ah..
. it's our culture.....

.
ah..

prestravio me je njihov poster na bus stanici pred Domom armije neki dan...Raigor Stonehoof wrote: ↑29/01/2021 14:09 veganski kult i njihova preseravanja, pogotovo ovo sa plakatima u zadnje vrijeme
jedi govno ako ti se jede, ja necu, i nijedan plakat me nece ubijediti u to
mars
[/The groups most likely to be vegan trend towards 30-49 years old, earn under $30,000 annually, and follow a liberal ideologyote]
Apsolutno jasno, ja ne kontam kako neko moze davati pare za to
Druze....Industrialyzer wrote: ↑29/01/2021 17:50Apsolutno jasno, ja ne kontam kako neko moze davati pare za to![]()
I meni je bilo smijesno, ali kad sam vidio na kakve "projekte" uzimaju lovu, smucilo mi se stvarno. Ja imam firmu koja je drustveno vrlo korisna, i poginem dok dobijem neki grant, subvenciju itd._BataZiv_0809 wrote: ↑29/01/2021 18:18Druze....Industrialyzer wrote: ↑29/01/2021 17:50Apsolutno jasno, ja ne kontam kako neko moze davati pare za to![]()
imao sam doticaja sa tim sektorom poprilicno prije 5-6 godina. Samo cu ti reci da pojedini rukovodioci NVO imaju mjesecna primanja bolja nego clanovi Predsjednistva.
A jos ako ti dodam da ih je jedno 70% toliko pohlepno pa od saradnika na projektima traze da dio honorara vrate nazad u kešu, a zgodne mlade saradnice u zamjenu za mjesto na projektu guze po skupim hotelima koje opet placaju finansijeri jer se to u budzetu pravda kao seminar, mislim da ti je slika potpuno jasna.
To je posebna jedna kasta ljudi koja vrti enormnu lovu i Sarajevo ih je puno. I onda kad te ljudske spodobe vidim u medijima ozbiljne i nacifrane ko biva oni ukazuju na neku drustvenu problematikuumirem od smijeha
![]()
![]()
Ko finansira? UNDP, ambasade, bogati filantropi, ma nema odakle ne kapa....
To su ljudi kojima je prevelikim "screen timeom" (vremenom pred ekranima) potpuno unisten tzv. attention span (kolicina vremena u kojoj mogu biti fokusirani na nesto)
Izgleda da sam i ja taj. Kad radim nesto po kuci obavezno slusam podcaste, dok jedem forumam itd...tvojkomsija wrote: ↑31/01/2021 01:53To su ljudi kojima je prevelikim "screen timeom" (vremenom pred ekranima) potpuno unisten tzv. attention span (kolicina vremena u kojoj mogu biti fokusirani na nesto)
Ljudi koji me mogu 10 minuta sjediti i ne raditi nista. Mora ih nesto zabavljati.
Ja cim tako sjedem ne radim nista odmah zaspimtvojkomsija wrote: ↑31/01/2021 01:53To su ljudi kojima je prevelikim "screen timeom" (vremenom pred ekranima) potpuno unisten tzv. attention span (kolicina vremena u kojoj mogu biti fokusirani na nesto)
Ljudi koji me mogu 10 minuta sjediti i ne raditi nista. Mora ih nesto zabavljati.