Viza za Njemacku

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
BiBi911

#4151 Re: Viza za Njemacku

Post by BiBi911 »

e.peace wrote: 26/01/2021 19:19
Nisrin wrote: 26/01/2021 17:53
e.peace wrote: 26/01/2021 15:19 Ljudi,kako da šaljem pare za bosnu,jebe me ovaj WUnion životom.Imal šta drugo da je povoljno i da je on line.
Hvala
Pa najjeftinija ti je opcija WU Online, uzme ti 5EUR po transakciji... a vec ako odes u postu ili banku, onda vise..

Imas i RIU, ali ne znam kolika je provizija, znam da dosta nasih salje..0
Značinznam sve o WU slao sam 150 puta no u zadnje vrijeme mi baca grešku prevelik iznos pokušajte sa manjim itd.
I da kontaktirao sam ih i ......... Uglavnom tražim nešto drugo.

Koliko si do sada poslao para preko WU.
Imas money Gram,slicna provizija samo gdje u Sarajevu podici pare?
Druga opcija ostavi kreditnu u Bosni I dopunjavaj je u DE( malo veca provizija kada podizes kes) al za kupovinu nema provizije.
e.peace

#4152 Re: Viza za Njemacku

Post by e.peace »

BiBi911 wrote: 28/01/2021 20:20 Koliko si do sada poslao para preko WU.
Imas money Gram,slicna provizija samo gdje u Sarajevu podici pare?
Druga opcija ostavi kreditnu u Bosni I dopunjavaj je u DE( malo veca provizija kada podizes kes) al za kupovinu nema provizije.
Ne znam kolko sam poslao do sada i ne vidim zašto je to bitno,par hiljada ništa sad spektakularno.
Al eo riješio sam problem..
Samo jedna riječ AZIMO :thumbup:
Darh Wader

#4153 Re: Viza za Njemacku

Post by Darh Wader »

Dino zvani Gastabajter koji tvrdi da sve ono ne radi zbog para nego zbog dobre volje i da ljudima pomogne.Ipak on ima firmu sa 300 zaposlenih a živi u stanu od 50tak kvadarata i vozi neku šklopociju od auta.Neki dan napravio video gdje navlači raju da mu plaćaju članarinu premimum 50KM. :lol: Možeš ti živiti u Njemačkoj 30 i kusur godina ali lopovluk i licemjerije iz tebe ne može izaći.

Koristi ove jadne ljude sa Balkana i njihov očaj da navlači sebi profit, počeo lik prodavati majice,kačkete ma svega pomalo. :lol:

Teški lopov i lažov.

Pomaže nekim koji imaju EU pasoš ili je IT stručnjak ili neki drugi vid visoke škole mašinstvo/medicina i sl.Pa jel' fkt misli da ovim ljudima treba Dino Klepo da nađu sebi posao. :lol:
BiBi911

#4154 Re: Viza za Njemacku

Post by BiBi911 »

Ko je dino klepo???

Jel to onaj sto se reklamira po minkenu da trazi radnike za rigips
cassius

#4155 Re: Viza za Njemacku

Post by cassius »

BiBi911 wrote: 31/01/2021 09:44 Ko je dino klepo???

Jel to onaj sto se reklamira po minkenu da trazi radnike za rigips
skafiskafsnjak

#4156 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Darh Wader wrote: 31/01/2021 09:41 Dino zvani Gastabajter koji tvrdi da sve ono ne radi zbog para nego zbog dobre volje i da ljudima pomogne.Ipak on ima firmu sa 300 zaposlenih a živi u stanu od 50tak kvadarata i vozi neku šklopociju od auta.Neki dan napravio video gdje navlači raju da mu plaćaju članarinu premimum 50KM. :lol: Možeš ti živiti u Njemačkoj 30 i kusur godina ali lopovluk i licemjerije iz tebe ne može izaći.

Koristi ove jadne ljude sa Balkana i njihov očaj da navlači sebi profit, počeo lik prodavati majice,kačkete ma svega pomalo. :lol:

Teški lopov i lažov.

Pomaže nekim koji imaju EU pasoš ili je IT stručnjak ili neki drugi vid visoke škole mašinstvo/medicina i sl.Pa jel' fkt misli da ovim ljudima treba Dino Klepo da nađu sebi posao. :lol:
Djesi postenjacino :lol:

Jel ga znas licno da tako nesto kazes ?

Sta ako vozi bezze auto i zivi u 50kv ? Buahahaha hoces da kazes, nije klasicni Balkanac. Ako ne vozi , ne znaci da ne moze. Ali klasicni Bosnjo to ne moze skontati :skoljka:
jasko_ja

#4157 Re: Viza za Njemacku

Post by jasko_ja »

Darh Wader wrote: 31/01/2021 09:41 Dino zvani Gastabajter koji tvrdi da sve ono ne radi zbog para nego zbog dobre volje i da ljudima pomogne.Ipak on ima firmu sa 300 zaposlenih a živi u stanu od 50tak kvadarata i vozi neku šklopociju od auta.Neki dan napravio video gdje navlači raju da mu plaćaju članarinu premimum 50KM. :lol: Možeš ti živiti u Njemačkoj 30 i kusur godina ali lopovluk i licemjerije iz tebe ne može izaći.

Teški lopov i lažov.

Ne ulazeći u ostalo, ali ne vidim šta je problem sa ovim. Ili treba po balkanski, kao što mnogi rade. Odmah čim dodjes, uvalis se u kredit za makinu i kuka da je u Njemačkoj radno odjelo i pidzama.
Ajs_Nigrutin

#4158 Re: Viza za Njemacku

Post by Ajs_Nigrutin »

Darh Wader wrote: 31/01/2021 09:41 Pomaže nekim koji imaju EU pasoš ili je IT stručnjak ili neki drugi vid visoke škole mašinstvo/medicina i sl.Pa jel' fkt misli da ovim ljudima treba Dino Klepo da nađu sebi posao. :lol:
Mislim da ga nemaš pravo, ali svako ima svoje mišljenje, ne? Uostalom, baš bih volio da vidim da li bi ovako razmišljao da imaš supružnika, troje djece, kredit i jednu nestabilnu platu u kuću, pa zaganjao DE uveliko... :kiss:
skafiskafsnjak

#4159 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

jasko_ja wrote: 31/01/2021 12:18 ]

Ne ulazeći u ostalo, ali ne vidim šta je problem sa ovim. Ili treba po balkanski, kao što mnogi rade. Odmah čim dodjes, uvalis se u kredit za makinu i kuka da je u Njemačkoj radno odjelo i pidzama.
Ja znam covjeka licno. I ovako pljuvati, a da vjerovatno ne zna covjeka , je u najmanju ruku glupo.

I 100% si upravu. Bolje auto lose bez kredita i stan manji , a da je tvoj.

Pare ne uzima, reklamira se da nesto zaradi. A ko to na youtube ne radi?

Al sta ja znam... Klasicni Bosnjo iz Cekrcica iza tastature bolje zna
Last edited by skafiskafsnjak on 01/02/2021 15:31, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#4160 Re: Viza za Njemacku

Post by Bloo »

Teški lopov i lažov.

Jel tebe zajebao ili nekog tvog bliskog?
Darh Wader

#4161 Re: Viza za Njemacku

Post by Darh Wader »

Jel' se ovo javljaju premium članovi. :lol:

Ja sam napisao šta većina raje misli, lik jedno priča drugo radi treće misli to je najgora sorta ljudi.Ako već pomažeš ljudima onda nemoj im nemoj naplaćivati.Raja ga provalila kad je ljudima uzimao po 500KM i tad je nastala svađa sa onim drugim "majstorom za pomoć" Lenartom prepucavali se preko yt ma cirkus obojica.

Kad otkriješ lopova bošnjo odmah krene sa spinom "pljuvanje,on je poštenjačina i sl" jer se vode onom pričom meni je pomogao a drugog zayebao tako da nema veze.
skafiskafsnjak

#4162 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Darh Wader wrote: 31/01/2021 19:02 Jel' se ovo javljaju premium članovi. :lol:

Ja sam napisao šta većina raje misli, lik jedno priča drugo radi treće misli to je najgora sorta ljudi.Ako već pomažeš ljudima onda nemoj im nemoj naplaćivati.Raja ga provalila kad je ljudima uzimao po 500KM i tad je nastala svađa sa onim drugim "majstorom za pomoć" Lenartom prepucavali se preko yt ma cirkus obojica.

Kad otkriješ lopova bošnjo odmah krene sa spinom "pljuvanje,on je poštenjačina i sl" jer se vode onom pričom meni je pomogao a drugog zayebao tako da nema veze.
Samo si napisao da pojma nemas. Ako nesto vecina raje misli, ne znaci odmah da je istina. Pogotovo, vecina raje koja nije makla iz Bosne i koja sere preko tastature :roll:
Bloo
Globalna šefica

#4163 Re: Viza za Njemacku

Post by Bloo »

Darh Wader wrote: 31/01/2021 19:02 Jel' se ovo javljaju premium članovi. :lol:

Boli me briga sta vecina misli.
Drzi se teme
.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4164 Re: Viza za Njemacku

Post by _BataZiv_0809 »

Alo bre ko nije maknuo iz Bosne :shock: nije 2001. pobogu, ukinute su vize ima decenija :-)
skafiskafsnjak

#4165 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Bolje ljudi preko foruma znaju o pojedincima nego oni sto ga licno znaju :lol:

Ne treba vani izlaziti...samo se drz' foruma.

Evo jedna s fb...nije doduse s foruma. Brzo ide sada...samo ogranicen broj jbt

Image
valjuga

#4166 Re: Viza za Njemacku

Post by valjuga »

skafiskafsnjak wrote: 31/01/2021 12:23
jasko_ja wrote: 31/01/2021 12:18 ]

Ja znam covjeka licno. Nije mi za posao pomogao jer sam sam sve zavrsio. Ali ovako pljuvati, a da vjerovatno ne zna covjeka , je u najmanju ruku glupo.

I 100% si upravu. Bolje auto lose bez kredita i stan manji , a da je tvoj.

Pare ne uzima, reklamira se da nesto zaradi. A ko to na youtube ne radi?

Al sta ja znam... Klasicni Bosnjo iz Cekrcica iza tastature bolje zna
Ahahaha
Sad uhvatio stavljat linkove na svoja videa svukud bogati :mrgreen:
skafiskafsnjak

#4167 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

valjuga wrote: 01/02/2021 08:34
Ahahaha
Pratis pratis... Znas, mnogi prate i razne info pokupe, a redovno pljuju. Nije zlatan def...ali vala, da ne pomogne, niie istina.

Sta ima rodjak? Kad ces nazad ? :bih:
valjuga

#4168 Re: Viza za Njemacku

Post by valjuga »

skafiskafsnjak wrote: 01/02/2021 09:01
Ahahaha
Pratis pratis... Znas, mnogi prate i razne info pokupe, a redovno pljuju. Nije zlatan def...ali vala, da ne pomogne, niie istina.

Pratim jašta,samo više što mi iskače neg što ja hoću.Al riješio sam to.
Nazad ne idem dok ne nađem stan veći jer sad nekad bi trebalo spajanje porodice i to...
skafiskafsnjak

#4169 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

valjuga wrote: 01/02/2021 12:02
skafiskafsnjak wrote: 01/02/2021 09:01
Ahahaha

Pratim jašta,samo više što mi iskače neg što ja hoću.Al riješio sam to.
Nazad ne idem dok ne nađem stan veći jer sad nekad bi trebalo spajanje porodice i to...
Ide li spajanje po ovom nekom novom ili to sve ostaje kao prije ?
soxx

#4170 Re: Viza za Njemacku

Post by soxx »

Evo zavrsio je post na njegovoj grupi.

Dino jeste sigurno mnogima pomogao al isto tako kad objavi link neke firme da traze radnika mi je toliko bezveze. Pa svako moze ukucat na Monsteru il nekoj stranici za poslove i vidjet firme koje traze radnika.
Problem je sto nece mnogi da sredjuju vize.

Kad objavi nesto da ce firma cekat za vizu i to. E to je posao.

Ovak od onih objava nema hljeba a hvali se kao evo poslova za narod.

I nije problem sto zaradjuje, problem je sto laze narod da sve besplatno radi.

Sve u svemu mnogi su mu zahvalni al meni nije to ljudina, budi covjek reci hocu koji eur da imam od ovoga ipak trosim svoje vrijeme i odmah ce mi porast u ocima
Nisrin

#4171 Re: Viza za Njemacku

Post by Nisrin »

:D :bih: :bih:
Last edited by Nisrin on 30/04/2024 01:05, edited 2 times in total.
haribery

#4172 Re: Viza za Njemacku

Post by haribery »

Samo da je 10 ljudi pomogao da nadju posao i stan u Münchenu mnogo je napravio,mnogo vise nego ovaj uvazeni heiter koji ga pljuje.Zivim vec duže vrijeme u Münchenu i znam koliko je teško doci do stana,koliko jebzeznuta adminstracija od kvr do osiguranja itd.Jos kad dodje neko sa nikakvih jezikom,upirne škole i Diplome,u Bosni mu bio veliki Problem otici izvaditi licnu a kamo li da se u Münchenu snadje.E takima je Dino nemali broj puta pomogao ne gledajuci ko je i odakle.
Svako grijesi pa i on idealen nije,petlja se previse u stvari kojima nije dorastao i nema naobrazbu ni da prica o tome.O covidu-19 svako 3ci dan ima drugo mišljenje,malo je hipohondar i uzima sve za istinu sto se ove gripe tice.Netacnih je dosta Info iznosio na sto sam mu skrecao paznju na yt Kanalu.
Mnogo ljudi je na osnovu njega i njegovi poznanstava se zaposlilo i rijesilo svoj zivotni Status sto se posla tice,mnogima je bio vjetar u ledja u početku kada je najpotrebnije,svi mi gasterbajteri to veoma dobro znamo.
Opet kazem ako je samo 10 ljudi pomogao,dosta je napravio.
Jos niko nije jasno napisao da je pare uzeo i to dokazao,a da uzima tako prljavo pare od ljudi to bi se davno proculo i ne bi ga bilo online .
skafiskafsnjak

#4173 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Kako kaze hejter... Vecina raje tako misli. Valjda u njegovoj mahali tako misle ...pa.kaze vecina :lol:
Nisu makli iz carsije svoje, ali misle nesto o nekome iz Minhena :lol:
Nisrin

#4174 Re: Viza za Njemacku

Post by Nisrin »

Da nam nije Dine ne bismo saznali za sarajevski burek u Minhenu XD :run:
skafiskafsnjak

#4175 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Nisrin wrote: 01/02/2021 15:27 Da nam nije Dine ne bismo saznali za sarajevski burek u Minhenu XD :run:
100 %
Ja pite ne bih probao : ))))
Post Reply