Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
putokaz1
#47551 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
''Pa šta nam napravi,Kleli smo se u tebe,Bio si nam ponos,Sad se stidimo sta si nam napravioSelime,Pa zar si dozvolio,spasavas Kuku a da svi Tuzlaci budu kaznjeni sto su dali glas upravo tebi''
Gospodja Zahida Jahić
''E toliko o Selimovoj principjelnosti''-Amir Zenunovic
''Izgubio si OBRAZ pred Smrt'' Izudin Hanifa Sisisc
''Vi imate stav da nemate nikakav stav''-Fikret Besic
''Toliko ima se moze vjerovat guzice bi dali za fotelje''-Asim Mujkić
Samo dio razočarenja na TK u NS
Gospodja Zahida Jahić
''E toliko o Selimovoj principjelnosti''-Amir Zenunovic
''Izgubio si OBRAZ pred Smrt'' Izudin Hanifa Sisisc
''Vi imate stav da nemate nikakav stav''-Fikret Besic
''Toliko ima se moze vjerovat guzice bi dali za fotelje''-Asim Mujkić
Samo dio razočarenja na TK u NS
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#47552 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ako gospodja cavar ostane u nasoj stranci i bude do kraja dosljedna i istrajna na politici koju provodi nasa stranka, onda sve prica kako nasa stranka nije usla u siroki brijeg padaju u vodu.
svaka joj cast na podrsci irmi baraliji.
svaka joj cast na podrsci irmi baraliji.
- bunk
#47553 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I na hejtanju ZK da ne zaboravimo.

-
Hakiz
#47554 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svako ima cijenu.DonieBrasco wrote: ↑13/01/2021 23:38 Mene samo zanima koja je cijena ovog sto je uradila ova Enisa Spahic, sa jednom strankom izađes na izbore sa idejom i obecanjem promjena, dobijes glasove naroda na konto obecanja promjena, dobijes mandat, napustis stranku a onda dadnes podrsku onima koji su suprotno od onoga sta si pricala i obecala glasacima pred izbore.
Koja je cijena ovih preleta da mi je znati, za koliko se to novca ljudi prodaju.
Da sam vijećnik u OV moja cijena bi bila recimo pare za skupu proceduru liječenja oboljelog člana porodice.
Kao glasaču za svake izbore za moj siguran glas cijena je 1.500 KM puta 12 (mjeseci) puta 4 (godine). Ili pristojno plaćeno radno mjesto.
Svako ima cijenu.
-
putokaz1
#47555 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E nema PUTOKAZ1 cijenu
Ne idem s SDA ni s PDA i
TAČKA
Ni za sve milione svijeta ne idem s Kriminalcima
Nisam NS/SDP TK niti Enisa iz Novog Grada
Ne idem s SDA ni s PDA i
TAČKA
Ni za sve milione svijeta ne idem s Kriminalcima
Nisam NS/SDP TK niti Enisa iz Novog Grada
- Leverage
-
Hakiz
#47557 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Aha.
I ja tako kažem ne bih za milion kada me pitaju.
Samo, kada bi neko stavio na stol taj milion, pa on ne bi bio teorija oko koje se šupljira nego realnost, ma bih, što ne bih.
-
belfy
#47558 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
razumljivo, ali pogresno.Hakiz wrote: ↑23/01/2021 15:42Svako ima cijenu.DonieBrasco wrote: ↑13/01/2021 23:38 Mene samo zanima koja je cijena ovog sto je uradila ova Enisa Spahic, sa jednom strankom izađes na izbore sa idejom i obecanjem promjena, dobijes glasove naroda na konto obecanja promjena, dobijes mandat, napustis stranku a onda dadnes podrsku onima koji su suprotno od onoga sta si pricala i obecala glasacima pred izbore.
Koja je cijena ovih preleta da mi je znati, za koliko se to novca ljudi prodaju.
Da sam vijećnik u OV moja cijena bi bila recimo pare za skupu proceduru liječenja oboljelog člana porodice.
Kao glasaču za svake izbore za moj siguran glas cijena je 1.500 KM puta 12 (mjeseci) puta 4 (godine). Ili pristojno plaćeno radno mjesto.
Svako ima cijenu.
-
putokaz1
- Leverage
#47560 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za to ti možda ponude šteku švercovanog Corseta.
-
putokaz1
- Leverage
-
putokaz1
#47563 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nudio mi je Kukic,poslove i u rudniku Banovici i na klinici u Gracanici,ev sad nadi u Vladi TK,i Opcini Lukavac kaze sta zelim samo pristupnicu moram potpisat za PDA ili nove sluge .
NE ,vise volim vas nervirat na klixu nego njega sluzit
NE ,vise volim vas nervirat na klixu nego njega sluzit
-
Hakiz
#47564 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Na to je odgovor jednostavan: Nije ti ponudio dovoljno.
To što svako ima cijenu ne znači da je svako jeftin. Nekoga se može kupiti za 1.000 Eura, nekoga za 1.000.000, nekome treba ponuditi 100.000.000.
A neko se neće prodati za novac ali hoće za nešto drugo.
Ali, svako ima cijenu.
Tako da je za likove koji ovdje prelaze iz stranaka u stranke od toga da su se prodali veća sramota to za koliko su se prodali.
- drug_profi
#47565 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da se razumijemo, svako ima cijenu. Moja je tri radna mjesta, sa platom za VSS.
Samo što mi niko ne nudi.
A da sam u poziciji da sam bitan, onda bi vjerovatno te probleme sam riješio, pa mi ne bi mogli to ni ponuditi.
A da sam u poziciji da sam bitan, onda bi vjerovatno te probleme sam riješio, pa mi ne bi mogli to ni ponuditi.
-
palermo
#47566 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iako razumijem što hoćeš reći, ipak malo pregoniš.Nije samo u pitanju cijena nego za što se prodaješ. Ima stvari za koje nema cijene.Hakiz wrote: ↑25/01/2021 11:49Na to je odgovor jednostavan: Nije ti ponudio dovoljno.
To što svako ima cijenu ne znači da je svako jeftin. Nekoga se može kupiti za 1.000 Eura, nekoga za 1.000.000, nekome treba ponuditi 100.000.000.
A neko se neće prodati za novac ali hoće za nešto drugo.
Ali, svako ima cijenu.
Tako da je za likove koji ovdje prelaze iz stranaka u stranke od toga da su se prodali veća sramota to za koliko su se prodali.
To naravno nisu prelasci iz stranke u stranku, mislim već ulazak u politiku podrazumjeva da želiš ostvariti određeni interes. Posebno kada govorimo o ovoj našoj lokalnoj politici. Tako da prelazak iz stranke u stranku nije nešto što treba čuditi
-
Novak20
#47567 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS "Pobočna satnija UZP-a"
Ma haj'te molim vas.
https://faktor.ba/vijest/ns-mudro-suti- ... -a-/112867
Oštro je reagirao i predsjednik Građanskog saveza Muhamed Fazlagić.
- Nakon Falatara i isljednika sa Heliodroma, potpredsjednice NS-a koja člana Predsjedništva naziva smećem, druge potpredsjednice koja razumije "argumentiranu frustraciju Hrvata izborom Komšića u Predsjedništvo", Ćavar je samo logičan nastavak politike koja Našu stranku čini onim što jeste – pobočna satnija UZP-a - istakao je Fazlagić.
- joint union
#47568 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dakle, prema tebi ispade svi smo isti, samo neko ima, a neko nema priliku.drug_profi wrote: ↑25/01/2021 11:58 Da se razumijemo, svako ima cijenu. Moja je tri radna mjesta, sa platom za VSS.
- wewa
#47569 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nikakav pjevac, ali zato uzasan pokusaj politicaraNovak20 wrote: ↑25/01/2021 13:05![]()
NS "Pobočna satnija UZP-a"![]()
Ma haj'te molim vas.
https://faktor.ba/vijest/ns-mudro-suti- ... -a-/112867
Oštro je reagirao i predsjednik Građanskog saveza Muhamed Fazlagić.
- Nakon Falatara i isljednika sa Heliodroma, potpredsjednice NS-a koja člana Predsjedništva naziva smećem, druge potpredsjednice koja razumije "argumentiranu frustraciju Hrvata izborom Komšića u Predsjedništvo", Ćavar je samo logičan nastavak politike koja Našu stranku čini onim što jeste – pobočna satnija UZP-a - istakao je Fazlagić.
- drug_profi
#47570 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisam to rekao, ali hajd da prodiskutujemo.joint union wrote: ↑25/01/2021 13:16Dakle, prema tebi ispade svi smo isti, samo neko ima, a neko nema priliku.drug_profi wrote: ↑25/01/2021 11:58 Da se razumijemo, svako ima cijenu. Moja je tri radna mjesta, sa platom za VSS.
Izreka kaže - prilika čini lopova.
Da nema prilike ne bi bilo ni lopova.
Druga izreka kaže da svako ima svoju cijenu.
Treba je samo dogovoriti.
I nismo svi isti, neko će za siću prodat državu, neko će tražiti puno više.
Malo ko će ostati nepokoleban.
A za prodaju birača? Pa to bar nije velika stvar. Uđeš u politiku radi sebe svakako, pa možda nekad nešto i za birače uspiješ uraditi.
Ponudilo ti se da rješiš sebe, i neke birače, ne nužno tvoje. Šta je problem?
Otprilike tako političari razmišljaju.
Ja sam u goenjem postu na koji si replicirao rekao da je moja cijena smiješna u ovom času. Treba mi posao za suprugu i dvije kćeri.
Da sam bitan neko bi mi nudio bez problema tu cijenu. Ali isto tako da sam bitan, mogao bih to i sam rješiti pod uslovima koji neće ugroziti moj integritet. Jer svako voli činiti usluge bitnim ljudima.
Tako da automatski ta cijena vrtoglavo raste. To je otprilike ono što sam htio reći.
Što si bitniji, to bi cijena trebala biti veća.
Nekom je mjesto direktora KCU vrijedno ko drzava.
-
Hakiz
#47571 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Otprilike 80 % ljudi su u 5 deka.joint union wrote: ↑25/01/2021 13:16Dakle, prema tebi ispade svi smo isti, samo neko ima, a neko nema priliku.drug_profi wrote: ↑25/01/2021 11:58 Da se razumijemo, svako ima cijenu. Moja je tri radna mjesta, sa platom za VSS.
Ostalih 20% su ekstremi na suprotnim krajevima.
Imam druga koji ima dijete sa posebnim potrebama. Treba mu svaki mjesec više od 1.500 samo za to dijete, bez ostalih troškova. On ne učestvuje u ovakvim pričama, nema vremena čekati "da se stvore uslovi" i da nam " svima bude nešto gore da bi nam kasnije bilo bolje" i sam kaže da on principe nema i prodaće se svakome.
Njega treba ubijediti da nemamo svi cijenu, za mene je lako, ja nikoga ne hranim i ne liječim.
Ja sam siguran da svi imamo cijenu, samo je neko jeftiniji a neko skuplji.
- bingov buraz
#47572 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naša Stranka ruši vladu USK i premijera.
Razlog,ilegalni migranti.
Nek se zna da SDA i Naša Stranka imaju isti pristup prema migrantskoj krizi,pravljenje USK i još nekih dijelova BiH parkingom za ilegalne migrante.
Motivi im nisu isti ali cilj jeste.
Razlog,ilegalni migranti.
Nek se zna da SDA i Naša Stranka imaju isti pristup prema migrantskoj krizi,pravljenje USK i još nekih dijelova BiH parkingom za ilegalne migrante.
Motivi im nisu isti ali cilj jeste.
- joint union
#47573 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znas sta je problem, zato sto cim to uradis (ako pricamo o hipotetskim politicarima), automatski upadas u zamku.drug_profi wrote: ↑25/01/2021 13:34Nisam to rekao, ali hajd da prodiskutujemo.joint union wrote: ↑25/01/2021 13:16Dakle, prema tebi ispade svi smo isti, samo neko ima, a neko nema priliku.drug_profi wrote: ↑25/01/2021 11:58 Da se razumijemo, svako ima cijenu. Moja je tri radna mjesta, sa platom za VSS.
Izreka kaže - prilika čini lopova.
Da nema prilike ne bi bilo ni lopova.
Druga izreka kaže da svako ima svoju cijenu.
Treba je samo dogovoriti.
I nismo svi isti, neko će za siću prodat državu, neko će tražiti puno više.
Malo ko će ostati nepokoleban.
A za prodaju birača? Pa to bar nije velika stvar. Uđeš u politiku radi sebe svakako, pa možda nekad nešto i za birače uspiješ uraditi.
Ponudilo ti se da rješiš sebe, i neke birače, ne nužno tvoje. Šta je problem?
Otprilike tako političari razmišljaju.
Ja sam u goenjem postu na koji si replicirao rekao da je moja cijena smiješna u ovom času. Treba mi posao za suprugu i dvije kćeri.
Da sam bitan neko bi mi nudio bez problema tu cijenu. Ali isto tako da sam bitan, mogao bih to i sam rješiti pod uslovima koji neće ugroziti moj integritet. Jer svako voli činiti usluge bitnim ljudima.
Tako da automatski ta cijena vrtoglavo raste. To je otprilike ono što sam htio reći.
Što si bitniji, to bi cijena trebala biti veća.
Nekom je mjesto direktora KCU vrijedno ko drzava.
Evo npr, ti si politicar, sredis posao za suprugu i dvije kcerke, preko nekog "ko voli činiti usluge bitnim ljudima", mozda ne shvacajuci odmah da to ima svoju cijenu, i da ce ti sutra, taj isti, traziti mozda da potpises npr. uvoz respiratora ili da mu das tender preko stele. Ova protuusluga naravno ovisi o usluzi koju si dobio, i rijetko kad je jeftinija. Naravno, nisi ni zakonski na pravoj strani, ni za uslugu, ni za protuuslugu. O ljudima koje si ostetio zaposljavajuci svoje, a koji su za te pozicije mozda bili i bolji od njih, niti ne razmisljas.
Prema ovome (nasem shvatanju demokratije) sudeci, ni ekonomija niti bolji zivotni standard gradjana nikad nece namjerno biti u fokusu djelovanja bilo kojeg politicara kojeg biramo, cak naprotiv. Kako je jedan od uzroka nastajanja samih partija nastojanje poslanika da budu ponovo izabrani, to im je, u slucaju da ima siromasniji narod, mnogo lakse (jeftinije) da kupi glasove. Kako i sam kazes, za smijesnu cijenu za njega, no veliku za drustvo jbg.
-
kluz franjo
#47574 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako su tačni medijski natpisi, onda...
NS učestvuje u Vladi TK sa PDA i HDZ?
I manjinska vlada podržana od PDA i SBB je već bila težak zalogaj za progutati, ali ovo...?!
Ne znam, možda sam nedovoljno informisan, ali čini mi se da NS u TK srlja iz greške u grešku.
I manjinska vlada podržana od PDA i SBB je već bila težak zalogaj za progutati, ali ovo...?!
Ne znam, možda sam nedovoljno informisan, ali čini mi se da NS u TK srlja iz greške u grešku.
-
kluz franjo
#47575 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakav sukob?Pausal wrote: ↑25/01/2021 15:44A NS USK i sukob sa SDP-om i NiP-om?kluz franjo wrote: ↑25/01/2021 15:43 Ako su tačni medijski natpisi, onda...
NS nije bila u vladi USK-a.