Mogy87 wrote: ↑24/01/2021 12:33
kox wrote: ↑24/01/2021 12:22
Ne odnose se navodnici na njih nego na kolokvijalni pojam 'struka' koji sam koristio.
A sad su za tebe naucnici svjetskog glasa. Sutra kada izjave nešto što se ne uklapa u tvoje stavove će biti neznalice, prevaranti , neonacisti i sl., do sad od tebe viđeno stotinu puta.
Ne bih bas rekla. Problem je sto ti "alternativci" koje toliko cijenite obicno nemaju dokaze za to sto pricaju po novinama i youtubeu. Jer znas ako iznosis misljenje koje je suprotno misljenju i dokazima koje je iznijela naucna zajednica (bar 90% pripadnika) red je da to i dokazes. Ukazivanje na tu cinjenicu nije valjda problem?
Evo primjer dr. Radmana od prije nekoliko dana. Stavimo na stanu sto je covjek biolog koji je karijeru bazirao na proucavanju bakterija, a ne virusa.
Covjek hladno izjavi da je opca smrtnost od COVIDA u Hrvatskoj 0.05%.
Posto 4.700 podijeljeno sa 4 miliona nije 0.05% ili ne zna definiciju opce smrtnosti ili ne zna podijeliti 2 broja.
I ja trebam preskociti tu cinjenicu?
Svako čije ti se mišljenje ne dopada postaje neznalica, alternativac i sl.
Pa tako Radman postane neko ko ne poznaje osnovne pojmove i uz to prevarant, Drljević isto tako, Lauc je osim neznalica i kriminalac,
pa do profesorice teoretske epidemiologije sa Oxforda koju si ljetos takođe proglasila neznalicom koja ne zna šta je stečeni imunitet

(pazi hrabrosti za takvu izjavu). A ovo su oni koji mi na prvu padaju na pamet, bilo ih je na desetine.
I naravno sve što oni napišu ili izjave ne treba uzimati u obzir jer ih je Mogy sa Klixa raskrinkala
To je pristup koji meni nema veze sa životom i tu bilo kakvo ozbiljno shvatanje tebe kao sagovornika prestaje.
Valjda bih ja sada ovog Rudana zato što se ne slažem sa njegovim mišljenjem trebao proglasiti neznalicom i panic botom željnim senzacionalizma zbog izjave da su Slovenija i BiH druga i treža najpogođenija država na svijetu po nekim njegovim kriterijima, tražiti mu objave na Facebooku i časopise koji su o njemu pisali kako bih ga proglasio neonacistom, zlostavljačem žena i sl.i na taj način voditi raspravu ?
Što se tiče kombinovanog pristupa, on se primjenjivao od septembra i prilagođavao se uslovima na terenu. Tako bi trebalo biti i do daljnjeg, bar prema mom mišljenju.