SDP
-
sumirprimus
#65426 Re: SDP
zanimljivo je kako koristi istu terminologiju za bosansku naciju ko i sanu stovatelji lika i djela...

-
sumirprimus
#65427 Re: SDP
kazu hit dana na kantonu
- drug_profi
#65428 Re: SDP
De nam samo nacrtaj granice te "bošnjačke države".Istinu govorim wrote: ↑26/01/2021 14:02
Odeš li kad van poteza Slavinovići-Šići, recimo do Husina ili Doknja ? Pa da vidiš realnost.
Ovo je država samo bošnjačkog naroda.
-
Nivelacija
#65429 Re: SDP
cinjenice, sloboda govora.Leverage wrote: ↑26/01/2021 14:17Za ovo si prijavljen pa ćemo vidjeti da li će biti neka reakcija.Nivelacija wrote: ↑26/01/2021 14:11u nasim redovima imamo vojsku rs mi smo ponosnisumirprimus wrote: ↑26/01/2021 13:37
eeee maternji jezik nisi savlado, al bi bistrio visoke politike, jel pomaket?![]()
![]()
![]()
pojacajte kmecanje na levl pro, crveni su tu, mrske komunjare, crveni kmeri, crveni crveni...imal ko jaci? jel pomaket?
mosa bahato!
ne cujem dobro, pojacajte kmecanje zasad vise pištite negoli kmecite![]()
hhahaha
genocidom se hvalite
niksic je to rekao i hvalio se vojskom koja je pocinila genocid nad vama najbliskijim narodom bosnjacima
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#65430 Re: SDP
Od Gline do Drinedrug_profi wrote: ↑26/01/2021 14:25De nam samo nacrtaj granice te "bošnjačke države".Istinu govorim wrote: ↑26/01/2021 14:02
Odeš li kad van poteza Slavinovići-Šići, recimo do Husina ili Doknja ? Pa da vidiš realnost.
Ovo je država samo bošnjačkog naroda.
- drug_profi
#65431 Re: SDP
Otprilike ovako pričaju svi kojima smeta Bosna i Hercegovina država građana.Istinu govorim wrote: ↑26/01/2021 13:53
"Sjećam se da sam jednom rekao Bosanac, otac mi je objasnio da je bosanac, bosanski poni, a čovjek je Bošnjak što je velika razlika.“ Adil-beg Zulfikarpašić
![]()
Ti si jedan obični retardirani šovinista.
- Leverage
#65432 Re: SDP
Ko si ba ti da definišeš bošnjačke interese? Mene ne obavezuje tvoje mišljenje niti mišljenje sa SDA mindera.Istinu govorim wrote: ↑26/01/2021 14:21 Pa ne ponašaš se u skladu sa bošnjačkim interesima, a bošnjački interesi sigurno jesu da Bošnjaci drže što više vlasti u četnitetu. Tebe boli kurac za Bošnjake "tamo", ko što i ove sarajevske teletabise, dok ne dođe voda do grla.
Kome nama ? Ja želim jak SDP, ali jak bošnjački probosanski SDP, nikako stranku Prlića i Mijatovića. Stranku Bracike i sličnih njemu.
Ti Bošnjaci nisu tamo, ti Bošnjaci su ovdje, evo ih puna Tuzla, samo su išli da glasaju tamo. Sad ne mogu.
Principi socijaldemokratije i internacionalizma međusobno se isključuju sa etničkim identificiranjem partije, tako da se to neće desiti. Ne postoji ama baš nigdje ljevičarska partija koja se identifikuje samo sa jednim narodom u nekoj državi i ignoriše sve ostale. SDP je partija i Prlićke i Mijatovića i rahmetli Bracike, i nikog nije briga šta ti želiš.
-
sumirprimus
#65433 Re: SDP
ovo je SANU levl prica. i ne cudidrug_profi wrote: ↑26/01/2021 14:26
Otprilike ovako pričaju svi kojima smeta Bosna i Hercegovina država građana.
Ti si jedan obični retardirani šovinista.
samo bahato
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#65434 Re: SDP
Slobodu donosi HDZ i Mirso Kuko. D
I da neko spomenu "Maljutku", Huso Maljutka je bio najbolji ministar MUP-a kojeg je ovaj kanton imo
- Leverage
#65435 Re: SDP
Nit su činjenice nit je sloboda govora nit se Nikšić "hvalio vojskom". Podvale ti naravno neće proći, ali bez obzira na to red bi bio da te se ukloni zbog necivilizovanog ponašanja.Nivelacija wrote: ↑26/01/2021 14:25 cinjenice, sloboda govora.
niksic je to rekao i hvalio se vojskom koja je pocinila genocid nad vama najbliskijim narodom bosnjacima
-
Nivelacija
#65436 Re: SDP
nije niksic se hvalio da medju redovima sdp imaju pripadnike vojske rs koja je pocinila genocid nad bosnjacima?Leverage wrote: ↑26/01/2021 14:29Nit su činjenice nit je sloboda govora nit se Nikšić "hvalio vojskom". Podvale ti naravno neće proći, ali bez obzira na to red bi bio da te se ukloni zbog necivilizovanog ponašanja.Nivelacija wrote: ↑26/01/2021 14:25 cinjenice, sloboda govora.
-
Login7777
#65437 Re: SDP
Bella Ciao i Kuko.
To samo SDP može spojit.
Al kad mogu Srebrenicu onako prodat, može sve.
To samo SDP može spojit.
Al kad mogu Srebrenicu onako prodat, može sve.
-
sumirprimus
#65438 Re: SDP
vidis ti kako to vrijedja bosnu i bosance, a dici se nekim laznim patriotizmom, a sve im se pomijesalo, sta oni uopste rade na tim akademijama?
kakav sok i nevjerica, sta sve pricaju ,a sta li tek slijedi
crveni crveni
kakav sok i nevjerica, sta sve pricaju ,a sta li tek slijedi
crveni crveni
-
sumirprimus
-
costacurta
#65440 Re: SDP
JI, "Dan uživo", TV N1:
Zašto se odustalo od projekta izgradnje istočne tribine stadiona Tušanj, odgovorio je i na to pitanje.
“Odustali smo i na vrijeme smo rekli da odustajemo. Ne isplati nam se praviti tribinu od 12 miliona maraka. Previše je para 12 miliona maraka, a nije puna ni postojeća zapadna ni sjeverna. Dakle, kada fudbalski klub Sloboda počne puniti stadion, onda ćemo završiti i taj posao. Ekonomski bi to bilo neisplativo. Građanima smo to objasnili i navijači su se s nama složili. Kada budu pune sjeverna postojeća i zapadna i kada Sloboda bude konkurisala da bude prvak BiH i ojača taj klub onda će se steći uslovi”, rekao je Imamović
-
Login7777
#65441 Re: SDP
A pred izbore će opet na tribinu među navijače.
- Leverage
#65442 Re: SDP
I šta? Milion bitnijih stvari u Tuzli treba završiti, tribina je fakat beznačajna stvar u ovom momentu.costacurta wrote: ↑27/01/2021 21:28 JI, "Dan uživo", TV N1:
Zašto se odustalo od projekta izgradnje istočne tribine stadiona Tušanj, odgovorio je i na to pitanje.
“Odustali smo i na vrijeme smo rekli da odustajemo. Ne isplati nam se praviti tribinu od 12 miliona maraka. Previše je para 12 miliona maraka, a nije puna ni postojeća zapadna ni sjeverna. Dakle, kada fudbalski klub Sloboda počne puniti stadion, onda ćemo završiti i taj posao. Ekonomski bi to bilo neisplativo. Građanima smo to objasnili i navijači su se s nama složili. Kada budu pune sjeverna postojeća i zapadna i kada Sloboda bude konkurisala da bude prvak BiH i ojača taj klub onda će se steći uslovi”, rekao je Imamović
-
costacurta
#65443 Re: SDP
Takoe lutak.Leverage wrote: ↑27/01/2021 21:56I šta? Milion bitnijih stvari u Tuzli treba završiti, tribina je fakat beznačajna stvar u ovom momentu.costacurta wrote: ↑27/01/2021 21:28 JI, "Dan uživo", TV N1:
Eno ti novi ministar obrazovanja već ušao u sukob sa primljenim kandidatima na konkursu za posao.
Pomjerio početak drugog polugodišta iz samo njemu znanih razloga.
Dobar početak mandata, ko da ga sam Nermin podučava
- Leverage
#65444 Re: SDP
Kakvo džibersko skretanje sa temecostacurta wrote: ↑28/01/2021 02:55 Takoe lutak.
Eno ti novi ministar obrazovanja već ušao u sukob sa primljenim kandidatima na konkursu za posao.
Vidiš da si neupućen, ali pošto je to moje područje sad ćeš da dobiješ jednu besplatnu lekciju.
Nije ministar "ušao u sukob" sa bilo kim nego je ispoštovao stupidnu uredbu skupštine (što je morao uraditi) koja nije uzela u obzir ove konkurse i obustavila sve konkursne procedure osim zdravstvenih. Nakon što je ministar po hitnom postupku obavijestio skupštinare kakvu su glupost napravili oni će se hitno sastati sutra i promijeniti ovu uredbu te će konkursna procedura biti nastavljena. Obzirom da su konačne liste već objavljene preostala procedura podrazumijeva prijem kandidata i potpisivanje ugovora o radu.
Zbog ove situacije, ako bi nastava počela sutra onda bi veliki broj učenika bio bez časova, jer ljudi još nisu primljeni da rade. Osim toga, pošto se radi u grupama po jednu sedmicu, desila bi se situacija da jedna grupa ima samo jedan dan nastavu i došlo bi do razlika koje prave veliki problem u realizaciji nastave o čemu ti naravno nemaš pojma. Tako da je itekako bilo razloga da se nastava po mjeri za ponedjeljak.
Ministar ne da se nekome zamjerio nego se majstorski izvukao iz užasne situacije u koju ga je uvalila skupština.
Ne laprdaj o nečemu o čemu blage veze nemaš inače postaješ predmet sprdnje.
-
costacurta
#65445 Re: SDP
Da podsjetimo,Leverage wrote: ↑28/01/2021 15:21Kakvo džibersko skretanje sa temecostacurta wrote: ↑28/01/2021 02:55 Takoe lutak.
Vidiš da si neupućen, ali pošto je to moje područje sad ćeš da dobiješ jednu besplatnu lekciju.
Nije ministar "ušao u sukob" sa bilo kim nego je ispoštovao stupidnu uredbu skupštine (što je morao uraditi) koja nije uzela u obzir ove konkurse i obustavila sve konkursne procedure osim zdravstvenih. Nakon što je ministar po hitnom postupku obavijestio skupštinare kakvu su glupost napravili oni će se hitno sastati sutra i promijeniti ovu uredbu te će konkursna procedura biti nastavljena. Obzirom da su konačne liste već objavljene preostala procedura podrazumijeva prijem kandidata i potpisivanje ugovora o radu.
Zbog ove situacije, ako bi nastava počela sutra onda bi veliki broj učenika bio bez časova, jer ljudi još nisu primljeni da rade. Osim toga, pošto se radi u grupama po jednu sedmicu, desila bi se situacija da jedna grupa ima samo jedan dan nastavu i došlo bi do razlika koje prave veliki problem u realizaciji nastave o čemu ti naravno nemaš pojma. Tako da je itekako bilo razloga da se nastava po mjeri za ponedjeljak.
Ministar ne da se nekome zamjerio nego se majstorski izvukao iz užasne situacije u koju ga je uvalila skupština.
Ta "stupidna" odluka donešena je 15. 01. tj na istoj onoj sjednici na kojoj su Žare i ekipa podnijeli ostavke i "ustoličena" nova većina sa SDPom na čelu.
Znači, šta hoćeM rijet,
Njegovi tj ministrovi tj VI ste mu ubacili vruć krompir, tj zaćerali, bez da ste razmišljali šta radite potpisali ste zaključak, što će reći da nemate blage veze o životu, samo svoj interes gledate a Đevad najbolje djelom potvrdio moju tvrdnju, iz Kaledije 0 ministara jer je bitno biti na kompenzacijskoj.
Dalje,
Rezultati konkursa i odluke o prvorangiranim su objavljeni jučer, u skladu sa zakonom, tekstom i pravilnikom konkursa. Jučer i danas prvorangirani se izjašnjava prihvata li poziciju, nako 48h ide poziv sljedećem sa liste, to znaš. Ako će do petka kako tvrdiš riješiti tu zavrzlamu zašto je jučer pustio ovu obavijest koja btw nema nikakvu pravnu funkciju osim handrenja u mozak i pojam i kandidata i direktora. Imam ljudi u porodici kojima je ovo jako bliska tematika itekako sam upoznat.
Dalje,
Ministar je iz praktičnih razloga odlučio pomjeriti početak nastave sa četvrtka na pon. Što običnom insanu predstavlja odličnu stvar ali prosvjetnom radniku koji mora isplanirati godišnji program a već kasni 16 dana je čisto zlo. Kad će se nadoknaditi i kako?
To što ste naknadno povezali konkurse i početak nastave je priča za neandertalce.
Kolektore, Nemaš potrebe vrijeđat, ipak si ti akademski obrazovan.
Čuj ga "džiberski"
- Veigar
#65446 Re: SDP
pa glupavo je da polugodište počne u petak, niđe veze.costacurta wrote: ↑28/01/2021 02:55Takoe lutak.
-
costacurta
#65447 Re: SDP
Ne da je glupavo to je van pameti, ali neko je napravio godišnji plan koji se mora realizovati. Školska god na TK je počela sa 14 dana zakašnjenja, od 14. 09. dok je plan rađen od 01. 09.
Pa su onda ubacili i 7 dana pauze za vrijeme izbora što nije predviđeno godišnjim planom znači 21 dan je van plana i sad 2 dana prije početka polugodišta oni pomjeraju početak, još jedan dan zaostatka em što su ljudi uplanirali za januar i taj dan.
Nema to veze sa "unormaljivanjem u obrazovnom sistemu" niti njih briga za građane i djecu, radi se o početku izborne kampanje za izbore 2022. i borbi protiv SDA. Samo su se na početku zamjerili sa pismenim ljudima što im nikako nije pametno a i potvrđuje moju tezu da SDP je potkapacitirana za ove stvari. Npr Ko zna Lakića, ministra financija, da ga ebem ko će reći "pravi čovjek za tu poziciju".
Imaju ovi koji samo ponavljaju jedno te isto, kao ja branim SDA "kme kme" nešto neki folovi a ustvari su tek produkt politike SDPa koja ih je i dovela u poziciju da budu u sjeni npr Dine koji je za razliku od SDPa još uvijek u povojima kad pričamo o politici.
Pa su onda ubacili i 7 dana pauze za vrijeme izbora što nije predviđeno godišnjim planom znači 21 dan je van plana i sad 2 dana prije početka polugodišta oni pomjeraju početak, još jedan dan zaostatka em što su ljudi uplanirali za januar i taj dan.
Nema to veze sa "unormaljivanjem u obrazovnom sistemu" niti njih briga za građane i djecu, radi se o početku izborne kampanje za izbore 2022. i borbi protiv SDA. Samo su se na početku zamjerili sa pismenim ljudima što im nikako nije pametno a i potvrđuje moju tezu da SDP je potkapacitirana za ove stvari. Npr Ko zna Lakića, ministra financija, da ga ebem ko će reći "pravi čovjek za tu poziciju".
Imaju ovi koji samo ponavljaju jedno te isto, kao ja branim SDA "kme kme" nešto neki folovi a ustvari su tek produkt politike SDPa koja ih je i dovela u poziciju da budu u sjeni npr Dine koji je za razliku od SDPa još uvijek u povojima kad pričamo o politici.
Last edited by costacurta on 28/01/2021 18:57, edited 1 time in total.
- Leverage
#65448 Re: SDP
Koji "mi"? Ja nisam član skupštine TK, prema tome obrati se pomenutom Dževadu i ostalim koji su glasali za ovu stvar. Od pomenutih sam tražio da upute javno izvinjenje za budalaštinu koju su napravili.costacurta wrote: ↑28/01/2021 16:16Da podsjetimo,Leverage wrote: ↑28/01/2021 15:21Kakvo džibersko skretanje sa temecostacurta wrote: ↑28/01/2021 02:55 Takoe lutak.
Ta "stupidna" odluka donešena je 15. 01. tj na istoj onoj sjednici na kojoj su Žare i ekipa podnijeli ostavke i "ustoličena" nova većina sa SDPom na čelu.
Znači, šta hoćeM rijet,
Njegovi tj ministrovi tj VI ste mu ubacili vruć krompir, tj zaćerali, bez da ste razmišljali šta radite potpisali ste zaključak, što će reći da nemate blage veze o životu, samo svoj interes gledate a Đevad najbolje djelom potvrdio moju tvrdnju, iz Kaledije 0 ministara jer je bitno biti na kompenzacijskoj.
Dalje,
Rezultati konkursa i odluke o prvorangiranim su objavljeni jučer, u skladu sa zakonom, tekstom i pravilnikom konkursa. Jučer i danas prvorangirani se izjašnjava prihvata li poziciju, nako 48h ide poziv sljedećem sa liste, to znaš. Ako će do petka kako tvrdiš riješiti tu zavrzlamu zašto je jučer pustio ovu obavijest koja btw nema nikakvu pravnu funkciju osim handrenja u mozak i pojam i kandidata i direktora. Imam ljudi u porodici kojima je ovo jako bliska tematika itekako sam upoznat.
Dalje,
Ministar je iz praktičnih razloga odlučio pomjeriti početak nastave sa četvrtka na pon. Što običnom insanu predstavlja odličnu stvar ali prosvjetnom radniku koji mora isplanirati godišnji program a već kasni 16 dana je čisto zlo. Kad će se nadoknaditi i kako?
To što ste naknadno povezali konkurse i početak nastave je priča za neandertalce.
Čuj ga "džiberski"![]()
Ministar MORA ispoštovati ono što mu naloži skupština, nema veze kad koji dan tu šta pada, on tu nije imao nikakvog izbora. Itekako ima pravnu snagu, ministar je mogao snositi posljedice ako ne postupi po tome, ali ti o tome veze nemaš, zato i trabunjaš.
U toku školske godine iz različitih razloga gubi se puno više od jednog dana i sve se nadoknađuje u junu. Naravno da će i ovaj dan biti adekvatno nadoknađen i ne predstavlja nikakvo zlo kad se ne radi jedan dan, to ko ti je rek'o nema pojma o organizaciji nastave. U situaciji kad se radi po grupama i kad se kasni za onoliko koliko je početak godine kasnio, svi su se prilagodili različitim modifikacijama i to ne može ugroziti jedan dan, ali taj dan može ugroziti sinhronizaciju među grupama što je daleko veći problem. Pusti ti priču znam ja ovog onog, ne znaš u praksi i može ti pričati ko šta hoće, zato ti to i jest "priča za neandertalce", a u suštini špansko selo.
Naravno da je džibersko skretanje s teme jer si citirao post koji govori o jednoj temi i gdje na tu temu naravno nisi imao ništa više da kažeš jer si kao i obično poklopljen, pa si se prebacio na drugu temu, ali kao što vidimo ni tu se nisi ništa bolje proveo
Sad idi ganjaj slijedeću temu i bolje se pripremi.
-
costacurta
#65449 Re: SDP
Ta tema se ne tiče tebe, nemaš ti veze sa sportom, to je između mene i @sumira. Stara garda, ti moš samo po pive otic'Leverage wrote: ↑28/01/2021 18:56Koji "mi"? Ja nisam član skupštine TK, prema tome obrati se pomenutom Dževadu i ostalim koji su glasali za ovu stvar. Od pomenutih sam tražio da upute javno izvinjenje za budalaštinu koju su napravili.costacurta wrote: ↑28/01/2021 16:16Da podsjetimo,Leverage wrote: ↑28/01/2021 15:21
Kakvo džibersko skretanje sa teme
Znači, šta hoćeM rijet,
Dalje,
Dalje,
Čuj ga "džiberski"![]()
Ministar MORA ispoštovati ono što mu naloži skupština, nema veze kad koji dan tu šta pada, on tu nije imao nikakvog izbora. Itekako ima pravnu snagu, ministar je mogao snositi posljedice ako ne postupi po tome, ali ti o tome veze nemaš, zato i trabunjaš.
U toku školske godine iz različitih razloga gubi se puno više od jednog dana i sve se nadoknađuje u junu. Naravno da će i ovaj dan biti adekvatno nadoknađen i ne predstavlja nikakvo zlo kad se ne radi jedan dan, to ko ti je rek'o nema pojma o organizaciji nastave. U situaciji kad se radi po grupama i kad se kasni za onoliko koliko je početak godine kasnio, svi su se prilagodili različitim modifikacijama i to ne može ugroziti jedan dan, ali taj dan može ugroziti sinhronizaciju među grupama što je daleko veći problem. Pusti ti priču znam ja ovog onog, ne znaš u praksi i može ti pričati ko šta hoće, zato ti to i jest "priča za neandertalce", a u suštini špansko selo.
Naravno da je džibersko skretanje s teme jer si citirao post koji govori o jednoj temi i gdje na tu temu naravno nisi imao ništa više da kažeš jer si kao i obično poklopljen, pa si se prebacio na drugu temu, ali kao što vidimo ni tu se nisi ništa bolje proveo
Sad idi ganjaj slijedeću temu i bolje se pripremi.
Al kad to spominješ Jasmin je i sa ovim pokazao koliki je smrad. Ukrhao je 4.5M u Sjever koji je neupotrebljiv niti ima upotrebnu dozvolu, u istok ukrhao 2M u šipove i samo nestao. Izborna kampanja se bazirala na izgradnji Tušnja, sjećamo se bilborda sa punim sjeverom itd. Sad kaže jebo staddion, ionako prazan. Liga evropske unije
Isto tako će i za Cristallico (kakvog li egzotičnog naziva
-
Škobo Habu
#65450 Re: SDP
Puno je toga Imamović na obećavao puku, dok, realno gledajući, teško da može i 50 % ostvariti.costacurta wrote: ↑28/01/2021 19:08
Ta tema se ne tiče tebe, nemaš ti veze sa sportom, to je između mene i @sumira. Stara garda, ti moš samo po pive otic'
Al kad to spominješ Jasmin je i sa ovim pokazao koliki je smrad. Ukrhao je 4.5M u Sjever koji je neupotrebljiv niti ima upotrebnu dozvolu, u istok ukrhao 2M u šipove i samo nestao. Izborna kampanja se bazirala na izgradnji Tušnja, sjećamo se bilborda sa punim sjeverom itd. Sad kaže jebo staddion, ionako prazan. Liga evropske unije![]()
Isto tako će i za Cristallico (kakvog li egzotičnog naziva) govoriti, stepenice za Gradinu, žičaru za Ilinčicu itd itd al dok njegove ovce bleje neka i njega čobana u frulu qurcu da svira
Priča o Tušnju, odnosno njegova izgradnja, je stara koliko i njegovo stolovanje. Papagajsko ponavljanje o tome kako reprezentacija treba igrati u Tuzli će biti prolongirano do Sudnjeg Dana.
Mnogo je realnije da će repka prije igrati u Banja Luci, nego li u Tuzli.