SDP

Leverage

#65201 Re: SDP

Post by Leverage »

Lik brani notornog štetočinu Silajdžića, a predstavlja se kao nekakav principijelan džiber, šta je ovo :lol:
drug_profi

#65202 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nije on kraj principa ni prosao. On je samo mazga tvrdoglava sto se osipa na crvenu boju. Razmislja uvijek i samo u tom okviru.
Škobo Habu

#65203 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

drug_profi wrote: 24/01/2021 19:20 Tvoji su argumenti glupi. Apsolutno. Haretova stranka je imala dovoljno ruku da to izglasa i glasali su kao neprijatelji drzave. Isto.
Tu se podvlaci crta.
Ti si stariji čovjek, ali zatucanijeg insana na ovom forumu nisam vidio.

Znaš li ti, recimo, da je jedan Zdravko Grebo bio protiv usvajanja Aprilskog paketa. Govori li tebi to šta?

Gro ondašnje tzv. nezavisne intelektualne scene je bilo protiv tog paketa. Ja se dobro sjećam šta su tada govorili tadašnji bh. intelektualci po "Danima" i "Slobodnoj Bosni". Gro javnosti je bio protiv toga, tako da je glupo sve oko Aprilskog paketa svaljivati na pleća Silajdžića.

Over&out. Zaobiđime sa svojim naprđivanjem.
drug_profi

#65204 Re: SDP

Post by drug_profi »

Grebo mi je familija, malo sira. Postovao ga i volio. Ali se sa njim oko ovog nisam slagao. I vidi cuda. Istorija pokazuje da su bili u krivu.
Leverage

#65205 Re: SDP

Post by Leverage »

I Grebo i mnogi drugi su kasnije priznali da su pogriješili, samo ti verglaš isto, a barem danas svaka budala vidi koliki promašaj je bio odbijanje paketa.
Škobo Habu

#65206 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Meni je zanimljiv mentalni sklop vas dvojice.

Osim što ste skloni izvrtanju teza i ad hoc napadima, nizašto drugo niste sposobni.
Tako vam se navede dio iz depeše američkog ambasadora State Departmentu u kojoj on za rušenje navodi dug politički spisak okrivljenih, na čijem su vrhu SBiH i HDZ 90, i to sa vehementnim Ragužem na čelu, da bi vi onda iskonstruisali priču kako neko brani Silajdžića?

Navede vam se da je drug Grebo napadao Lagumdžiju zbog sporazuma, da su novinarske vedete tipa Avdića i Pećanina bile protiv usvajanja, jer je vodio "definitivnoj podjeli zemlje", ali vi dalje tvrdite kako je za sve kriv Silajdžić.

Navede vam se kako je i unutar samog SDP i SDA bilo onih protiv Aprilskog paketa, no vi, k'o mutavi, navaljujete kako je za sve kriva SBiH.

Istina je da su intelektualci u rasponu od Grebe do Filipovića bili protiv sporazuma. Kako oni okupljeni oko VKBI, tako i oni oko Kruga 99.
I laž je da je Grebo priznao kako je Aprilski paket bio fail, već je rekao da je bio posljednja šansa da se napravi nešto na unutrašnjem uređenju.

I to je greška, jer tek nakon aktiviranja Bidenove politike po pitanju BiH, znati ćemo da li je to bio fail ili nije. I da li je Silajdžić bio u pravu ili je posve u krivu.
Leverage

#65207 Re: SDP

Post by Leverage »

Obična laprdancija.

Ali matematika je neumoljiva:

7 > 2
Škobo Habu

#65208 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

U pravu si.

Ukazivati na činjenice takvim kao tebi je jalov pos'o. Kako si zaor'o, tako ćeš zakopati. Što bi rekle Spreče.
Bloo
Globalna šefica

#65209 Re: SDP

Post by Bloo »

Leverage wrote: 24/01/2021 18:27 Gluposti isfrustriranog kokošara. Bile su potrebne još samo dvije ruke da se usvoji to. Dvije ruke, a SBiH ih je imala sedam.

Čuj onog gremlina Haris se borio za BiH :lol: Vojin je sto puta veći bosanskohercegovački patriota od tvog Harisa, izdajnika koji je oborio aprilski paket, nosi ga sebi kući, tamo je mjesto smeću izdajničkom.
Opomena pred ban.
Istinu govorim
Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite

#65210 Re: SDP

Post by Istinu govorim »

Leverage wrote: 24/01/2021 18:27
Čuj onog gremlina Haris se borio za BiH :lol: Vojin je sto puta veći bosanskohercegovački patriota od tvog Harisa
:lol: :lol: pa je l pročitaš nekad ove bljuvotine što napišeš ?
Leverage

#65211 Re: SDP

Post by Leverage »

Istinu govorim wrote: 24/01/2021 21:34
Čuj onog gremlina Haris se borio za BiH :lol: Vojin je sto puta veći bosanskohercegovački patriota od tvog Harisa
Koje? Da je Vojin Mijatović sto puta veći bh. patriota od Harisa Silajdžića.

Pročitam, što pitaš?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#65212 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Škobo Habu wrote: 24/01/2021 11:52
Niko tebi ne prijeti, suviše si dao sebi na važnosti. Meni si nebitan.

Kad ti neko poruči da sere, a ni na jednom nivou ne obrazloži zašto je nečije mišljenje sranje, onda je jasno sa kakvom forumskom papazjanijom imaš posla.

Suština je u tome da forumaši, poput tebe, autoritet grade na nekoj vrsti intelektualne nadmoći koja je u stvarnosti, suštinski, go kurac.
Nakon što si se povukao od tebe je ostala samo gola prosječnost. "Širina", koja te krasila, je svedena na paskvile o kako je u ovoj zemlji sve bolje od SDA. To je istina, ali na teoretskoj ravni. U praksi imamo politički kurvaluk u kom se ne zna čiji je u čijoj.

Trebam se ja tebi i sličnim forumskim anonimusima izvinjavati što sam ja razočaran, kao birač, novonstalom alternativom?
Trebam se ja, kao neko ko nikada u životu nije dao glas za SDA, takvim, poput tebe, pravdati da to nisam, jer je vama partijašima svaka kritika znak frakcijaštva. U svakoj kritici vi vidite kontra-revoluciju i tražite "trockiste" među sobom.

Zato i jesi autokrata, a SDP jeste autokratska stranka, samo što je razbijena na manje autokratske ćelije koje se ponašaju kao plemenske zajednice, a ne kantonalni odbori. Upravo zbog takve političke fizionomije, koja provladava kod tebe, volio bih da zaključke poput preseravnja izneseš javno, jer si a ovom nivou najobičniji jackass. Upravo zbog činjenice da ja do ove polemike tebe nisam ni uzmao u usta, niti ti poručivao da se preseravaš.
Forumska papazjanija, a ja ti oko jednog KOMENTARA rekao da seruckaš.

No, tebi je to sasvim dovoljno da sastaviš moj psihološki profil, nanizaš ad hominem argumente, i nimalo ti ne smeta što sam kako si sam rekao anonimni forumaš. Ne. Ti znaš sve o meni. I vrlo lako se sa mog komentara prešaltao na "vi". Uistinu vidim frustraciju.

I interesantno je to da ljudi, koliko god mislili da su intelektualno na višoj stepenici, ne uspiju sakriti tu neku podrugljivost "bio si neko, sad si ništa". Da, jako mi teško pada što nisam admin na kliksovom forumu... :lol: vrlo bitna životna referenca, naduravanje sa frustriranim likovima.

Al nevjerovatno mi je kad kažeš da ja autoritet gradim na intelektualnoj nadmoći :lol:

Pa kako ću ga graditi kad ovdje ima više forumaša koji o skoro svakoj temi znaju više od mene?! Oduvijek su moji komentari bili oni iz vlastitog iskustva, i vlastitih primjedbi ili zapažanja, a nikada filozofsko šiljenje kurca. Meni moja prosječnost ne smeta.

Prije će biti da si gledao vlastiti odraz dok si ovo pisao, pa si se zanio. Jer širinu koju sam ja imao kao admin, a koju ti nikad nećeš imati, ne mjeri se u broju pročitanih knjiga, naučnih radova ili godina studiranja. Mjeri se u tome kakav je ko kad mu daš vlast u ruke.

A za tvoje sranje, dao sam objašnjenje. Ako nije bilo na tvom nivou, jebiga, šta ću ja sa ovakvim intelektualnim dometom. Ograničen možda jesam, al frustrirani licemjer nisam.
Leverage

#65213 Re: SDP

Post by Leverage »

Šta mislite da organizujemo neku sergiju i kupimo mu diplomu, ima sad pojeftino diploma, možda bude manje frustriran?
meridiyan

#65214 Re: SDP

Post by meridiyan »

Gdje nam je @putokaz1 . Je li ovo satira ili sumorna svakodnevnica?

https://tuzlaspiegel.ba/aktuelno/ko-ne- ... 7f6wlfjE4c
Bloo
Globalna šefica

#65215 Re: SDP

Post by Bloo »

Leverage wrote: 24/01/2021 21:55 Šta mislite da organizujemo neku sergiju i kupimo mu diplomu, ima sad pojeftino diploma, možda bude manje frustriran?
Jarane, ti bas ne znas kad da zacepis, jel da...
Leverage

#65216 Re: SDP

Post by Leverage »

Bloo wrote: 24/01/2021 22:54
Leverage wrote: 24/01/2021 21:55 Šta mislite da organizujemo neku sergiju i kupimo mu diplomu, ima sad pojeftino diploma, možda bude manje frustriran?
Jarane, ti bas ne znas kad da zacepis, jel da...
Ne doživljavam forum kao mjesto za začepit'.
putokaz1

#65217 Re: SDP

Post by putokaz1 »

meridiyan wrote: 24/01/2021 22:20 Gdje nam je @putokaz1 . Je li ovo satira ili sumorna svakodnevnica?

https://tuzlaspiegel.ba/aktuelno/ko-ne- ... 7f6wlfjE4c
Evo me kod Dr Sebije :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#65218 Re: SDP

Post by sumirprimus »

:izet:

drugarska se pesma ori
pesma koja slavi rad
srce gromko nek nam zbori
da nam živi, živi rad!!!

podignimo u vis čela
mi - junaci rada svog,
naša biće zemlja cela,
da nam živi, živi rad!

u divljaka luk i strela,
željeznica, selo i grad,
to su naših ruku dela,
da nam živi, živi rad!
sumirprimus

#65219 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Ustajte prezreni na svijetu
Svi sužnji koje mori glad!
To razum grmi u svom gnjevu
Kraj u ognju bukti sad
Prošlost svu zbrišimo za svagda
Ustaj, roblje, diži se
Sav svijet iz temelja se mijenja
Svoj bijedi sutra bit će kraj!
|: To će biti posljednji i
Odlučni teški boj,
Internacionala
Nek bude ljudski rod! :|

drugovi i drugarice, zasto razum ne grmi vise u svom gnjevu? potrose stotine miliona i ne otvore puteve, kupuju kioske po stotine hiljada, kupe respiratore za milione i... ima toga koliko hoces, a roblje suti i ne dize se.
sumirprimus

#65220 Re: SDP

Post by sumirprimus »

vi iz sda se nasa danasnja sila i nepravda, zajedno sa snsdom i hdzom !
Veigar

#65221 Re: SDP

Post by Veigar »

Chmoljo wrote: 24/01/2021 00:19
Škobo Habu wrote: 23/01/2021 23:29
Chmoljo wrote: 23/01/2021 20:11

Paćeniće.
Nema većeg paćenika od tebe, pogotovo od kad si izgubio poluge koje ti u čeonom režnju datiraju još od jednopartijskog sistema.

Ako bi išta volio u životu jeste sresti takve kao ti pa da verbalno iskomuniciramo ono što imaš protiv.
a da, forumske prijetnje. naslušao sam ih se. od infantilnih do ozbiljnih. pa sam tu gdje sam.

podlegao si predrasudi da su forum administratori bubuljičavi nehljebi koji pičke ne bi vidjeli da krava gaće nosi. ako bude prilike, vidjećeš da to baš i nije tako.

i ja nisam ništa izgubio, paćeniće, nego predao. relevantni to mogu potvrditi. al tebe svkakao boli kurac za onim što je istina, nego onim što je tvoj dojam i kako ga možeš potvrditi.

znam, nemoguće je da neko ko ima pozitivno mišljenje o SDPu nije autokrata. mislim u tvojoj glavi.

samo dokazuješ da si nabacio amove i furaš svoje. nikakav problem. tvoje pravo. al hljeba ti, ne glumi širinu, jer je nemaš.

halali @Bloo . što se mene tiče rokaj sa bananama. zaslužili smo ih.
S Boškom Buhom se ne isplati raspravljati, taj bubuljičavi tinejdžer je zadojen mržnjom prema SDP-u i on je po meni oličenje svega onoga što ne valja u Bosni i Hercegovini. taj nivo mržnje samo mogu iskazati osobe bez imalo empatije i neuračunljive osobe, kolebam se oko toga šta od ovoga dvoga je boško, ne bi me čudilo ni da je prikriveni četnik. Samo ga treba ignorirati, njegov cilj je da se sa nekim ovdje posvađa kako bi taj dobio ban. Ponekad mi liči na one gnjusne komentatore sa klixa koji komentarišu samo da bi napakostili drugima, s takvim ljudima nema rasprave.
;)
Škobo Habu

#65222 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Chmoljo wrote: 24/01/2021 21:43
Forumska papazjanija, a ja ti oko jednog KOMENTARA rekao da seruckaš.

No, tebi je to sasvim dovoljno da sastaviš moj psihološki profil, nanizaš ad hominem argumente, i nimalo ti ne smeta što sam kako si sam rekao anonimni forumaš. Ne. Ti znaš sve o meni. I vrlo lako se sa mog komentara prešaltao na "vi". Uistinu vidim frustraciju.

I interesantno je to da ljudi, koliko god mislili da su intelektualno na višoj stepenici, ne uspiju sakriti tu neku podrugljivost "bio si neko, sad si ništa". Da, jako mi teško pada što nisam admin na kliksovom forumu... :lol: vrlo bitna životna referenca, naduravanje sa frustriranim likovima.

Al nevjerovatno mi je kad kažeš da ja autoritet gradim na intelektualnoj nadmoći :lol:

Pa kako ću ga graditi kad ovdje ima više forumaša koji o skoro svakoj temi znaju više od mene?! Oduvijek su moji komentari bili oni iz vlastitog iskustva, i vlastitih primjedbi ili zapažanja, a nikada filozofsko šiljenje kurca. Meni moja prosječnost ne smeta.

Prije će biti da si gledao vlastiti odraz dok si ovo pisao, pa si se zanio. Jer širinu koju sam ja imao kao admin, a koju ti nikad nećeš imati, ne mjeri se u broju pročitanih knjiga, naučnih radova ili godina studiranja. Mjeri se u tome kakav je ko kad mu daš vlast u ruke.

A za tvoje sranje, dao sam objašnjenje. Ako nije bilo na tvom nivou, jebiga, šta ću ja sa ovakvim intelektualnim dometom. Ograničen možda jesam, al frustrirani licemjer nisam.
Ono čime se ja bavim na ovoj temi, konkretno, jeste politika SDP.

I svaki put, baš svaki put, kada nešto napišeš na temu te stranke javljaju se dežurni Mohikanci da, ne da se bave onim što je napisano ili se komentariše, već da forsiraju geografski rasizam ili da se bave nečijom diplomom.

Takav vid opresije nije od jučer, već, evo, dvije godina koliko mene pamćenje služi.
Prvo, nikad se nisam bavio nečijim intelektuialnim i moralnim backgroundom, sve dok šatro urbani i napirlitani SDP-ovci nisu započeli sa vlastitim seljaklukom, koji upravo svoju intelektualni nadmoć crpe iz, valjda, fakultetskih diploma ili čega već?
Drugo, nije mi jasno da se ljudi takvog nivoa, a njih je ovdje dosta, bave insinuacijama o nečijim diplomama, a nemaju pojima o kome je i čemu riječ? Zašto je to uopšte relevantno?
Treće, ono najbitnije, ti nikakvo objašnjenje na temu Bloka 7 nisi dao. Zbog izgradnje tog Bloka nam je EEZ uveo sankcije. Taj projekat su zajedno forsirali, od lokalnog nivoa na kom je SDP, do kantonalnog i federalnog - na kom je SDA, združenim snagama.
Ne možeš reći kako za sankcije nije odgovoran SDP, odnosno Jasmin Imamović, kad jeste. Mislim, možeš reći, ali je to samo još jedno u nizu SDP preseravanja. Kinezi podmazali na sve strane, što je suština svega.

putokaz1

#65223 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Leverage wrote: 24/01/2021 19:25 Lik brani notornog štetočinu Silajdžića, a predstavlja se kao nekakav principijelan džiber, šta je ovo :lol:
Haj sto neko brani silajdzica to razumijem al da neko brani kukica,to ne razumijem
Veigar

#65224 Re: SDP

Post by Veigar »

putokaz1 wrote: 25/01/2021 11:17
Leverage wrote: 24/01/2021 19:25 Lik brani notornog štetočinu Silajdžića, a predstavlja se kao nekakav principijelan džiber, šta je ovo :lol:
Haj sto neko brani silajdzica to razumijem al da neko brani kukica,to ne razumijem
Šta pričate vi, vidiš da je sunce obasjalo TK nakon uspostave nove vlade, e stvarno...
Ccccccccc
Istinu govorim
Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite

#65225 Re: SDP

Post by Istinu govorim »

Leverage wrote: 24/01/2021 21:42
Istinu govorim wrote: 24/01/2021 21:34
Koje? Da je Vojin Mijatović sto puta veći bh. patriota od Harisa Silajdžića.

Pročitam, što pitaš?
Onda je problem u tvojoj glavi, jer je to nebuloza prve klase.
Post Reply