Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DonieBrasco wrote: ↑21/01/2021 16:30
Cuvajte pare i budite strpljivi, na proljece ce biti dobra situacija sa karticama.
Pitanje... ako se nastavi crypto bull run, 99% ce cijene biti jos gore na proljece nego sada.
Uzmi tu lovu koji imas za kupovinu GPUa i kupi bitcoin.
Jedini nacin da kupis gpu po realnoj cijeni, jer crypto raste brze nego cijene gpu.
Thank me later.
Na olx sam pitao mnogo radnji i niko nema ili ce doci tamo nekad u februaru ili nece ni doci ili kad vec, sto me iznerviralo jer svi imaju oglas na olx ali niko nema na stanju.
- imaju, ali je pitanje koliko će Pesoto naplatiti zbog težine
Budi oprezan sa CU, kod njih često i ono što kao ima na stanju, nema,a uredno povuku kes pa onda natezanja za refund jer niko normalan neće čekat mjesec dana da im stigne
typeOnegative wrote: ↑23/01/2021 14:32
Budi oprezan sa CU, kod njih često i ono što kao ima na stanju, nema,a uredno povuku kes pa onda natezanja za refund jer niko normalan neće čekat mjesec dana da im stigne
Gledao sam amazon i newegg nisam CU. Na kraju sam shvatio da mi je mozda bolje sacekati do februara, pa naruciti na olx-u. Vrlo vjerovatno bih cekao i pesoto toliko.
Tuda je to negdje vremenski, po cijeni ne znam. Ali ako se radi o kućištu bit će shipping papren jer je teško i velike zapremine. Po meni, ili neki eu shop ili ovdje kupit što je možda i najpametnije.
Koliko se obicno ceka na "rjesavanje" problema kada se ide preko garancije u ComTradeu? Monitor mi je dobio malo svijetliju liniju na tamnim povrsinama pa mu ne gine RMA , mislim da ce se izdati novi unit jer je defekt panela u pitanju a panel je 90% cijene monitora tako da nema popravke. Necu valjda morati dugo cekati?
Raja koja bi bila bolja opcija:
1tb m.2 nvme SSD + 500gb sata SSD
500gb m.2 NVMe + 1tb sata SSD
Imam već 970 Evo i 860 evo, a stiže mi mx500 1tb, pa ne znam da li da uzmem 1tb NVMe i sve na njega stavim, ili da rasporedim, a volio bih što manje kablova naravno.
Naravno naručio bih iz US dok nisu poskupili zbog ovih tarifa ili nečeg drugog.
Ja bih u toj situaciji isao na 500 GB nVme za sistema i aplikacija jer je brzi + 1TB SSD za igre i ostale programe ili sto vec koristis , ili samo 1TB nVme ako vec imas te ostale sto si nabrojao --
Kod mene je trenutno 1TB nVme za sistema , aplikacija i kupljene igre , imam jos 850evo za piratskih igara + 1TB HDD i 2TB eksternog za skladista odakle vuče fajlove na TV preko media servera .
vojopd wrote: ↑15/01/2021 17:19
Ko je ono narucio Lian Li Lancool Mesh II RGB kuciste sa CU? Bas me zanima kako je stiglo upakovano, ako je stiglo. Na piku je cijena 300 KM. A na CU izadje ako se uhvati bijelo za 88€ + shipping, oko 250 KM. Ali brine me to pakovanje, ipak je kuciste oko 13 kg .
Stiglo danas, ja kako vidjo po slikama nema nikakvih oštećenja.
Gornja i donja strana zaštićeni stiroporom.. Obje strane sa staklom zaštićene zračnim jastucicima...
Carina ga je otvarala.. I uzeli su 8.5km za nesto..
vojopd wrote: ↑25/01/2021 16:31
Zezas da su naplatili jos dodatno? Pa sta imaju na DHL jos naplacivati?
Jesi ti ovo uzeo rgb ili? Po kutiji djeluje da jeste.
Da da RGB verzija jer nije bilo performance na stanju.. Ali izvadit ću te rgb fanove i utopiti negdje.. Jer sam vec kupio 6 noctua chromax
2 x140mm I 4x120mm.
I jos dvije noctua chromax a12x15 za bottom intake..
@R9.. Nek je sa srećom i što niže temp da imaš. @vojopd Naravno da naplaćuju, džaba što je uredna dokumentacija, debili lopovski. Meni su naplatili za kućište, matičnu, CPU i ostalo, sve sa Computeruniverse naručeno.
Filadendron96 wrote: ↑25/01/2021 17:32
@R9.. Nek je sa srećom i što niže temp da imaš.
@vojopd Naravno da naplaćuju, džaba što je uredna dokumentacija, debili lopovski. Meni su naplatili za kućište, matičnu, CPU i ostalo, sve sa Computeruniverse naručeno.
Hvala,
Ko zna kad cu ja ovo sklopit, još uvjek sam na terenu.. A kupujem te neke komponente koje koje bi vjerovatno kupio i za godinu dana..
Kućište, cpu cooler, ventilatore, ssd-ove, psu, verticalni bracket koji ću utopiti jer je pcie 3 .
Sve je otprilike naručeno ili za black friday ili za Božić.. Stiže sa amazona na APO adresu bez poreza.. A ja to onda donesem kući u koferu kad podjem na odmor.
vojopd wrote: ↑25/01/2021 18:10
Ne volis rgb?
Meni je lian li lijepo kuciste sa 3 prednja rgb.
Pa planirao sam sve komponente crne (mb msi z590 unify, Asus TUF 3080ti ili 3090, cpu cooler je noctua chromax nh-d15s sa crno žutim heatsink coverom). Mada mi se svidja ona msi supreme x katica.
Vjerovatno ću stavit led strips ali samo sa bijelom svjetlom..
@R9..
A dobro ako ides na all black, ja idem na bijelo. Ali kontam da cu se zeznuti, pa ce biti tesko naci graficku i cooler a da nisu skroz crne (a i skuplje naravno). Matična B550 tomahawk koliko sam vidio nema u bijeloj boji, vec samo crna standardna.
el_bake007 wrote: ↑23/01/2021 17:28
Koliko se obicno ceka na "rjesavanje" problema kada se ide preko garancije u ComTradeu? Monitor mi je dobio malo svijetliju liniju na tamnim povrsinama pa mu ne gine RMA , mislim da ce se izdati novi unit jer je defekt panela u pitanju a panel je 90% cijene monitora tako da nema popravke. Necu valjda morati dugo cekati?
7-15 dana najčešće barem je moje iskustvo takvo - ako nemaju na stanju tvoj model ponudit će ti ekvivalentan (ja sam dobijao uvijek bolji)