"Etnosegregacija" je glupost. Uspješnih federalnih država imaš koliko hoćeš, međutim to je ono što vi ne želite vidjeti i uvažiti pa se onda u pravilu poseže za jakim emocionalnim riječima tipa "etnosegregacija", "zatvor, diskriminacija".. Pazi njega, Dayton je diskriminirajući e pa kolega što ste ga potpisali onda? Ne bi bio prvi koji nije potpisan u BiH.Bossona wrote: ↑20/01/2021 11:23 Nepada mi na pamet da naklapam gluposti, to što zagovaraš je etnosegregacija a dayton je diskriminrajući i treba da biramo svi samo jednog predsjednika države a konstutuvni narodi ne postoje nigdje u svijetu a niti u daytonskom ustavu, to je planski pogrešno tumačeno jer odgovara svetom trojstvu na vlasti kao i sam dayton, kojeg treba ukinuti i urediti državu kao i svaku drugu, uz regionalnu decentralizaciju, sve ostalo je gubljenje vremena i liječenje frustracija, dok mladi odlaze.
Dakle diskriminacija je da Hrvati biraju svog člana predsjedništva i da mogu odabrati predstavnike u druga tijela bez da ima netko inžinjeringom nameće neke druge ljude dok sebi uredno ZADRŽAVA pravo svog etničkog izbora. Diskriminacija koga bi to bila zaboga? Bošnjaka? Ostalih? Zašto se samo preko leđa Hrvata moraju namirivati "građanske" struje?
Ja kažem da ne treba tako urediti BiH kako ti kažeš nego kao modernu federaciju tri naroda sa svojim jedinicama i nacionalnih manjina, gdje bi postojala federalna i lokalna razina vlasti i za što komparativnih primjera ima u svijetu koliko hoćeš, ali, kao i tebe, mene se ništa NE PITA. Međutim, iz nekog razloga forsira se nemoguće uređenje unitarne države gdje bi 75% teritorije BiH bilo instant pobunjeno na život i smrt protiv centralne vlasti i plasira se kao "jedino moguće" rješenje. Krasna državotvorna vizija.