Marvel Cinematic Universe

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
90minut

#1651 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by 90minut »

Dobro rekla si nam vec par puta da si iznad nas mentalno i da zbog stripova shvataš to sve bolje nego ostalih 99% koji nikad nisu citali niti ce.
Raigor Stonehoof

#1652 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Raigor Stonehoof »

Znas dobro da ne mislim na "nase" nego na ove talijanske, popularne kod nas. Zagor Blek Mark i ostala raja.
Averus

#1653 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Ja sam bgm najviše čitao Spider-Man tokom odrastanja
I najviše sam se radovao kad su počele izlaziti 3d Spider-Man videoigre na PC i konzolama
i kad su se pojavili Spider-Man filmovi (iako su apsolutno usrali sa Tobey-em, al' haj' bitna je priča)
i kad su uradili reboot sa Andrew-om
a svanulo mi je kad su Toma Hollanda stavili konačno da glumi Spider-Man-a kakav treba biti - zastrašujuće jak, tvrdoglav (ne odustaje) i totalni idiot sa svojim šalama koje nisu nikome smiješne, iritiranjem protivnika, kao i pravo zanimljivim pričama nevezanim za njegovu Spidey karijeru :D
Istina, kroz stripove je bilo puno gafova, ipak stripovi idu decenijama, ali sam uvijek uživao u njegovoj priči i tom liku Petera Parkera...

Mogu komotno reći da je Spider-Man imao veliki utjecaj na moje formiranje ličnosti
Raigor Stonehoof

#1654 Re: Marvel Cinematic Universe

Millenials :oops:
Averus

#1655 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Haj' hvala ti što nisi zaostali balkanac koji i nas zove Boomers :lol:
Raigor Stonehoof

#1656 Re: Marvel Cinematic Universe

Napredni Spider millenial :oops:
90minut

#1657 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by 90minut »

Inspirisalo te da ganjaš kriminalce?
Averus

#1658 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Aha i skačem po zgradama u tajicama
Bloo
Globalna šefica

#1659 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Bloo »

Raigor Stonehoof wrote: 17/01/2021 21:06 Znas dobro da ne mislim na "nase" nego na ove talijanske, popularne kod nas. Zagor Blek Mark i ostala raja.
Pa imaš i evropskih sa "nestandardnim" kadriranjem/kockama...elem, komentar nisam stavila da se svađamo, već da diskutujemo. Nekad "klasicne" kocke/trake stripa nisu dovoljne. Mislim da je cak i dylan Dog ima momenata sa neobicnim trakama.
Raigor Stonehoof

#1660 Re: Marvel Cinematic Universe

Pa dobro, "nekad". I ovi koje sam naveo imaju ponekad slicicu na pola ili cak na cijeloj strani. Upravu si za Dilan Doga, cini se i meni po sjecanju da su crtaci koristili to puno cesce. Njega nikad nisam nesto volio doduse, kao dijete sam imao more od "vostanog coveka" :lol:

Kao sto rekoh, do ukusa je jebiga. Ja licno "gutam" na TV/Filmu sve sto ima veze sa MCU, ali stripovi mi ne leze nikako.

Navukao sam se na Agents of Shield strasno, i onda sam im jebo sve kad vidjoh da zadnje dvije sezone imaju po 13 epizoda samo :run:
yoda82

#1661 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by yoda82 »

bunk wrote: 17/01/2021 16:15 Marvelovo slabo,od ostalog,sve sto je odstampano sam procitao :mrgreen:
Krivim Zane Greya i jednu zimu kad sam poceo citati a on mi prvi dospio pod ruku..Jahaci rumene kadulje..i ostah cowboy do danas :D
Joj i meni je to bila jedna od prvih "kaubojskih" knjiga :D

Inače WandaVision neobična. Malo podsjeća na zadnju sezonu Agents of S.H.I.E.L.D., a malo na Legion.

P.S. od Marvelovih stripova je Deadpool daleko najbolji.
Averus

#1662 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Ja sma agente jedno 5 puta pokusao pratiti, ali svaki put mi brzo dosade...

WandaVision dosta zanimljiv uvod po principu "nista mi nije jasno", ali mislim da cu nastaviti gledati, ima potencijala, a i veze sa MCU :)
Ali moram reci da je gluma vanserijska!
Raigor Stonehoof

#1663 Re: Marvel Cinematic Universe

Ma Agenti su predobri, bar meni. I ja sam prvi put odustao nakon 2-3 epizode, ali se itekako isplati nastavit. Na zadnjoj sam sezoni :(

Ako nista zbog Quake se isplati gledat :D

Image

Image
nelle_tz

#1664 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by nelle_tz »

Treca epizoda vani
Sad je epizoda u boji bila
Bas simpaticna ona ptica
suspect_zero

#1665 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by suspect_zero »

Muž mi veliki Marvelov fan, pregledao sve filmove, poznaje sve junake i tako to :oops: ...meni to na početku išlo na nerve al' hajd, on gleda svoje ja svoje.
Dođe malac, uz babu i on....crtići, klipovi, figurice, majice, sličice, tanjiri, šolje....sve marvelovci....trpim ih obojicu :cry:

Prije dva-tri mjeseca instaliram malom na svom mob. neku Marvelovu, reko da se nekad zabavi....i tu učinim zajeb godine.....navukla sam se ko na žuto, sakupila preko 40 likova, pristupila nekakvoj alijansi, levelovala Deadpoola i dr.Strange da pobiše sve sem Thanosa i Hele :oops: još uvijek nekako stižem bračne i roditeljske uloge al' kako je krenulo bit će i gladni, žedni, neoprani....Marvel uzima svoj danak :oops: :D
Raigor Stonehoof

#1666 Re: Marvel Cinematic Universe

suspect_zero wrote: 23/01/2021 01:31 Muž mi veliki Marvelov fan, pregledao sve filmove, poznaje sve junake i tako to :oops: ...meni to na početku išlo na nerve al' hajd, on gleda svoje ja svoje.
Dođe malac, uz babu i on....crtići, klipovi, figurice, majice, sličice, tanjiri, šolje....sve marvelovci....trpim ih obojicu :cry:

Prije dva-tri mjeseca instaliram malom na svom mob. neku Marvelovu, reko da se nekad zabavi....i tu učinim zajeb godine.....navukla sam se ko na žuto, sakupila preko 40 likova, pristupila nekakvoj alijansi, levelovala Deadpoola i dr.Strange da pobiše sve sem Thanosa i Hele :oops: još uvijek nekako stižem bračne i roditeljske uloge al' kako je krenulo bit će i gladni, žedni, neoprani....Marvel uzima svoj danak :oops: :D
Marvel Stike.Force? :lol:
Bloo
Globalna šefica

#1667 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Bloo »

suspect_zero wrote: 23/01/2021 01:31 Muž mi veliki Marvelov fan, pregledao sve filmove, poznaje sve junake i tako to :oops: ...meni to na početku išlo na nerve al' hajd, on gleda svoje ja svoje.

Bona :oops: delegiraj.
Mora razumjeti, kao Marvelov fan. :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#1668 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Bloo »

Raigor Stonehoof wrote: 20/01/2021 12:01 Ma Agenti su predobri, bar meni. I ja sam prvi put odustao nakon 2-3 epizode, ali se itekako isplati nastavit.
Ja sam odustala bukvalno poslije 2 i nikad se ne osvrnuh...
Raigor Stonehoof

#1669 Re: Marvel Cinematic Universe

Bloo wrote: 23/01/2021 13:38
Raigor Stonehoof wrote: 20/01/2021 12:01 Ma Agenti su predobri, bar meni. I ja sam prvi put odustao nakon 2-3 epizode, ali se itekako isplati nastavit.
Ja sam odustala bukvalno poslije 2 i nikad se ne osvrnuh...
Prve 4 sezone su odlicne, kasnije su malo promijenili "formulu", otisli u svemir, poceli kroz vrijeme letat, i tu im je i bio kraj jer je gledanost opala.

Nije neki, da kazem "umjetnicki dojam", nekome ko nije Marvel fan ne bih nikad preporucio, ali ako volis MCU grehota je ne pogledat.
dale cooper

#1670 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by dale cooper »

Dobra je i ova treća epizoda WandaVisiona.
Spoiler
Show
Sad je već jasnije da je Wanda u nekoj vrsti kreirane fantazije i da vjerovatno ni Vision, a ni djeca koju je rodila u ovoj epizodi
nisu stvarni. Jedina osoba koja je stvarna je Geraldine. Zadnja scena otkriva vanjski i nama mnogo poznatiji Marvelov svijet.
suspect_zero

#1671 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by suspect_zero »

Bloo wrote: 23/01/2021 13:38

Bona :oops: delegiraj.
Mora razumjeti, kao Marvelov fan. :mrgreen:
Rekao mi je da "moći" Gamore, Elektre, Storm...pokažem u kuhinji..."hastal da blista, baby" :oops: :D

P.S., kupila sam danas kalup za mufine, napravim im jednom :lol:
Raigor Stonehoof

#1672 Re: Marvel Cinematic Universe

dale cooper wrote: 23/01/2021 15:45 Dobra je i ova treća epizoda WandaVisiona.
Spoiler
Show
Sad je već jasnije da je Wanda u nekoj vrsti kreirane fantazije i da vjerovatno ni Vision, a ni djeca koju je rodila u ovoj epizodi
nisu stvarni. Jedina osoba koja je stvarna je Geraldine. Zadnja scena otkriva vanjski i nama mnogo poznatiji Marvelov svijet.
Spoiler
Show
ranije su spekulisali da je i ona prva komsinica, agnes mescini, ubaceni element svana.
A epizode cini mi se idu po dekadama, prva je u 50im bila, druga 60te, sad ova 70te. Sljedeca ce u Cosby show stilu bit, a ona tamo kao Friends? :lol:
Uglavnom svidja mi se, vidjecemo kako ce nastaviti :)
dale cooper

#1673 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by dale cooper »

Raigor Stonehoof wrote: 23/01/2021 19:45
dale cooper wrote: 23/01/2021 15:45 Dobra je i ova treća epizoda WandaVisiona.
Spoiler
Show
Spoiler
Show
ranije su spekulisali da je i ona prva komsinica, agnes mescini, ubaceni element svana.
A epizode cini mi se idu po dekadama, prva je u 50im bila, druga 60te, sad ova 70te. Sljedeca ce u Cosby show stilu bit, a ona tamo kao Friends? :lol:
Uglavnom svidja mi se, vidjecemo kako ce nastaviti :)
Fino je urađen ovaj homage/pastiche sitcomima iz prošlosti. Pomaže i to što su i Elizabeth i Paul šarmantni u ulogama i dobri im leži ovaj stil.
spree

#1674 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by spree »

Image
bunk

#1675 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by bunk »

Image
I think the reason why they show the press the first episodes is because Episode 4 is quite a shift. It's a really fun perspective swap and I think a lot gets understood at that moment.
Post Reply