Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Bossona

#86426 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bossona »

banjaluka078 wrote: 27/01/2021 21:12 meDŽed za govornicom

https://srpskainfo.com/dodik-na-svecano ... a-slobode/
Image
:mrgreen:
Hemsworth30

#86427 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hemsworth30 »

Pa Serbi i imaju drzavu - Srbiju. Svi nek se presele tamo, taman ove iz PvC entiteta da nasele po istoku i jugu jer se to podrucje depopulisa vise od Bosanskog Grahova i Bilece.
Bossona

#86428 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bossona »

Hemsworth30 wrote: 27/01/2021 22:17

Pa Serbi i imaju drzavu - Srbiju. Svi nek se presele tamo, taman ove iz PvC entiteta da nasele po istoku i jugu jer se to podrucje depopulisa vise od Bosanskog Grahova i Bilece.
ČAŠA ŽELJA
Dodik: Ako je Drina granica, popit ćemo je

U najavnom spotu intervjua s Miloradom Dodikom, novosadski Centar za društvenu stabilnost istakao je "dramatični" trenutak u kojem predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH "pije Drinu", odnosno čašu vode koja predstavlja granicu između BiH i Srbije. :lol: :lol: :lol:
Hemsworth30

#86429 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hemsworth30 »

A i kakve veze on kao bosanski brdski medjed ima sa Stefanom Nemanjom?
mayab

#86430 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

Hemsworth30 wrote: 27/01/2021 22:29 A i kakve veze on kao bosanski brdski medjed ima sa Stefanom Nemanjom?
eeee, što kokuz može sanjati ....
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#86431 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

Hemsworth30 wrote: 27/01/2021 22:29 A i kakve veze on kao bosanski brdski medjed ima sa Stefanom Nemanjom?

Direktan potomak,ako te ko pita! :mrgreen:
uglavnomja

#86432 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by uglavnomja »

Bossona wrote: 27/01/2021 22:13

Image
:lol: :lol: :D
Bossona

#86433 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bossona »

prljavi Hare wrote: 27/01/2021 23:04

Direktan potomak,ako te ko pita! :mrgreen:

Image

ANTE PAVELIĆ JE PONOSAN NA SVOG MILORADA DODIKA I NJEGOV POZDRAV
NOVINARI OTKRILI PORIJEKLO MILORADA DODIKA JE HRVATSKO:

Djed Milorada Dodika, Toma, bio Hrvat koji je odselio Crnu Goru a potom u Derventu.

Dodikov djed je dolaskom u Derventu promijenio i prezime Dodig u Dodik, zatim i vjeru, prešavši u pravoslavlje kako bi ga lakše prihvatila nova srpska sredina, ispričao je prije 10 godina Petar Dodig iz Studenih Vrila kod Tomislavgrada novinarima "Slobodne Dalmacije"
Kada su Milorad Dodik i njegov SNSD 2006. godine ponovo preuzeli vlast u Republici Srpskoj, Dodik je od nekadašnjeg multietničara i jugonostalgičara postao gorljivi nacionalista i veliki Srbin. U jednom intervjuu za RTRS, neposredno nakon što je postao premijer po drugi put, Dodik je javno pred kamerama priznao da su ga njegova djeca "učila srpstvu".

Ekstremnim srbovanjem i političkim istupima u kojima je prijetio otcjepljenjem Republike Srpske od Bosne i Hercegovine, lider SNSD je tokom izborne 2006. godine dospio u žižu domaće, ali i šire javnosti.
Početkom 2007. godine, reporteri splitske "Slobodne Dalmacije", istražujući Dodikovo porijeklo, obreli su se u Studenim Vrilima, selu kod Tomislavgrada. Tamo su saznali da je djed Milorada Dodika, Toma, bio Hrvat koji je odselio najprije u Crnu Goru, odatle u Derventu, a onda u Laktaše kod Banjaluke.
To je svestranom novinaru, piscu i publicisti Petru Milošu u mikrofon posvjedočio Petar Dodig, tada sedamdesetgodišnjak iz sela Studena Vrila kod Tomislavgrada.

Dodikov djed je, prema jednoj verziji priče, dolaskom u Derventu promijenio i prezime Dodig u Dodik, zatim i vjeru, prešavši u pravoslavlje kako bi ga lakše prihvatila nova srpska sredina. Razlozi česte promjene prebivališta Tome Dodiga, poslije 1945. prezvanog u Dodika, bili su u njegovom pozivu, jer je bio policajac u Kraljevini SHS. Tako je prvim premještajem službe iz okoline rodnog Tomislavgrada u Crnu Goru tamo i upoznao i oženio Crnogorku po imenu Velika.
Reportažu "Slobodne Dalmacije" koja govori o mogućem porijeklu porodice Milorada Dodika koja je nekad navodno bila katolička, a potom prešla na pravoslavlje, prenosimo u cjelosti:
Piše: Petar MILOŠ

Otkad je Milorad Dodik postao čelnik Srba u BiH, u duvanjskom kraju kruže priče da je njegovo podrijetlo iz Studenih Vrila kraj Tomislavgrada. Navodno potiče iz obitelji Dodig koje po nadimku zovu Antelići. Eto razloga za posjet kući Petra Dodiga Antelića u Studenim Vrilima.
Puno rodbine

Petar Dodig: Ja bi rado dočeka Dodika u svome selu — Viruj ti da bi to moglo bit, veli 70-godišnji Petar kada smo mu spomenuli o čemu se po Duvnu priča. Jerbo ja imam u Bosni puno rodbine. Tamo ti je, u Derventu, odselio za Drugoga svitskog moj stric Toma. Bio žendar u vrime stare Jugoslavije, pa ga pribacilo u Crnu Goru. Tamo oženio Crnogorku kojoj je bilo ime Velika. I bila je velika. Onda se četerestdruge sa ženom i dicom vratio u Studena Vrila.
A tu bila ustaška vlast, pa mu ćaća Antelija, to je moj did po kojem nas zovu Antelići, a bio je Titino godišće (1892.), tada kaza: Seli sine di znaš, da ne bi svi zaglavili porad tvoje žene pravoslavke. Taka vrimena bila. I Toma sa ženom i dicom sprtio u Derventu.
Živili su prvo u ulici Braće Porobić, a kasnije u ulici Mladena Stojanovića 74. A Toma i Velika su imali osmero dice. Sinovima je bilo ime Bože, Drago, Vito, Miro, Rato i Branko, a ćeri su se zvale Rada i Iskonica.
- Nije, ćaća, Iskonica, nego Ikonija, ispravlja Petra sin Zdravko.
- Jesam li i ja kaza Iskonica, uzvraća Petar koji još veli da je prije zadnjeg rata često posjećivao rođake u Derventi. Kaže da su stanovali prvo u ulici Braće Porobić, a kasnije u ulici Mladena Stojanovića 74. Neki od njih također su svraćali u Studena Vrila. Pokojni mu stric Toma navraćao četiri puta.
- I znam da su se prezivali Dodik, a mi Dodig. Radi čega su prominili to zadnje slovo, đava ga zna. I znam da su svi bili prišli na pravoslavlje.

Zapravo su se krstili u pravoslavnoj crkvi. Onda bi se katkad koškali oko toga. Nu, svi od dida Antelije, a ja Rvat i katolik, a oni Srbi i pravoslavci. Kad sam Petru spomenuo da je Milorad Dodik rođen u Laktašima 1959. godine, on kazao da su neki njegovi stričevići selili od ćaće, pa je možda netko preselio u Laktaše. I svaki od njih bi mogao imati dijete rođeno l959. godine.

Trenutno u Studenim Vrilima žive četiri obitelji Dodig Antelić - Petrova, Milanova, Tomina i Brankova. Inače su svi Antelići krupni i snažni. Petar kaže da je Antelija bio dvometraš, a stric Toma tek nešto niži. I tu Petar vidi genetsku sličnost Milorada Dodika i Antelića.
Istraži Petre
- I gledam ga ne televiziji, bio on, Silajdžić i oni naš jado. Mogu ti kazat da se dobro jača. Traži svoje i nemereš mu ništa. I viruj ti da bi moga bit od nas Antelića. Istraži ti to, Petre. Šta misliš da se dokaže da je naš. Pa da dođe kod mene u Studena Vrila. Ja bi ga dočeka i kaza… Kaza bi… Kaza bi: Di si, rodijače, Boga ti draga. More bit da bi mi neko zamirija što je on Srbin, ali rodijak je rodijak. Svi smo mi rodijaci, svi smo od Adama i Eve.
Milorade, javi se!
Lip je to čovik, nema šta

Milorad bi moga bit i potomak od pokojnog Jukalja, brata moga dida Antelije koji je za vrime stare Jugoslavije odselio u Sanski Most, prisjeti se Petar. Taj je Jukalj bio šumar. I ima je puno dice. Neki su ostali s prezimenom Dodig ili Dodik, a neki su prišli na prezime Došen. Prije dvajest godina tu je u Studena Vrila kod mene svratio Jukaljov unuk Slavko. Iša na more, a zna oklen mu je did. Lip čovik, nema šta. I oni su postali pravoslavci. Jedan je bio predsjednik općine Prijedor prije rata.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/12 ... ije_u.html
vatrogasac

#86434 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vatrogasac »

U jednom govoru toliko puta izgovoreno Srbi, Srbija, srpska, srpsko...kako se ne umore svagi dan?
– Sada je vrijeme da se vratimo našim temeljima, a temelje srpske državnosti postavio je upravo Stefan Nemanja, kao i njegov sin koji je postavio temelje naše vjere i naše Crkve. Upravo se oni razlikuju od svih drugih vladara po tome šta su svjetovno i duhovno ponudili Srbima – istakao je Dodik.
– Mi koji živimo u Republici Srpskoj zagledani smo u Srbiju i želimo njenu snagu. Ono što želimo jeste da ništa ne oduzmemo od njene snage. Uvijek smo ponosni ako možemo nešto i da dodamo – naglasio je Dodik.
– Zahvalan sam predsjedniku Vučiću, Vladi i svim ljudima na razumijevanju, ne samo za nas u Republici Srpskoj, nego i za sve Srbe koji žive i u Crnoj Gori i bilo gdje u svijetu – poručio je Dodik.
– Ako nema tog nadahnuća, onda ne znam kuda idemo. Zato je važno da Srbija bude što jača, da bude moderna država kao što što i jeste među najboljim danas u Evropi po svom ekonomskom rastu. Ne treba se osvrtati na one koji pokušavaju da to dovedu u pitanje” -rekao je Dodik.
– Najvažnije je očuvati mir i učiniti stabilnom Srbiju i srpski narod, učiniti sve da živi i da se razvija i da budemo dio modernih naroda. Ali, nikada ne smijemo zaboraviti kojem narodu pripadamo. I zato neka živi Srbija, neka živi Republika Srpska i neka živi srpski narod gdje god se našao! poručio je Dodik
visuljak

#86435 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by visuljak »

Koliko vole Srbiju ja da sam na njihovom mjestu sutra bi ranom zorom vec bio negdje oko Sida na putu u jednom pravcu.
Nismo mi te srece. :roll:
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#86436 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hilmija frlj »

Stefan Nemanja rođen je 1113. godine u Ribnici (Podgorica), današnja Crna Gora. Kao župan upravljao je oblastima oko Toplice, donje doline Ibra, Rasine, Reke i Dubočice. U doba njegova rođenja kraljevina Duklja je bila katolička i kršten je po katoličkom obredu
Vratite se veri pradedovskoj :zzzz:
88Sioux

#86437 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 88Sioux »

Vratićemo se, samo da vam vlasnika bačimo sa onog baalkona. :gunjastajl:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#86438 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

insaneinthebrain wrote: 27/01/2021 18:58 dodikovo prkno nesto poziva, ugledaj se na gvardijana smrdljivi :zzzz:

https://www.klix.ba/vijesti/grujicic-zb ... /210127119

:thumbup:

Treba mu dati punu podrsku . :D

Sada je najbolje vrijeme za oCepljenje. :D
ljiljanm

#86439 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ljiljanm »

Hemsworth30 wrote: 27/01/2021 22:17

Istom primitivnom logikom se vode oni koji Bošnjacima kažu da idu za Tursku. Ista primitivna logika je bila i 92. Svi smo ovdje u Bih i treba nam tražiti nacin da živimo jedni s drugima. To što vi kažete je poziv na etničko čišćenje
visuljak

#86440 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by visuljak »

Tako je ljiljane jos samo da ih ubijedis da pocnu postovati zemlju u kojoj zive, da ne rade za interese druge zemlje i da prihvate druge i drugacije na prostorima koje kontrolisu.

Svi su isti i ko nas bre zavadi. :oops:
ljiljanm

#86441 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ljiljanm »

visuljak wrote: 28/01/2021 10:14 Tako je ljiljane jos samo da ih ubijedis da pocnu postovati zemlju u kojoj zive, da ne rade za interese druge zemlje i da prihvate druge i drugacije na prostorima koje kontrolisu.

Svi su isti i ko nas bre zavadi. :oops:
Kako isti bolan, srbi su genocidni...
visuljak

#86442 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by visuljak »

'aj ne rise
zna se ko je pocinio genocid
sve dok ima i jedan posten srbin necu ga strpati u isti kos sa djikanima i olosem.

p.s. a ti komotno mozes biti @tamjanm
ljiljanm

#86443 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ljiljanm »

visuljak wrote: 28/01/2021 10:28 'aj ne rise
sve dok ima i jedan posten srbin necu ga strpati u isti kos sa djikanima i olosem.

Nema naroda koji je počinio genocid. Postoje vlasti koje su organizovale genocide, koje su počinili određeni pojedinci iz tog naroda. Ja nisam počinio nikakakav genocid. I još jedna stvar, nema naroda kod kojega se nekada nije desila takva stvar. Padoše mi neke handzar divizije na pamet. Pa opet ne bih tebe niti bošnjake ikada nazvao genocidnim...
ugly duckling

#86444 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ugly duckling »

joj ljiljana ocm
:lol:
ljiljanm

#86445 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ljiljanm »

ugly duckling wrote: 28/01/2021 10:42 joj ljiljana ocm
:lol:
Pa ljiljan je i bosanski (jer sam Bosanac), a i srpski (jer sam i Srbin).
BHCluster

#86446 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

ljiljanm wrote: 28/01/2021 10:39

Nema naroda koji je počinio genocid. Postoje vlasti koje su organizovale genocide, koje su počinili određeni pojedinci iz tog naroda. Ja nisam počinio nikakakav genocid. I još jedna stvar, nema naroda kod kojega se nekada nije desila takva stvar. Padoše mi neke handzar divizije na pamet. Pa opet ne bih tebe niti bošnjake ikada nazvao genocidnim...
Kakvi su ono bili Turci u Srebrenici kojima se vojska i policija tzv "rs-a" svetila?
ljiljanm

#86447 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ljiljanm »

BHCluster wrote: 28/01/2021 10:51
ljiljanm wrote: 28/01/2021 10:39

Kakvi su ono bili Turci u Srebrenici kojima se vojska i policija tzv "rs-a" svetila?
Jadan narod koji je glave izgubio. A koliko znam nije bilo Turaka. Isto i misebe ne volimo zvati četnicima, Vlasima itd..
LBVIEW

#86448 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by LBVIEW »

hilmija frlj wrote: 28/01/2021 00:43
Stefan Nemanja rođen je 1113. godine u Ribnici (Podgorica), današnja Crna Gora. Kao župan upravljao je oblastima oko Toplice, donje doline Ibra, Rasine, Reke i Dubočice. U doba njegova rođenja kraljevina Duklja je bila katolička i kršten je po katoličkom obredu
Dje onaj Capljina iz Klepaca da ovo vidi? :pisnuo: :pisnuo:
'Naci, Nemanja je bio Hrvat, dakle Srbi su, u stvari, odrodjeni Hrvati koji su izdali veru pradedovsku? :D
S toga, nije ni cudo sto to pokusavaju projicirati na druge. :D
ovo_malo_duse

#86449 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ovo_malo_duse »

LBVIEW wrote: 28/01/2021 10:58
Dje onaj Capljina iz Klepaca da ovo vidi? :pisnuo: :pisnuo:
'Naci, Nemanja je bio Hrvat, dakle Srbi su, u stvari, odrodjeni Hrvati koji su izdali veru pradedovsku? :D
S toga, nije ni cudo sto to pokusavaju projicirati na druge. :D
Malo ne kontam pa cu moliti da mi se pojasni. Ne pise da je Nemanja bio Hrvat, nego katolik...Posto ima katolika i Albanaca a bogumi i Bosanaca odnosno Bosnjana, zasto ne bi Nemanja mogao bit jedan od navedenih...Po kom osnovu Hrvat?
ugly duckling

#86450 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ugly duckling »

ne zanima me stvarno religija ali zar mu nije brat bio katolik
ili neko tako iz familije
Locked