Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
"Sve opcije su na stolu": Bidenova administracija traži od Rusije da odmah oslobode Alekseja Navaljnog i sve uhićene prosvjednike
Američki predsjednik Joe Biden poručio je kako će zadržati "sve opcije na stolu" kad je riječ o odgovoru na rusko privođenje opozicijskog aktera Alekseja Navaljnog, istaknula je Bidenova glasnogovornica, Jen Psaki (na slici gore).
Biden will keep all options on table with Russia's handling of Navalny: press secretary
NEW YORK (Reuters) - U.S. President Joe Biden will keep all options on the table as it considers responses to Russia’s detention of opposition leader Alexei Navalny, press secretary Jen Psaki said on Monday.
Challenger_ wrote: ↑26/01/2021 16:21
Pazi sad ovo:
"Sve opcije su na stolu": Bidenova administracija traži od Rusije da odmah oslobode Alekseja Navaljnog i sve uhićene prosvjednike
Američki predsjednik Joe Biden poručio je kako će zadržati "sve opcije na stolu" kad je riječ o odgovoru na rusko privođenje opozicijskog aktera Alekseja Navaljnog, istaknula je Bidenova glasnogovornica, Jen Psaki (na slici gore).
Biden will keep all options on table with Russia's handling of Navalny: press secretary
NEW YORK (Reuters) - U.S. President Joe Biden will keep all options on the table as it considers responses to Russia’s detention of opposition leader Alexei Navalny, press secretary Jen Psaki said on Monday.
jeza u ledja wrote: ↑26/01/2021 17:07
Sta je tacno sto ovdje uzbudjuje?
Standardna spika americkog politicara.
Sa Hondurasom i sličnim vukojebinama. Pa ni sa njima. Ustvrditi da su "sve opcije na stolu" znači i vojna opcija. Tako se ne razgovara ako si zdrav.
Inače, mene uopšte ne uzbuđuje, ni najmanje.
Pa ocigledno te uzbudjuje, cim od ovakve bezazlene izjave pravis poveznicu sa upotrebom vojne opcije zbog hapsenja nebitnog opozicionog lidera u najvecoj nuklearnoj sili Rusiji.
Pod sve opcije na stolu, a zbog ovakvih stvari, naravno da se ne podrazumijeva vojna opcija. To nije opcija za ovakve gluposti.
Cuj ne razgovara se tako "ako si zdrav"? Sta ima doktore.
Challenger_ wrote: ↑26/01/2021 17:33
Optimistično. Međutim, ne mislim tako. Da, Navaljni je nebitan, ali mislim da će ova ekipa istrajno voditi primarno antirusku politiku.
Naravno, a sta si mislio, da ce voditi prorusku kao sto je vodio prethodnik?
Challenger_ wrote: ↑26/01/2021 16:21
Pazi sad ovo:
agencije
Sta je tacno sto ovdje uzbudjuje?
Standardna spika americkog politicara.
Dobro, onomad je spominjao kako bi Rusija nuklearnim udarima mogla sankcionirati njemački odnos prema Grčkoj kad je onaj prevarant došao na vlast...
Challenger_ wrote: ↑26/01/2021 17:33
Optimistično. Međutim, ne mislim tako. Da, Navaljni je nebitan, ali mislim da će ova ekipa istrajno voditi primarno antirusku politiku.
Naravno da ce voditi antirusku politiku. Rusija je iskoristila zadnjih pet godina da nebrojeno puta ponizi Ameriku. Ova administracija ce pokusati da se osveti za to koliko god bude mogla, bez ulaska u oruzani konflikt.
ultima_palabra wrote: ↑26/01/2021 18:20Naravno da ce voditi antirusku politiku. Rusija je iskoristila zadnjih pet godina da nebrojeno puta ponizi Ameriku. Ova administracija ce pokusati da se osveti za to koliko god bude mogla, bez ulaska u oruzani konflikt.
Koliko znam USA su ih sistematski zasipale sankcijama. Nisam cinik, ali u čemu se očitovalo to ponižavanje o kome pišeš?
jao_situacije wrote:Mene sad živo zanima šta će uraditi ako im se baš otrgnu kontroli Narod ionako nezadovoljan zapadom insceniranje demonstracija puča državnog udara nebitno, nema smisla. Napad zapadne demokratije na članicu svog saveza nema smisla. Atentat bi bio kontraproduktivan u ovom trenutku.. Jedino neka moralna kompromitacija pa da ga narod zamrzi
Razmišljam i mislim da je osim atentata jedina otvorena opcija ratnohuškačke bande koja služi kreditorima (američka administracija, GB i Izrael) neko krvoproliće koje bi pripisali Grčkoj pa da nahuškaju nekoga na nju. Međutim, to bi Rusija sankcionisala nuklearnim udarima.
ultima_palabra wrote: ↑26/01/2021 18:20Naravno da ce voditi antirusku politiku. Rusija je iskoristila zadnjih pet godina da nebrojeno puta ponizi Ameriku. Ova administracija ce pokusati da se osveti za to koliko god bude mogla, bez ulaska u oruzani konflikt.
Koliko znam USA su ih sistematski zasipale sankcijama. Nisam cinik, ali u čemu se očitovalo to ponižavanje o kome pišeš?
Originalni grijeh je mijesanje u izbore 2016. Lov na glave u Afganistanu, akcije u Siriji, hakerski napadi, itd.