Zahiragić opet jaše

Post Reply
Chloe
Photo mod

#5201 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Chloe »

detroit-mercy wrote: 21/01/2021 14:56
Chloe wrote: 21/01/2021 11:39
tempuser wrote: 21/01/2021 11:20

Pa i studenti su obični narod, ništa bolji - ništa lošiji...
Zato bi oni trebali biti snaga za promjene na bolje. 🤷‍♀️
Ako njima sve ovo paše onda nek' Zahiragića "jaše" ili šta već radi.... :-)

Ako ćemo tako gledati, onda smo sami krivi za situacije koje imamo, kakav narod takva država.
Moja sestra ima dva studenta na UNSA i ja sam ih malo pitao o ovim stvarima, ko vedri i oblaci. SDA je ta koja vedri i oblaci, i ako nemas dobru zaledjinu a pocnes malo dizati glavu, slobodno se ispisi. Sad, ne znam koliko njih je spremno da stavi na kocku svoju akademsku karijeru kad znaju da su u toj borbi unaprijed osudjeni na poraz.
Meni to djeluje kao "diktatura" i ne mogu vjerovati da studenti nemaju snage izboriti se protiv toga.
Bihaćki univerzitetski profesori su bili "korumpirani",
studenti su masovno odlazili u Banja Luku, Tuzlu i Sarajevo, što se odrazilo na rad i da je postojanje Univerziteta u Bihaću
dolazilo u pitanje.
MAleni primjer da su studenti potrebni da bi takve ustanove funkcionisale, i mislim da oni mogu promijeniti situaciju.
detroit-mercy

#5202 Re: Zahiragić opet jaše

Post by detroit-mercy »

Chloe wrote: 21/01/2021 15:13
detroit-mercy wrote: 21/01/2021 14:56
Chloe wrote: 21/01/2021 11:39

Zato bi oni trebali biti snaga za promjene na bolje. 🤷‍♀️
Ako njima sve ovo paše onda nek' Zahiragića "jaše" ili šta već radi.... :-)

Ako ćemo tako gledati, onda smo sami krivi za situacije koje imamo, kakav narod takva država.
Moja sestra ima dva studenta na UNSA i ja sam ih malo pitao o ovim stvarima, ko vedri i oblaci. SDA je ta koja vedri i oblaci, i ako nemas dobru zaledjinu a pocnes malo dizati glavu, slobodno se ispisi. Sad, ne znam koliko njih je spremno da stavi na kocku svoju akademsku karijeru kad znaju da su u toj borbi unaprijed osudjeni na poraz.
Meni to djeluje kao "diktatura" i ne mogu vjerovati da studenti nemaju snage izboriti se protiv toga.
studenti su masovno odlazili u Banja Luku, Tuzlu i Sarajevo, što se odrazilo na rad i da je postojanje Univerziteta u Bihaću
dolazilo u pitanje.
MAleni primjer da su studenti potrebni da bi takve ustanove funkcionisale, i mislim da oni mogu promijeniti situaciju.
Pa sad da li je diktatura ili ne ali pogledaj samo na stanje na KUCS, tamo se guraju jos tamo imas puno jace i prepredenije igrace od nekog 18to ili 19to godisnjeg djeteta kojem mu je jedini cilj da se dokopa diplome.
uglavnomja

#5203 Re: Zahiragić opet jaše

Post by uglavnomja »

dolazilo u pitanje.
studenti odlaze - znaci nema PARA od studenata
pare su iznad svega, zato su nesto uradili
dok ih ne diras po dzepu - niko se nece pocesati

obrazovanje, bar u ks, je pod kontrolom sda, od cistacice do dekana, osim izuzetaka, ljudi koji su bili tu prije sda.

reset komplet sistema, otkaz svima, pa novi konkurs :D

a studenti su bune samo kad se poveca cijena karte ili doma ... neka sestice u indexu, a spus, drzava, kanton :zzzz:
detroit-mercy

#5204 Re: Zahiragić opet jaše

Post by detroit-mercy »

uglavnomja wrote: 21/01/2021 15:36
dolazilo u pitanje.

obrazovanje, bar u ks, je pod kontrolom sda, od cistacice do dekana, osim izuzetaka, ljudi koji su bili tu prije sda.

a studenti su bune samo kad se poveca cijena karte ili doma ... neka sestice u indexu, a spus, drzava, kanton :zzzz:
Isto tako mora razumjeti da je to i mozda najranjivija populacija, ekonomski gledano. Koliko je studenata sa strane koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, i jos da udari u dobro uhodan sistem, ipak valja babi opravdat na sta je otislo pola mjesecne place.
I kao takva ranjiva populacija oni su ujedno veoma podlozni manipulacijama, zalosno ali je tako.
uglavnomja

#5205 Re: Zahiragić opet jaše

Post by uglavnomja »

detroit-mercy wrote: 21/01/2021 15:40
uglavnomja wrote: 21/01/2021 15:36
dolazilo u pitanje.

Isto tako mora razumjeti da je to i mozda najranjivija populacija, ekonomski gledano. Koliko je studenata sa strane koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, i jos da udari u dobro uhodan sistem, ipak valja babi opravdat na sta je otislo pola mjesecne place.
I kao takva ranjiva populacija oni su ujedno veoma podlozni manipulacijama, zalosno ali je tako.
pojedinac je ranjiv, masa nije
ali sve to nauceno: suti i ne talasaj ... :sad:
trpi da padas na ispitu, a desetke dobijaju oni sto nisu ni izasli na ispit
i trpi sefove tipa cakijasa, talibana i ovog glupsona ..

svugdje kroz istoriju su studenti bili pokretacka snaga promjena, a ovdje studenti vicu: neka penzioneri nesto urade ...
MUNAFIK

#5206 Re: Zahiragić opet jaše

Post by MUNAFIK »

Evo bas citam vijest da je NNV Medicinskog fakulteta dalo nogu odavno nelegalnoj dekanesi koju cuva i gura Seka Izetbegovoc pa naletih i na ovu temu i bas me podsjetilo na jedan dogadjaj.

Kada je krenuo obracun Seka Izetbegovic protiv Univerziteta i Rektora jer je ova zena u ludilu vlasti zeljela pod svoju kontrolu staviti i UNSA, Haris Zahiragic se tu prodao Seki... U nekoliko javnih nastupa vrlo konkretno i direktno je podrzavao nelegalne radnje Medicinskog fakulteta i tako se jasno stavio na stranu Seke.

Bilo mi je cudno da jedan student i predsjednik studenata tako javno podrzava politiku i ovu zenu zaludjenu vlasti koja zeli da su joj svi pod nogama...

I onda sam shvatio da je jednom studentskom predstavniku stranacki napredak puno vazniji od studenata i Univerziteta... Tako se izdao studentski aktivizam, izdali se studenti, podrzala se tiranija SDA mocnice i nelegalni dekani i momak je dobro nagradjen za poslusnost...

Prodati studente za prohtjeve Bakirove supruge i uraditi nesto kontra cijelog Univerziteta ima svoju cijenu...

Neko ce reci da je mimak pametan, snaso se, ali ce ostati zapamcen kao neko ko se prodao za poziciju jednoj Seki ali u nasem drustvu gdje vlada korupcija to ce se cesto tumaciti kao pozitivna osobina. Takvi su trazeni.

Licno, radi naseg kolektivnog drustvenog napretka, nadam se da je proslo vrijeme nacinu pribavljanja glasova kojim se Haris i slicni bave.

Price o patriotizmu, uglavnom laznom, nekakve afere, galama, dreka, frka i ismijavanje, pravljenje budale i od sebe i od drugog i jedna velika doza nekulture dijaloga itd... Nadam se da su glasaci u velikom broju prevazisli ovo sve i da ne nasjedaju vise na ovakvu pricu...

Valjda je doslo vrijeme da se trazi rad i ocjenjuju samo rezultati rada.
JThomas

#5207 Re: Zahiragić opet jaše

Post by JThomas »

dok ju je čuvala i gurala, i bila je, sad više nije. iza smjene jednako stoji seka kao i iza imenovanja.
detroit-mercy

#5208 Re: Zahiragić opet jaše

Post by detroit-mercy »

MUNAFIK wrote: 21/01/2021 16:01 Evo bas citam vijest da je NNV Medicinskog fakulteta dalo nogu odavno nelegalnoj dekanesi koju cuva i gura Seka Izetbegovoc pa naletih i na ovu temu i bas me podsjetilo na jedan dogadjaj.

Kada je krenuo obracun Seka Izetbegovic protiv Univerziteta i Rektora jer je ova zena u ludilu vlasti zeljela pod svoju kontrolu staviti i UNSA, Haris Zahiragic se tu prodao Seki... U nekoliko javnih nastupa vrlo konkretno i direktno je podrzavao nelegalne radnje Medicinskog fakulteta i tako se jasno stavio na stranu Seke.

Bilo mi je cudno da jedan student i predsjednik studenata tako javno podrzava politiku i ovu zenu zaludjenu vlasti koja zeli da su joj svi pod nogama...

I onda sam shvatio da je jednom studentskom predstavniku stranacki napredak puno vazniji od studenata i Univerziteta... Tako se izdao studentski aktivizam, izdali se studenti, podrzala se tiranija SDA mocnice i nelegalni dekani i momak je dobro nagradjen za poslusnost...

Prodati studente za prohtjeve Bakirove supruge i uraditi nesto kontra cijelog Univerziteta ima svoju cijenu...

Neko ce reci da je mimak pametan, snaso se, ali ce ostati zapamcen kao neko ko se prodao za poziciju jednoj Seki ali u nasem drustvu gdje vlada korupcija to ce se cesto tumaciti kao pozitivna osobina. Takvi su trazeni.

Licno, radi naseg kolektivnog drustvenog napretka, nadam se da je proslo vrijeme nacinu pribavljanja glasova kojim se Haris i slicni bave.

Price o patriotizmu, uglavnom laznom, nekakve afere, galama, dreka, frka i ismijavanje, pravljenje budale i od sebe i od drugog i jedna velika doza nekulture dijaloga itd... Nadam se da su glasaci u velikom broju prevazisli ovo sve i da ne nasjedaju vise na ovakvu pricu...

Je li mislis na Dzuvo?
Hakiz

#5209 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Hakiz »

MUNAFIK wrote: 21/01/2021 16:01

U državi kao što je BiH sve to vikanje "Ljudi, pa to je nepravda" poništi radno mjesto.

A to što te "narod" ne voli kompenzuješ time što se ne družiš sa narodom, nego sa onima sličnim sebi.

Piši propalo.
tempuser

#5210 Re: Zahiragić opet jaše

Post by tempuser »

Chloe wrote: 21/01/2021 15:13 Meni to djeluje kao "diktatura" i ne mogu vjerovati da studenti nemaju snage izboriti se protiv toga.
dolazilo u pitanje.
Ti bogami k'o da nisi odavde!? :-)
tempuser

#5211 Re: Zahiragić opet jaše

Post by tempuser »

MUNAFIK wrote: 21/01/2021 16:01 Evo bas citam vijest da je NNV Medici'nskog fakulteta dalo nogu odavno nelegalnoj dekanesi koju cuva i gura Seka Izetbegovoc pa naletih i na ovu temu i bas me podsjetilo na jedan dogadjaj.
Ček, ček, jel se radi o Semri Čavaljugi?
Ako sam dobro upratio između njih dvije je pukla tikva jer je ova, dok je Izmetgegovićke bila na GO, postupila po naredbi suda i vratila Gavrankapetanovića u nastavu, pa je SebiJa pod hitno sazvala sastanak šefova katedri i zatražila njenu smjenu????
Chloe
Photo mod

#5212 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Chloe »

tempuser wrote: 21/01/2021 16:43
Chloe wrote: 21/01/2021 15:13 Meni to djeluje kao "diktatura" i ne mogu vjerovati da studenti nemaju snage izboriti se protiv toga.
dolazilo u pitanje.
Ne prihvatam da su maltene zreli ljudi tako pasivni.
Umjesto pljuvanja po netu nek' poduzmu nešto.
Isto kažem I našim građanima koji kukaju, neka krenu sa promjena od sebe, vidjet će i druge promjene.
Izigravanje žrtvi je najjadnija borba koja može biti.
tempuser

#5213 Re: Zahiragić opet jaše

Post by tempuser »

Chloe wrote: 21/01/2021 16:56
dolazilo u pitanje.
Isto kažem I našim građanima koji kukaju, neka krenu sa promjena od sebe, vidjet će i druge promjene.
I opet ti ponavljam, to što ti ne prihvataš ili ne vjeruješ ne mjenja činjenično stanje.
Tamo gdje SDA vlada ni portis nije slučano portir, a kamo li predsjednik SPUS-a.
Chloe
Photo mod

#5214 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Chloe »

tempuser wrote: 21/01/2021 17:02
Chloe wrote: 21/01/2021 16:56

I opet ti ponavljam, to što ti ne prihvataš ili ne vjeruješ ne mjenja činjenično stanje.
Tamo gdje SDA vlada ni portis nije slučano portir, a kamo li predsjednik SPUS-a.
Portira zapošljavaju a studenti biraju Skupštinu, predsjedništvo i Nadzorni odbor.
Je li to znači da su svi studenti članovi SDA.

Što se tiče godina Zahiragića i njegove karijere. Mi smo imali i mladje od njega daleko uspješnije, koji su iz raznih stranki, kako iz SDA tako iz SDP-, DNZ-a itd.
Isto tako poznajem mladih ljudi koji su napravili uspjehe u međunarodnim organizacijama.
Njegov grijeh je što je Sarajlija, Bošnjo i dogurao dokle je dogurao.
Kad već sve znate, trebali bi znati da niko, ni stranka niti organizacija bilo kakva, neće podržati tek tako nekoga, mora biti i rada i truda i rezultata da dodje do podrške.

Kako će Zahiragić završiti, ostaje da vidimo, iskreno se nadam, zbog ovolike mržnje prema njemu, ataka, da će opravdati dato povjerenje i pokazati se u najboljem svjetlu i da neće izrasti u još jednog Konakovića. :mrgreen:
Podrška sam bila I našem Hamdiji Lipovači, Kenanu Keseroviću, Nerminu Ogreševiću jedino nikad Senadu Šepiću, a svi su kao mladi krenuli u politiku, neki i mladji od Zahiragića.
Otom potom.
Imam osjećaj da mu je najveći zločin pripadanje SDA. :lol:
Guadalajara

#5215 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Guadalajara »

Chloe wrote: 21/01/2021 22:28 Imam osjećaj da mu je najveći zločin pripadanje SDA. :lol:
Pa na konto toga i aferima stranke...sve njemu pripisuju ko da je on 30 godina na vlasti... :lol:
Hendrix

#5216 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Hendrix »

Guadalajara wrote: 22/01/2021 00:03
Chloe wrote: 21/01/2021 22:28 Imam osjećaj da mu je najveći zločin pripadanje SDA. :lol:
Pa na konto toga i aferima stranke...sve njemu pripisuju ko da je on 30 godina na vlasti... :lol:
Daj ba, lik je totalni moron i oportunista koji koristi sve metode da dodje do vrha vlasti. Kakav borac za studente i tome slicno ba... glavni mu je problem gay parada i standardni SDA populisticki fazoni. Sve isti likovi na njegovim slikama, dzemat ekipa... svi rasporedjeni fino na pozicijama raja iz mahale ovo ono. Likovi ciji mentalni domet je eventualno na nivou uspjesne organizacije bajramskog turnira u mjesnoj zajednici, sada ulaze u visoku politiku... mi smo totalni propali ba.

Pustite se ba te patetike on kriv sto je sarajlija, bosnjak... jao... dusa jadna, mozemo li kako da mu odma ministarsku poziciju damo kad se vec toliko napatio u zivotu.

Ako je ovaj klasicni poltronski uhljeb nasa buducnost... jebo onda nas.
Guadalajara

#5217 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Guadalajara »

Hendrix wrote: 22/01/2021 00:33
Daj ba, lik je totalni moron i oportunista koji koristi sve metode da dodje do vrha vlasti. Kakav borac za studente i tome slicno ba... glavni mu je problem gay parada i standardni SDA populisticki fazoni. Sve isti likovi na njegovim slikama, dzemat ekipa... svi rasporedjeni fino na pozicijama raja iz mahale ovo ono. Likovi ciji mentalni domet je eventualno na nivou uspjesne organizacije bajramskog turnira u mjesnoj zajednici, sada ulaze u visoku politiku... mi smo totalni propali ba.

Pustite se ba te patetike on kriv sto je sarajlija, bosnjak... jao... dusa jadna, mozemo li kako da mu odma ministarsku poziciju damo kad se vec toliko napatio u zivotu.

Ako je ovaj klasicni poltronski uhljeb nasa buducnost... jebo onda nas.
Jel Nešto drugačiji od drugih zbog toga? :D
Hendrix

#5218 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Hendrix »

Guadalajara wrote: 22/01/2021 00:41 Jel Nešto drugačiji od drugih zbog toga? :D
Pa nije naravno ali je veoma glasan u svom krkanluku i arogantan u javnim nastupima... ostali su malo mudriji i drze se u pozadini. Njegovi homofobicni stavovi na socijalnim medijima su znak totalne politicke nezrelosti. Ipak je ovo 2021 godina.

Naravno sve do jednog su uhljebi i oportunisti.
Chloe
Photo mod

#5219 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Chloe »

Hendrix wrote: 22/01/2021 00:48
Guadalajara wrote: 22/01/2021 00:41 Jel Nešto drugačiji od drugih zbog toga? :D
Pa nije naravno ali je veoma glasan u svom krkanluku i arogantan u javnim nastupima... ostali su malo mudriji i drze se u pozadini. Njegovi homofobicni stavovi na socijalnim medijima su znak totalne politicke nezrelosti. Ipak je ovo 2021 godina.

Naravno sve do jednog su uhljebi i oportunisti.
Da je nezreo, složila bih se, treba on učiti ( al' to najbolje ide kroz vlastito iskustvo ), ovo je zaključak iz moje rasprave s njim. :D

Mada, ima tu i druga strana ... I ja sam glasna i jasna u izražavanju svog mišljenja, može mi se, jer nemam oraha u džepovima niti mi iko u mojoj čaršiji(kantonu može nabiti na nos da sam nešto stekla ili postigla nepošteno, mogu samo (s)lagati i ismijaviti se mom izgledu ( ovo za izgled spominjem jer Zahiragića ismijavaju zbog toga :D ). ;)
Ooooo, šta bi neki dali da mogu tako, a ne da šute i kuntre u pozadini. :-)
Poprilično me on podsjeća na Hamdiju Lipovaču u samom startu, nadam se samo da neće završiti kao on.
džakailibu

#5220 Re: Zahiragić opet jaše

Post by džakailibu »

Nije, najveci mu je zlocin do sada cakijanje po skoli!!!
wewa

#5221 Re: Zahiragić opet jaše

Post by wewa »

MUNAFIK wrote: 21/01/2021 16:01 Evo bas citam vijest da je NNV Medicinskog fakulteta dalo nogu odavno nelegalnoj dekanesi koju cuva i gura Seka Izetbegovoc pa naletih i na ovu temu i bas me podsjetilo na jedan dogadjaj.

ovdje kreces od potpuno pogresne pretpostavke, da je Zahiragic dosao na celo SPUSA na osnovu nekakvih objektivnih kriterija.
on je, kao clan stranke a podobnog karaktera, upravo instaliran tu da sluzi interesima stranke.
sumirprimus

#5222 Re: Zahiragić opet jaše

Post by sumirprimus »

vidim niko ne komentira fakat da je i glavni lik ove teme osvano na onoj fb grupi... :D :oops: :skoljka: :run:
Guadalajara

#5223 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Guadalajara »

džakailibu wrote: 22/01/2021 08:57
Neko ima muda...a neko kmeci ko pycka :lol:
džakailibu

#5224 Re: Zahiragić opet jaše

Post by džakailibu »

Guadalajara wrote: 22/01/2021 09:41
džakailibu wrote: 22/01/2021 08:57

Neko ima muda...a neko kmeci ko pycka :lol:
sigurno imas ogromna muda kada hodas sa cakijama a imas 12 godina a zamisli samo kolika su muda ovima sto im je to cool!
wewa

#5225 Re: Zahiragić opet jaše

Post by wewa »

zamisli kolika muda imaju tek mesari, oni nosaju satare.

majkomoja, ko sve udise zrak!
Post Reply