Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
°u°

#6176 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by °u° »

Evo još jedne razbribrige za nadolazeće dane pošto se datum održavanja sastanka bliži.

Svjetski ekonomski forum se održava od 25.-29. januara u Davosu

Tekst je iz 2016. ali zahvaljujući pandemiji je sad aktuelan
https://www.forbes.com/sites/worldecono ... 2d6cb21735

A ovaj od šefa je iz juna
https://www.weforum.org/agenda/2020/06/ ... eat-reset/
muhafuca

#6177 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by muhafuca »

Mogy87 wrote: 20/01/2021 00:30
muhafuca wrote: 20/01/2021 00:26
Mogy87 wrote: 19/01/2021 22:52

Imas kakvu potvrdu za ovo boldirano? Jer sluzbena statistika ne kaze tako. A mogu ti dati i par primjera iz stampe.

Onim ako ti ljudi od 50 i 60 nisu jako stari, iznemogli i koje si im vec epitete prisio

Image
prvo saberi sa svog grafika odvojeno, sve one 60.5 i vise, i 60.5 i nize i uporedi. kojih ima daleko vise?

drugo, daj mi podatke da niko od ovih mladjih nije imao nikakve druge zdravstvene probleme, da su svi bili fit i zdravi kao drijen

i da ih je striktno Covid pokosio tj da nije bio komorbiditet.

trece - ako nije tajna bas, red je ako neki grafik postavljas da se i izvor grafika postavi

da znamo sta citamo u sta gledamo, imaju li neke bitne informacije, koji je period i za koje podrucje itd itd itd
To je na tebi da dokazes jer ti tvrdis da jesu. Ja te pitala za izvor podataka pa ti pokazala da, bar sto se godina tice, nisi u pravu. Sad je na tebi.

A izvor je ova stranica, mislila sam da je svima poznata

https://www.covid-19.ba/
znaci ja trebam tebi dokazivati ono sto tvrdim a ti ne trebas dokazivati ono sto tvrdis?

eto sa tvog grafa sam ti dokazao da cak iako zanemarimo komorbiditet medju mladjim osobama

opet mahom umiru ljudi u godinama kao sto je uvjek slucaj i sa redovnim sezonskim virusima.

Sabra li ti to onako kako sam ti rekao?

A i to ako vjerujes podatcima sa stranice sponzorisane od strane zemalja koje proizvode vakcinu

pa i zbog toga (izmedju ostalog) imaju interes da sire i hajpaju Covid maniju.
Mogy87

#6178 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

muhafuca wrote: 20/01/2021 09:03
muhafuca wrote: 20/01/2021 00:26

prvo saberi sa svog grafika odvojeno, sve one 60.5 i vise, i 60.5 i nize i uporedi. kojih ima daleko vise?

drugo, daj mi podatke da niko od ovih mladjih nije imao nikakve druge zdravstvene probleme, da su svi bili fit i zdravi kao drijen

i da ih je striktno Covid pokosio tj da nije bio komorbiditet.

trece - ako nije tajna bas, red je ako neki grafik postavljas da se i izvor grafika postavi

da znamo sta citamo u sta gledamo, imaju li neke bitne informacije, koji je period i za koje podrucje itd itd itd
To je na tebi da dokazes jer ti tvrdis da jesu. Ja te pitala za izvor podataka pa ti pokazala da, bar sto se godina tice, nisi u pravu. Sad je na tebi.

znaci ja trebam tebi dokazivati ono sto tvrdim a ti ne trebas dokazivati ono sto tvrdis?

eto sa tvog grafa sam ti dokazao da cak iako zanemarimo komorbiditet medju mladjim osobama

opet mahom umiru ljudi u godinama kao sto je uvjek slucaj i sa redovnim sezonskim virusima.

A i to ako vjerujes podatcima sa stranice sponzorisane od strane zemalja koje proizvode vakcinu

Ti si prvi tvrdio, pa red je da to i dokazes:
cinjenice da od Covida umiru samo jako rizicne grupe i u jako malim procentima, stari, iznemogli, smrtno bolesni itd itd
Pa onda kazes:
Vidis kako ovo dvoje nije isto?
apsidejzi

#6179 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by apsidejzi »

muhafuca wrote: 19/01/2021 22:41
apsidejzi wrote: 19/01/2021 16:24 I tako, dok se ovdje laje na vakcine, karavane u Izraelu prolaze. Tek su vakcinisali 30% stanovnistva a vec je broj zarazenih STARIJIH gradjana (koji su prvi primili vakcinu) znatno OPAO, tacnije broj zarazenih ljudi iznad 60 godina opao je za 33% u odnosu na sve ostale zarazene kategorije, iako jos nisu svi vakcinisani naravno. Tek je 75% ljudi starijih od 60 godina vakcinisano.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/proc ... /210119102
ako je spalo na to da se mora vjerovati oficijelnim izvorima iz Izraela ....

ne znam onda mora i da Palestinci puno seru da su ugrozeni, ja sta god procitam iz Izraelskih novina

oni Palestince tretiraju, jos malo bolje nego jevreje u Izraelu.
Hocemo li moci vjerovati Kataru i UAE. I oni mnogo vakcinisu i uskoro ce biti na ovom nivou kao Izrael. Hocel njihova statistika biti povjerljiva? Oni ne ubijaju palestince (ako je to mjera vjerodostojnosti)
muhafuca

#6180 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by muhafuca »

apsidejzi wrote: 20/01/2021 10:33
apsidejzi wrote: 19/01/2021 16:24 I tako, dok se ovdje laje na vakcine, karavane u Izraelu prolaze. Tek su vakcinisali 30% stanovnistva a vec je broj zarazenih STARIJIH gradjana (koji su prvi primili vakcinu) znatno OPAO, tacnije broj zarazenih ljudi iznad 60 godina opao je za 33% u odnosu na sve ostale zarazene kategorije, iako jos nisu svi vakcinisani naravno. Tek je 75% ljudi starijih od 60 godina vakcinisano.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/proc ... /210119102

ne znam onda mora i da Palestinci puno seru da su ugrozeni, ja sta god procitam iz Izraelskih novina

Hocemo li moci vjerovati Kataru i UAE. I oni mnogo vakcinisu i uskoro ce biti na ovom nivou kao Izrael. Hocel njihova statistika biti povjerljiva? Oni ne ubijaju palestince (ako je to mjera vjerodostojnosti)
mislis ovi zaljevski Americko Izraelski pijuni?

kad su to oni nesto suprotno od Amerike tvrdili, sta amerika i izrael kazu to je njima zakon.
muhafuca

#6181 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by muhafuca »

Mogy87 wrote: 20/01/2021 10:20
muhafuca wrote: 20/01/2021 09:03

Ti si prvi tvrdio, pa red je da to i dokazes:
cinjenice da od Covida umiru samo jako rizicne grupe i u jako malim procentima, stari, iznemogli, smrtno bolesni itd itd
Pa onda kazes:
Vidis kako ovo dvoje nije isto?
Pa dokazao sam ti sa tvog grafika, sta je sad upitno?

koji je btw za mene od upitne vrijednosti, al eto ti vjerujes u njega pa jos bolje, tebi ne smeta.

Jel to jos nisi sabrala i uporedila? Treba li ti digitron poslat?
shbc

#6182 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

muhafuca wrote: 20/01/2021 11:34

kad su to oni nesto suprotno od Amerike tvrdili, sta amerika i izrael kazu to je njima zakon.
Eno i Rusi tvrde da je njihova vakcina dobra i da vakcinisu, a niti su izraelsko-americki pijuni, niti ubijaju Palestince, pa opet ne vidim da hrlite njihovim vakcinama. Kinezi isto.
Dozer

#6183 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Ako bih morao birati, onda sam prije za rusku nego bilo koju americku.
muhafuca

#6184 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by muhafuca »

shbc wrote: 20/01/2021 11:41

Eno i Rusi tvrde da je njihova vakcina dobra i da vakcinisu, a niti su izraelsko-americki pijuni, niti ubijaju Palestince, pa opet ne vidim da hrlite njihovim vakcinama. Kinezi isto.
nije pitanje vezano za vakcine konkretno nego za vjesti vezane za vakcinaciju, a koje dolaze iz Izraela

ne hrli niko ko imalo mozga ima ni na jednu od ovih vakcina da bude prvi pelcovani,

nije to uoste upitno, meni je cak drago da ima uopste beta testera.
apsidejzi

#6185 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by apsidejzi »

Aha, ne valja kad ubijaju palestince, ne valja kad si pijun. Cija statistika valja? Haman je tvoja intuicija najmjerodavniji izvor kojem moramo vjerovati. izvini sto ranije ne prepoznah tvoje bozanske sposobnosti. Duboko se klanjam vasem visocanstvu o najsvjetlija mudrosti. Nemoj me kazniti.

:run:
cvrčak_na_hedonizmu

#6186 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Napisao sam referat oko vakcina, de poklopi me, zivota ti, bas me zanima sta sam slagao, izmislio ili lose shvatio...cekam......

Ruska i kineska vakcina su vektorske ili standardne vakcine, nisu eksperimentalne mRNA vakcine, ali i dalje imamo problem i cijeloj prici.....provjera i pracenje sta se dasava u organizmu nakon jedne, pet ili deset godina od vakcinacije.

Inace, za ucestvovanje u takvim eksperimentima nekada su se dobre pare uzimale, sto je i logicno, jer si pokusni kunic, rizikujes od zdravlja do zivota, sada kao sto vidimo je sve dzaba i to na volonterskoj osnovi. Posteno, bujrum ko hoce, jos malo pa nestalo.
shbc

#6187 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 20/01/2021 12:37
Napisao sam referat oko vakcina, de poklopi me, zivota ti, bas me zanima sta sam slagao, izmislio ili lose shvatio...cekam......

Ruska i kineska vakcina su vektorske ili standardne vakcine, nisu eksperimentalne mRNA vakcine, ali i dalje imamo problem i cijeloj prici.....provjera i pracenje sta se dasava u organizmu nakon jedne, pet ili deset godina od vakcinacije.

Inace, za ucestvovanje u takvim eksperimentima nekada su se dobre pare uzimale, sto je i logicno, jer si pokusni kunic, rizikujes od zdravlja do zivota, sada kao sto vidimo je sve dzaba i to na volonterskoj osnovi. Posteno, bujrum ko hoce, jos malo pa nestalo.
Ha? Ko se tebi obratio uopste?

Pitanja proslijedi nekome ko je strucan u toj oblasti, ja nisam. A mozes i googlati, ako te interesuje. Siguran sam da vec postoje istrazivanja i naucni radovi napisani na te teme.
cvrčak_na_hedonizmu

#6188 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

°u° wrote: 20/01/2021 08:24 Evo još jedne razbribrige za nadolazeće dane pošto se datum održavanja sastanka bliži.

Svjetski ekonomski forum se održava od 25.-29. januara u Davosu

Tekst je iz 2016. ali zahvaljujući pandemiji je sad aktuelan
https://www.forbes.com/sites/worldecono ... 2d6cb21735

A ovaj od šefa je iz juna
https://www.weforum.org/agenda/2020/06/ ... eat-reset/
Ovu pricu sam nekoliko puta "potezao", niko od ovih sto se klebere da se zakaci, samo preskoce i nastavak price o cipovanju Hame iz Kalesije i ostalim glupostima.

U medjuvremenu.......

Welcome to the year 2030. Welcome to my city – or should I say, “our city.” I don’t own anything. I don’t own a car. I don’t own a house. I don’t own any appliances or any clothes.

My living room is used for business meetings when I am not there.
cvrčak_na_hedonizmu

#6189 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

shbc wrote: 20/01/2021 12:45
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 20/01/2021 12:37

Ha? Ko se tebi obratio uopste?

Pitanja proslijedi nekome ko je strucan u toj oblasti, ja nisam. A mozes i googlati, ako te interesuje. Siguran sam da vec postoje istrazivanja i naucni radovi napisani na te teme.
Obratio sam se ja tebi, pa ocekujem kakav ozbiljan odgovor ili Hamou ce cipovati Gejts, u dilemi sam.....

Ne treba ti nikakva strucnost da mucnes malo glavom i razmislis, valjda ?

Ps. Siguran si da postoje naucni radovi i istrazivanja kako mozemo provjeriti desavanje u organizmu pet ili deset godina od vakcinacije koja se desila prije nekoliko mjeseci, kod vakcine koja je tek napravljena. Naravno da potoje, zovu se vremeplovi, uskocis, pogledas i vratis se. Ili bacanje graha, to je laksa varijanta, al nesigurnija, samo 94% uspjesnosti :D

Hajde sada, skoncentrisi se, pa polako ukljuci mozak, nije tp toliko tesko, zanima me tvoje misljenje.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 20/01/2021 13:01, edited 1 time in total.
muhafuca

#6190 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by muhafuca »

apsidejzi wrote: 20/01/2021 12:10

Aha, ne valja kad ubijaju palestince, ne valja kad si pijun. Cija statistika valja? Haman je tvoja intuicija najmjerodavniji izvor kojem moramo vjerovati. izvini sto ranije ne prepoznah tvoje bozanske sposobnosti. Duboko se klanjam vasem visocanstvu o najsvjetlija mudrosti. Nemoj me kazniti.

poredas sve "bastione" "slobodne rjeci i istinskog izvjestavanja" tipa Izrael Katar Emirati i Amerika i onda se izvrces kad ti crknem od smjeha na to.
Industrialyzer

#6191 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Zamislite da informaciona RNK poludi u vrati se u nukleus celije :shock:

Sve dok se to ne desi, ne trebamo se brinuti.
apsidejzi

#6192 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by apsidejzi »

muhafuca wrote: 20/01/2021 13:01
apsidejzi wrote: 20/01/2021 12:10

poredas sve "bastione" "slobodne rjeci i istinskog izvjestavanja" tipa Izrael Katar Emirati i Amerika i onda se izvrces kad ti crknem od smjeha na to.
Nista onda, valja nam cekat da se i ostatak svijeta vakcinise pa da vidimo jel neko od njih zadovoljava tvoje stroge kriterije neovisnosti i slobode.
belfy

#6193 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 20/01/2021 01:05
belfy wrote: 19/01/2021 19:28
- "Da li smatras da su Izraelci glupi sto vakcinisu svoj narod u onom obimu?"
Ukljucujem se nepozvan, oprostices mi.

Ko god se vakcinise sa necim sto je napravljeno za 5 - 6 mjeseci umjesto da se pravi i kontrolise 5 - 10 godina ( kako da znamo dugorocne posljedice tih vakcina na organizam ? ) i to sa necim sto se zove eksperimentalna vakcina ( nisam je ja tako nazvao, tako je zovu u msm ), jer je na bazi RNA i koja se nikada nije koristila na ovaj nacin, pogotovo na nacin gdje se planira vakcinisati milijardu + ljudi, pri cemu za to nesto protiv cega se vakcinises ne postoji lijek, a po tvrdnjama se ne zna previse o virusu, gdje proizvodjaci nemaju nikakvu odgovornost za eventualnu ozljedu pri cemu jedan proizvodjac, Moderna, nije izbacio na trziste kapi za nos prije ove vakcine ( znaci 0 proizvoda, ne jedan nego nula ) dok drugom proizvodjacu, Pfizeru, vakcine nisu promarna djelatnost. Usput, Pfizer je u zadnjih 16 godina platio cca tri milijarde $ na vansudske nagodbe koje su oznacene sa najvecim vansudskim nagodbama. Dalja provjera me dovodi do jos nekoliko nagodbi od 50 miliona, 23 miliona $ i tako dalje. Sve od 2000 pa nadalje.

Sve se desilo i desava se bez bilo kakve javne rasprave, gdje se u javnom prostoru gura samo jedna prica i samo jedna strana. Nije da bas svi doktori i naucnici misle isto, samo oni nemaju 1% tog javnog prostora, ako imaju i tih 1%;

Zanemariti gore navedeno je veoma neozbiljno i hrabro. Po meni i prilicno glupo. Jer pricamo o necemu sto nije ebola, koliko god strasnim se prikazivalo, to bas i nije tako. Ovakva neopreznost i srljanje ili namjera ( reci ce teoreticar zavjere ) je van svake pameti, barem za mene.

Jedno je pricati o vakcinama protiv tetanusa ( koje isto imaju svojih aferima - zadnji slucaj se desio u Keniji 2014 i mani se snopesa i ostalih "fact checkera", ako hoces da provjeris sta se desilo, a ni google bas nije najbolji za takve provjere duckduckgo izbacuje dosta toga sto Google bas i ne izbacuje ) za koji postoji lijek preko stotinu godina i ta ista vakcina se razvija zadnjih 100 godina, a sasvim nesto drugo je kada imamo nesto sto je napravljeno za nekoliko mjeseci.

Izvini, ali nisam nesto siguran u cijelu pricu, a ne bih da otkrivam desavanja u organizmu za 5 - 10 godina. Radije cu se "kockati" sa koronom i uzdati se u vlastiti imunitet nego vjerovati na tudju rijec i vjerovati u nesto sto se napravilo 10 - 20 puta brze u odnosu na standardnu proceduru i sto je najbitnije bez dugorocne provjere. Ko misli da treba, bujrum. Za mene je to pokusni kunic, al bukvalno. Dzabna varijanta :D

Mislim da sam odgovorio na pitanje :D
svoje misljenje si zasigurno dao. odgovor na pitanje nisi. ti svakako mozes cekati 5 ili 10 godina ili se odluciti da se ne zelis vakcinisati. to nikome drugom ne bi trebao braniti ako se osjeca ugrozenim. jel tako?
cvrčak_na_hedonizmu

#6194 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

belfy wrote: 20/01/2021 20:20

Ko god se vakcinise sa necim sto je napravljeno za 5 - 6 mjeseci umjesto da se pravi i kontrolise 5 - 10 godina ( kako da znamo dugorocne posljedice tih vakcina na organizam ? ) i to sa necim sto se zove eksperimentalna vakcina ( nisam je ja tako nazvao, tako je zovu u msm ), jer je na bazi RNA i koja se nikada nije koristila na ovaj nacin, pogotovo na nacin gdje se planira vakcinisati milijardu + ljudi, pri cemu za to nesto protiv cega se vakcinises ne postoji lijek, a po tvrdnjama se ne zna previse o virusu, gdje proizvodjaci nemaju nikakvu odgovornost za eventualnu ozljedu pri cemu jedan proizvodjac, Moderna, nije izbacio na trziste kapi za nos prije ove vakcine ( znaci 0 proizvoda, ne jedan nego nula ) dok drugom proizvodjacu, Pfizeru, vakcine nisu promarna djelatnost. Usput, Pfizer je u zadnjih 16 godina platio cca tri milijarde $ na vansudske nagodbe koje su oznacene sa najvecim vansudskim nagodbama. Dalja provjera me dovodi do jos nekoliko nagodbi od 50 miliona, 23 miliona $ i tako dalje. Sve od 2000 pa nadalje.

Sve se desilo i desava se bez bilo kakve javne rasprave, gdje se u javnom prostoru gura samo jedna prica i samo jedna strana. Nije da bas svi doktori i naucnici misle isto, samo oni nemaju 1% tog javnog prostora, ako imaju i tih 1%;

Zanemariti gore navedeno je veoma neozbiljno i hrabro. Po meni i prilicno glupo. Jer pricamo o necemu sto nije ebola, koliko god strasnim se prikazivalo, to bas i nije tako. Ovakva neopreznost i srljanje ili namjera ( reci ce teoreticar zavjere ) je van svake pameti, barem za mene.

Jedno je pricati o vakcinama protiv tetanusa ( koje isto imaju svojih aferima - zadnji slucaj se desio u Keniji 2014 i mani se snopesa i ostalih "fact checkera", ako hoces da provjeris sta se desilo, a ni google bas nije najbolji za takve provjere duckduckgo izbacuje dosta toga sto Google bas i ne izbacuje ) za koji postoji lijek preko stotinu godina i ta ista vakcina se razvija zadnjih 100 godina, a sasvim nesto drugo je kada imamo nesto sto je napravljeno za nekoliko mjeseci.

Izvini, ali nisam nesto siguran u cijelu pricu, a ne bih da otkrivam desavanja u organizmu za 5 - 10 godina. Radije cu se "kockati" sa koronom i uzdati se u vlastiti imunitet nego vjerovati na tudju rijec i vjerovati u nesto sto se napravilo 10 - 20 puta brze u odnosu na standardnu proceduru i sto je najbitnije bez dugorocne provjere. Ko misli da treba, bujrum. Za mene je to pokusni kunic, al bukvalno. Dzabna varijanta :D

svoje misljenje si zasigurno dao. odgovor na pitanje nisi. ti svakako mozes cekati 5 ili 10 godina ili se odluciti da se ne zelis vakcinisati. to nikome drugom ne bi trebao braniti ako se osjeca ugrozenim. jel tako?
Cuj nisam dao odgovor na pitanje :D procitaj malo pazljivije....

Koliko vidim, generalno, nije sporno vakcinisanje, ko hoce bujrum, ali sa covid pasosima i najavama restrikcija vecina se tjera na vakcinaciju, narocito u razvijenim zemljama sa "boljim", jacim i izgradjenijim, u sirem obliku, "represivnim" aparatom, ako ne direktno onda indirektno.

Takodjer, ako nisi primjetio, u javnom prostoru, nemamo raspravu za ili protiv vakcinacije nego situaciju kako natjerati sve da se vakcinisu. Slozices se da je to malo cudno ?

Ove sto hoce da se vakcinisu vakcina bi trebala da stiti, ne znam sto se i ostali tjeraju kada samo sebe ugrozavaju, navodno. Cijela situacija nema logike, al nikako.
Dozer

#6195 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

belfy wrote: 20/01/2021 20:20

Sve sto je Cvrle napisao, ja vam ovdje tupim vec mjesecima. I niko od vas nista od toga nije uspio osporiti na bilo koji nacin, ali eto...mi smo teoreticari zavjere jer iznosimo cinjenice koje vidite i znate i vi... Zasto vi slijepo vjerujete u sve to, i na osnovu cega, to samo vi znate...

I niko nikome ne brani, niti moze zabraniti da se vakcinise. Problem je u suprotnoj strani, zvanicnoj, koja vec sad namece obaavezu te vakcinacije kroz razne restrikcije normalnog zivota koje se vec polako i najavljuju i uvode...

A zasto se vakcinisati necim za sta niko ne zna ni koliko dugo daje imunitet, a pogotovo sta sve moze uzrokovati dugorocno... meni je zaista nejasno...
Mogy87

#6198 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Da ponovimo:

“Zasad opća smrtnost ovog virusa nije nikakav razlog za paniku. Ako ima 0,05%, dakle pet mrtvih na 10.000 od ovog virusa, što su službeni podaci”

Ne znam zaista kojom matematikom je 4700 podijeljeno sa 4 miliona Hrvata taj broj.

Ali za sve ostalo je u pravu, sigurno :lol:
Blixen

#6199 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Blixen »

sahara1428 wrote: 21/01/2021 13:18
uz duzno postovanje, ali ko cita Faktor?
badalpur

#6200 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by badalpur »

Mogy87 wrote: 21/01/2021 13:31
Da ponovimo:

“Zasad opća smrtnost ovog virusa nije nikakav razlog za paniku. Ako ima 0,05%, dakle pet mrtvih na 10.000 od ovog virusa, što su službeni podaci”

Ne znam zaista kojom matematikom je 4700 podijeljeno sa 4 miliona Hrvata taj broj.

Ali za sve ostalo je u pravu, sigurno :lol:
Get a Life!!
Post Reply