Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kluz franjo wrote: ↑25/01/2021 18:13
I dalje ne razumijem, kakve veze ima moj komentar sa ovom pisanijom o "glupom prozivanju... posebice kad određeni forumaši lijeve orijentacije (mahom nebošnjaci) tumače šta i kako Bošnjaci trebaju".
Da ponovim.
Moj komentar na koji ste se nadovezali je bio upućen u vezi oštre i ultimativne kritike Željka Komšića (Hrvata) upućene Tegeltiji (Srbinu) i Gudeljević (Hrvatica) povodom nabavke vakcina protiv Covida (recimo Kinez).
A ovo ostalo... Šta da kažem...
Obavezno da glasate za Komšića u Predsjedništvo BiH 2022. To je Vaše demokratsko pravo, po važećem izbornom zakonu.
Ima veze jer postupak nije svrha sam sebi, nego poslijedica prethodnih događaja i onih koji se iščekuju.
Kao i što tvoje kritike prema Komšiću nisu u dobroj vjeri nego kritika čisto da se pljune po Komšiću
Pa samo malo... Ja nikada i nisam tvrdio da imam "dobru vjeru" u Komšića. Čak ni kada je to bilo mnogo nepopularnije reći nego danas.
I naravno da ću argumentovano "pljunuti" na svaki njegov licemjerno-populistički potez.
Čudi me pak, kako ga ti karakterišeš.
kluz franjo wrote: ↑25/01/2021 18:41
A ovaj Željkov? I on kukavičije jaje?
To je slika Željkove naivnosti i vjere u SDA/SBB šibičare i lopove. No da nije kreno sa njima bio bi svakako izdajnik. Nije bitno svakako nemaju 18, SBB svakako ide u partnerstvo s HDZom, a koliko sam čuo (a ne mogu tvrdit) Bakir je obećo načelnika HDZu još prije izbora.
Po tebi je Željko naivni i lakovjerni političar, koji se plaši da ga šibicari i lopovi ne proglase izdajnikom.
Dakle po tebi, on je obični naivac bez sopstvenog stava i kičme, kojeg je SDA upregla u svoje dilove sa HDZ-om.
Evo, ja vjerujem da je tvoja procjena dobronamjerna, tj. "u dobroj vjeri".
I slažem se sa tvojim opisom.
Pa to je upravo prikaz situacije ko gore. Ne kreneš s njima izdajnik si koji rasipa glasove, kreneš s njima pokrasti će te.
Glasaš za smjenu onih gore zatežeš odnose u vladi, nrma dovoljno ruku, ne glasaš pljuju te kako si za njih
obiČni šupogljavac i ubleHaš tj privjesak sdO... kroji moralnost sto ovi hoče hdz ministra jednog a koalira sa sdO i sbb koji u pederalnoj fOdiljovoj vladi imaju sest ministara hdz-a i jos prdCenika pederacije čavaru koji je mrtvi hdz-ovac jel ovaj živ ikako ko fikus lik.
pici wrote: ↑26/01/2021 11:04
obiČni šupogljavac i ubleHaš tj privjesak sdO... kroji moralnost sto ovi hoče hdz ministra jednog a koalira sa sdO i sbb koji u pederalnoj fOdiljovoj vladi imaju sest ministara hdz-a i jos prdCenika pederacije čavaru koji je mrtvi hdz-ovac jel ovaj živ ikako ko fikus lik.
To je samo politički spin Begića koji se na ovaj način politički obračunava sa Jasminom i SDP-om.
Biće politički zgažen, to mu ja ovom prilikom poručujem.
Sreca pa ima Vladu KS kao osigurac ako SDA krene s HDZ-om...
Ups, pa nema ni to.
Sa politikom kakvu je vodio bijednik je tacno tamo gdje treba i da bude. Napusten od svih pa cak i od
onih koje je tako zestoko branio i zbog kojih mu stranka ima snagu koliku ima i SzBIH.
jazzer wrote: ↑26/01/2021 14:51
Sreca pa ima Vladu KS kao osigurac ako SDA krene s HDZ-om...
Ups, pa nema ni to.
Sa politikom kakvu je vodio bijednik je tacno tamo gdje treba i da bude. Napusten od svih pa cak i od
onih koje je tako zestoko branio i zbog kojih mu stranka ima snagu koliku ima i SzBIH.
Nemoj tako, ima Gold Begić, javio se sinoć sa nekakvom naredbom koju niko ne šljivi pola posto
kluz franjo wrote: ↑26/01/2021 15:13
OK. Držaću se tvoje dobronamjerne definicije. Sasvim je dovoljna.
On je obični naivac bez sopstvenog stava i kičme, kojeg je SDA upregla u svoje dilove sa HDZ-om.
Ovo si ti reko
OK. Da ne bude interpretacija.
Evo onda te citiram. Riječ po riječ. Može ovako?
Istinu govorim wrote: ↑25/01/2021 22:33To je slika Željkove naivnosti i vjere u SDA/SBB šibičare i lopove. No da nije kreno sa njima bio bi svakako izdajnik. Nije bitno svakako nemaju 18, SBB svakako ide u partnerstvo s HDZom, a koliko sam čuo (a ne mogu tvrdit) Bakir je obećo načelnika HDZu još prije izbora.
Borba za građansku Bosnu i Hercegovinu znači da u TK ne može ministar biti Hrvat koji je bio član HDZ, da Hrvat ne može biti gradonačelnik Mostara, da Hrvati u NS su prikrivene ustaše. Pametnom dosta! Hoćemo li Hrvate koji ne misle kao Bošnjaci u logore staviti ili eksternirati iz BiH. S ovim bošnjaklukom u režiji Begića i Džubura nikad HDZ neće izgubiti izbore. Kakav gubitak kompasa i vrijednosti, ali tako je to kad umobolnicima dopustiš da ti laskaju pa politiku kreiraju.
No, čelnik Kantonalnog odbora HDZ-a u Tuzli Danijel Nikolić javno je kazao za HDZ-ov portal HMS kako će dr. Božo Jurić, novi ministar zdravstva Tuzlanskog kantona, uživati punu podršku HDZ-a!
MuaDib wrote: ↑26/01/2021 17:53
Borba za građansku Bosnu i Hercegovinu znači da u TK ne može ministar biti Hrvat koji je bio član HDZ, da Hrvat ne može biti gradonačelnik Mostara, da Hrvati u NS su prikrivene ustaše. Pametnom dosta! Hoćemo li Hrvate koji ne misle kao Bošnjaci u logore staviti ili eksternirati iz BiH. S ovim bošnjaklukom u režiji Begića i Džubura nikad HDZ neće izgubiti izbore. Kakav gubitak kompasa i vrijednosti, ali tako je to kad umobolnicima dopustiš da ti laskaju pa politiku kreiraju.
Tačno.
Najtužnije što salonska ljevica to nije u stanju da shvati. Ako iko kopa jamu građanskoj državi u ovoj zemlji to su upravo ovi koji u dresu FK Slobode i kopačkama banovićke Budućnosti slave "New Down" iz Tuzlanskog kantona.