Joe Biden - Predsjednik USA all about
- HarTar
#626 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Biden se vraća politici Obame i predstavlja ga Jen Psaki, a to znači sljedeće (https://alterminfo.blogspot.com/2021/01 ... ame-i.html)
- Bascarsija1
#627 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Moje iznanadjenje je da CNN ne reportira tako vazne vijesti. A one koje reportira udara jako dobar spin. CNN mi je bio najvazniji izvor informacija.jeza u ledja wrote: ↑21/01/2021 21:58Cek, Cuomo, guverner New Yorka, je cekao da Trump ode, da bi rekao da se biznisi trebaju otvarati, jer u protivnom plasio se da ce Trump pobijediti...u New Yorku?Bascarsija1 wrote: ↑21/01/2021 20:51Dobro ... eto zajedno ali sta.bunk wrote: ↑21/01/2021 20:09 Prosipaju se ljudi bezze.
Jer ne mogu procesirati ideju SAD.
Ideju kojoj mi iz BiH trebs da stremimo.
Ideju koju su juce tokom inauguracije ponovili kroz rijec " zajednistvo" nebrojeno puta.
Kroz boju koje je preovladavala na inauguraciji.
Ljubicastu boju kao simbol jedinstva plave i crvene, demokrata i republikanaca.
Zlokobne ideje iz dubina hodnika reddita koje se podastiru ovdje o broju pripadnika jedne nacije u kabinetu predsjednika Bidena su na frekvenciji price o nemirima sirom SAD na dan inauguracije.
A bjese fenomenalan dan proslavlhen od obale do obale.
Folklor koji prati izbore ce uvijek postojati ali ideja SAD je jaca od svega.
Mi u BiH trebamo slijediti taj put.
Put zajednistva .
Jer nam nema drugacije nego zajedno.
Eto demokrate trube o koroni godinu dana. Ako ne nosis masku koda si mater ubio. A onda BLM rulja okupira citave blokove gradova, ubija, pljacka, siuje tamo a CNN nista da objavi. Pa to je nevidjeno.
https://www.bbc.com/news/world-latin-america-55714865
Eto u ovoj pandemiji USA treba 7000 ocajnih migranata. Eto Joe konta da ce ti migranti poboljasati ekonimiju ili neznam sta.
Da ne govorimo da su sve biznise zatvorili da ekonomija propane dok je Trump na vlasti. I cim su ga oborili onda su rekli treba da se otvore trgovine.
https://news.yahoo.com/cuomo-says-york- ... 03731.html
Da mi neko prica ja mu nebi vjerovo da to ima u USA. Al eto gledam svojim ocima.![]()
Restrikcije kakve postoje u toj drzavi postoje u malo kojoj drugoj drzavi, a uglavnom se radi o drzavama u kojim Trump nikad nije imao sanse. U svakom slucaju te restrikcije nisu ni blizu onim u EU.
BLM "ubija", "pljacka" i "siluje", a CNN "nista ne objavljuje"? FOX News je mnogo popularniji od CNN, pa oni "objavljuju", sta cemo sad?
Sta li si htio reci o tim ocajnim imigrantima, samo ti znas.
Migranti generalno u Americi jacaju ekonomiju.
Cuj da mi neko prica da ovo ima u USA. Gdje ti zivis jbt?U nekim dijelovima EU doslovce nisi mogao napustiti stan/kucu osim ako ne ides na posao, u trgovinu ili bolnicu. U Australiji su postojale zesce restrikcije takodje, pa danas malene istrijebili virus. U Kanadi takodje. U 99% Amerike takve restrikcije nisu nikad postojale, a imamo ubjedljivo najvise smrti od bolesti, pa me zanima sta ti to tacno gledas svojim ocima i zasto u to ne bi vjerovao kad citav svijet upostavlja restrikcije.
U stvari da, da mi je neko rekao ne bi vjerovao da je Amerika u rangu zemalja treceg svijeta sto se tice sposobnosti da se nosi sa pandemijom. Sve zahvaljujuci idiotu Trumpu i idiotima koji su za njega glasali, i dan danas za njega navijaju.
Kazes zestoke restrikcije u predijelima gdije trump nije popularan. Onemoguci poslovanje 10 Gradova u USA i vec si unistio 70% ekonomije. Sta je mene iznenadilo ne da su restrikcije ... to mi je ok. Ali kad sam cuo da ih treba dignuti pod hitno (nekoliko dana posto je trump izgubio izbore ... to mi jako tukne)
Milioni amerikanaca bez bosla. Svi su biznisi zatvoreni. Sad gledam te slike migranata i necini mi se da se pridrzavaju socijalne distance, nose maske. Nemislim da je su krenuli da rade. Januar ... nisu krenuli na berbu voca.
Evo sprema se drugi karavan https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... -2021.html
Dok je trump bio bar je se ovo prestalo desavati. Zamisli da mi imamo nekog da natjera migrante obilazit BiH?
I nisam ga mogo smisliti kad su bili izbori. Ali je radom pokazao da nije kupljen od strane velikih korporacija.
- ultima_palabra
#628 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Ko je trazio da se dignu restrikcije par dana poslije izbora? Ima li negdje na pismeno to? I ako je trazio, nije dobio jer su se mjere ocigledno pojacale u decembru i januaru.
Ove karavane migranata je upravo Trump koristio pred mid-term izbore 2018. da strasi biracko tijelo, pa kad su prosli izbori nesta karavana ko da su u zemlju propali.
Ove karavane migranata je upravo Trump koristio pred mid-term izbore 2018. da strasi biracko tijelo, pa kad su prosli izbori nesta karavana ko da su u zemlju propali.
- Bascarsija1
#629 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
https://news.yahoo.com/cuomo-says-york- ... 03731.html Evo prije dva tri dana. A od trumpa je trazio Milone aparata ... pa kad su dosli nije preuzeo. Cijelo vrijeme se borio da drzi svaki biznis zatvoren. Al eto sad promjenio plocu.ultima_palabra wrote: ↑22/01/2021 01:39 Ko je trazio da se dignu restrikcije par dana poslije izbora? Ima li negdje na pismeno to? I ako je trazio, nije dobio jer su se mjere ocigledno pojacale u decembru i januaru.
Pa kad je Trump bio izabran onda je ovim konvojima zabranio ulazak u USA nego su morali cekat procesuiranje u Meksiku. Odjednom vise nisu bili toliko ugrozeni da imaju vremena cekat u Meksiku. Tako da tih konvoja vise nije bilo. Eto ih sad odma cim je Trump otiso.
- ultima_palabra
#630 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Opet ne vidim kako Cuomo kao guverner izrazito demokratske drzave moze utjecati na Trumpov reizbor. Ocigledno je da se zadeverao oko svoje guzice.Bascarsija1 wrote: ↑22/01/2021 02:04https://news.yahoo.com/cuomo-says-york- ... 03731.html Evo prije dva tri dana. A od trumpa je trazio Milone aparata ... pa kad su dosli nije preuzeo. Cijelo vrijeme se borio da drzi svaki biznis zatvoren. Al eto sad promjenio plocu.ultima_palabra wrote: ↑22/01/2021 01:39 Ko je trazio da se dignu restrikcije par dana poslije izbora? Ima li negdje na pismeno to? I ako je trazio, nije dobio jer su se mjere ocigledno pojacale u decembru i januaru.
Pa kad je Trump bio izabran onda je ovim konvojima zabranio ulazak u USA nego su morali cekat procesuiranje u Meksiku. Odjednom vise nisu bili toliko ugrozeni da imaju vremena cekat u Meksiku. Tako da tih konvoja vise nije bilo. Eto ih sad odma cim je Trump otiso.
Prvi "karavan" je bio 2017. i 2018., kad je Trump bio na vlasti. I naravno nije ni dosao do Amerike jer im valja preci dvije-tri granice prije toga. Ali su posluzili desnicarskim medijima za zastrasivanje.
- jeza u ledja
#631 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Izbori su bili pocetkom novembra. Koji je guverner ili gradonacelnik trazio da se restrikcije smanje “par dana nakon izbora”? Ne mora par, moze mjesec. Koji?
Sto se tice migranata, ovim o kojim se radi, mene bi bilo sramota da o njima pricam na taj nacin. Ali eto. Za ovakve migrante u Americi uvijek ima posla jer niko nece da sljaka za par dolara na sat.
Amerika nije Bosna, usporedba to je nidze veze.
Sto se tice migranata, ovim o kojim se radi, mene bi bilo sramota da o njima pricam na taj nacin. Ali eto. Za ovakve migrante u Americi uvijek ima posla jer niko nece da sljaka za par dolara na sat.
Amerika nije Bosna, usporedba to je nidze veze.
- jeza u ledja
#632 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Bascarsija1 wrote: ↑22/01/2021 01:19 I nisam ga mogo smisliti kad su bili izbori. Ali je radom pokazao da nije kupljen od strane velikih korporacija.
- geralt
#634 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Toliko o prici trampovaca da ce korona nestati cim Biden sjedne. Razlika je sto sada Amerika ima predsjednika koji je krizu shvatio ozbiljno, koji ne "baca suplje" kako ce nestati sama od sebe ili kako treba ubrizgavati varikinu u vene, i koji je pojacao postojece mjere koje su na snazi.The death toll from the COVID-19 pandemic is expected to pass 500,000 at some point next month, President Biden said, in remarks that offered a whiplash from the previous administration.
He added that his administration would need months “to turn things around” from the Trump administration, which eschewed a federal role when it came to confronting the pandemic and botched many of the limited programs it did attempt.
In the remarks, Biden focused on two elements of fighting the pandemic: improving vaccine rollout to hit his administration’s goal of 100 million shots delivered in his first 100 days in office, and enacting measures to control the spread of the virus.
On the latter point, Biden signed an executive order mandating mask-wearing on planes, trains, and buses. He also asked Americans to wear masks for his first 100 days in office.
-
sumirprimus
#635 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
pa kad je sam trump na celu bio zagovornik nenosenja maski, zajedno sa svojim republikanskim pajdama u kongresu i senatu, sta ocekivat od prosjecnog trampovca?
kakvi god da smo nefunkcionalni., opet smo imali neke mjere, koje su u americi bile misaona imenica.
tacno ko da ga je kgb postavio na celo amerike, da su birali boljeg ne bi izabrali
kakvi god da smo nefunkcionalni., opet smo imali neke mjere, koje su u americi bile misaona imenica.
tacno ko da ga je kgb postavio na celo amerike, da su birali boljeg ne bi izabrali
-
sumirprimus
#636 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
i za sve zagovornike teorija zavjera, i kako virus ne postoji, ameri su izgubili vise ljudi od korone negoli vojnika u ww2. ili su tu negdje bara bara trenutno s tim da ce uskoro presisat. mislim da je malo jace od 400k u ww2 gubitaka bilo..
sadasnjim tempom imaju zrtve ko 9/11 svakodnevno i malo li je?
- Rothmans
#637 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Mozda ce dijelit zelene kartone da se to popuni ?sumirprimus wrote: ↑22/01/2021 09:07 i za sve zagovornike teorija zavjera, i kako virus ne postoji, ameri su izgubili vise ljudi od korone negoli vojnika u ww2. ili su tu negdje bara bara trenutno s tim da ce uskoro presisat. mislim da je malo jace od 400k u ww2 gubitaka bilo..
-
sumirprimus
#638 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
ne znam da su ikad i prestali, smanjili da, ali skroz prestali mislim da ne?Rothmans wrote: ↑22/01/2021 09:08Mozda ce dijelit zelene kartone da se to popuni ?sumirprimus wrote: ↑22/01/2021 09:07 i za sve zagovornike teorija zavjera, i kako virus ne postoji, ameri su izgubili vise ljudi od korone negoli vojnika u ww2. ili su tu negdje bara bara trenutno s tim da ce uskoro presisat. mislim da je malo jace od 400k u ww2 gubitaka bilo..
nije to poenta, poenta je kako zavrsi drustvo kad izabere osobu nedostojnu te fukncije da vodi drzavu, e sad sta smo mi u toj prici koji biramo kako biramo 30 godina? m
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#640 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
pricajte vi sta hocete, izrael je sila i na njih se trebamo ugledat, skolovat i obrazovat djecu, pravit fondacije za skolovanje na prestiznim univerzitetima. ko sto su i ovi drugi primjer kako ne treba... 
- Rothmans
#641 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Ma mi smo njima cista kontra. Osim sto smo redovito najebavali kroz historiju ni mrve zajednickog nemamo, nazalost.sumirprimus wrote: ↑22/01/2021 09:15 pricajte vi sta hocete, izrael je sila i na njih se trebamo ugledat, skolovat i obrazovat djecu, pravit fondacije za skolovanje na prestiznim univerzitetima. ko sto su i ovi drugi primjer kako ne treba...![]()
- muha_sa
#642 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
sumirprimus wrote: ↑22/01/2021 09:15 pricajte vi sta hocete, izrael je sila i na njih se trebamo ugledat, skolovat i obrazovat djecu, pravit fondacije za skolovanje na prestiznim univerzitetima. ko sto su i ovi drugi primjer kako ne treba...![]()
- Rothmans
#643 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Kome ih dijele ? Kakve su meni sanse ?sumirprimus wrote: ↑22/01/2021 09:10ne znam da su ikad i prestali, smanjili da, ali skroz prestali mislim da ne?Rothmans wrote: ↑22/01/2021 09:08Mozda ce dijelit zelene kartone da se to popuni ?sumirprimus wrote: ↑22/01/2021 09:07 i za sve zagovornike teorija zavjera, i kako virus ne postoji, ameri su izgubili vise ljudi od korone negoli vojnika u ww2. ili su tu negdje bara bara trenutno s tim da ce uskoro presisat. mislim da je malo jace od 400k u ww2 gubitaka bilo..
nije to poenta, poenta je kako zavrsi drustvo kad izabere osobu nedostojnu te fukncije da vodi drzavu, e sad sta smo mi u toj prici koji biramo kako biramo 30 godina? m![]()
![]()
- ugly duckling
#644 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
nažalost sda i njihovi sateliti su preslika ovog arapskog gurbetlukasumirprimus wrote: ↑22/01/2021 09:15 pricajte vi sta hocete, izrael je sila i na njih se trebamo ugledat, skolovat i obrazovat djecu, pravit fondacije za skolovanje na prestiznim univerzitetima. ko sto su i ovi drugi primjer kako ne treba...![]()
- Rothmans
#645 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Sda vam je samo izgovor. Ne valjamo pa hajugly duckling wrote: ↑22/01/2021 09:23nažalost sda i njihovi sateliti su preslika ovog arapskog gurbetlukasumirprimus wrote: ↑22/01/2021 09:15 pricajte vi sta hocete, izrael je sila i na njih se trebamo ugledat, skolovat i obrazovat djecu, pravit fondacije za skolovanje na prestiznim univerzitetima. ko sto su i ovi drugi primjer kako ne treba...![]()
-
sumirprimus
#646 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
prijavi se na onaj laki kard, e sad kakav si na lotu?Rothmans wrote: ↑22/01/2021 09:22Kome ih dijele ? Kakve su meni sanse ?sumirprimus wrote: ↑22/01/2021 09:10ne znam da su ikad i prestali, smanjili da, ali skroz prestali mislim da ne?
nije to poenta, poenta je kako zavrsi drustvo kad izabere osobu nedostojnu te fukncije da vodi drzavu, e sad sta smo mi u toj prici koji biramo kako biramo 30 godina? m![]()
![]()
- ugly duckling
#647 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
apsolutnoRothmans wrote: ↑22/01/2021 09:25Sda vam je samo izgovor. Ne valjamo pa hajugly duckling wrote: ↑22/01/2021 09:23nažalost sda i njihovi sateliti su preslika ovog arapskog gurbetlukasumirprimus wrote: ↑22/01/2021 09:15 pricajte vi sta hocete, izrael je sila i na njih se trebamo ugledat, skolovat i obrazovat djecu, pravit fondacije za skolovanje na prestiznim univerzitetima. ko sto su i ovi drugi primjer kako ne treba...![]()
narod ih bira
a sda je personifikacija svega lošeg poslije agresije
- geralt
#648 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Pa i hoce. Jedna od stvari koje ce Biden uvesti je povecanje broja zelenih kartona koji ce se godisnje dijeliti na "lutriji" sa 55 000 na 80 000.Rothmans wrote: ↑22/01/2021 09:08Mozda ce dijelit zelene kartone da se to popuni ?sumirprimus wrote: ↑22/01/2021 09:07 i za sve zagovornike teorija zavjera, i kako virus ne postoji, ameri su izgubili vise ljudi od korone negoli vojnika u ww2. ili su tu negdje bara bara trenutno s tim da ce uskoro presisat. mislim da je malo jace od 400k u ww2 gubitaka bilo..
Svaka igra, svaka dobija
- tovarish
#649 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Upravo.sumirprimus wrote: ↑22/01/2021 09:15 pricajte vi sta hocete, izrael je sila i na njih se trebamo ugledat, skolovat i obrazovat djecu, pravit fondacije za skolovanje na prestiznim univerzitetima. ko sto su i ovi drugi primjer kako ne treba...![]()
Odavno ja njih cijenim zbog ovoga nabrojanog i priželjkujem da naše društvo postane kao njihovo.
Jedina im je mrlja cionizam, ali takvih stvari ima kod svih naroda u manjoj ili većoj mjeri.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#650 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Vidim da Joe gura Kemalu na svakom uglu, imam fHiling da ce je za cetri godine podrzati da se ona kandiduje ipak je Joe prestar nema tu vise onog zara prijasnjeg... bitno je da su onog naradzastog klovna sklonili i potopili... jeBo vas vise cionizam i zavere, potopiste temu... precjenjujete uticaj jevreja u americkom estamblismentu, jeste jak al nije ni do koljena bjelackom supremacy-u a zna se da ta frakcija je ne u SAD nego i u europi najdominantnija.