSivi wrote: ↑29/01/2021 05:09 Ovo je prava revolucija, mogao bi biti kraj short sellersa, sto predstavlja ogroman dio finansijskih manipulacija...
Postoje dvije vrste ljudi na berzi: investitori i kockari. Short selleri su malo kockari a malo više prevaranti ako se udruže u hedge fund. Drago mi je da su sada malo dobili po guzici.
Ja sam dugo godina invesitor na stock marketu i zaradio sam finih para na principu index fondova na Vanguardu.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#860 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
drastic wrote: ↑29/01/2021 23:20Kako plasirana? Da nisu zaustavili trade niko se nebi bunio
Ko je obustavio trade na robinhood,ameritrade,webull?
Plasirana preko socijalnih/društvenih mreža nego; ko je u svemu profitirao je isti tip, i nije sam niti je samo jedan stock u pitanju sad te rupe na razmjeni marketa će se zatvoriti, prvi na udaru je RobinHood i ostale male firme i sta će opet biti kongres bi mogao odlučiti na kraju jer ne valjaju extremi ni oni odozgo niti ovi odozdo

Mada opet mislim da je samo pranje novca i neko mnogo veći stoji iza ovih reakcija na marketu niti on niti hedz fond ovaj il onaj niti robinhood i njemu slični.... vrijeme će pokazati
- ultima_palabra
#861 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Fidzi, Vanuatu i Papua Nova Gvineja.salik79 wrote: ↑29/01/2021 23:40Koja to "nasa diktatorska bratija"?! Na koga, tacno, mislis?!ultima_palabra wrote: ↑29/01/2021 23:36Da se vasa diktatorska bratija pita, RS bi odavno bila nezavisna.
Ovi tvoji su, koliko mi je poznato, stvorili i ozvanicili RS.![]()
-
drastic
#862 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Nije bitno ko pravi Novac a ko gubi bitno je da su obustavili trade nekoliko kompanija Koje su shorted od manipulatora I spekulanata gdje je ono free market for all?corolla02 wrote: ↑29/01/2021 23:56
Plasirana preko socijalnih/društvenih mreža nego; ko je u svemu profitirao je isti tip, i nije sam niti je samo jedan stock u pitanju sad te rupe na razmjeni marketa će se zatvoriti, prvi na udaru je RobinHood i ostale male firme i sta će opet biti kongres bi mogao odlučiti na kraju jer ne valjaju extremi ni oni odozgo niti ovi odozdo
Mada opet mislim da je samo pranje novca i neko mnogo veći stoji iza ovih reakcija na marketu niti on niti hedz fond ovaj il onaj niti robinhood i njemu slični.... vrijeme će pokazati
- LBVIEW
#863 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Ma nije ni onaj novicok dokazan, u stvari jeste, Pucinovi vele kako je proizveden u Svedskoj._BataZiv_0809 wrote: ↑29/01/2021 21:28 Haha Janukovic snajperise, Asad hemija, sve je dokazano, sto posto provjereno, van razumne sumnje![]()
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#864 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
pa zar ima ista for all u amarici; niti je stok market niti su politika, niti zakoni...
cesto puta kazem oni nisu demokratija, oni su na putu ka demokratiji...
a ti uvjek mozes ulagati u S&P500 pa se ne boji zime, sta marketi rade, koji fondovi, pojednici, brokeri, institucije i sl
- corolla02
#865 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
marketi su lepeza proizvoda i hedz fondovi su satvni dio koji se klade na cijenu stoka u nekoj bliskoj buducnosti; imas lepezu proizvoda a ti odaberi nesto na cemu si dobar i sa cim si konforanchupacabra wrote: ↑29/01/2021 23:56Short selling je najveća prevara koju su traderi mogli izmisliti, a da SEC nije zabranio. Trgovati sa zrakom koji posuđuješ po jednoj cijeni da bi ga prodao na vrhu i kasnije kupio i vratio nazad na dnu je ludilo. Las Vegas je mala maca za te prevarante.GandalfSivi wrote: ↑29/01/2021 21:44Short selling je tehnicki izraz za osiguranje od pada cijena dionica, a u sustini je kladjenje na to da ce cijene pasti. Ako padnu cijene, vadis profit, a ako ne, onda moras vratiti dionice po novim cijenama plus penali. Problem je ako se udje u spiralu gdje cijene neprestano rastu jer svi znaju da ih moras kupiti bez obzira na cijenu, onda tvoj pad nema granice.Industrialyzer wrote: ↑29/01/2021 17:28
Moze u par recenica sta je bilo? Vidim naslove svuda, ali nikako da nadjem vremena za detaljnije citanje.
Postoje dvije vrste ljudi na berzi: investitori i kockari. Short selleri su malo kockari a malo više prevaranti ako se udruže u hedge fund. Drago mi je da su sada malo dobili po guzici.
Ja sam dugo godina invesitor na stock marketu i zaradio sam finih para na principu index fondova na Vanguardu.
-
drastic
#866 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Ne znam jeli istina Ali ako jest kako je moguce da su shortali 130% dionica. Od koga su posudili tih extra 30%?
- jeza u ledja
#867 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Fazon je u tome sto je Robinhood zaustavio trejdanje, i to djelimicno. Ko garantuje da se takve stvari opet nece desiti? Neko je naredio stavljanje katanca i ostavio raju holding the bag.
Sve super, ali ja se ne bih kladio protiv onih koji barataju ovolikim parama.
Sto kaze kolega iznad, ovaj dio trzista je samo kazino, nista vise. Doslovce.
House always wins.
Ukratko, ne nadam se nikakvim revolucijama. Ako uspiju, svaka cast. (Na kraju, kao sto je neko vec hintao, tesko da su ovdje samo “raja s reddita” u pitanju, sa minornim investicijama od $50k.) Vrlo brzo bi se to svelo na samo jos jedan nacin na koji ce hedge fund manageri obrtati pare multimilionerima.
Ja isto kao i on uglavnom se bavim index fondovima, ovo kockanje i day trading ostavljam entuzijastima. Mislim da o trzistu znam malo vise od Average Joea, ali ovo je wayyyy over my head.
Ovaj lik taman ko da je iz Wayne’s Worlda izasao.
Cekamo film o njemu za par godina. 
House always wins.
Ukratko, ne nadam se nikakvim revolucijama. Ako uspiju, svaka cast. (Na kraju, kao sto je neko vec hintao, tesko da su ovdje samo “raja s reddita” u pitanju, sa minornim investicijama od $50k.) Vrlo brzo bi se to svelo na samo jos jedan nacin na koji ce hedge fund manageri obrtati pare multimilionerima.
Ja isto kao i on uglavnom se bavim index fondovima, ovo kockanje i day trading ostavljam entuzijastima. Mislim da o trzistu znam malo vise od Average Joea, ali ovo je wayyyy over my head.
Ovaj lik taman ko da je iz Wayne’s Worlda izasao.
-
drastic
#868 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
41 mil ljudi prati Elon musks pogledaj koliko je gme stock skocio nakon njegovog twita isto tako I zajeza u ledja wrote: ↑30/01/2021 00:51 Fazon je u tome sto je Robinhood zaustavio trejdanje, i to djelimicno. Ko garantuje da se takve stvari opet nece desiti? Neko je naredio stavljanje katanca i ostavio raju holding the bag.
House always wins.
41 mil ljudi prati Elon musks pogledaj koliko je gme stock skocio nakon njegovog twita isto tako I za
Dogecoin
Ovaj lik taman ko da je iz Wayne’s Worlda izasao.Cekamo film o njemu za par godina.
Dogecoin
Last edited by drastic on 30/01/2021 01:05, edited 1 time in total.
- corolla02
#869 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
pa America je ovo pobogu brate
ovdje se pare prave od nicega, iz obicnog zraka tj. marketi su cesto podlozni manipulacijama
sta ima tamo neki GameStop ponuditi tebi, meni ili petom il desetom, covjecanstvu; bezze
sta ima tamo neki GameStop ponuditi tebi, meni ili petom il desetom, covjecanstvu; bezze
- jeza u ledja
#870 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Pa slazem se. Samo podloga za online kladjenje.
Ali eto ovim gejmerima su dragi valjda.
- corolla02
#871 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
puno ljudi bez posla, ekonomija dobra, stimulansi legli, ljudi nece da rade za mizerne satnice, ljudi zatvoreni u kucama; perfektna situacija za nesto novojeza u ledja wrote: ↑30/01/2021 01:10 Pa slazem se. Samo podloga za online kladjenje.
I onda imas ovakvu exploziju, koja je opet kratkog vijeka; investiranje je na duge staze ne kocka, jbg
- corolla02
- jeza u ledja
#873 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Eh, investiranje na duge staze....pitaj to day tradere koji dnevno obrcu milijarde.
Sam si rekao, imas lepezu proizvoda pa biraj.
Sam si rekao, imas lepezu proizvoda pa biraj.
-
drastic
#874 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Kad hedge funds managers manipulisu market to je biznis
A kad se servants organizuju na social media to je market manipulation
https://www.yahoo.com/finance/news/will ... 45241.html
- jeza u ledja
#875 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Mislim svasta.drastic wrote: ↑30/01/2021 01:20 Kad hedge funds managers manipulisu market to je biznis
Oni su zadnji u koje treba upirati prstom.