Haag je za razliku od Suda BiH imao sasvim drugačija stajališta, stanje na terenu, ne u teoriji.Porodice Foht wrote: ↑26/01/2021 09:31I meni to nije isto, ali za sud je mala razlika. Imao si autoritet zapovjednika korpusa i molim lijepo zasto ga nisi iskoristio.skoronikako wrote: ↑26/01/2021 09:22 I promasaj od posta.
Niko nije rekao da je ovo izmisljeno i da se zlocin nije dogodio. Poenta price je da su isto godina dobili ljudi koji su naredjivali slicne zlocine (pa i gore ako gledamo iz ugla civil/vojnik) kao i Sakib, koji je "propustio" da kazni. Druga je poenta koliko je same kontrole imao Sakib nad ovim ljudima. Papir je jedno, a situacija sa 1000+ sa dobrim naoruzanjem je ipak nesto drugo.
Uostalom cemu ovolika dreka. U drugostepenom postupku ce dobiti vjerovatno 2,5 ili 3 godine najvise i ''mirna Bosna''.
Mene zbunjuje jedno, ono sto tvrdi Senad Avdic (...)Dakle, Rasim Delić, koji je umro 2010., i Sakib Mahmuljin su osuđeni za isti zločin kojeg su počinili islamski dragovoljci nad srpskim civilima u Vozući. Sud u Haagu nije u predmetu “Delić” (kao ni u slučaju “Hadžihasanović i Kubura”) utvrdio njegovu direktnu i efektivnu nadređenost jedinici “El Mudžahedin”. Sud Bosne i Hercegovin[/size]e je prvostepenom presudom utvrdio takvu odgovornost za Sakiba Mahmuljina.
Ovo ja nisam znao.![]()
Zenica / III Korpus A RBiH
-
toska
#1201 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
-
PM72
#1202 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
O čemu ja to lažem? Navedi šta sam to slagao .
Zločin iz vlastitih redova se ne može pravdati pričom kako su oni prvi počeli i pobili deset puta više.Nisam isti i neću da budem isti.Ako to ne kontaš onda ti ne mogu pomoći.
Zločin iz vlastitih redova se ne može pravdati pričom kako su oni prvi počeli i pobili deset puta više.Nisam isti i neću da budem isti.Ako to ne kontaš onda ti ne mogu pomoći.
-
skoronikako
#1203 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
Pa i nismo isti. Svi naši zločinci su ubili manje ljudi od njihovih "prinudno regrutovanih" nevinih.
I opet fulaš poentu posta. U normalnoj državi to bi išlo kao što ti kažeš, ali mi nismo u normalnoj državi, a imamo još manje normalne komšije. Kada budu spremni za pomirenje tada i mi trebamo to podržati.
Osudiš Sakiba na godinu ili dvije da pokažeš da je bio propust jer i jeste bio, ali moraš uzeti u obzir i sve ostale presude za naređivanje i sprovođenje etničkog čišćenja. Ne mogu biti iste ma koliko neko govorio da trebaju.
Btw. ne možeš Amerikance porediti. Njima nigdje i ne sude uprkos silnim sranjima koje su napravili.
I opet fulaš poentu posta. U normalnoj državi to bi išlo kao što ti kažeš, ali mi nismo u normalnoj državi, a imamo još manje normalne komšije. Kada budu spremni za pomirenje tada i mi trebamo to podržati.
Osudiš Sakiba na godinu ili dvije da pokažeš da je bio propust jer i jeste bio, ali moraš uzeti u obzir i sve ostale presude za naređivanje i sprovođenje etničkog čišćenja. Ne mogu biti iste ma koliko neko govorio da trebaju.
Btw. ne možeš Amerikance porediti. Njima nigdje i ne sude uprkos silnim sranjima koje su napravili.
-
PM72
#1204 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
Nisi napisao šta sam to slagao? Nemoj biti nekorektan.
A sve si mi o sebi rekao kad napisa da bi za tebe Mahmuljin bio nevin i kad bi ti "bog poslao snimak na kojem se vidi kako kolje 55 zarobljenika".
A sve si mi o sebi rekao kad napisa da bi za tebe Mahmuljin bio nevin i kad bi ti "bog poslao snimak na kojem se vidi kako kolje 55 zarobljenika".
-
skoronikako
#1205 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
Nisam ja to pisao.
-
PM72
#1206 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
U pravi si.Izvinjavam se.
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#1207 Re: Zenica / III Korpus A RBiH

Sve žalbe uputiti u pisanom obliku uz prethodno plaćenu taksu na protokol:"Prvi prsten je vrh Islamske vjerske zajednice, predvođen rejsom Mustafom Cerićem, koji je i najodgovorniji za dovođenje i masovnu naturalizaciju mudžahedina. Drugi prsten čini Savjet za odbranu i bezbjednost SDA, stranke koja je još 1990-ih godina širom otvorila vrata BiH Arapima, dok treći prsten predstavljaju operativci CIA, koji su od samog početka znali sve o pridošlicama u BiH, ali zbog drugih interesa nisu htjeli da reaguju niti da traže njihovo protjerivanje", pojasnio je Galijašević.
Central Intelligence Agency,
2430 E St NW, Washington, DC 20037, United States
-
skoronikako
#1208 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
Jesi li ti to upravo citirao:

- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#1209 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
Pa i nismo isti, Sakib, Armija i drugi Bošnjaci na jednu, ti na drugu. Sigurno da nismo isti
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#1210 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
Woody wrote: ↑26/01/2021 11:49
Sve žalbe uputiti u pisanom obliku uz prethodno plaćenu taksu na protokol:"Prvi prsten je vrh Islamske vjerske zajednice, predvođen rejsom Mustafom Cerićem, koji je i najodgovorniji za dovođenje i masovnu naturalizaciju mudžahedina. Drugi prsten čini Savjet za odbranu i bezbjednost SDA, stranke koja je još 1990-ih godina širom otvorila vrata BiH Arapima, dok treći prsten predstavljaju operativci CIA, koji su od samog početka znali sve o pridošlicama u BiH, ali zbog drugih interesa nisu htjeli da reaguju niti da traže njihovo protjerivanje", pojasnio je Galijašević.
Central Intelligence Agency,
2430 E St NW, Washington, DC 20037, United States
Kako je u Trebinju Elise ?
- Porodice Foht
#1211 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
Ih, Bektas je svoje odradio u casnim jedinicama Armije BiH. 
- Istinu govorim
#1212 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
Tako vele na rtrsu ?
-
90minut
#1213 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
jel ovo onaj slovenac?
- Woody
#1214 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
Jesam! Hoćemo li diskutovati i argumentovati (još i važnije) gdje ovaj Galijašević griješi! Šta je pogrešno u njegovoj izjavi?
-
skoronikako
#1215 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
Nećemo. Citirao si lika koji je na platnoj listi RSa i samim tim on nije objektivan da govori o ovim stvarima. Time si se diskreditovao u startu diskusije i nema uopšte smisla s tobom diskutovati kada si spreman citirati lažova i plaćenika.
- Woody
#1216 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
To nije odgovor na pitanje. Hajdemo da ovdje diskreditiramo ovoh istog DžG-a i da mu kažemo: "Lažeš! Nije istina jer (uvaženi) Mustafa Cerić nije... (naša) SDA nije... (saveznička) CIA nije..."skoronikako wrote: ↑26/01/2021 14:41 Nećemo. Citirao si lika koji je na platnoj listi RSa i samim tim on nije objektivan da govori o ovim stvarima. Time si se diskreditovao u startu diskusije i nema uopšte smisla s tobom diskutovati kada si spreman citirati lažova i plaćenika.
Najlakše je reći: "Ko mu jebe mater ĆetniĆku!" "Šta ja imam priĆati s njim!" "Sjo, vid' mu glave!" A polemisati NE ZNAMO! E, to ovaj isti DžG obilato koristi, i isto tako obilato naplaćuje!
Pozdrav domovini
-
skoronikako
#1217 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
Kao sto rekoh, nećemo argumentovati o lažima koje ovaj plaćenik plasira jer se o lažima i ne argumentuje. A dovoljno je lagao da mu ja ne vjerujem ni kad kaže da se Dževad zove. Kao što ne vjerujem ni tebi jer ga citiraš.
- Woody
#1218 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
Pa dobro, hajde navedi bar jednu njegovu laž pa da vidimo koliko ga poznaješ. A ako nećeš, k'o što nećeš, onda sve svoje tvrdnje o DžG zasnivaš na onoj: "Ma znam ja, pričao je meni daidžića malog Haris..."skoronikako wrote: ↑26/01/2021 15:49 Kao sto rekoh, nećemo argumentovati o lažima koje ovaj plaćenik plasira jer se o lažima i ne argumentuje. A dovoljno je lagao da mu ja ne vjerujem ni kad kaže da se Dževad zove. Kao što ne vjerujem ni tebi jer ga citiraš.
-
skoronikako
#1219 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
https://avaz.ba/vijesti/bih/397708/dzev ... rnosti-bih
Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) i Dževad Galijašević dužni su isplatiti po 2.000 KM Adnanu Dlakiću, službeniku Ministarstvu sigurnosti BiH, javlja agencija Patria.
Galijašević je u „Dnevniku 2“ RTRS-a u julu 2017. iznio tvrdnje da je Dlakić bivši pripadnik odreda „El-Mudžahidin“, osnovan tokom rata u BiH 1993., te da sada radi kao savjetnik ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.
Mektić je ranije za medije izjavio da je u Ministarstvu sigurnosti BiH zaposlena osoba po imenu Adnan Dlakić, ali da je taj Dlakić početkom '90-ih imao svega deset godina, te da nije bio pripadnik jedinice „El-mudžahid".
Protiv presude Općinskog suda u Konjicu Galijašević - koji se u medijima pojavljuje kao ekspert za pitanja terorizma - i RTRS mogu uložiti žalbu Kantonalnom sudu u Mostaru
- atmel
#1220 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
Navedi jedan primjer, da je neki general vodio istragu. Čuj, Mahmuljin, da vodi istragu.PM72 wrote: ↑26/01/2021 09:51Nismo u situaciji da namećemo uslove -to trebamo shvatiti.Bošnjaka civila je pobijeno deset puta više nego Srba civila ali to nas ne amnestira da kažnjavamo vlastite zločince.Treba pomest prvo ispred svojih vrata pa se obratiti komšiji.Također,pojedinci nisu mogli pobiti toliko zarobljenika ,to je bila skupina kojoj sad ne možeš ući u trag.Da je bilo pameti i volje,mogao je Mahmuljin napraviti istragu netom nakon rata kad su bili razoružani.Gledam neki dan na Diskaveriju kako su napravili detaljnu ustragu ko je oborio saveznički avion u Francuskoj i došli do imena čak i sitnih detalja.Nakon 77 godina.skoronikako wrote: ↑26/01/2021 09:40
Ja recimo nisam protiv ni da se za ovaj zlocin kazne pojedinici koji su to i direktno radili, ali pod uslovom da prvo kaznimo sve one koji su pocinili bilo kakav zlocin nad prvo civilima, posebno zenama i djecom, pa onda da krenemo rjesavati sve ostale zlocine koji su pocinjeni nad vojnicima. Kazniti svaki zlocin, ali ravnopravno.
Last edited by atmel on 27/01/2021 07:03, edited 2 times in total.
-
PM72
#1221 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
Prvo se nauči osnovnoj kulturi,govedo jedno ispranog mozga
- atmel
-
PM72
- atmel
#1224 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
Ko te je prijavio. Na istoj strani smo se borili. Problem je u tebi što ne poštuješ druge borce. Nije borac i sarajlija bogom dat.
- Nekako s proljeća
#1225 Re: Zenica / III Korpus A RBiH
Isto preko Kozograda kod Fojnice je u zonu odgovornosti II Korpusa A RBIH prebačena iz Konjica rezervna linija za proizvodnju municije. Mislim da je to urađeno 1993, u vrijeme Envera Hadzihasanovića.