Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jedno godinu prije rata, Sadam, koji se isto tako folirao, jednom izjavio za medije da će naftu prodavati za eure, neće više za dolare. Eto zašto je stvaljen na "osovinu zla".
Godinu kasnije, Irak vraćen u srednji vijek. Ne samo da je razrušen fizički, nego su mu Ameri fino smjestili interne sektaške i sunitsko-šiitske sukobe. Da se jedno milenij, dva kolju između sebe.
Eno danas dvije bombe, 32 mrtva.
A onda se još i razna sitna bagra ponadala da može tu nešto, pa i oni dodaju na muku.
Jbg, hajde ti to objasni Hakiju/Tvrtku. Čovjek lijepo kaže, dođite, SPREMNI smo ☝
najveća greška ovdašnjih turskih kritičara tačnije turkomrzaca je u tome što na Turke gledaju kao Bošnjake. valjda od onog mitomanskog da su Bošnjaci=Turci grade i te neke svoje stavove i mišljenja trljajući ruke: ''e sad će ih, evo samo što ih nisu, joj kad sada Francuzi, Ameri, Nijemci XYW poćeraju Turke na buljuke''
Istina, Bošnjo bi prodao mater za šaku Eurića, nažalost...
Državo, ja ni jednu kvalitetnu opservaciju od ovih turkofoba nisam pročitao. Samo projekcije njihovih želja. Volio bih i ja da je Bosna unitarna država bez entiteta, ali...
HarTar wrote: ↑21/01/2021 22:01
Državo, ja ni jednu kvalitetnu opservaciju od ovih turkofoba nisam pročitao. Samo projekcije njihovih želja. Volio bih i ja da je Bosna unitarna država bez entiteta, ali...
Ma frustrolozi sve, ostaci seljacke filozofije gledanja preko plota, samo sto je moderno doba pa je taj plot zapad, furaci....
Lijepa demokratija u kojoj možeš skinuti nekoga kad ga uhvati manija veličine i uglavnom su ograničeni na dva mandata. Sretno Turskoj ali brko je odavno prešao svoje kapacitete.
dust71000 wrote: ↑21/01/2021 22:09
Lijepa demokratija u kojoj možeš skinuti nekoga kad ga uhvati manija veličine i uglavnom su ograničeni na dva mandata. Sretno Turskoj ali brko je odavno prešao svoje kapacitete.
Da je Erdoğan izgubio izbore sišao bi sa vlasti. Turska je demokratska država ma šta ti mislio i insinuirao...
Turska nije brko, niti je brko Turska. Turska će nastaviti dalje ovim tempom i putem taman brko večeras srčani dobio.
Ne mislim da je tako, a ako jeste onda će zglajzavanje da se nastavi. Buđenje iz sultanske mitomanije će vjerovatno biti dugo i na kraju bolno.
Da je Erdoğan izgubio izbore sišao bi sa vlasti. Turska je demokratska država ma šta ti mislio i insinuirao...
Jađta, pohapsi milione ljudi, ukini medijske slobode i glumi demokratu. Bio je u komšiluku jedan sličan, sve praćeno sličnim folklorom.
Mislim, ja im želim sreću iako me u principu ne interesuju previše, ali ovo teško može izaći na dobro.
Hakiz wrote: ↑21/01/2021 21:53
Jedno godinu prije rata, Sadam, koji se isto tako folirao, jednom izjavio za medije da će naftu prodavati za eure, neće više za dolare. Eto zašto je stvaljen na "osovinu zla".
Godinu kasnije, Irak vraćen u srednji vijek. Ne samo da je razrušen fizički, nego su mu Ameri fino smjestili interne sektaške i sunitsko-šiitske sukobe. Da se jedno milenij, dva kolju između sebe.
A onda se još i razna sitna bagra ponadala da može tu nešto, pa i oni dodaju na muku.
Pa, ko voli nek izvoli.
ne možeš bolan poredit te dvije države nikako, ni narode, ni predsjednike.
Samo podsjećam na to šta se desi sa onim koji se sa rogatim bode.
Ma frustrolozi sve, ostaci seljacke filozofije gledanja preko plota, samo sto je moderno doba pa je taj plot zapad, furaci....
Cijela tema klanjanje drugoj državi a on drugima o gledanju preko plota.
Cijela tema klanjanje drugoj državi a on drugima o gledanju preko plota.
Zafalilo robe? Cijela tema je u cast takvih ko sto si ti jarane, dok nije hrakanje krenulo prije od drugih, slabo ko sta da je i piso, e pa sad cemo pisati.
Hakiz wrote: ↑21/01/2021 21:53
Pa, ko voli nek izvoli.
ne možeš bolan poredit te dvije države nikako, ni narode, ni predsjednike.
Samo podsjećam na to šta se desi sa onim koji se sa rogatim bode.
Jađta, pohapsi milione ljudi, ukini medijske slobode i glumi demokratu. Bio je u komšiluku jedan sličan, sve praćeno sličnim folklorom.
Mislim, ja im želim sreću iako me u principu ne interesuju previše, ali ovo teško može izaći na dobro.
Upad na Kapitol, demonstranti pohapšeni i većina ostala bez posla. Tako i Turska sa pučem. Ništa neobično.
šta bi uradili Francuzi, Nijemci, Britanci ili vlast bilo koje evropske države da im se desi državni udar ?
Je li zaista bio državni udar ili nije ne znam. Ali i ako jeste brko ga je maksimalno iskoristio da Tursku pretvori u poludiktaturu. Inače, od državnog udara je prošlo 5 godina, ovi i dalje hapse li hapse, od novinara nadalje.
Hakiz wrote: ↑21/01/2021 22:36
U pravu si, da sam tada znao za tebe bilo bi bolje da smo ih pustili.
Ali mladost-ludost.
a đe da ste ih pustili? koga ćeš to puštat, četnike? kako i gdje? da uđu u Sarajevo sa Žuči? pa nisi ti jedini branio Sarajevo i Bosnu. čuj ''bolje da smo pustili'' ko? ti i jaran?
i možeš im ti otići kad god hoćeš, nikad nije kasno.
Ja kako vidim, ti si taj koji sanja da bude janjičar.