EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1026 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by sime_cipol »

Tesla Model S Plaid+
1100 KS, 0-100 2s, 200+ mph, 1/4 milje ispod 9s.
Domet 800+ km
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1027 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by konektovan »

Optimistićno...
Bullet Tooth Tony

#1028 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by Bullet Tooth Tony »

Kad ce tesla izbaciti cyber truck i roadster novi.. Ljudi stavili polog dobili cHunu :)
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#1029 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by Evolution_IV »

Cekamo rimac c2 :izet: 8)
B6Redhell

#1030 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by B6Redhell »

Bullet Tooth Tony wrote: 28/01/2021 20:56 Kad ce tesla izbaciti cyber truck i roadster novi.. Ljudi stavili polog dobili cHunu :)
Polog 100$ pa na listu cekanja.. koje ce trajati godinama.. I nije neki polog. Ali 500 hiljada pologa X 100$.. je masu para. Sta ti je rec’ hype...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1031 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by Bobi »

Ma sta je 50 mil za kompaniju kao Tesla :D ?
Bullet Tooth Tony

#1032 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Bobi wrote: 28/01/2021 21:43 Ma sta je 50 mil za kompaniju kao Tesla :D ?
Nije puno, ali ja se slazem sa misljenjem Matt Faraha da je to odlican nacin da odes u neki VC ili veliku banku i trazis kredit ili bilo sta ... Mozes dobit investiciju a pravdas je time da imas 250 hiljada vec narucenih modela..

To sto je cyber truck hava obicna to je druga prica ali ne mozes to reci ljudima koji su se okupili oko Tesle.. To ko religija isto..
Last edited by Bullet Tooth Tony on 28/01/2021 23:08, edited 1 time in total.
citroen xm

#1033 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by citroen xm »

To je sekta ili skupina idiota, mada je to jedno te isto.

Mada se mora priznati da onaj Mask odlično klikera. Čovjek namlati lovu na račun vizija sa neodređenim rokom ostvarenja.
B6Redhell

#1034 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by B6Redhell »

Šurak mi na toj listi za cyber truck... I dolazi punac. Puca priča o Sajber traku.. nije dobar sa tehnologijom ne zna bas kako izgleda i o cemu se radi. Sin mu naravno nista ne govori, osim kako je to nesto najbolje. A i po “selu” se prica da je nesta močno... sav ponosan na sina jedinca..

Ja mu objasnim proces narudžbe, čekanje, KOLIKO ce KOŠTATI vozilo itd. I na kraju nadjem sliku na netu pokazem mu.
Poljevali ga vodom da dodje sebi.... :run:
ElRe

#1035 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by ElRe »

citroen xm wrote: 28/01/2021 23:03 To je sekta ili skupina idiota, mada je to jedno te isto.
Slažem se. Ona grupa operisana od automobilizma a zaražena modnim trendovima i snobizmom.
drndalo

#1036 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by drndalo »

B6Redhell wrote: 29/01/2021 00:23 Šurak mi na toj listi za cyber truck... I dolazi punac. Puca priča o Sajber traku.. nije dobar sa tehnologijom ne zna bas kako izgleda i o cemu se radi. Sin mu naravno nista ne govori, osim kako je to nesto najbolje. A i po “selu” se prica da je nesta močno... sav ponosan na sina jedinca..

Ja mu objasnim proces narudžbe, čekanje, KOLIKO ce KOŠTATI vozilo itd. I na kraju nadjem sliku na netu pokazem mu.
Poljevali ga vodom da dodje sebi.... :run:
I od tada su zahladili odnosi u famAliji...? :mrgreen:

Dje ces na jedinca...?!
bushido

#1038 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by bushido »

To je sekta ili skupina idiota, mada je to jedno te isto. :shock: :shock: :shock: :shock:

Ma ja ba 'ta ce Tesla, Elon Musk,cuj poslo auto u svemir (a nasi dizelasi jedva uz dalmatinsku) cuj najbogatiji covjek na planeti ,ma materi svojoj,popljuvali smo mi i bolje od njega.Treba mu poslati par nasih KLIX strucnjaka da mu objasne da je idiot :D .

Kako vas BA nije sramota ovakvih komentara :-) :( .
ElRe

#1039 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by ElRe »

Meni, kao nekome ko voli automobilizam ove kreacije nisu automobil

Image
Image
Image

Ne vidim ni jedan razlog zašto bih Teslu S kupio prije npr BMWa serije 3.

Zato što će me Tesla voziti auto pilotom dok ja gledam najnoviji blockbuster, naći mi omiljeni (čuj omiljeni) restoran,upozoriti me da sam umoran i sl gluposti. Dajte...
ElRe

#1040 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by ElRe »

Da ne bude da sam protiv elektro vozila, primjer kako po meni treba da izgleda moderan automobil

https://www.autoexpress.co.uk/mercedes/eqa

Mercedes EQA. Cijena na nivou GLA, sasvim korektne performanse, moderna tehnologija.

Image
Image

VWova nakarada ID3, Nissan Leaf, Arya... sve je to meni kao recimo nekome u srednjim godinama neprihvatljivo.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#1041 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by Evolution_IV »

Arya ljepsa duplo od tog kiceraja i pozerskog auta :run:
Industrialyzer

#1042 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by Industrialyzer »

sime_cipol wrote: 28/01/2021 19:46 Tesla Model S Plaid+
1100 KS, 0-100 2s, 200+ mph, 1/4 milje ispod 9s.
Domet 800+ km
Dobijes ti sve ovo, ali nikako istovremeno :mrgreen:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1043 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by sime_cipol »

Image
Bullet Tooth Tony

#1044 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

bushido wrote: 29/01/2021 08:37 To je sekta ili skupina idiota, mada je to jedno te isto. :shock: :shock: :shock: :shock:

Ma ja ba 'ta ce Tesla, Elon Musk,cuj poslo auto u svemir (a nasi dizelasi jedva uz dalmatinsku) cuj najbogatiji covjek na planeti ,ma materi svojoj,popljuvali smo mi i bolje od njega.Treba mu poslati par nasih KLIX strucnjaka da mu objasne da je idiot :D .

Sta pricas?

Dotakli smo se teme cyber trucka i roadstera za koje su ljudi dali pare a nisu jos nijedan izbacili na trziste .. Sa roadaterom kasne bas i da su se malo zajebali cak i Musk prizna i to je cinjenica... Hajde ti sad uradi konstruktivan reply i pusti se suplje...

Sta ti mislis hoce li NHTSA odbriti ovaj dizajn cyber trucka?

Niko ne govori da je ON idiot nego da ljudi placaju auta koja nikad nisu vidjeli na cesti niti na testiranju nego mu ludo vjeruju samo zato sto je Musk i sto baci ciglu u staklo
madner

#1045 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by madner »

Sistem Musk tako funkcionise, najbogatiji je covjek mada jos nema dobiti jer investitori vjeruju da je Tesla novi Apple.

Sto je vjerovatno istina, ljudi ga kreditiraju na ljepe oci.
bushido

#1046 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by bushido »

Bullet Tooth Tony wrote: 29/01/2021 10:32
bushido wrote: 29/01/2021 08:37 To je sekta ili skupina idiota, mada je to jedno te isto. :shock: :shock: :shock: :shock:

Sta pricas?

Dotakli smo se teme cyber trucka i roadstera za koje su ljudi dali pare a nisu jos nijedan izbacili na trziste .. Sa roadaterom kasne bas i da su se malo zajebali cak i Musk prizna i to je cinjenica... Hajde ti sad uradi konstruktivan reply i pusti se suplje...

Niko ne govori da je ON idiot nego da ljudi placaju auta koja nikad nisu vidjeli na cesti niti na testiranju nego mu ludo vjeruju samo zato sto je Musk i sto baci ciglu u staklo
Vjerovao ti ili ne ima ljudi koji kupuju parcele na mjesecu a vi nazivate idiotima ljude koji uplacuju za cyber truck a ti ljudi vjerovatno vec imaju 4-5 auta u garazi i cyber truck kupuju od kusura.
Inace citava ova tema o el.autima je pljuvanje po istima na sta obicno ne reagujem ali ovo "to je sekta ili skupina idiota" :-) :roll:
BiBi911

#1047 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by BiBi911 »

bushido wrote: 29/01/2021 12:05
Bullet Tooth Tony wrote: 29/01/2021 10:32

Sta pricas?

Vjerovao ti ili ne ima ljudi koji kupuju parcele na mjesecu a vi nazivate idiotima ljude koji uplacuju za cyber truck a ti ljudi vjerovatno vec imaju 4-5 auta u garazi i cyber truck kupuju od kusura.
Inace citava ova tema o el.autima je pljuvanje po istima na sta obicno ne reagujem ali ovo "to je sekta ili skupina idiota" :-) :roll:

Nemoj tako ovaj balkaloroid vjeruje u zlatne kasike
bushido

#1048 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by bushido »

madner wrote: 29/01/2021 10:53 Sistem Musk tako funkcionise, najbogatiji je covjek mada jos nema dobiti jer investitori vjeruju da je Tesla novi Apple.

Sto je vjerovatno istina, ljudi ga kreditiraju na ljepe oci.
Svaka mu cast,od nule je dosao do toga da je poznat svuda u svijetu i ako vara ne vara raju,kokuze,vara one koji to sebi mogu priustiti. Elon je vec par puta bio u stecaju (Tesla) i uvijek se izvuce.

PS i ja sam sve blize vjerovanju da je Tesla novi Apple jer broj auta (Tesla) na europskim putevima mi to pokazuje.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1049 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

Post by Bobi »

Nešto kontam, za 20-30 godina kad se pocne kopat po ulicama za nove elktrične kablove, ova trenutna mreža nece moci to sve izdržati :D.
Bullet Tooth Tony

#1050 Re: EV-Electric vehicle(Električna vozila) - All About

bushido wrote: 29/01/2021 12:05
Wou nek si mi rekao, ja zivim ispod kamena pa ne znam.. Covjece Boziji nisi mi odgovorio na pitanje, sta ti mislis kako ce se razvijati prica oko Cyber Trucka? Da li mislis hoce li biti odobren od strane NHTSA?.. Na osnovu cega si izvukao podatak da je to vjerovatno 5 ili 6 auto u garazi? .. Zasto je cyber truck 100 dolara polog a za roadster 20k dolara? Prosipas iz supljeg u prazno..

Ja sam obilazio salone kada sam kupovao auto, izmedju ostalih i Teslu.. Na mene nije ostavio dojam pouzdane firme ZA KUPOVINU AUTA, sto ne znaci da ljudi ne kupuju pogotovo ove modele 3.. Imao sam osjecaj da bi kupio mobitel :-)

To je sekta u smislu kako reaguju kad im izneses cinjenice vezane za cyber truck.. Da je hava koja je dobro unovcena... Nesto kao ti sada...

I btw prodaja tesle je u padu 10 % u Evropi i svega 100k modela( plus minus gore dole).. Ne govorim da se ne prodaju ali brojke koje spominjes, kao da ti oni govore da je tesla novi apple, su mizerne

Al ovo "vara one koji mogu priustit" je :lol: :lol:
Post Reply