Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Naslovnica

#38226 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 19/01/2021 23:26
ćiribiribela wrote: 19/01/2021 23:23 I ne kontam cemu tolike frustracije, u bosni je i dalje sve otvoreno, doduse do 23, ali otvoreno. Ovdje rade samo supermarketi, smijes se sastati jos samo sa jednom osobom iz drugog domacinstva, u bayernu obavezna ffp2 maska, hoce da ogranice kretanje na 15km od mjesta stanovanja, prica se da ce se mjere produziti do kraja marta, s tim da se isto razmislja o zabrani izlaska pd 20 do 5.
Nervira ih sto Svabe nisu pametne ko mi pa imaju 3 puta manju smrtnost na milon stanovnika.

Pa da svi skupa planetarno ignorisemo situaciju i uzivamo u rahatluku.

Koga briga sto nam umire duplo vise ljudi.
Mozda Svabe imaju 3 puta vise bolnickih kapaciteta, kvalitetne opreme, bolnickog osoblja u odnosu na nas?
A mi smo u drustvu sa UK, Slovenijom, Italijom, CZ, Spanijom...nije lose drustvo, moras priznati. Aha, bice da je njih j*bao onaj prvi talas a nas nije, pa smo bili jednako pametni kao i Njemacka. Nakon toga smo poglupili?
splinter

#38227 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Naslovnica wrote: 19/01/2021 23:53
splinter wrote: 19/01/2021 23:38 Mislim da je @Naslovnica u početku bio skeptik dok i sam nije obolio i vidio na sopstvenoj koži o kakvom se hinjavom oboljenju radi s jedne strane i s druge koliko će eventualnu pomoć zdravstvenog sustava moći objesiti mačku i rep. Ali mislim da se čitavo vrijeme pridržavao mjera.
A mjere su takve kakve jesu. Mislim da konkretno EU pojačava mjere jer želi da sa aprilom stavi tačku na ovaj problem.
Sad se krenulo na šake i nema odstupanja. Ili ća ili bu.
Svi su na kraju sa živcima, a nekad se čini da se nismo pomakli s mrtve tačke no na sreću nije baš tako.
Nadajmo se da ulazimo u završni čin.
Ne znam sta podrazumijevas pod tim "skeptik", ali ako mislis da sam jedan od onih koji su mislili da je COVID-19 malo jaca gripa ili da ne postoji, grijesis.
Ja sam se fakat pazio jer imam komorbiditete i znao sam ako me potkaci da nece biti nimalo naivno.
Jbte, pa meni se nokti poceli listati jer u onom proljetnom periodu nisam skidao rukavice. I tada su me kolege poprilicno cudno gledale. I na kraju ja jedini najebah. Bas sam bio ljut, sada me malo popustilo. :evil: :lol:
p.s. neki dan jedan hablecina dodje i prica tako...25-30 godina, akademski obrazovan...ka'e onako, u prici, "ma ja ne vjerujem u tu koronu". Ja ga gledam onako, duboko udahnuh, pa mu izbiflah, maltene ga naruzih. Nisam mu nista opsovao ali je osjetio u glasu prijekor i ljutnju. Ode ko popisan. Mislim se u sebi, a macka ti piterina seljacka, cuj on ne vjeruje u koronu. A redovan na dzumi. 8-) :lol:
Znam ja da si ti odradio sve za 5 od početka. Pratio sam tvoje postove koliko sam mogao.
To skeptik bilo je više po pitanju smrtnosti od ovog virusa na globalnom nivou.
Ja sam kroz svoj naučni rad prije nekoliko godina skontao šta mogu očekivati od našeg zdravstvenog sistema ako se desi belaj poput ovoga, kojeg sam iskreno očekivao da će se desiti gore dole koja godina.
Za mene manje više ništa vezano za ovaj virus nije bilo neočekivano.
Al opet nisam imao pravo na grešku. Oko mene su bile osobe koje zavise od mene, stariji ljudi, djeca, trudnica.
Na kraju ja zaglavim a oni se svi izvuku ali bolje da je tako.
Ništa ne nastaje preko noći, pa tako nije ni ova pandemija a neće ni njen kraj.
I poslije Korone će se nastaviti život. Treba sačuvati mentalno zdravlje koliko je moguće. Oporavak će trajati godinama.
Mogy87

#38228 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Naslovnica wrote: 19/01/2021 23:59
ćiribiribela wrote: 19/01/2021 23:23 I ne kontam cemu tolike frustracije, u bosni je i dalje sve otvoreno, doduse do 23, ali otvoreno. Ovdje rade samo supermarketi, smijes se sastati jos samo sa jednom osobom iz drugog domacinstva, u bayernu obavezna ffp2 maska, hoce da ogranice kretanje na 15km od mjesta stanovanja, prica se da ce se mjere produziti do kraja marta, s tim da se isto razmislja o zabrani izlaska pd 20 do 5.
Nervira ih sto Svabe nisu pametne ko mi pa imaju 3 puta manju smrtnost na milon stanovnika.

Mozda Svabe imaju 3 puta vise bolnickih kapaciteta, kvalitetne opreme, bolnickog osoblja u odnosu na nas?
A mi smo u drustvu sa UK, Slovenijom, Italijom, CZ, Spanijom...nije lose drustvo, moras priznati. Aha, bice da je njih j*bao onaj prvi talas a nas nije, pa smo bili jednako pametni kao i Njemacka. Nakon toga smo poglupili?
A vidi pored toga svega strozije mjere? Jer su glupi?
Ko je jutros hvalio nas kolektivni imunitet?

Evo nesto posteno da mi odgovoris? Kralj si svijeta. Da li bi podigao apsolutno sve mjere bez obzira na gubitke? Nastavio s “business as usual”?
Naslovnica

#38229 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 19/01/2021 23:56 @Naslovnica sad se malo igramo francuske sobarice.

Napisao si da ovo “zivotarenje” nije vrijedno da bi se spasio 1 ili 2 ljudska zivota.

Ma koliko se ti pridrzavao mjera u privatnom zivotu, u situaciji u kojoj je 4.000+ nasih sugradjana preminulo i gdje svako od nas zna bar jednu takvu osobu to ce uznemiriti ljude. Mene prvu. I to sam ti otvoreno rekla.
Jedini ko ovdje moze da se igra francuske sobarice si ti, ja mogu biti jedino sobar. :lol:
Mozda ne bi bilo lose, ako vec zalis da kazes sta sam napisao - da to i citiras, a ne da nagadjas sta sam rekao, jer pogresno nagadjas.
Napisao sam 1 zivot. I pitao tebe koja je cijena. Nisi nikada nista odgovorila.
Evo sta sam napisao.
Naslovnica wrote: 19/01/2021 15:04 Naravno da nije gripica.
Ali nije ni EBOLA.
Slušaj, 4000 je 4000, nema govora.
Ali, koja je cijena svega ovoga? Koliko je to života vrijedno?
Nemoj mi samo reći da je sve ovo kroz šta prolazimo u BiH vrijedno jednog ljudskog života - jer nije. i 99% ljudi će ti to reći.
Nazovi me kako hoćeš i misli o meni šta hoćeš, ali to je moje mišljenje.
Kako mjeriš vrijednost ljudskog života? Da li je dvoje ljudi vrijedno svega kroz šta prolazimo u BiH? Koliko ih je vrijedno?
Kako to mjeriš?!
Nisu sve brojevi, procenti i statistike.
I @laik1981 se nadovezao.
I vakcinisati cemo se za vece dobro i da bi se vratili komformizmu i nacinu zivota na koji smo navikli. I u tom procesu vakcinacije ce umrijeti neki mali broj ljudi koji nece podnijeti vakcinu zbog ovog ili onog razloga. Da li mi te ljude svjesno zrtvujemo da bi dosli do veceg dobra? Da li je u tom slucaju svaki zivot vrijednost koja ne smije biti ugrozena? Mozda je ona baka iz Norveske mogla pozivjeti jos neko vrijeme i druziti se sa svojim unucima ili praunucima.. Gdje postavljamo granicu? Ljudi su se od kada postoje zrtvovali za necije "vece dobro", nekada i dobrovoljno.. To nije nista novo.. Zivot pojedinca nikada nije bio vrijednost zbog koje se odustajalo od ostvarivanja ciljeva koji za rezultat imaju neko i necije "vece dobro".. To su fakti svidjeli se oni nekom ili ne. Fakti koji su postali toliko uobicajeni da mozemo na njih gledati kao na dio prirodnog ciklusa..
Mogy87

#38230 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Naslovnica wrote: 20/01/2021 00:06
Mogy87 wrote: 19/01/2021 23:56 @Naslovnica sad se malo igramo francuske sobarice.

Napisao si da ovo “zivotarenje” nije vrijedno da bi se spasio 1 ili 2 ljudska zivota.

Ma koliko se ti pridrzavao mjera u privatnom zivotu, u situaciji u kojoj je 4.000+ nasih sugradjana preminulo i gdje svako od nas zna bar jednu takvu osobu to ce uznemiriti ljude. Mene prvu. I to sam ti otvoreno rekla.
Jedini ko ovdje moze da se igra francuske sobarice si ti, ja mogu biti jedino sobar. :lol:
Mozda ne bi bilo lose, ako vec zalis da kazes sta sam napisao - da to i citiras, a ne da nagadjas sta sam rekao, jer pogresno nagadjas.
Evo sta sam napisao.
Ali nije ni EBOLA.
Nemoj mi samo reći da je sve ovo kroz šta prolazimo u BiH vrijedno jednog ljudskog života - jer nije. i 99% ljudi će ti to reći.
Kako mjeriš vrijednost ljudskog života? Da li je dvoje ljudi vrijedno svega kroz šta prolazimo u BiH? Koliko ih je vrijedno?
Kako to mjeriš?!
I vakcinisati cemo se za vece dobro i da bi se vratili komformizmu i nacinu zivota na koji smo navikli. I u tom procesu vakcinacije ce umrijeti neki mali broj ljudi koji nece podnijeti vakcinu zbog ovog ili onog razloga. Da li mi te ljude svjesno zrtvujemo da bi dosli do veceg dobra? Da li je u tom slucaju svaki zivot vrijednost koja ne smije biti ugrozena? Mozda je ona baka iz Norveske mogla pozivjeti jos neko vrijeme i druziti se sa svojim unucima ili praunucima.. Gdje postavljamo granicu? Ljudi su se od kada postoje zrtvovali za necije "vece dobro", nekada i dobrovoljno.. To nije nista novo.. Zivot pojedinca nikada nije bio vrijednost zbog koje se odustajalo od ostvarivanja ciljeva koji za rezultat imaju neko i necije "vece dobro".. To su fakti svidjeli se oni nekom ili ne. Fakti koji su postali toliko uobicajeni da mozemo na njih gledati kao na dio prirodnog ciklusa..
I to je iznerviralo ljude. Jer ti to govoris s pozicije osobe koja ima antitijela, a kad si bio bolestan bila je druga prica.

A laiku sam odgovorila:

Evo ja cu cijelu svoju porodicu "zrtvovati" za vece dobro vakcinacijom. Cim vakcina bude dostupna.
Jer ja stojim iza svojih rijeci.
Kad u drzavi od 3 miliona stanovnika bude 4.000+ preminulih od vakcinacije tad cemo moci te dvije stvari staviti u ravan.
Naslovnica

#38231 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 20/01/2021 00:04

Evo nesto posteno da mi odgovoris? Kralj si svijeta. Da li bi podigao apsolutno sve mjere bez obzira na gubitke? Nastavio s “business as usual”?
A ja bih postavio stvari ovako pa rekao - i pored mjera, brojevi divljaju.
Disciplinovani Nijemci?
Za razliku od razuzdanih Sveda.
Ne znam ko je jutros hvalio nas kolektivni imunitet, podsjeti me.
EDIT:
vezano za kralja svijeta...naravno da ne bih podigao sve mjere, zar si stvarno nekada pomislila da ja imam takvo misljenje o mjerama?! :roll: :roll: :roll:
Last edited by Naslovnica on 20/01/2021 00:15, edited 1 time in total.
Nivelacija

#38232 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

Daj mogy kad sve znas

Umrli 2019 ukupno

Umrli 2020 ukupno.

Da vidimo je li stvarno 4000 vise nego 2019 godine
Naslovnica

#38233 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 20/01/2021 00:09
Naslovnica wrote: 20/01/2021 00:06

Evo sta sam napisao.
Ali nije ni EBOLA.
Kako to mjeriš?!
I to je iznerviralo ljude. Jer ti to govoris s pozicije osobe koja ima antitijela, a kad si bio bolestan bila je druga prica.

A laiku sam odgovorila:

Evo ja cu cijelu svoju porodicu "zrtvovati" za vece dobro vakcinacijom. Cim vakcina bude dostupna.
Jer ja stojim iza svojih rijeci.
Kad u drzavi od 3 miliona stanovnika bude 4.000+ preminulih od vakcinacije tad cemo moci te dvije stvari staviti u ravan.
Uopste ne govorim sa pozicije osobe koja ima antitijela, mozda su do sada i nestala, pojma nemam. Znam da sam ih imao, ali to meni nije nimalo bitno u svemu ovome sto pricam, nemoj djecom da ti se kunem. Niti jednog trenutka nisam napisao nista sa pozicije "ja imam antitijala", nidje veze, apsolutno.
A bogati, koja je bila prica kada sam bio bolestan?!
De bas da vidim koja je to prica bila kada sam bio bolestan, neki screenshot ili citat bi bas bio prikladan, ako uspijes da nadjes.
:roll: :lol:
Ja sam isti kakav sam i bio.
adsubzero

#38234 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Nivelacija wrote: 20/01/2021 00:10 Daj mogy kad sve znas

Umrli 2019 ukupno

Umrli 2020 ukupno.

Naravno da nije, o cemu pricas??? Kako ce i biti kad smo skoro cijelu godinu zivjeli jedan potpuno drugaciji nacin zivota, te je smanjena smrtnost od mnogih drugih faktora. Ali brojevi iz novembra i decembra pokazuju zabrinjavajuce stanje.
Mogy87

#38235 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Naslovnica wrote: 20/01/2021 00:09

Disciplinovani Nijemci?
Sve si rekao. Mozes se pridrzavati mjera koliko hoces kad ideoloski nisi za njih. I to guras stalno.

Za to vrijeme u Svedskoj.

The new legislation will allow the authorities to close restaurants, shops, and public transport in the country for the first time, and fine people who break social distancing rules.

https://www.dw.com/en/coronavirus-swede ... a-56185101
Naslovnica

#38237 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

adsubzero wrote: 20/01/2021 00:13

Umrli 2019 ukupno

Umrli 2020 ukupno.

Naravno da nije, o cemu pricas??? Kako ce i biti kad smo skoro cijelu godinu zivjeli jedan potpuno drugaciji nacin zivota, te je smanjena smrtnost od mnogih drugih faktora. Ali brojevi iz novembra i decembra pokazuju zabrinjavajuce stanje.
To je tacno.
Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku objavljenim 15. januara 2021. godine u ovom entitetu umrla je tokom novembra 3.221 osoba. To je za 1.707, odnosno za 88,7 % više nego prethodnih godina (2015-2019).
https://stav.ba/vijest/smrtnost-u-feder ... -posto/469
Cekamo statisticke podatke na godinjem nivou (tzv razvodnjavanje sto bi rekla @Mogy87 ) :) .
Mogy87

#38238 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Umrli 2019 ukupno

Umrli 2020 ukupno.

Sto je najtuznije dodatne smrti u FBiH u periodu jan nov u odnosu na proslu godinu su 2.138. U RSu moze biti samo gore.

Znaci samo o povecanoj smrtnosti pricamo, ne o uzrocima. Da ne skoce odmah.
Naslovnica

#38239 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 20/01/2021 00:17

Disciplinovani Nijemci?
Sve si rekao. Mozes se pridrzavati mjera koliko hoces kad ideoloski nisi za njih. I to guras stalno.

The new legislation will allow the authorities to close restaurants, shops, and public transport in the country for the first time, and fine people who break social distancing rules.

Ali ti ocito nisi rekla sve.
Opet spinujes.
Gdje sam ja rekao da nisam za mjere?!
Evo, velikim slovima.
Sta sam ja rekao? Gdje sam rekao da sam protiv mjera?!
Rekao sam da sam protiv maski na otvorenom i protiv zabrane 23-05. I to je to.
To ko sta gura neka zakljuce oni koji citaju mene i tebe.
Jesi li pogledala to sto si postala? Sta kazu? Ja jesam.
Moze li po jedan graf situacije u Swe i u Njemackoj?
Mogy87

#38240 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Naslovnica wrote: 20/01/2021 00:28
Disciplinovani Nijemci?

Opet spinujes.
Evo, velikim slovima.
Kazes da si za Svedski pristup u Bosni. Kako bi to izgledalo kod nas? Mi da pratimo preporuke :lol:
Evo i Svedi uveli zakon da mogu zatvarati objekte i kaznjavati ljude. Zato sto su zadovoljni rezultatima, sigurno?

E preslikaj "preporuke" u Bosnu pa da vidimo kako su to mjere?
Naslovnica

#38241 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 20/01/2021 00:33

Opet spinujes.
Evo, velikim slovima.
Kazes da si za Svedski pristup u Bosni. Kako bi to izgledalo kod nas? Mi da pratimo preporuke :lol:
Evo i Svedi uveli zakon da mogu zatvarati objekte i kaznjavati ljude. Zato sto su zadovoljni rezultatima, sigurno?

Pitam te gdje sam rekao da sam protiv mjera (osim onih koje sam naveo), a ti se samo prebacis na novi spin.
Gdje sam rekao da sam za Svedski pristup u Bosni?
Ne izmisljaj, sta ti to treba, sta time pokusavas?
I jos se smijes, izmisljas, spinujes i smijes se?
Mislim da ti to i ne radis namjerno, nego je to jednostavno tvoj stil.
Nema potrebe da to radis, bezveze sama sebe diskreditujes u ocima forumasa.
Sto se tice Svedske, njihove krivulje pokazuju gdje stoje i dokle su dosli sa svojim mjerama. Da li ce uvesti lockdown ako bude potrebe ili ne, to je do njih, do sada nisu mogli zbog zakonodavstva. Pa opet ne stoje lose, da nije bilo onih smrtnih slucajeva u starackim domovima s pocetka epidemije, bili bi mnogo bolji.
Svedska Svedjanima, a Bosna Bosancima!
Mogy87

#38242 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Naslovnica wrote: 20/01/2021 00:41
Mogy87 wrote: 20/01/2021 00:33
Opet spinujes.
Evo, velikim slovima.

Pitam te gdje sam rekao da sam protiv mjera (osim onih koje sam naveo), a ti se samo prebacis na novi spin.
Gdje sam rekao da sam za Svedski pristup u Bosni?
Ne izmisljaj, sta ti to treba, sta time pokusavas?
I jos se smijes, izmisljas, spinujes i smijes se?
Mislim da ti to i ne radis namjerno, nego je to jednostavno tvoj stil.
Nema potrebe da to radis, bezveze sama sebe diskreditujes u ocima forumasa.
Sto se tice Svedske, njihove krivulje pokazuju gdje stoje i dokle su dosli sa svojim mjerama. Da li ce uvesti lockdown ako bude potrebe ili ne, to je do njih, do sada nisu mogli zbog zakonodavstva. Pa opet ne stoje lose, da nije bilo onih smrtnih slucajeva u starackim domovima s pocetka epidemije, bili bi mnogo bolji.
Svedska Svedjanima, a Bosna Bosancima!
Napisao si
Disciplinovani Nijemci?
Posto si izrazio nezadovoljstvo nacinom na koji Njemacka vodi pandemiju, a pohvalio Svedsku sasvim je logicno cemu naginjes.

Ali evo bez okolisanja i mojih zakljucaka, odgovori mi na vec postavljeno pitanje:

Da imas neogranicenu moc u svjetskim okvirima sta bi uradio?

Edit: vidim da si editovao i odgovorio na prethodnom pitanju.
Last edited by Mogy87 on 20/01/2021 00:57, edited 1 time in total.
Naslovnica

#38243 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Pa ti zaključila da sam ja protiv mjera i šta sve ne već gore nisi pisala?! :wink:
Nije lijepo etiketirati ljude tek tako, bez razloga.
Čuj da imam neograničenu moć u svjetskim okvirima šta bih uradio?! E jbga sad. :roll:
Prvo što mi pada na pamet je da bih opalio Vesnu Zmijanac!
:lol: :lol: :lol:
Odoh spavati, možda ti sutra šta napišem na ovo šta bih uradio da sam vrhovni gospodar univerzuma. :)
Lahku noć svima u ovoj vremenskoj zoni.
:bih:
Mogy87

#38244 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Naslovnica wrote: 20/01/2021 00:56 Pa ti zaključila da sam ja protiv mjera i šta sve ne već gore nisi pisala?! :wink:
Nije lijepo etiketirati ljude tek tako, bez razloga.
Čuj da imam neograničenu moć u svjetskim okvirima šta bih uradio?! E jbga sad. :roll:
Prvo što mi pada na pamet je da bih opalio Vesnu Zmijanac!
:lol: :lol: :lol:
Odoh spavati, možda ti sutra šta napišem na ovo šta bih uradio da sam vrhovni gospodar univerzuma. :)
Lahku noć svima u ovoj vremenskoj zoni.
:bih:
Sad matoru il kad je bila mladja :evil: e jbg za to trebas biti i gospodar vremena :lol: :lol:
BadBoy

#38245 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Naslovnica wrote: 19/01/2021 23:46
Ma nema potrebe za izvinjavanjem, zaista, sve 5. :thumbup:
Mozda sam smanjio sa pisanjem jer sam se bio zasitio teme, pun mi je bio Q sopstvenog COVID-19, a bio sam i frustriran zato sto sam od svih debila na poslu koji se nicega ne pridrzavaju, pocevsi od pranja ruku poslije pishanja, pa do maske i dezinfekcije, ja, onaj ko je bio uzor svima - dobio COVID 19. Bas sam bio ljut. I frustriran. Ne pitaj me na koga ili zbog cega, ne znam, sve se bilo pomijesalo.
Kada je na TV-u nesto o COVID, odmah okrenem.
Mozda ima malo i psiholoskog pritiska, ljudi pucaju. Oduvijek sam smatrao da mogu dobro durati, haman da sam flegman, ali kako koja godina ide, valjda covjek sve tanji sa zivcima. Nista dobro cuti, debili na vlasti, debili oko tebe, buducnost sumorna i siva, nista lijepo.
Sto se tice ljudskih zivota, nisam rekao da nisu vrijedni. Rekao sam da jedan ljudski zivot nije vrijedan svega ovoga. Ne na nacin na koji se ovdje pokusava predstaviti ( @laik1981 je to sasvim fino objasnio u jednom od svojih postova na prethodnim stranama).
Ne bih zrtvovao svoje najblize ali bih zrtvovao sebe kada bih mogao nesto promijeniti, ali ne mogu. A ovome nema kraja. Nadao sam se da ce makar djeca krenuti u skolu, ali dabogdo.
Hvala na iskrenom postu.

Vidi, ja zaista suosjećam sa tim kako se ti osjećaš i baš iz tog razloga uporno trubim na ovom forumu da u pandemiji ne može biti "svaki čovjek za sebe". Eto upravo si ti to iskusio na svojoj koži, ti se revnosno čuvao, drugi nisu i ti si nadrljao iako si sve ispravno radio. Upravo zato moramo SVI KOLEKTIVNO poštovati mjere da bi sve to imalo smisla.

I potpuno te razumijem da te je sve to više iznerviralo i da je dozlogrdilo. Ali izlaz iz svega ovoga je samo da poravnimo, skontamo da nam je sve skupa dobro kako je moglo biti i izdržimo još malo.

Proći će.
Dozer

#38246 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Mogy87 wrote: 19/01/2021 23:50 Pitao si me kako je razlika veca, ja ti nacrtala.

A kako sam ti vec rekla, ja se drzim sluzbene statistike. Ne tvrdim ni manje ni vise.

S pen palls Jagode Savic mi se zaista ne da smisleno razgovarati.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Patetican pokusaj doskreditacije, ali navik'o sam vec :D

Nego, ono sto si ti "nacrtala" je najklasicniji moguci primjer budalastine i pokusaja prikazivanja zvanicnih statistika na nacin da se sve navede na svoju pricu.
Vjeruj mi, ovo sto ti sad radis je jadno da jadnije ne moze, i ocito je da su te vec svi ovdje odavno provalili.

Sebi dajes za pravo da komentarises sve o koroni i covidu, ali, zaboga, kada ti se ukaze na druge stvari iz zvanicnih statistika, na koje se ti uporno pozivas, i u kojima se vidi ogromna nebuloza, onda - ti to bas i ne bi komentarisala i nagadjala. Ali, za koronu i covid ces hladno nagadjati i komentarisati, sve dok je to u sluzbi dizanja i odrzavanja panike i histerije.

Opet ti kazem - na ovom forumu si aktivna tek od pojave ovih tema o Covidu, i uspjesno si nagurala 5.400 postova SAMO na njima. Samo nam nemoj reci da je to zbog brige za tvoje sugradjane, jer svima nam je jasno da je to pravi pravcati supljak :D
Da ne radis u Kriznom stabu...? :D
Mogy87

#38247 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Dozer wrote: 20/01/2021 10:24
Mogy87 wrote: 19/01/2021 23:50 Pitao si me kako je razlika veca, ja ti nacrtala.

A kako sam ti vec rekla, ja se drzim sluzbene statistike. Ne tvrdim ni manje ni vise.

Nego, ono sto si ti "nacrtala" je najklasicniji moguci primjer budalastine i pokusaja prikazivanja zvanicnih statistika na nacin da se sve navede na svoju pricu.
Vjeruj mi, ovo sto ti sad radis je jadno da jadnije ne moze, i ocito je da su te vec svi ovdje odavno provalili.

Sebi dajes za pravo da komentarises sve o koroni i covidu, ali, zaboga, kada ti se ukaze na druge stvari iz zvanicnih statistika, na koje se ti uporno pozivas, i u kojima se vidi ogromna nebuloza, onda - ti to bas i ne bi komentarisala i nagadjala. Ali, za koronu i covid ces hladno nagadjati i komentarisati, sve dok je to u sluzbi dizanja i odrzavanja panike i histerije.

Opet ti kazem - na ovom forumu si aktivna tek od pojave ovih tema o Covidu, i uspjesno si nagurala 5.400 postova SAMO na njima. Samo nam nemoj reci da je to zbog brige za tvoje sugradjane, jer svima nam je jasno da je to pravi pravcati supljak :D
Samo Gejc :D
invincible1921

#38248 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

ćiribiribela wrote: 19/01/2021 23:17 Maska na otvorenom ima smisla, jer su u vecim gradovima guzve, semafori, centar grada... a da se gradjani samo zamole da u takvim situacijama nose maske, naravno da pola ne bi, zato je obavezno.
A policijski sat ?
Dozer

#38249 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Umrli 2019 ukupno

Umrli 2020 ukupno.

Na koji to nacin su se zbog novog nacina zivota mogle smanjiti smrtnosti od srcanih, mozdanih, karcinoma, i zakljucanog zdravstvenog sistema... ?

Po svakoj logici - mogli su se samo povecati.
Dozer

#38250 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Mogy87 wrote: 20/01/2021 10:28
Dozer wrote: 20/01/2021 10:24

Samo Gejc :D
Ne kontam ove prizemne "zajebancije"...al' nema veze...

Posto si ti mag pronalazenja zvanicnih podataka, moze li statistika za ukupno umrle 2019 i 2020?

Izvinjavam se, postavljeno vec...

Image

Dakle... 2019. u FBIH ukupno umrlo 21.198, a 2020. (bez decembra) 21.584. Razlika +386 za 2020....
Imamo li za RS i DB, pa da objedinimo...?
Last edited by Dozer on 20/01/2021 10:45, edited 2 times in total.
Locked