Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Sigma90

#22526 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

meridiyan wrote: 28/01/2021 03:26
visuljak wrote: 28/01/2021 01:31 Jarane, mi imamo problem jer se pojavili migranti u Sapni, Kalesiji ili B.Brdu.
Ko je dozvolio da oni dodju do tih destinacija???
Mi se bakcemo posljedicama a ne uzrocima.

Sabirne i deportacione centre treba napraviti duz Drine i po kratkom postupku vracati ih u Srbiju...ali kako kada politicari iz brloga vise vole da su migranti u BiH nego Srbiji, kada direktor granicne policije vise voli da su migranti u BiH nego u Hrvatskoj.

Dok se nekome ne mahebemo mame i otvoreno kazemo ko sta i kako radi to ce trajati a vi nastavite naprdjivati.
Odmah mozes krenuti od reisa Kavazovica i SDA vrhuske . Sto puta sam rekao da ne branim govedo iz Laktasa ali u ovome ga podrzavam jer je jos 2018 godine rekao da se obezbjede granice na sto se bas veliki bosnjaci usprotivili i rekli da su migranti samo u prolazu i da "braci" to trebamo omoguciti. Mnogi su bili (a i sada su) da trebamo tu olos iz afroazijskih zemalja, pitaj Boga koje kriminalne proslosti, adaptirati za stalno na nasim prostorima. Tuzla je posebno pokazala svoju velikodusnost prema njima tako da ste im priredjivali dobrodoslice, hranili ih, donirali im sve potrepstine, cak i usvajali, dovozili obroke cak iz Brckog, Srebrenika , Gradacca, okrepljivali ih cajevima, kafom, osvjezavajucim napicima a oni su vam vracali udaranjem nemocnih osoba (sjetimo se samo nemocne zene pred Bingom), provalama u napustene kuce, kradjama , ubistvima, medjusobnim obracunima, uznemiravanjem i vredjanjem gradjana. Kada ste ih okrepili, spremali ste ih i vozili ka Sarajevu, Doboju i onda nama u USK, jer smo mi "ONI TAMO". Pitam te, zasto ih niste vracali do 10 km udaljene entitetske granice i rjesavali problem u startu? Zasto policija okolnih opcina Kalesija, Zivinica kada pokupe migrante na cesti vozi ih sa prostora svoje opcine ka Kladnju, Olovu a ne vraca ih do par km udaljene entitetske granice odakle su doleprsali? Ako je Dodik rekao da nece boraviti na teritoriji manjeg entiteta i da ce ih kada predju granicu samo propratiti do Federacije, zasto mu nisu vraceni i sa nase strane.Ko je naredio da se ne vracaju? Tu je uzrok, jarane moj. To su mogli uraditi a nisu a ti i ja i drugi znamo zasto nisu! I imas obraza reci da neko naprdjuje! Cvrsto vjerujem da ce kad otopli i vlasti USK donijeti odluku da sve one van kampova a sto su po raznoraznim napustenim kucama i objektima, ilegalnim kampovima, privatnom smjestaju pokupiti i isporuciti ih Sarajevu. Dovoljno je i do Vogoscanske petlje, dok oni koji su se zauzeli za njih ne obrazloze zasto su se sa evropskim licemjerima upustili u ovu avanturu i sta dobijamo sa njima a sta gubimo. A gubimo sigurno!
USK treba cim otopli sve iz Kladuse i Bihaca kako grada tako iz okolni suma kupiti i voziti van USK odnosno na Lipu. Miral zatvoriti te ljude premjestiti van kantona il na Lipu. Maloljetnike i porodice koji borave u Sedri i Boricima za pocetak ostaviti ali jasno dati do znanja ko napusti ta dva kampa za prelazak u HR da vise nema prijema nazad u te kampove. Nego van kantona il na Lipu. I da nema primanja novi migranata u ta dva kampa. Staviti pred oba kampa 24 satnu kontolu MUPa pred ta dva kampa jer IOMu nije vjerovati. Policijske patrole kod Otoke i kod Kljuca i zatvoriti sve prilaze kantonu. A i ako se sta uvuce u Bihac odma kupiti i van kantona. Znaci 24 sata kontrolu kantona i sve vracati. I tako ces i pritisak praviti na susjedne kantone i drugi entitet. Pa neka i pc onda salje u KS i TK.

@Chloe cekam i dalje tvoj odgovor! :-D
meridiyan

#22527 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

O ovome pricam. Zaustavljaju ih par km od entitetske granice i voze ih u 100 i nesto km udaljeno Sarajevo. :-D
Tuzla Sarajevu a ovi "tamo onima". Pa onda krivca trazimo u drugom :-)
U naselju Slavinovići u Tuzli rano jutros službenici PU Tuzla zatekli su veću grupu migranata koji su se kretali iz pravca Kalesije.

Iz MUP-a TK kažu da je 29 migranata evidentirano na podrucju TK u protekla 24 sata o čemu je obaviještena Služba za poslove sa strancima - Terenski ured Tuzla, a shodno uputama nadležne Službe isti ce biti propraćeni prema prihvatnom centru Sarajevo.

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... IhfmMyUWIA
meridiyan

#22528 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Da SDA kreira svjesno ovaj haos najbolje se vidi iz izjave načelnika Sektora uniformisane policije Uprave policije MUP KS Džafera Hrvata na danasnjoj sjednici Skupstine KS!

"Nemamo primarnu nadležnost u onome što zovemo migrantska kriza. Državni organi u osnivačkom dokumentu barataju pojmom migrantska kriza ali stanje kao kriza nije proglašeno u BiH", kazao je Hrvat.

"Mi iz Uprave policije nismo dobili odgovor ko je odlučio da smjesti taj broj migranata na tom lokalitetu. Nekim desantom padobranskim su nam se spustili tu. Nismo imali sagovornika, a onda nam je traženo da ih zaštitimo. Mi imamo nadležnost da zaštitimo prvenstveno građane. Niko nije odlučio da smjesti 3.200 ljudi na tom lokalitetu, ali oni su prisutni. Oni predstavljaju veliki sigurnosni rizik i niko nas nije pitao šta bi značilo toliki broj ljudi. Posljednji incident je najozbiljniji incident u dijelu migranstke populacije. Pokazali smo i pokazat će analiza šta mi još trebamo da bismo bili još efikasniji. Nakon ovog incidenta, pojavljuje se zahtjev iz Ministarstva sigurnosti BiH da mi pošaljemo šta nam treba od opreme. Ako neko kreira problem mi ne možemo saznati ko ga je kreirao a trebamo ga riješiti, a nemamo primarnu nadležnost", kazao je Hrvat.
Jos ova nova sefica IOM-a serucka da ce pojacati broj zastitara a svi znamo da su zastitari nenaoruzani i da ne smiju ulaziti u bilo kakav sukob sa pobjesnjelim migrantima. Bili oni tu ,ha stavili njihove makete isti klinac.
Laura Lungarotti, šefica Misije IOM-a kazala je da privatne zaštitarske agencije rade na osiguravanja objekata gdje borave migranti.
Istakla je da je povećan broj angažiranih u privatnim zaštitarskim agencijama na osiguranju objekata.
Sigma90

#22529 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

Drahoslav Stefanek:
Prilikom svoje posjete USK razgovarao je i s mještanima Bihaća koji su mu jasno odgovorili da neće dozvoliti vraćanje migranata u Biru, kamp koji se nalazi u centru grada. Štefaneku je to teško palo s obzirom na to da je za njega to bilo najbolje rješenje.
meridiyan

#22530 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Sigma90 wrote: 28/01/2021 13:09 Drahoslav Stefanek:
Prilikom svoje posjete USK razgovarao je i s mještanima Bihaća koji su mu jasno odgovorili da neće dozvoliti vraćanje migranata u Biru, kamp koji se nalazi u centru grada. Štefaneku je to teško palo s obzirom na to da je za njega to bilo najbolje rješenje.
Kako to da u njegovoj Slovackoj ne dozvoljavaju nikakav pristup migrantima i da ne podržavaju sporazum UN o migrantima a ovdje bi se pozivao na humanost i ljudska prava.
Licemjeri evropski.
Sigma90

#22531 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

meridiyan wrote: 28/01/2021 13:28
Kako to da u njegovoj Slovackoj ne dozvoljavaju nikakav pristup migrantima i da ne podržavaju sporazum UN o migrantima a ovdje bi se pozivao na humanost i ljudska prava.
Licemjeri evropski.
E to je ono sto mene nervira kod novinara. Da nijedan ne pita to te umisljene zvanicnike takozvane EU sto ne vode migrante u svoje drzave kad ih tako zale. Dzaba im sve jedan migrant koji boravi u BiH. A i Biru neka sebi nose na teritoriju takozvane EU kad im je toliko draga.
Steta sto politicari u USK nisu tog kapaciteta da znaju pravilno odgovoriti ovim likovima. Fazlic nije taj kapacitet sta vise mislim da je samo njega pitati da bi otvorio jos tri centra u Bihacu. Meni sumnjiv tip od prvog dana.
Ruznic tesko procijeniti mislim da hoce sta da uradi ali da nije taj kapacitet da zna sta ciniti. Na drugu stranu @Chloe ga kritikuje sto bi trebalo znaciti da nije promigrantski nastrojen. :lol:

Vidjecemo na proljece sta ce uraditi.
meridiyan

#22532 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Sigma90 wrote: 28/01/2021 13:54
E to je ono sto mene nervira kod novinara. Da nijedan ne pita to te umisljene zvanicnike takozvane EU sto ne vode migrante u svoje drzave kad ih tako zale. Dzaba im sve jedan migrant koji boravi u BiH. A i Biru neka sebi nose na teritoriju takozvane EU kad im je toliko draga.
Steta sto politicari u USK nisu tog kapaciteta da znaju pravilno odgovoriti ovim likovima. Fazlic nije taj kapacitet sta vise mislim da je samo njega pitati da bi otvorio jos tri centra u Bihacu. Meni sumnjiv tip od prvog dana.
Ruznic tesko procijeniti mislim da hoce sta da uradi ali da nije taj kapacitet da zna sta ciniti. Na drugu stranu @Chloe ga kritikuje sto bi trebalo znaciti da nije promigrantski nastrojen. :lol:

Jedna za tebe od kladuskih mama kako im migranti tepaju. Mozda koju i prepoznas! :-D

Image
bingov buraz

#22533 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by bingov buraz »

Nek popije Gastal i biće mu lakše.
Sigma90

#22534 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

meridiyan wrote: 28/01/2021 13:58
Sigma90 wrote: 28/01/2021 13:54

Jedna za tebe od kladuskih mama kako im migranti tepaju. Mozda koju i prepoznas! :-D

Image
Auu sta je ovo. :lol: koja je moja kolegica @Chloe ? :lol:
meridiyan

#22535 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Nema cile mile sa Madjarima!

https://www.federalna.ba/frontex-suspen ... skoj-op8qm
Mađarski Helsinški odbor (HHC), nevladino tijelo kontrole, objavio je u utorak da je Mađarska protjerala više od 4400 migranata nakon odluke Suda pravde EU-a.
Usto je rekao da su zakoni koji tražiteljima azila zabranjuju boravak u Mađarskoj dok sud rješava njihov zahtjev, nezakoniti i kritizirao je zadržavanje migranata u "tranzitnim zonama".
Image
moonca

#22536 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

Sigma90 wrote: 28/01/2021 14:02 Auu sta je ovo. :lol: koja je moja kolegica ?
e,da posjecujesh -atribute- miogli bi se bolje upoznat medjusobno.. :oops: :) :wink:
Aequus

#22537 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Aequus »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/cikotic ... /210128087

Jesam jedini koji misli da bi neki srednjoškolac bolje vodio ministarstvo sigurnosti od selme :? :-)
Sigma90

#22538 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

meridiyan wrote: 28/01/2021 15:18 Nema cile mile sa Madjarima!

https://www.federalna.ba/frontex-suspen ... skoj-op8qm
Mađarski Helsinški odbor (HHC), nevladino tijelo kontrole, objavio je u utorak da je Mađarska protjerala više od 4400 migranata nakon odluke Suda pravde EU-a.
Usto je rekao da su zakoni koji tražiteljima azila zabranjuju boravak u Mađarskoj dok sud rješava njihov zahtjev, nezakoniti i kritizirao je zadržavanje migranata u "tranzitnim zonama".
Image
Kod Madjara bi vrbas/haldir bio davni dana vec u zatvoru.
Johnny_x

#22539 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Johnny_x »

Aequus wrote: 28/01/2021 15:35 https://www.klix.ba/vijesti/bih/cikotic ... /210128087

Jesam jedini koji misli da bi neki srednjoškolac bolje vodio ministarstvo sigurnosti od selme :? :-)
Jest bi vodio, ali onaj ko je postavio Cikotica na to mjesto nije imao u cilju da on to vodi kako treba, vec da zaposljava podobne, izvlaci pare za stranku i ako sta uspije za sebe da odradi. Ja imam osjecaj da ove iz SDA neko iz EU drzi za muda, nijedan od njih do sada nije spomeno deportaciju(sto je inace zakonsko rjesenje), svi se nesto vade. Kad je Cikotic dosao tek na ministarstvo, rekao je da je deportacija migranata sexy ideja, a evo sad ova izjava, pilot moze odbiti prevuci migrante, dobro odbije, napravis takav ugovo sa avio kompanijom da se placaju penali u slucaju kasnjenja, pa ces vidjeti onda da li smije odbiti. Da svoj nerad pokusavaju opravdati nekim logickim stvarima moje nisu uvreda za inteligenciju, nesto bi im covjek i oprostio, ali kad nerad pokusajw opravdati tako sto ti vrijedja inteligenciju, eh to je posebna brsta bezobrazluka.
meridiyan

#22540 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Aequus wrote: 28/01/2021 15:35 https://www.klix.ba/vijesti/bih/cikotic ... /210128087

Opet predstava za sire narodne mase. Nisu ih u stanju deportovati razvijene eu drzave da to uradi BiH! Doduse u pravu je da je to dugotrajan postupak (od nekoliko godina) ali bitno je da se nesto radi. :-D
cimara

#22541 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by cimara »

Umjesto Laure IOM je komotno mogao postaviti Selmu da upravlja skladištenjem migosa.
User987

#22542 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Lično mislimda mi već gubimo bitku sa ilegalnim migrantima. Iskreno, Cikotić je nedavno preuzeo fotelju i ne može nadoknaditi izgubljeno vrijeme od pune tri godine. Pune tri godine su SDA i IZ blagonaklono gledali na dolazak ilegalnih migranata kod Bošnjaka. Gledao sam i slušao najnovije vazove i hutbe imama. Otvoreno traže od vjernika da pomognu ilegalnim migrantima, zahtijevaju da im se ustupe svi objekti koji se ne koriste, da im se omoguće trgovina i rad itd. Pozivaju se na KUR'AN i druge vjerske tekstove. Kao i u mnogim drugim prilikama problem sa tumačenjem KUR'ANA je što reis, ulema, imami, potežu svetu knjigu prema potrebi i trenutnim interesima. Zaista, u KUR'ANU piše da nema razlike izmedju muslimana, da treba pomagati i sl. Problem nastaje kada invazija stranaca, u ovom slučaju ilegalnih migranata koji su prekršili zakone i kriju identitet, opasno ugrožava domaće stanovnike. A to smo mi Bošnjaci. Srbi i Hrvati, kao što je poznato nemaju nikakvih problema sa migrantima. Valjda ne čitaju svete knjige.
Jedan od imama se poziva na davno prošle migracije kada su Evropu i Rimsko carstvo naseljavali Varvari, Goti, Sloveni itd. Ali, kao što kažu, đavo je u detaljima. A taj detalj je BiH. Najsiromašnija država Evrope, sa nasilnim razmještajem stanovništva u ratu, podijeljena i nefunkcionalna. Bošnjaci danas žive na nekih 25% te države i baš na tom prostoru se razmještaju ilegalni momci. Laže se naveliko da su samo u Sarajevu i u Krajini. Ima ih i u Tuzli, Zenici, travniku itd. Ako bi poslušali imame tj, reisa i IZ i primili ilegalne momke tako kako oni savjetuju, postavlja se pitanje šta bi se dalje dešavalo? Odgovor nije težak. Imali bi uskoro nove desetine hiljada. Mi Bošnjaci bi kao narod bili pregaženi. Imali bi svakodnevni užas, haos, nered, anarhiju, pljačke, ubistva itd. Opasnost leži u tome što se to neće desiti odjednom nego postepeno. To i jeste cilj. O silnim pogodnostima takve situacije za velikosrpske i velikohrvatske projekte da ne govorim. Zato smatram da je IZ veleizdajnik bošnjačkih nacionalnih interesa. SDA se dovoljno iskazala trogodišnjom šutnjom.
escobar__

#22543 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by escobar__ »

Ako je to tačno neka je, onda bolje nismo ni zaslužili. Ako smo toliki tokmaci da nam mišljenje treba krojit ološ iz Islamske zajednice i/ili SDA kriminalne organizacije onda nam ništa bolje od najezde ovih kozojeba i ne treba.
jagugu

#22544 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by jagugu »

Migrant je upao u punu kuću na Grbavici

Sinoć nakon 23 sata migrant je upao u punu kuću.

Djevojka, je ostavila prozor na kant, prozor je imao metalnu mrežicu preko koju je migrant skinuo nožem.

"Ja sam u kuhinji spremala ispite, sestra pored u sobi bila s upaljenim svjetlom, babo i mama isto budni", napisala je.

Ostala svjetla u kući su bila upaljena.

-Sestra je čula da je neko u sobi i rekla roditeljima, oni su odmah krenuli u sobu, mama ga je čak vidjela, ali on je u brzini izletio kroz prozor i skočio sa balkona. Migrant je jer je ispod balkona ostavio korpu s jajima i ostale su mu stvari, pojasnila je djevojka.

Ukraden je samo novčanik. Porodica je slučaj odmah prijavila policiji.

O tome su dvije sestre napisali na Facebook profilima uz molbu da ukoliko neko nađe dokumente iz ukradenog novčanika, vrate ih vlasnici.

Image
Image
Johnny_x

#22545 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Johnny_x »

jagugu wrote: 29/01/2021 13:10
Migrant je upao u punu kuću na Grbavici

Sinoć nakon 23 sata migrant je upao u punu kuću.

Djevojka, je ostavila prozor na kant, prozor je imao metalnu mrežicu preko koju je migrant skinuo nožem.

"Ja sam u kuhinji spremala ispite, sestra pored u sobi bila s upaljenim svjetlom, babo i mama isto budni", napisala je.

Ostala svjetla u kući su bila upaljena.

-Sestra je čula da je neko u sobi i rekla roditeljima, oni su odmah krenuli u sobu, mama ga je čak vidjela, ali on je u brzini izletio kroz prozor i skočio sa balkona. Migrant je jer je ispod balkona ostavio korpu s jajima i ostale su mu stvari, pojasnila je djevojka.

Ukraden je samo novčanik. Porodica je slučaj odmah prijavila policiji.

O tome su dvije sestre napisali na Facebook profilima uz molbu da ukoliko neko nađe dokumente iz ukradenog novčanika, vrate ih vlasnici.

Image
Image
Sad ce NVO da se oglasi i da nam pojasni okolnosti ovog slucaja. Migrant je htio iskoristiti svoje ljudsko pravo, sloboda kretanja i nista on ovdje nije uradio lose, vidio je otvoren prozor i to je njemu jasan znak, a i njegovo pravo je da udje u topao dom, da se ogrije. Ovdje su jedino krivi vlasnici kuce koji nisu prozor sirom otvorili, jer se migrant, tj. covjek u prolazu mogao ozlijediti, da ima imalo pravne drzave ova porodica bi odgovarala za ugrozavanje ljudskih sloboda migranta.

Kad god koju pizdariju migranti naprave, ovi NVO placenici brane ih ovako, kao onaj novinar Nidzara, koja je branila ubice momka sa Ilidje, mozes mislit mentalnog kompleksa kad si na strani ubice.
Cherry-Cherry

#22546 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

escobar__ wrote: 28/01/2021 22:28 Ako je to tačno neka je, onda bolje nismo ni zaslužili. Ako smo toliki tokmaci da nam mišljenje treba krojit ološ iz Islamske zajednice i/ili SDA kriminalne organizacije onda nam ništa bolje od najezde ovih kozojeba i ne treba.
Pa kroje nam mišljenje jbg ☹️ ☹️
meridiyan

#22547 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Johnny_x wrote: 29/01/2021 13:57
Sad ce NVO da se oglasi i da nam pojasni okolnosti ovog slucaja. Migrant je htio iskoristiti svoje ljudsko pravo, sloboda kretanja i nista on ovdje nije uradio lose, vidio je otvoren prozor i to je njemu jasan znak, a i njegovo pravo je da udje u topao dom, da se ogrije. Ovdje su jedino krivi vlasnici kuce koji nisu prozor sirom otvorili, jer se migrant, tj. covjek u prolazu mogao ozlijediti, da ima imalo pravne drzave ova porodica bi odgovarala za ugrozavanje ljudskih sloboda migranta.

Kad god koju pizdariju migranti naprave, ovi NVO placenici brane ih ovako, kao onaj novinar Nidzara, koja je branila ubice momka sa Ilidje, mozes mislit mentalnog kompleksa kad si na strani ubice.
:-) :-) Znaci, mogu da rade sta hoce, drzava im dopusta 8)
"Taj migrant, odnosno ti migranti koji su jučer upali u stan djevojke, su isti migranti koji su tokom ljeta napali djevojke na Vilsonovom šetalištu. Ti migranti spavaju i borave preko puta Policijske akademije. Oni preko dana budu kod Ekonomske škole i kod Konzuma, a preko noći tu spavaju. Čovjek im naplaćuje 15 KM noćenje. Više puta smo zvali MUP KS, komšije su zvale inspekciju. Odgovor policije na to je da oni ne mogu ništa tim migrantima.......

https://source.ba/clanak/Crnahronika/55 ... eLsJDLHBV4
escobar__

#22548 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by escobar__ »

Dušu dali za metalne šipke po leđima.❤️
meridiyan

#22549 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

Neko rece nema standova po Kladusi.
Kladusa danas. Snizenje! 15- 20 km IOM-ova obuca , izmedju ostalog....

Image
RtrnOfSalisbury

#22550 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

meridiyan wrote: 29/01/2021 18:13 Neko rece nema standova po Kladusi.
Kladusa danas. Snizenje! 15- 20 km IOM-ova obuca , izmedju ostalog....

Image
[/quote

poslati lauri, pederu, iom i onom sto je razocarat neotvaranjem bire ... :(
Locked