Joe Biden - Predsjednik USA all about
-
Login7777
#601 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Evo ujedinili su se.
- MorningStar
#602 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Koga cemo za premijera ? Deen-a ili onog nasaranog sto sevdalinke pjevabunk wrote: ↑21/01/2021 20:09 Prosipaju se ljudi bezze.
Jer ne mogu procesirati ideju SAD.
Ideju kojoj mi iz BiH trebs da stremimo.
Ideju koju su juce tokom inauguracije ponovili kroz rijec " zajednistvo" nebrojeno puta.
Kroz boju koje je preovladavala na inauguraciji.
Ljubicastu boju kao simbol jedinstva plave i crvene, demokrata i republikanaca.
Zlokobne ideje iz dubina hodnika reddita koje se podastiru ovdje o broju pripadnika jedne nacije u kabinetu predsjednika Bidena su na frekvenciji price o nemirima sirom SAD na dan inauguracije.
A bjese fenomenalan dan proslavlhen od obale do obale.
Folklor koji prati izbore ce uvijek postojati ali ideja SAD je jaca od svega.
Mi u BiH trebamo slijediti taj put.
Put zajednistva .
Jer nam nema drugacije nego zajedno.
- bunk
#603 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
A nije mi jasno cega se plasite pa toliko zazirete od Bidenove administracije?
Covjek zna sve,ne treba se brinuti bezze.
Thx pici.
Covjek zna sve,ne treba se brinuti bezze.
Thx pici.
- Bascarsija1
#604 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Pa eto roditelji iz tih zemalja. Kako to da nikog od tih nema nikog u vladi? Ko to broji njihova krvna zrnca?Bloo wrote: ↑21/01/2021 18:22Mislis da su im roditelji iz Turske ili Saudijske Arabije?Bascarsija1 wrote: ↑21/01/2021 17:52Koji dio u slici ne razumijes?
Kad bi vidjela u Austrijskoj vladi ljude an ovim pozicijama da dolaze iz turske ili saudijske arabije jeli bi to tebi izgledalo normlno?
Ja.koliko vidim ovim ljudi dolaze iz jevrejskih porodica (primjeti razliku izmedu pridjeva izraelsko i jevrejsko).
- Bloo
- Globalna šefica
#605 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Ima, ima i nasih. Sad razguli...nema ni mojih u Predsjednistvu, ni pretjeran broj u Vladi niti igdje...Bascarsija1 wrote: ↑21/01/2021 20:32Pa eto roditelji iz tih zemalja. Kako to da nikog od tih nema nikog u vladi? Ko to broji njihova krvna zrnca?Bloo wrote: ↑21/01/2021 18:22Mislis da su im roditelji iz Turske ili Saudijske Arabije?Bascarsija1 wrote: ↑21/01/2021 17:52
Koji dio u slici ne razumijes?
Kad bi vidjela u Austrijskoj vladi ljude an ovim pozicijama da dolaze iz turske ili saudijske arabije jeli bi to tebi izgledalo normlno?
Ja.koliko vidim ovim ljudi dolaze iz jevrejskih porodica (primjeti razliku izmedu pridjeva izraelsko i jevrejsko).
I da..
Svi.mrze muslimane...
Kraj price.
- Bascarsija1
#606 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Dobro ... eto zajedno ali sta.bunk wrote: ↑21/01/2021 20:09 Prosipaju se ljudi bezze.
Ideju koju su juce tokom inauguracije ponovili kroz rijec " zajednistvo" nebrojeno puta.
Zlokobne ideje iz dubina hodnika reddita koje se podastiru ovdje o broju pripadnika jedne nacije u kabinetu predsjednika Bidena su na frekvenciji price o nemirima sirom SAD na dan inauguracije.
Put zajednistva .
Eto demokrate trube o koroni godinu dana. Ako ne nosis masku koda si mater ubio. A onda BLM rulja okupira citave blokove gradova, ubija, pljacka, siuje tamo a CNN nista da objavi. Pa to je nevidjeno.
https://www.bbc.com/news/world-latin-america-55714865
Eto u ovoj pandemiji USA treba 7000 ocajnih migranata. Eto Joe konta da ce ti migranti poboljasati ekonimiju ili neznam sta.
Da ne govorimo da su sve biznise zatvorili da ekonomija propane dok je Trump na vlasti. I cim su ga oborili onda su rekli treba da se otvore trgovine.
https://news.yahoo.com/cuomo-says-york- ... 03731.html
Da mi neko prica ja mu nebi vjerovo da to ima u USA. Al eto gledam svojim ocima.
- HarTar
#607 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Ljevičarski ekstremisti sada su prijetnja i za novog američkog predsjednika
https://www.geopolitika.news/vijesti/vi ... joe-biden/ 

- MorningStar
#608 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Prosla korona - Biden spasio ameriku poredu zastavice na inauguraciji i naredio da se maske nose u fed institucijama.
kako briljantno - ko bi rekao da je u tom grmu medzed - i cica mica gotova korona
kako briljantno - ko bi rekao da je u tom grmu medzed - i cica mica gotova korona
- Bascarsija1
#609 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Ima rijec za to: isalmofobija. https://en.wikipedia.org/wiki/IslamophobiaBloo wrote: ↑21/01/2021 20:43Ima, ima i nasih. Sad razguli...nema ni mojih u Predsjednistvu, ni pretjeran broj u Vladi niti igdje...Bascarsija1 wrote: ↑21/01/2021 20:32Pa eto roditelji iz tih zemalja. Kako to da nikog od tih nema nikog u vladi? Ko to broji njihova krvna zrnca?
I da..
Svi.mrze muslimane...
Kraj price.
- MorningStar
#610 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
valjda je to za one sto salamu mrzeBascarsija1 wrote: ↑21/01/2021 21:01Ima rijec za to: isalmofobija. https://en.wikipedia.org/wiki/IslamophobiaBloo wrote: ↑21/01/2021 20:43Ima, ima i nasih. Sad razguli...nema ni mojih u Predsjednistvu, ni pretjeran broj u Vladi niti igdje...Bascarsija1 wrote: ↑21/01/2021 20:32
Pa eto roditelji iz tih zemalja. Kako to da nikog od tih nema nikog u vladi? Ko to broji njihova krvna zrnca?
I da..
Svi.mrze muslimane...
Kraj price.
- Bascarsija1
#611 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
napokon da se nas dvojica u necemu slazemoMorningStar wrote: ↑21/01/2021 20:52 Prosla korona - Biden spasio ameriku poredu zastavice na inauguraciji i naredio da se maske nose u fed institucijama.
kako briljantno - ko bi rekao da je u tom grmu medzed - i cica mica gotova korona![]()
- Bascarsija1
#612 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
taman sam pomislio da ima nesto pozitivno o tebi I ti onda postavis ovakav odgovor.MorningStar wrote: ↑21/01/2021 21:02valjda je to za one sto salamu mrzeBascarsija1 wrote: ↑21/01/2021 21:01Ima rijec za to: isalmofobija. https://en.wikipedia.org/wiki/Islamophobia![]()
- MorningStar
#613 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Vidi mozemo se sloziti - gledaj to ovako - to ti je ko oni Romulanci i Federacija u star treku kad je trebalo o'cerat borg-e tj. sad ove babe sa mudimaBascarsija1 wrote: ↑21/01/2021 21:08taman sam pomislio da ima nesto pozitivno o tebi I ti onda postavis ovakav odgovor.MorningStar wrote: ↑21/01/2021 21:02valjda je to za one sto salamu mrzeBascarsija1 wrote: ↑21/01/2021 21:01
Ima rijec za to: isalmofobija. https://en.wikipedia.org/wiki/Islamophobia![]()

- HarTar
#614 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Šejtane, Đe ti živiš? 
- Bloo
- Globalna šefica
- jeza u ledja
#616 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Cek, Cuomo, guverner New Yorka, je cekao da Trump ode, da bi rekao da se biznisi trebaju otvarati, jer u protivnom plasio se da ce Trump pobijediti...u New Yorku?Bascarsija1 wrote: ↑21/01/2021 20:51Dobro ... eto zajedno ali sta.bunk wrote: ↑21/01/2021 20:09 Prosipaju se ljudi bezze.
Put zajednistva .
Eto demokrate trube o koroni godinu dana. Ako ne nosis masku koda si mater ubio. A onda BLM rulja okupira citave blokove gradova, ubija, pljacka, siuje tamo a CNN nista da objavi. Pa to je nevidjeno.
https://www.bbc.com/news/world-latin-america-55714865
Eto u ovoj pandemiji USA treba 7000 ocajnih migranata. Eto Joe konta da ce ti migranti poboljasati ekonimiju ili neznam sta.
Da ne govorimo da su sve biznise zatvorili da ekonomija propane dok je Trump na vlasti. I cim su ga oborili onda su rekli treba da se otvore trgovine.
https://news.yahoo.com/cuomo-says-york- ... 03731.html
Da mi neko prica ja mu nebi vjerovo da to ima u USA. Al eto gledam svojim ocima.
Restrikcije kakve postoje u toj drzavi postoje u malo kojoj drugoj drzavi, a uglavnom se radi o drzavama u kojim Trump nikad nije imao sanse. U svakom slucaju te restrikcije nisu ni blizu onim u EU.
BLM "ubija", "pljacka" i "siluje", a CNN "nista ne objavljuje"? FOX News je mnogo popularniji od CNN, pa oni "objavljuju", sta cemo sad?
Sta li si htio reci o tim ocajnim imigrantima, samo ti znas.
Migranti generalno u Americi jacaju ekonomiju.
Cuj da mi neko prica da ovo ima u USA. Gdje ti zivis jbt?
U stvari da, da mi je neko rekao ne bi vjerovao da je Amerika u rangu zemalja treceg svijeta sto se tice sposobnosti da se nosi sa pandemijom. Sve zahvaljujuci idiotu Trumpu i idiotima koji su za njega glasali, i dan danas za njega navijaju.
- HarTar
#617 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Bolje je i da muslimanima ne daju u zemlju, nego da ih bombarduju i napadaju
- dale cooper
#618 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Biden potpisao 10 covid uredbi: Test prije leta u SAD, izolacija po dolasku u zemlju
https://www.index.hr/vijesti/clanak/bid ... 48547.aspx

https://www.index.hr/vijesti/clanak/bid ... 48547.aspx
AMERIČKI predsjednik Joe Biden je potpisao deset izvršnih uredbi kojim želi unaprijediti borbu protiv koronavirusa.
Ubrzat će cijepljenje, a uvest će i hitnu promjenu zakona koji će omogućiti pojačanu proizvodnu maski i lijekova za tretiranje covida.
Osniva se i Nacionalni odbor za testiranje koji će povećati broj testiranih građana, kao i Radna skupina za zdravstvenu ravnopravnost koja bi trebala osigurati "pravedan" odgovor na pandemiju.
Borbu protiv pandemije se diže na nacionalnu razinu
Borbu protiv pandemije će podignuti na nacionalnu razinu, za razliku od Trumpa koji je odluke prepuštao saveznim državama, piše BBC.
Izvršnom odredbom će poboljšati dijeljenje i analizu podataka o virusu na razini SAD-a.
"Dosad se nismo mogli osloniti na federalnu vladu, ona nije s hitnošću, fokusom i koordinacijom koja nam je potrebna u borbi s pandemijom, a onda smo platili cijenu", rekao je Biden, dodajući kako Amerika posljednjih tjedana bilježi između 3 i 4 tisuće smrti od covida dnevno.
"Stanje će biti puno gore prije nego što postane bolje. 20% smrti u cijelom svijetu odlaze na SAD, iako naša zemlja čini samo 4% svjetske populacije", rekao je.
Obavezan test prije puta u SAD, izolacija po dolasku
Američka Uprava za zaštitu na radu će objaviti smjernice za zaštitu od zaraze koronavirusom, te kontrolirati njihovu provedbu.
Pored već najavljenog pravila o obaveznom nošenju maski i držanju distance u zgradama vlade, maske postaju obvezne na aerodromima i na mnogim zrakoplovnim i željezničkim linijama. Putnici koji ulaze u SAD će prija puta morati imati negativan test, a po dolasku će morati u izolaciju.
Cilj nove administracije je cijepiti 100 milijuna ljudi do kraja travnja i ponovno otvoriti većinu škola u idućih sto dana. Biden je naredio izdavanje smjernica za sigurni povratak u djece u škole i vrtiće.
Na stadionima i u društvenim centrima će se otvoriti centri za cijepljenje, a osigurat će se i jača financijska podrška lokalnim uredima za borbu protiv pandemije.
SAD se vraća u WHO
Aktivira se i zakon o proizvodnji koji će ubrzati proizvodnju zaštitne opreme i zaliha nužnih za proizvodnju cjepiva.
Saveznim državama će nadoknaditi sve troškove za osoblje i nužne zalihe poput zaštitnih maski za škole.
Biden je u svom govoru apelirao na Amerikance da nose maske narednih 99 dana. "Nošenje maski je nažalost postalo stranačko pitanje, ali to je patriotski čin", rekao je.
Glavni Bidenov savjetnik za zdravstvo, Anthony Fauci, najavio je još jedan zaokret u odnosu na Trumpa: SAD će podijeliti jedan dio svog cjepiva siromašnim zemljama. Fauci je najavio i da SAD nastavlja financirati WHO, te da se poništava Trumpova odluka o napuštanju ove organizacije.
- GandalfSivi
#619 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Bloo, izvini svega ti, ali mu moram odgovoriti na ovo pitanje, a i usputbudireceno je vezano za temu.Bloo wrote: ↑21/01/2021 19:50Lijepo.salik79 wrote: ↑21/01/2021 19:44 Ma da, Alejandro s Kube i hop, Victoria Nuland u Svedskoj i hop,.... Koji od Jevreja nema cionisticku zaledjinu, ili da je, ne daj Boze, anticionista, a da obnasa neku bitnu funkciju u drzavi? Ili da je barem kritican prema Izraelu? Zasto sada ne poniste priznanje Jeruzalema kao glavnog grada cionisticke tvorevine, a mogu vrlo lahko, posto je u suprotnosti sa rezolucijama UNa i VS UNa?
Mozes li molim te otvoriti odvojenu temu za svoja promisljanja?
Naslov biraj sam...
Davno sam se prestao obazirati na Salika i njegov antisemitizam, a i inace sve nebuloze koje pise po forumu, ali hajde jednom da odgovorim.
Kad vec pitas o bitnim pozicijama o drzavi, ne znam jesi li cuo za ovog senatora iz Vermonta, kazu da je i Jevrej, sto ce uskoro postati the Chairman of the Senate Budget Committee? Ime je Sanders, a i pozicija je realno medju pet najbitnijih u cijeloj drzavi. Ili ti je i on cionista majstore?
Sada jos jednom da se izvinem, moram se otici tusirati samo sto sam se upustio u ove salostine ovdje...
- GandalfSivi
#620 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
- HarTar
#621 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
To je ta demokratija kojoj takvi kao ti težite, čim neko ima suprotno i svoje mišljenje, ušutkajte gaGandalfSivi wrote: ↑21/01/2021 22:14Hocemo sada trajni ili cemo ga jos trpiti?
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#622 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Da ne bih ostao nedorečen, želim nešto da dodam gornjem upisu. Pogledao sam video i saznao stvari koje nisam znao. Srbija je još 1917. godine, tokom I sv. rata podržala Balfurovu deklaraciju a danas se drži najviših kriterija prema imovini Jevreja stradalih u Holokaustu itd. Vučić je doživio ovacije za svoj nastup. I, na kraju, šta bi? Izrael je nakon ovog nastupa priznao nezavisnost Kosova. Da li je za to Vučić lobirao?Challenger_ wrote: ↑21/01/2021 19:22Jašta će. AIPAC i Izrael se posr'o u usta Trumpu, sve trče da pomognu Serbian Goyim. Oni su u stanju da žrtvuju cijele USA za svoje ciljeve, mislim i da hoće, a kamo li patuljastu Srbijicu.
Ista stvar sa Trumpom koji im je učinio masu usluga a da se u Jerusalimu nisu ni počešali već su među prvima stupili u kontakt sa Bidenom ne čekajući elektorski kolegijum...
Hoću reći, iz njihove perspektive sav svijet i kosmos je samo prolazna akcidencija u njihovom vječnom postojanju...
Zapanjujuća glupost Vučića, zapanjujuća glupost Trumpa.
Last edited by Challenger_ on 21/01/2021 22:24, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#623 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Pa evo Pompeo nije Jevrej, pa je vise vremena proveo kao ministar vanjskih poslova Izraela nego Amerike.
Evandjelisti su generalno zbog nekih ucenja odaniji ideji Izraela nego americki Jevreji.
Evandjelisti su generalno zbog nekih ucenja odaniji ideji Izraela nego americki Jevreji.
- HarTar
#624 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Čeli, ne bih ja to baš nazvao glupošću Trumpa. Sheldon Adelson je bio najveći finansijer Trumpove kampanje, a Sheldon je bio veliki cionistički pobornik...
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#625 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Poor excuse.
Stari moj, čeka jedan Meksiko, a Jerusalim trči. Šta im je sve učinio, mogli su sačekati Kolegijum. Ali, naravno, ne pada im na pamet jer, on je niko i ništa.
Tretiraju ga kao Goyim a ako je on sa tim OK, molim lijepo.