Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dzematlija wrote: ↑27/01/2021 07:27
Molio bih za pomoć. Prešao sam sa Telemacha na BHT, pa nisam familijaran sa MojaTV.
Da li je moguće naštimati da se prilikom gašenja STB-a gasi i TV - na TM-u je to moglo.
Postoji li način da se sadržaj premotava po manjim vremenskim jedinicama - koliko primijetih, premotavati se može po 3 minuta naprijed-nazad? Na TM-u je moglo po 10 sekundi.
Izlazna rezolucija je po defaultu 720p 50 Hz. Kada sam prebacio na 1080p trzala je mnogo. Šta bi mogao biti razlog?
To je za početak.
Hvala.
Daljinski se moze upariti sa tv aparatom i samim tim moze se preko daljinskog paliti/gasiti TV i pojacavati/smanjivati jacina zvuka iz TVa
Premotavanje preko strelica ide u zavinosti od duzine trajanje snimka koji se premotava tako da na kratkim snimcima to ide i po 3 sekunde dok na duzim ide po 5 minuta. Imaju i naprijed/nazad dugmici koji mogu ici x2,x4,x8,x16x,32 pri cemu se slika uzivo mijenja na tim brzinama.
Molio bih za pomoć. Prešao sam sa Telemacha na BHT, pa nisam familijaran sa MojaTV.
Da li je moguće naštimati da se prilikom gašenja STB-a gasi i TV - na TM-u je to moglo.
Postoji li način da se sadržaj premotava po manjim vremenskim jedinicama - koliko primijetih, premotavati se može po 3 minuta naprijed-nazad? Na TM-u je moglo po 10 sekundi.
Izlazna rezolucija je po defaultu 720p 50 Hz. Kada sam prebacio na 1080p trzala je mnogo. Šta bi mogao biti razlog?
To je za početak.
Hvala.
Daljinski se moze upariti sa tv aparatom i samim tim moze se preko daljinskog paliti/gasiti TV i pojacavati/smanjivati jacina zvuka iz TVa
Premotavanje preko strelica ide u zavinosti od duzine trajanje snimka koji se premotava tako da na kratkim snimcima to ide i po 3 sekunde dok na duzim ide po 5 minuta. Imaju i naprijed/nazad dugmici koji mogu ici x2,x4,x8,x16x,32 pri cemu se slika uzivo mijenja na tim brzinama.
Potrebno je provjeriti liniju za to "stekanje"
Kako se vrši uparivanje daljinskog i TV-a?
-Premotavanje na takav način je realno - SMIJEŠNO. I to se da isprogramirati, prenesite to svojima u nadležnim službama. Dakle, hoću da se vratim više puta na neku scenu iz filma, da pogledam kakav je bio start na utakmici itd.
OK, nazvat ću onda 1444 da provjere paricu - ne pada mi na pamet davati lične podatke putem pp.
To je za početak.
Hvala.
-Premotavanje na takav način je realno - SMIJEŠNO. I to se da isprogramirati, prenesite to svojima u nadležnim službama. Dakle, hoću da se vratim više puta na neku scenu iz filma, da pogledam kakav je bio start na utakmici itd.
OK, nazvat ću onda 1444 da provjere paricu - ne pada mi na pamet davati lične podatke putem pp.
Imas i mogucnost unutar snimka postaviti "oznaku" na koju mozes se svaki put vratiti.
Kome da prenesem ? Nisam zaposlenik bhta, imas [email protected] gdje mozes poslati sugestije.
Uparivanje ide sledece
Drzis SET dugme dok se ne upali zeleno. Na daljinskom od TVa pretisnes zeljeno dugme koje zelis programirati na MojaTV daljinski pri cemu drzis jedan prema drugom daljinskom okrenuti. Upalit ce se crvena lampica. Na gornjem dijelu imas oznacen dio gdje pise TV, gdje ima +,-,AV i plavo dugme koje mozes programirati. Odaberes dugme na koje zelis "prebaciti" komandu koju si odabrao sa drugog daljinskog. Onda na kraju SET.
Mogu li ja sebi spijiti dodatni reciver za Moju TV ili to mora tehnicar "isprogramirati"? Imam razvedene kablove po kuci koji cekaju vec mjesec dana majstora (vec sam isao da ih podsjetim, prije sedmicu me stavili na HITNO, ali jos nista).
To je za početak.
Hvala.
@Dr_Help je jedan od onih savjesnih uposlenika i postenjacina. Samo meni je jedno 5,6 puta pomogao, a pitaj Boga koliko jos drugim.
@Dr_Help je jedan od onih savjesnih uposlenika i postenjacina. Samo meni je jedno 5,6 puta pomogao, a pitaj Boga koliko jos drugim.
sencobih wrote: ↑25/01/2021 16:53
Nisam ja Bogami nista, oni kada su me prebacili na optiku, su postavili ovaj modem i ja nisam ništa dirao. Nemam drugog rutera imam samo switch na jednom izlazu, ali to nema nikakve veze. I dosta puta sam testirao brzinu , kad mi neko dođe izmjerim s njegovim mobitelom. I izgleda da bolji mobiteli povuku puniu brzinu , sredna klasa i lošiji ovu manju.
Jel to ima neka access lista mobitela u postavkama pa zna kojim se mobitelom kacim i koliki ce mi throughput odvrnuti Istim telefonom mjerim i do 170 Mbps kod komsije na telemachovom cisco ruteru tako da ti ta prica sa cijenom mobitela i brzinom interneta ne stoji. Ako neko zna kako treba wifi konfigurisati na ovom innboxu nek javi ili nek postavi sliku druge mi nema.
Speedtest koji radis na mobitelu ovisi o samom mobitelu kad mjeris neke vece brzine. Mobiteli tipa iphone 11 12, Samsung s20 21 imaju veci “output power” sto u praksi znaci signal moze vise putovati. Zatim sama antena u mobitelu zavisi od cijena mobitela. Skuplji telefoni gore navedeni imaju bolju logicno. Jos ima dosta razloga zasto bolji telefoni mogu povuci vecu brzinu.
Ja ne znam o cemu vas dvojica pricate, jel to u mobitelu ima antena za innbox i antena za cisco ruter pa mi na jednom mjeri do 20 Mbps, a na ovom pu fuj tamo njihovom mjeri 170. Ja bih prije rekao da nije do cijene i modela mobitela i te access liste ako postoji nego je do kante od innboxa i nesposobnosti podrske BHT da mi rjesi problem i omoguci prihvatljivi minimum (barem jadnih 40 Mbps) propusnosti WiFi-ja.
U kući imam fiksni telefon od BHTelekoma, ako odlučim da uzmem i tv i internet, to jest Moju TV, da li treba nešto posebno da se radi, to jest provlačenje nekih kablova..., ili samo resiver da se priključi na tv.
Umjetnik1 wrote: ↑27/01/2021 10:59
U kući imam fiksni telefon od BHTelekoma, ako odlučim da uzmem i tv i internet, to jest Moju TV, da li treba nešto posebno da se radi, to jest provlačenje nekih kablova..., ili samo resiver da se priključi na tv.
Ako te prikljuce na parice od telefona onda gdje budes stavio modem, a od modema idu utp/mrezni kablovi do resivera.
Ako te prikljuce na parice od telefona onda gdje budes stavio modem, a od modema idu utp/mrezni kablovi do resivera.
telefon je odmah do televizora, je li samo to treba
telefon je odmah do televizora, je li samo to treba
A gdje ti je uticnice od telefona, ako je u istoj sobi bice lakse
"U toku je projekt značajnog unapređenja IPTV platforme, kojim bi se pružanje usluga Moje TV podiglo na viši nivo i čiji završetak očekujemo polovinom 2021. godine, a sve u cilju postizanja većeg zadovoljstva korisnika."
Ovo bi se moglo odnositi na najavljenu android platformu Moja Tv, nadati se da će biti tako do polovine 2021.
Detaljnom analizom utvrdili smo da je u 2020. godini pandemija negativno utjecala na bruto dobit BH Telecoma u iznosu od 13,8 miliona KM, a ukupan prihod je manji za 19 miliona KM, odnosno 4,6%.
Detaljnom analizom utvrdili smo da je u 2020. godini pandemija negativno utjecala na bruto dobit BH Telecoma u iznosu od 13,8 miliona KM, a ukupan prihod je manji za 19 miliona KM, odnosno 4,6%.
Korona kriva za pad prihoda.
Zašto se čudiš?
Ne samo telekomu nego svima.
Imaš li doticaja sa običnim narodom van Sarajeva, mada i tamo se itekako osjete posljedice Covida.
Zašto se čudiš?
Ne samo telekomu nego svima.
Imaš li doticaja sa običnim narodom van Sarajeva, mada i tamo se itekako osjete posljedice Covida.
Korona je uticala na prihode svih telekoma.
Ljudi se manje kreću, samim time manje razovaraju.
Mnoge firme su većnu usluga ili smanjile ili prviremen ugasile.
Korona je uticala na prihode svih telekoma.
Ljudi se manje kreću, samim time manje razovaraju.
Mnoge firme su većnu usluga ili smanjile ili prviremen ugasile.
Nije bilo ni turista koji koriste usluge domaćih telekoma.
Ljudi šta je ovo za redovne ponude mobilnog interneta koje nudi BH telecom i to na 4G.
500MB /24h /1KM
2GB /48h /2KM
7GB /mjesečno /15KM
U redu nekome su potrebne samo te količine podataka, međutim opet je preskupo u poređenju sa drugim operaterima.
Nuditi na 4G ovakvu ponudu za BH telecom je sramota za 45 sekundi moguće da se potroši 2GB.
Odgovor bh telecoma na sve to je "takva je naša ponuda", takva ponuda je bila sasvim ok prije 10 godina ali na 4G mreži zaista je sramota.
Rekoše mi se sutra ćemo imati akcijsku ponudu, meni treba internet u bilo koje doba da mogu imati na raspolaganju a ne da čekam bh telecom milostinju.
Redovna ponuda bh telecoma kada bi bila po "količina /cijena" akcijske ponude, bilo bi sasvim ok.
Pored svega ne žele da stopiraju internet konekciju nakon isteka perioda ili GB dokupljenog interneta, pa kolikogod korisnik imao na računu to mu potroši, zar je teško stopirati konekciju kada se "njihovi MB" potroše ili istakne period, naravno nije teško, međutim neka se desi da korisnik ima samo marku (a koliko je samo takvih korisnika) na računu time odlično zarađuju.
Jigsaw5063 wrote: ↑27/01/2021 12:54
Ljudi šta je ovo za redovne ponude mobilnog interneta koje nudi BH telecom i to na 4G.
500MB /24h /1KM
2GB /48h /2KM
7GB /mjesečno /15KM
U redu nekome su potrebne samo te količine podataka, međutim opet je preskupo u poređenju sa drugim operaterima.
Nuditi na 4G ovakvu ponudu za BH telecom je sramota za 45 sekundi moguće da se potroši 2GB.
Odgovor bh telecoma na sve to je "takva je naša ponuda", takva ponuda je bila sasvim ok prije 10 godina ali na 4G mreži zaista je sramota.
Rekoše mi se sutra ćemo imati akcijsku ponudu, meni treba internet u bilo koje doba da mogu imati na raspolaganju a ne da čekam bh telecom milostinju.
Redovna ponuda bh telecoma kada bi bila po "količina /cijena" akcijske ponude, bilo bi sasvim ok.
Pored svega ne žele da stopiraju internet konekciju nakon isteka perioda ili GB dokupljenog interneta, pa kolikogod korisnik imao na računu to mu potroši, zar je teško stopirati konekciju kada se "njihovi MB" potroše ili istakne period, naravno nije teško, međutim neka se desi da korisnik ima samo marku (a koliko je samo takvih korisnika) na računu time odlično zarađuju.
Kao korisnik bh telecoma od 1995 ne mogu da shvatim kako u redovnoj ponudi može ikako biti 2GB na 4G mreži, što me na neki način primorava da pređem na mtel usluge.
Sta da se ocekuje drugo od firme gdje sjede najblaze receno debili. Zao mi je sto se moram tako izraziti ali debili. Ovi extra paketi kada su uveli 4g jedini su bili priblizini realnom nekom paketu za 2018-19. Na kraju korona kriva za pad prihoda. Godinama uzimaju milione bez ulaganja u infrastrukturu, ponudu, marketing itd.
Jedino sto bi natjeralo i primoralo Bh telekom da radi jeste dolazak novog igraca tipa Tele2 u Hrvatskoj koji je razdrmo Hrvatski telekom.