Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Bossona

#39026 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Bossona »

Novak20 wrote: 15/01/2021 17:26
DonieBrasco wrote: 15/01/2021 12:24 @Novak20

Nisi ti svijestan kakve ce tvoj narod posljedice trpiti radi politike oba HDZ-a prema BiH, pogotovo ovog domaceg a na kraju i svekupno politike Zagreba prema BiH.
Kada ti shvatiš da BiH nije samo tvoja država i domovina nego i nas koji nismo mijenjali imena i prezimena 500 godina onda neće biti potrebe da itko trpi posljedice bilo čije nacionalne politike.
Možeš prijetiti ali to je lajanje u prazno.
Koji Šovinista, samo si još ispustio poruku da kažeš kako smo uljezi i da selimo za Anadoliju, kakve veze imaju imena i vjere, osim što su nas podijelile. Naši pretci su bili u Bosni prije dolaska svih okupatora i vjera koje su nastale prije par hiljada godina. Naši pretci su bili Bogumli Heretic i pripadali bosasnkoj crkvi, većinskh ilirskih gena i baš zbog toga bili meta progna i napada Rima i krstaških pohoda. Krstaški rat protiv Bosne u vrijeme vladavine Bosanskog Bana Ninoslava https://books.google.com/books?id=euDAU ... av&f=false

Da poznaješ histoiju Bosne i Bošnjana ne bi ovakve šovinističke gluposti pisao. Pročitaj malo ko je i kada napustio Bošnjaštvo i prihvatio hrvatsvo i srptvo kao dio hegemističkih ideologija Ilije Garašanina, Petranovića, Ante Starčevića, Kvaternika i slićnih uz pomoć crkvi krajem 19 stoljeća, prije nego postavljaša tava pitanja i otvaraš ovakve teme.
zemomak

#39027 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zemomak »

BHCluster wrote: 15/01/2021 22:08

Nisi ti svijestan kakve ce tvoj narod posljedice trpiti radi politike oba HDZ-a prema BiH, pogotovo ovog domaceg a na kraju i svekupno politike Zagreba prema BiH.
Kada ti shvatiš da BiH nije samo tvoja država i domovina nego i nas koji nismo mijenjali imena i prezimena 500 godina onda neće biti potrebe da itko trpi posljedice bilo čije nacionalne politike.
Nistte ime i prezime a nacionalnost i te kako, toliko o tvojoj domovini. Sramoto jedna. Fuj!
bravo, ovim si ga dokrajčio :mrgreen: neće doć po godine :sax:
Droog

#39028 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Droog »

Kakva ti je to papanska prica?
Hemsworth30

#39029 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hemsworth30 »

Kako niste mijenjali prezimena? Ćosić, Begić, Čerkez, Musa itd? Puna vas škutorija. Ostalo ti je već rečeno.
belfy

#39030 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by belfy »

fakat si ovdje zakucao u govna. mislim da do sada nisi nikada ovakvo duboko. cestitam, a i zao mi je...
hamza_sa

#39031 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hamza_sa »

Prvo, evo ti jedna mala pjesmica od Ljubivoja Rsumovica:

Domovina se brani lepotom
Domovina se brani rekom
I ribom u vodi
I visokom tankom smrekom
Što raste u slobodi

Domovina se brani cvetom
I pčelom na cvetu
Makom i suncokretom
I pticom u letu

Domovina se brani knjigom
I pesmom o nebu
Sestrinom suzom majčinom brigom
I onim brašnom u hlebu

I čašću i znanjem
Domovina se brani životom
I lepim vaspitanjem.

Bosna i Hercegovina, vjerovatno jeste tvoja domovina, kao i svih njenih gradjana, samo je pitanje koliko ti volis svoju domovinu?!?!

Da ti ne bih puno pametovao, dovoljna ti je pjesmica da ti kaze znacenje domovine i njena vrijednost.

Medjutim, drago mi je da si napisao jedan ovakav post, jer sam pretpostavljao da takvo nesta odavno kulja u tebi i samo je bilo pitanje momenta kada ce to izaci iz tebe i uvjeren sam da je ovo samo pocetak. Napisati ces ti jos mnogo toga.

I da budemo nacisto, vjerovatno ti mozda i volis ovu nasu mrtvaju, ali koliko vidim imas jedan problem, a on se ogleda u postojanju jednog naroda koji sebe naziva Bosnjaci, za tebe i slicne tebi muslimani, balije, turci, muslici, talibani itd. itd.

Ih, da ih se je rijesiti pa da se zivi u rahatluku!! Jelde?!?

I mani se politike, jer ovo tvoje napisano nema veze sa istom, nego sa tvojim osjecanjima prema pomenutom narodu.
Evenine

#39032 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Evenine »

hamza_sa wrote: 16/01/2021 01:00

Prvo, evo ti jedna mala pjesmica od Ljubivoja Rsumovica:

Domovina se brani rekom
I ribom u vodi
I visokom tankom smrekom
Što raste u slobodi

Domovina se brani cvetom
I pčelom na cvetu
Makom i suncokretom
I pticom u letu

Domovina se brani knjigom
I pesmom o nebu
Sestrinom suzom majčinom brigom
I onim brašnom u hlebu

I čašću i znanjem
Domovina se brani životom
I lepim vaspitanjem.

Bosna i Hercegovina, vjerovatno jeste tvoja domovina, kao i svih njenih gradjana, samo je pitanje koliko ti volis svoju domovinu?!?!

Da ti ne bih puno pametovao, dovoljna ti je pjesmica da ti kaze znacenje domovine i njena vrijednost.

Medjutim, drago mi je da si napisao jedan ovakav post, jer sam pretpostavljao da takvo nesta odavno kulja u tebi i samo je bilo pitanje momenta kada ce to izaci iz tebe i uvjeren sam da je ovo samo pocetak. Napisati ces ti jos mnogo toga.

I da budemo nacisto, vjerovatno ti mozda i volis ovu nasu mrtvaju, ali koliko vidim imas jedan problem, a on se ogleda u postojanju jednog naroda koji sebe naziva Bosnjaci, za tebe i slicne tebi muslimani, balije, turci, muslici, talibani itd. itd.

Ih, da ih se je rijesiti pa da se zivi u rahatluku!! Jelde?!?

I mani se politike, jer ovo tvoje napisano nema veze sa istom, nego sa tvojim osjecanjima prema pomenutom narodu.
Gdje nadje Rsumovica. On je bio simpatican ciko dok nije postao stovalac Radovana Karadzica.

Ne mislim da smo full tolerantni ali mi Bosnjaci smo tolerantniji prema hriscanstvu nego druga dva naroda prema islamu jer smo bivsi hriscani.

Uz to, jbg vecina vlastele Tvrtkove predje na islam i zadrza svoje posjede tako da ima i malo klasne ljubomore.

Inace pravi test za nekoga je da li misli da Bosnjaci imaju veze sa srednjevjekovnom Bosnom. Ako misli da nema...ne treba dalje pricati.
hamza_sa

#39033 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hamza_sa »

Evenine wrote: 16/01/2021 01:26
Gdje nadje Rsumovica. On je bio simpatican ciko dok nije postao stovalac Radovana Karadzica.

Pjesma je lijepa i govori o domovini. A ko ju je napisao uopce nije bitno u kontekstu onoga sto sam pisao u postu.
horkesh

#39034 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Ah, Novak. Došao je do 500 godina, promjene prezimena i tako dalje. Voli on ovako, vadio je, svojevremeno, i Staljingrad, kad mu odgovara.

Naravno, kad mu, nedobog, spomeneš rat i UZP, onda je to daleka prošlost :lol:
harisl

#39035 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by harisl »

Zivis u svojoj kuci, promijenis ime i onda to vise nije tvoja kuca... Zanimljivo....
Droog

#39036 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Droog »

Pa i prije monoteistickih bile su neke druge vjere... :) Planeta konvertita. :D

Minus neka plemena tamo po Amazonu i sl.
hamza_sa

#39037 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hamza_sa »

Droog wrote: 16/01/2021 01:54 Pa i prije monoteistickih bile su neke druge vjere... :) Planeta konvertita. :D

Minus neka plemena tamo po Amazonu i sl.
Kolega, kolega!!! Slabo ucite.

Prvo su bili Srbi, pa amebe, pa.... Ovaj, amebe i Hrvati su tu negdje, vodi se jos polemika oko toga. A jel, sve to samim tim podrazumjeva prisustvo kako pravoslavlja i katolicanstva, mnogo prije i samog Isusa.

A, tek onda smo nastali mi, mnogo vijekova nakon toga. Mislim, ovaj postojali smo i mi od prije, mislim od prije tih ameba, ali obzirom da smo bioloski otpad, prodavaoci vjere za veceru, niza bica itd. itd., mi smo nastali tek kasnije.

Ali, da se ne zamaramo previse sa tim, najbolje bi bilo istrijebiti nas, da ne opterecujemo tu naku nauku, te istoriju, pa genetiku....

Da se ljudi bezveze ne zamaraju.
Sanjarko

#39038 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Ja jednom postavi pitanje ako smo tako lako veru za veceru prodali sto to opet nismo odavno uradili da izbjegnemo sva sr*nja i golgote. Niko od tih sto tvrde da smo se lako prodali ni mukajet.
Kolinda

#39039 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Jao kako smo osjetljivi danas, netko se možda uvrijedio :-) ...dok dajete nova imena narodima tipa južni Srbi, dok se rugate iseljavanju u Irsku odjednom se danas osjetište kao žrtve....
Vi bi ga stalno :izet: ali kad ga primite kmečite....
razuman_covjek

#39040 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by razuman_covjek »

Kolinda i Novak su u pravu. Ovo jeste njihova domovina. Treba razumjeti nase sugradjane hrvate jer su ovo teski momenti u historiji za njih. Nazalost iseljavanje je ucinilo svoje i sada ih ima realno oko 7% a dovedeni su do toga da im interese u BIH brani i zastupa Milorad Dodik. Zato ih neki forumasi saljivo nazivaju Juzni Srbi. Treba nam pomirenje u BIH jer sva tri naroda u BIH nestaju a nazalost hrvati najbrze.
Novak20

#39041 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Kolinda wrote: 16/01/2021 07:58 Jao kako smo osjetljivi danas, netko se možda uvrijedio :-) ...dok dajete nova imena narodima tipa južni Srbi, dok se rugate iseljavanju u Irsku odjednom se danas osjetište kao žrtve....
Interesantno mi je da ovi koji reagiraju hinjenim zgražanjem na moj upis povodom prijetnje posljedicama kojih nisam ni svjestan ne reagiraju na slične ili gore upise protiv Hrvata u BiH ili mene osobno.

Prema tome, nisam se nimalo nasekirao niti mi je stalo do mišljenja svakom loncu poklopaca.
Novak20

#39042 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

harisl wrote: 16/01/2021 01:40 Zivis u svojoj kuci, promijenis ime i onda to vise nije tvoja kuca... Zanimljivo....
Ako si promijenio ime to je i dalje tvoja kuća. Ali zanimljivo je zapravo to što je to kuća i onih koji nisu promijenili ime.
Bossona

#39043 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Bossona »

Novak20 wrote: 16/01/2021 08:58
harisl wrote: 16/01/2021 01:40 Zivis u svojoj kuci, promijenis ime i onda to vise nije tvoja kuca... Zanimljivo....
Ako si promijenio ime to je i dalje tvoja kuća. Ali zanimljivo je zapravo to što je to kuća i onih koji nisu promijenili ime.
Promijenili su naciju, a bili su Bošnjaci samo različitih vjera,
BrziGonzales

#39044 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BrziGonzales »

Bossona wrote: 16/01/2021 09:11
Novak20 wrote: 16/01/2021 08:58
Promijenili su naciju, a bili su Bošnjaci samo različitih vjera,
Gdje si ti učio škole? To je bio neki napredni tečaj? Nešto između malog i velikog odmora?
LipeCvat

#39045 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by LipeCvat »

Kolinda wrote: 16/01/2021 07:58 Jao kako smo osjetljivi danas, netko se možda uvrijedio :-) ...dok dajete nova imena narodima tipa južni Srbi, dok se rugate iseljavanju u Irsku odjednom se danas osjetište kao žrtve....
Kmeka je opis tvog ponašanja kojeg pokušavaš projektovati na “nas “. @ Novakov ponekad dobro prikriveni šovinizam je bio razlog mog reagovanja na nebulozu od 500 godina stamenosti,stojanju na grudobranima hriščanstva,hrvatstva ili štatija znam kojeg oblika superiornosti koju si je lik samoprojektovao
Nikola Testa

#39046 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Nikola Testa »

U nadi i želji da se naše komšije odljute predlažem da svako deseto bosnjacko dijete zakonski treba nositi jedno nemuslimansko ime, takodjer svaka deseta porodica bi trebala po principu devširme dati jedno dijete koje će se odgajati i obrazovati na Palama ili Grudama, zavisno od toga koga su njihovi preci izdali, ako imaju takve podatke negdje na tavanu.
Kolinda

#39047 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Nikola Testa wrote: 16/01/2021 12:09 U nadi i želji da se naše komšije odljute predlažem da svako deseto bosnjacko dijete zakonski treba nositi jedno nemuslimansko ime, takodjer svaka deseta porodica bi trebala po principu devširme dati jedno dijete koje će se odgajati i obrazovati na Palama ili Grudama, zavisno od toga koga su njihovi preci izdali, ako imaju takve podatke negdje na tavanu.
Što svako deseto ako je svako treći trebao dati glas za Željka...
Kolinda

#39048 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

LipeCvat wrote: 16/01/2021 10:28
Kmeka je opis tvog ponašanja kojeg pokušavaš projektovati na “nas “. @ Novakov ponekad dobro prikriveni šovinizam je bio razlog mog reagovanja na nebulozu od 500 godina stamenosti,stojanju na grudobranima hriščanstva,hrvatstva ili štatija znam kojeg oblika superiornosti koju si je lik samoprojektovao
Nisam te do sada zamjetio pa ti neću uzeti za zlo što ne pratiš temu... superiornost ovdje na stotinama stranica prosipaju/te oni kojih je većina i koji žele da HRVATI nestanu s ovih prostora....

Bez ikakve potrebe da branim kolegu Novaka ali smo barem ja i on stotinama puta na svojem primjeru doživjeli šovinizam bez prikrivanja....to što je netko jednu rečenicu izvadio iz konteksta i doneseš zaključak govori ili o zlonamijeri ili ne praćenju toga što je napisano prije te iste rečenice....
LipeCvat

#39049 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by LipeCvat »

Kolinda wrote: 16/01/2021 12:49
LipeCvat wrote: 16/01/2021 10:28
Nisam te do sada zamjetio pa ti neću uzeti za zlo što ne pratiš temu... superiornost ovdje na stotinama stranica prosipaju/te oni kojih je većina i koji žele da HRVATI nestanu s ovih prostora....

Bez ikakve potrebe da branim kolegu Novaka ali smo barem ja i on stotinama puta na svojem primjeru doživjeli šovinizam bez prikrivanja....to što je netko jednu rečenicu izvadio iz konteksta i doneseš zaključak govori ili o zlonamijeri ili ne praćenju toga što je napisano prije te iste rečenice....
Eto ja sam zlonamjeran . A ti si vjerovatno još jedan od likova koji nije mjenjao
ime najmanje 500 godina? Da juče ugasih internet ne bih znao da imamo toliku količinu Metuzalema kod nas.
Droog

#39050 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Droog »

Kolinda wrote: 16/01/2021 12:43
Nikola Testa wrote: 16/01/2021 12:09 U nadi i želji da se naše komšije odljute predlažem da svako deseto bosnjacko dijete zakonski treba nositi jedno nemuslimansko ime, takodjer svaka deseta porodica bi trebala po principu devširme dati jedno dijete koje će se odgajati i obrazovati na Palama ili Grudama, zavisno od toga koga su njihovi preci izdali, ako imaju takve podatke negdje na tavanu.
Što svako deseto ako je svako treći trebao dati glas za Željka...
Prica oko Zeljke je isfurala...

2022 idemo glasati za Miletica. Vec pocele hutbe po dzamijama.

:mrgreen:
Post Reply