Pa bices uslovljen sa vakcinom na kraju, ko nece bocu, nema putovanja, to je zicer, a onda ce poostravati uslove i mjere, samo gledaj.belfy wrote: ↑21/01/2021 21:50
pa zapravo nisi. ja sam lijepo pitao jednostavno pitanje. da li je Izrael glup sto vakcinise toliki broj ljudi? tu mogu biti samo dva odgovora - da i ne. ti si vrlo jasno iznio svoj stav o vakcinisanju sa trenutacnim vakcinama i to je sasvim ok.
sto se tice covid pasosa i restrikcijama, ja sam prvi protiv toga. ako neko ko nije vakcinisan zeli da seta svuda ima isto pravo da to cini kao i vakcinisan, jer to moze samo biti na stetu tog pojedinca ili eventualno nekog drugog koji nije vakcinisan. sam birao - sam dobio, sto je po meni sasvim ok. jest malo nefer prema zdravstvenom sistemu, jer je vakcina jeftinija od ljecenja, ali ja sam za da svi, pa i vakcinisani, snose troskove lijecenja tih osoba iz ciste humanosti.
ali ako zaista zelis ici do srzi problema nevakcinisanja onda ti je to najlakse provjeriti na nivou osnovnih vakcina za dijete i onih koji su odbijali da vakcinisu svoju djecu, te kako su ta nevakcinisana djeca prolazila tokom obdanista i pocetka skolovanja.
moj zakljucak je da nevakcinisanje moze donijeti stetu samo onima koji nezele da se vakcinisu. kako sijes, tako ces znjeti. sloboda izbora je tu. i ne vidim bas da bilo ko tjera nekoga da se vakcinise. ako neko to cini, onda sam protiv njega svakako.
Odgovorio sam na pitanje, napisao sam da je po meni to hrabro, naivno i glupo, ali eto, neka svako radi sta misli da je najbolje za njega. Ono sto ja radim jeste provjera zvanicnog narativa. Bezobrazno lazu i to dokazano.
Sa ostatkom odgovora se slazem osim vakcina i djece
Kada su vakcine takva tapija moze li neka dugogodisnja studija CDC-a vakcinisana vs nevakcinisana djeca ?
Da ti pomognem, kongresno saslusanje 2012 o autizmu, od 02.17 minute, pitanje: da li ste radili istrazivanje vakcinisana vs nevakcinisana djeca, odgovor: nismo
https://www.c-span.org/video/?c4201064/ ... d-children
Znaci CDC nema dugogodisnje studije koje prate vakcinksanu i nevalcinksanu djecu, rekla teta iz CDC ma kongresnom saslusanju 2012
Krajem Novembra ove godine je objavljeno strazivanje doktora Paul Thomasa i James Lyons Weilera.
Istrazivanje obuhvata period od 10.5 godina i sva djeca zive maksimalno sat voznje od ove klinike, mjesto desavanja Oregon. 2750 vakcinisane djece ( i to prema rijecima Thomasa pola CDC plana odnosno preporucenih vakcina je maksimum koje je neko dijete dobilo u ovoj klinici ) u odnosu na 550 nevakcinisane djece.
Rezultati su vrlo "zanimljivi" :
Narandzasta: vakcinisana djeca
Plava: nevakcinisana djeca

Posjete doktoru, generalno

Studija, ako koga zanima ( samo download PDF )
https://www.mdpi.com/1660-4601/17/22/8674
Jos jedan "rezultat" nisam spomenuo, pet dana nakon objavljivanja studije Paul Thomasu je suspendovana medicinska licenca, iznenadjenje
Eto, malo tema za razmisljanje i provjeravanje. Koga zanima, naravno. Bez GoogleTa, duckduckgo ili brave se treba koristiti.