Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
blinker13

#110426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by blinker13 »

@Telemach Imate pp, molim Vas za reakciju, hvala unaprijed.
zippoo87

#110427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

Veigar wrote: 19/01/2021 09:15
zippoo87 wrote: 19/01/2021 01:09 Edit:
Sada sam zvao telemach i odmah na govornoj posti obavjestavaju da je doslo do problema na lokaciji Gracanice,pa eto ako jos neko nema neta i ostale usluge,da zna za problem

@Telemach
Mozete li mi provjeriti sta mi se desava sa konekcijom u vecernjim satima...nemam interneta nikako veceras?Nestalo oko 1

Takodjer,prije 2-3 noci isti slucaj se desio ali je brzo doslo
Online lampica na routeru ne gori nikako
Image
Ne valja ti kompjuter.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ne sudi po ambalazi :lol:
oldtajmer

#110428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by oldtajmer »

zippoo87 wrote: 19/01/2021 12:51
zippoo87 wrote: 19/01/2021 01:09 Edit:
Sada sam zvao telemach i odmah na govornoj posti obavjestavaju da je doslo do problema na lokaciji Gracanice,pa eto ako jos neko nema neta i ostale usluge,da zna za problem

@Telemach
Mozete li mi provjeriti sta mi se desava sa konekcijom u vecernjim satima...nemam interneta nikako veceras?Nestalo oko 1

Takodjer,prije 2-3 noci isti slucaj se desio ali je brzo doslo
Online lampica na routeru ne gori nikako
Image
Ne valja ti kompjuter.
sto bi rekli ne jednoj drugoj temi, prosjecan korisnik spava nocu a ne koristi internet,tako da ne vidim u cemu je problem :D
messilla

#110429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by messilla »

Mogla bi se sad malo poboljšati ponuda HD kanala, kad već očito neće više biti Arena.

Sramota je da još nema FTV HD.
typeOnegative

#110430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Ili bar nek odvrnu pipu i dignu bitrate na postojećim.
messilla

#110431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by messilla »

Može i to. SK je ubjedljivo najkritičniji, ovo ostalo je i podnošljivo. :lol: :mrgreen:
fusion_ba

#110432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ima tu i domacih kanala koje treba prebaciti u HD. Misljenja sam da svi kanali koji postoje u HD trebaju biti u ponudi u tom formatu, bez obzira na kvalitet programa.
Evo recimo BN u posljednje vrijeme prikazuje dosta serija koje idu na RTS i Superstar TV koje mi nemamo, ali je taj kanal na Telemachu u SD...
typeOnegative

#110433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Naravno da treba, kao npr regionalne hrt rtl itd. Neki dan preko kodija gledao i sjebo se koliko je bolja slika na hrt nego što je nama.
zippoo87

#110434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

oldtajmer wrote: 19/01/2021 12:59
Ne valja ti kompjuter.
sto bi rekli ne jednoj drugoj temi, prosjecan korisnik spava nocu a ne koristi internet,tako da ne vidim u cemu je problem :D
Ja u sitnim satima ne koristim internet...ali sjedim i gledam u router i pratim kako lampice blinkaju i ako se jedna ugasi,odmah reagujem i galamim :lol:
zippoo87

#110435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

ElRe wrote: 19/01/2021 09:42 ImageImage

:D :D
Poceli su raditi marketing preko "Influensera" .
Evo preko vikenda mi je izletilo nekoliko osoba da reklamiraju eon preko instagrama a i FB
Cirkus teski haha

Ono kada nemas vise sta ponuditi i obogatiti ponudu sadrzaja,onda se pocnes reklamirati po instagramu...inace su djeca ciljana grupa...svi redom oni placaju racune u kuci pa tako i EON :D
Telemach

#110436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

blinker13 wrote: 19/01/2021 12:13 @Telemach Imate pp, molim Vas za reakciju, hvala unaprijed.
Zdravo @blinker13,
Hvala Vam na javljanju.
Uputili smo Vam odgovor u pp. Vjerujemo da ćemo pronaći rješenje na obostrano zadovoljstvo.
Zahvljujemo se na saradnji na ovaj način.
dembele

#110437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

zippoo87 wrote: 19/01/2021 14:19
ElRe wrote: 19/01/2021 09:42 ImageImage

Poceli su raditi marketing preko "Influensera" .
Evo preko vikenda mi je izletilo nekoliko osoba da reklamiraju eon preko instagrama a i FB
Cirkus teski haha

Ono kada nemas vise sta ponuditi i obogatiti ponudu sadrzaja,onda se pocnes reklamirati po instagramu...inace su djeca ciljana grupa...svi redom oni placaju racune u kuci pa tako i EON :D
Mtel je u posljednje vrijeme baš pojačao reklamiranje Arena kako na tv kanalima, tako i u štampi i na radiu.
Maharadza

#110438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

ElRe wrote: 19/01/2021 09:42 Image
Image
123bih123

#110439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 123bih123 »

messilla wrote: 19/01/2021 13:01 Mogla bi se sad malo poboljšati ponuda HD kanala, kad već očito neće više biti Arena.

Sramota je da još nema FTV HD.

Za Federalnu je slicno kao i za Arene. Telemach se ljuti i za svoje poslovne neuspjehe kaznjava korisnike. Staviti program javnog emiter na neki tamo broj je sramno. Hd je dostupan ali telemach iz svoje frustracije odnosno frustracije njihovih direktora uskracuje korisnike. Iskreno samo cekam da se neko sjeti i prijavi njihovo lazno reklamiranje koje je isto zabranjeno. Tipa giga grad 2019.

Ps telemach sta je sa internetom u zadnjih par dana nekad imo preko 400 sad ne moze do 300. Tjerate me da se odjavim i sa ove lokacije.
piking

#110440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by piking »

@Telemach
Maloprije me zvala vaša kolegica iz Total TV "podrške" a vezano za izbacivanje Arena Sport kanala iz vaše ponude.
Još uvijek ne vjerujem šta mi je ponuđeno ali evo da sumiramo pa mi vi pomozite da shvatim - umjesto AS kanala koji imaju ili će imati prava prijenosa idućih sadržaja;

Liga prvaka, Europska liga, Serie A, LIga 1, NBA, ABA Liga... i koje bi imao do kraja ugovora (gotovo punih 12 mjeseci)
meni je ponuđeno da dobijem 3 mjeseca besplatne FIlm Box kanale koji koštaju 5,85 KM/mj? :shock: :?

Dakle Arena cloud gdje minimalni paket neće biti ispod 10 KM/mj će me koštati 120 KM u narednih godinu dana, a vi mi umjesto toga dajete sadržaj vrijedan 17,55 KM?
Ako ste me pozvali s ovom ponudom, iskreno niste me trebali ni zvati, ovako ste se ponijeli veoma ružno i nekorektno. Naknadno me gospođa naravno počela uvjeravati kako nemam pravo raskida ugovora bez plaćanja penala iako sam se jasno pozvao na članke iz vaših Općih uvjeta poslovanja i ZZP po kojima itekako imam pravo na raskid ugovora budući da je došlo do jednostrane promjene uvjeta korištenja koji su za mene nepovoljni.

Ukoliko je ovo zadnja ponuda i ne budem dobio ništa bolje, iduće sedmice ću poslati pismeni zahtjev za raskid ugovora te ćemo se razići.

Ugodan dan :)
Vidal89

#110441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Vidal89 »

piking wrote: 19/01/2021 15:48 @Telemach
Maloprije me zvala vaša kolegica iz Total TV "podrške" a vezano za izbacivanje Arena Sport kanala iz vaše ponude.
Još uvijek ne vjerujem šta mi je ponuđeno ali evo da sumiramo pa mi vi pomozite da shvatim - umjesto AS kanala koji imaju ili će imati prava prijenosa idućih sadržaja;

Liga prvaka, Europska liga, Serie A, LIga 1, NBA, ABA Liga... i koje bi imao do kraja ugovora (gotovo punih 12 mjeseci)
meni je ponuđeno da dobijem 3 mjeseca besplatne FIlm Box kanale koji koštaju 5,85 KM/mj? :shock: :?

Dakle Arena cloud gdje minimalni paket neće biti ispod 10 KM/mj će me koštati 120 KM u narednih godinu dana, a vi mi umjesto toga dajete sadržaj vrijedan 17,55 KM?
Ako ste me pozvali s ovom ponudom, iskreno niste me trebali ni zvati, ovako ste se ponijeli veoma ružno i nekorektno. Naknadno me gospođa naravno počela uvjeravati kako nemam pravo raskida ugovora bez plaćanja penala iako sam se jasno pozvao na članke iz vaših Općih uvjeta poslovanja i ZZP po kojima itekako imam pravo na raskid ugovora budući da je došlo do jednostrane promjene uvjeta korištenja koji su za mene nepovoljni.

Ukoliko je ovo zadnja ponuda i ne budem dobio ništa bolje, iduće sedmice ću poslati pismeni zahtjev za raskid ugovora te ćemo se razići.

Pa odes brate i raskines ko i vecina nas. Do kraja januara je krajnji rok poslije toga penali se placaju
Blagajac

#110442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Blagajac »

@Telemach
Jutros me je zvala zenska osoba iz vase sluzbe za korisnike.Nije mi dozvolila ni da kazem svoje zhtjeve.Stalno me je prekidala na pola recenice.Znam joj ime necu ga ovde napisati a ako snimate razgovore poslusajte komunikaciju.Morao sam spustiti, jer je bila bezobrazna.
A ponudila mi je sljedece ugovor na 2 godine eon light paket trio stim da mi daju eon box i otvoreni svi kanali 3 mjeseca.Znaci nikakvi popusta za korisnika koji je na vasoj mrezi 6godina.Nikakva kompezacija za arene itd.Jos ne mogu da vjerujem sta mi je ponudila a o drskosti doticne koja ne dopusta korisniku ni da zavrsi recenicu da ne govorimo.
U glavnom sam frustriran ponasanjem doticne.
LP
REDDEVILS

#110443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

oldtajmer wrote: 19/01/2021 12:59
Ne valja ti kompjuter.
Prosječan korisnik nema problema sa stabilnošću neta 0-24 sata :mrgreen:
Nanox7

#110444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nanox7 »

Nisam ovo ocekivao @Telemach :kiss:
Ali ipak hvala. :-D ❤️

Image
Telemach

#110445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Zdravo piking,
Uvidom u sistem, Vas su kolege već pozivale na temelju primjedbe koju ste uputili.
Niste prihvatili ponudu koja je prezentirana. Ukoliko ste se predomislili, rado ćemo Vas pozvati.
jarobot

#110446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

Ja ću zbog ovog ostati na Telemahu barem do kraja ugovora
Image
Ne ide mi se na 15/2
Lijep pozdrav svima
mirage77

#110447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirage77 »

Može li mi neko reći šta je od sporta ostalo na Areni? Španska, engleska je bila na SK. Na Eurosportu je bila Bundesliga. Ko može upratiti sav taj sport? :D
zippoo87

#110448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

To je to...neces dobiti bolju ponudu.
Meni su to isto nudili na pocetku mjeseca i od tada me vise niko nije kontaktirao,iako sam trazio nekoliko puta ...tako da sa njihove strane,to je to...sada smo mi na potezu...imamo jos 10 dana da odlucimo ostati ili preci kod nekog drugog.
Nema potrebe vise ni pisati Telemachu...samo se bezveze nerviras.
Ako imas iole solidnu konkurenciju,predji ...sada je Telemachov ponuda onakva kakvu je imao BHT prije 3-4 godine i razlog zasto su ljudi prelazili na TM.Sada je obrnuto.
deny_s

#110449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by deny_s »

jarobot wrote: 19/01/2021 20:26 Ja ću zbog ovog ostati na Telemahu barem do kraja ugovora
Image
Ne ide mi se na 15/2
Lijep pozdrav svima
pravilno :thumbup:
te brzine kad bi zatražio na telekomu,rekli bi ti šta će to toliko,nije ti potrebno,dosta ti 10/1 a ako bi slučajno se pobunio,poslali bi ti onog ing cc da
popriča malo sa tobom :lol:
jarobot

#110450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

zippoo87 wrote: 19/01/2021 20:39

To je to...neces dobiti bolju ponudu.
Meni su to isto nudili na pocetku mjeseca i od tada me vise niko nije kontaktirao,iako sam trazio nekoliko puta ...tako da sa njihove strane,to je to...sada smo mi na potezu...imamo jos 10 dana da odlucimo ostati ili preci kod nekog drugog.
Nema potrebe vise ni pisati Telemachu...samo se bezveze nerviras.
Ako imas iole solidnu konkurenciju,predji ...sada je Telemachov ponuda onakva kakvu je imao BHT prije 3-4 godine i razlog zasto su ljudi prelazili na TM.Sada je obrnuto.
Majke mi smješan si sa tom konstatacijom da je sad ponuda na bh telekomu bolja.
Brzina interneta neuporedive na stranu telemah, ponuda filmskih kanala neuporediva na strani telemaha .
Sad zbog arena stupaju na scenu behatelekomovci da pekiju vodu na svoju stranu.
Kad Telekom za mjesec prebaci HD kanale u poseban paket biće kuknjave.
Zdravo
Locked