Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lao Ce

#6151 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Hakiz wrote: 19/01/2021 16:20
zagortenej wrote: 19/01/2021 14:56 Image

gdje nestadoše čipovi? :run:
Ljudi koji rade sa vakcinama su mi rekli nešto u povjerenju...
Ono...kad nemaš ništa da kažeš pametno pa kakiš :mrgreen:
Lao Ce

#6152 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Ja očekujem da svi vi koji zagovarate vakcinaciju da pokažete dokaz da ste se vakcinisali. Bilo bi fer prema pučanstvu i prema onome što zastupate. Ili da vas zovemo licemjerima...
Industrialyzer

#6153 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Lao Ce wrote: 19/01/2021 18:01 Ja očekujem da svi vi koji zagovarate vakcinaciju da pokažete dokaz da ste se vakcinisali. Bilo bi fer prema pučanstvu i prema onome što zastupate. Ili da vas zovemo licemjerima...
Ja cu pokazati, ne mogu podnijeti da me tako zoves :-)
belfy

#6154 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

Medobrundo25 wrote: 18/01/2021 23:40
belfy wrote: 18/01/2021 23:20
Medobrundo25 wrote: 18/01/2021 22:47

Nemoj me nasmijavati bosnjo na prinudnom radu u dojclandu zivota ti. :lol: :lol: :lol: Velika slova(ovdje ti ne treba razmak), tri tacke, ista/isto si totalno promasio ne znas ni sta to znaci(ovdje ti ne treba razmak), a nije bilo sta/ista, dzaba si gubio vrijeme na bojanje. Ja najvise volim kada takvi kao ti misle da su svu pamet svijeta pokupili, piskaraju sa visine, a ne znaju gdje su vise suplji. Meni lektor ne treba, a da mi i treba ti nisi ni blizu kompetentan za takvo sta(sto) :lol: :lol: :lol: :lol: prijatelju, ako tako nastavis valja ti citav zivot provesti uz P... Hub :izet:
nije niti najmanje smijesno.(malo slovo na pocetku recenice stanje je ozbiljno. i, u pravu si.(stvarno? Pocinjes recenicu sa veznikom I? )(ali zasto to pitas? ili samo mislis da je to nepravilno? sada mozes lijepo vidjeti kako se veznicima moze poceti recenica, jel tako?) tebi ne treba lektor.(opet malo slovo na pocetku recenice) tebi treba ucitelj. nego, de mi reci, dal' se treba vakcinisati ili ne?( Opet isto :lol: ) cini mi se da smo malo pobjegli od teme...( ... :? :lol: ) i da li sa nanomilimetarskim cipovima ili da biramo neke modernije? ( hahahhaha)
8-) :lol: ::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kakav mentol. Bubuljicaru ne brukaj se, ne mozes ti nikoga ovdje ispravljati.
A sto se tice vakcine, praksa je da se ista prvo testira na primatima, tako da tebi i slicnima dajem pravo da istu testirate za nas. :thumbup:
ovaj bubuljicar ti moze biti tata. a sto se ispravljanja tice - izgleda da mi dobro ide. samo mladji od 30 godina jos uvijek pitaju zasto malo slovo na pocetku recenice. obrati paznju i na sljedecu ispravku, a nije gramaticka...

ovo za primate... samo za tebe koji nanomilimetarskim koracima napredujes - ljudi spadaju u primate. et' sad si nanomilimetarski pametniji, jel tako?
belfy

#6155 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

Lao Ce wrote: 19/01/2021 18:01 Ja očekujem da svi vi koji zagovarate vakcinaciju da pokažete dokaz da ste se vakcinisali. Bilo bi fer prema pučanstvu i prema onome što zastupate. Ili da vas zovemo licemjerima...
i ti prokliza na Izraelu? ne mogu da vjerujem...
Lao Ce

#6156 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

belfy wrote: 19/01/2021 18:57
i ti prokliza na Izraelu? ne mogu da vjerujem...
Vi kad se budete vakcinisali, okrenite se prema Izraelu...
belfy

#6157 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

@Lao Ce
koji mi? ja sam ovdje, kao i diljem foruma zastupnik samo, i jedino, svog misljenja. tako da me mozes pitati samo licno, bas kao sto sam i ja tebe, pa posto nisam dobio odgovor, a moze biti da si ga previdio, evo opet:

- "Da li smatras da su Izraelci glupi sto vakcinisu svoj narod u onom obimu?"
drag_gost

#6158 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Pelcovacemo te.
Lao Ce

#6159 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

U prijevodu, maske koje sto cijelo vrijeme nosili, nosili ste džaba.
Njemačka u strogom lockdownu do 14. februara: FFP2 maske obavezne, platnene zabranjene

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/njem ... /210119145
Lao Ce

#6160 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

belfy wrote: 19/01/2021 19:28 @Lao Ce
koji mi? ja sam ovdje, kao i diljem foruma zastupnik samo, i jedino, svog misljenja. tako da me mozes pitati samo licno, bas kao sto sam i ja tebe, pa posto nisam dobio odgovor, a moze biti da si ga previdio, evo opet:

Da li ti smatraš da političari u BIH, vlada ova i ona, zaista misli na narod i da joj je stalo do naroda?
Isto je tako i u Izraelu. Nažalost, mi smo nebitni u očima i rukama vlasti.

Odgovor na vakcinu se krije u osnovnoj stvari, to ponavljam ko papagaj, u činjenici i istini da je virus vještački i da je kriza vještački i namjerno izazvana i stvorena. Dalje možeš sam sebi postavljati pitanja i pokušati davati odgovore ako smatraš da u tome ima istine.
adsubzero

#6161 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Lao Ce wrote: 19/01/2021 21:51

Da li ti smatraš da političari u BIH, vlada ova i ona, zaista misli na narod i da joj je stalo do naroda?

Odgovor na vakcinu se krije u osnovnoj stvari, to ponavljam ko papagaj, u činjenici i istini da je virus vještački i da je kriza vještački i namjerno izazvana i stvorena. Dalje možeš sam sebi postavljati pitanja i pokušati davati odgovore ako smatraš da u tome ima istine.
Sve nobelovac rekao, jel tako? :lol: :lol: :lol:
adsubzero

#6162 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Lao Ce wrote: 19/01/2021 21:46 U prijevodu, maske koje sto cijelo vrijeme nosili, nosili ste džaba.
Njemačka u strogom lockdownu do 14. februara: FFP2 maske obavezne, platnene zabranjene

Ne nego znaci da FFP2 imaju bolju zastitu od platnenih i hirurskih, sto nije ekvivalentno zakljucku da su ove sto smo do sada nosili beskorisne.
I ja sam budala sto odgovaram glupku koji vec godinu dana nije mogao da shvati ovo.
muhafuca

#6163 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by muhafuca »

Mogy87 wrote: 19/01/2021 16:04 Dokle bolest ide. Evo kako nastaju lazne vijesti. I pitaju se ljudi zasto ne podnosim antvaxxere

“Dakle, taggali su me u jednom postu, zato što su mi htjeli "dokazati" da sam u krivu što se tiče cjepiva.

Ako sam išta naučio, i ako išta cijenim nakon 5 godina studiranja komunikologije, smjer novinarstvo i mediji, to je vrijednost informacije! Objektivne, poštene, nepristrane informacije.

Naučili smo i sve taktike propagande i dezinformacija, i stvarno, nakon 5 godina bavljenja time, cijenim istinu više nego ikad! I borim se za istinu kako god znam!

U djetinjstvu sam cijelo vrijeme bio hranjen lažima, i te su laži doslovno pokopale neke ljude koje sam poznavao. Neke ljude iz moje vlastite obitelji. Tako da istinu, kao i dezinformacije, doživljavam vrlo osobno i snažno.

Ok, natrag na prvu rečenicu.
Jutros sam vidio objavu prijatelja doktora Natko Beck o smrti njegovog bliskog kolege i prijatelja, doktora Kernera. Dirnula me ta objava. I sad vidim, svega par sati poslije, vrlo sumnjivu informaciju o tome da je taj njegov prijatelj, po svemu sudeći - jako dobar čovjek i profesionalac - "umro od posljedica cijepljenja, i da se to zataškava"!

Naravno da me ta objava uzrujala jer, kažem, osobno me diraju laži i istine, i odmah sam pitao Natka da se uključi u temu, da potvrdi je li čovjek stvarno umro od posljedica cijepljenja.

Natko je napisao ovo:
"Dakle, koliko se zna doktor Kerner nije bio ni cijepljen, jer je zavrsio u sali. Širiti ovakve priče je civilizacijsko dno i najdegutantnije ponašanje koje čovjek moze pokazati na drustvenim mrezama. Tragicno je da ovakav post ne mogu prijaviti policiji. Nemam rijeci koje bi mogle izraziti svu ogorčenost i ljutnju koju osjecam uz tugu zbog ove smrti, a posljedica su provlacenje ovog divnog covjeka da bi debili avaxeri dobili plus poen u svojoj izmisljenoj tekici. Ljudsko dno."

Otišao sam i odmah nakon potresa na stradala područja vidjeti što je istina, a što nije.

Facebook je nažalost, leglo dezinformacija.
Stojim iza svake svoje riječi koju sam objavio s terena, a bilo je potpuno drugačije od informacija koje su kolale društvenim mrežama!

Ljudi, nemojte lagati!
Laganje i dezinformacije su dno čovječanstva. Svi koji lažete ste manipulatori, ništa bolji od najpokvarenijih političara!

Ako ne znaš, ako nisi siguran u informacije, nemoj ih širiti!

Imamo dovoljno neukih i neobrazovanih ljudi, imamo puno i polupismenih ljudi, naivnih, bez kritičkog stava, glupljih... Nemojte im raditi veće probleme u životu nego što ih imaju!

Što želite postići dezinformacijama?!? Ha?!

Dajte barem malo poštenja u svoje postojanje da bi nam svijet bio bolji.

S lažima, histerijom i dezinformacijama nećemo sigurno napredovati u bolju budućnost.

Evo tog odvratnog statusa (napominjem: ČOVJEK NIJE NI BIO CIJEPLJEN!!!)”

Jel sad ovom postu sa Facebooka treba vjerovati ili ne?
muhafuca

#6164 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by muhafuca »

apsidejzi wrote: 19/01/2021 16:24 I tako, dok se ovdje laje na vakcine, karavane u Izraelu prolaze. Tek su vakcinisali 30% stanovnistva a vec je broj zarazenih STARIJIH gradjana (koji su prvi primili vakcinu) znatno OPAO, tacnije broj zarazenih ljudi iznad 60 godina opao je za 33% u odnosu na sve ostale zarazene kategorije, iako jos nisu svi vakcinisani naravno. Tek je 75% ljudi starijih od 60 godina vakcinisano.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/proc ... /210119102
ako je spalo na to da se mora vjerovati oficijelnim izvorima iz Izraela ....

ne znam onda mora i da Palestinci puno seru da su ugrozeni, ja sta god procitam iz Izraelskih novina

oni Palestince tretiraju, jos malo bolje nego jevreje u Izraelu.
Hakiz

#6165 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Hakiz »

Lao Ce wrote: 19/01/2021 21:46 U prijevodu, maske koje sto cijelo vrijeme nosili, nosili ste džaba.

Nismo džaba, najjeftinija 25 pfeninga.
muhafuca

#6166 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by muhafuca »

Mogy87 wrote: 19/01/2021 12:25 @Dozer samo da smo svi svjesni o kojoj kategoriji ljudi se radi. Terminally ill i very severely frail. U drugim zemljama (pise u clanku) se takvi svakako iskljucuju iz vakcinacije. Tako da "glas razuma" je svuda. To nisu "stari i bolesni" kako si potencirao

Image

Modernina vakcina nije imala "nebrojene nuspojave" vec je jedan batch izazvao 10 alergijskih reakcija. Iz predostroznosti je taj batch povucen, nastavilo se s drugim bez problema. Samo dokaz da sistem funkcionise.

Vidis kako izvrces cinjenice? Alergijske reakcije postaju "nebrojene nuspojave"
Znaci kad se govorilo o stvarnoj opasnosti od Covid-a i da li se nepotrebno hajpa kroz medije, da ne treba obarat ekonomije itd,

cinjenice da od Covida umiru samo jako rizicne grupe i u jako malim procentima, stari, iznemogli, smrtno bolesni itd itd

kao i od standardne sezonske gripe,

to tada nije bilo bitno.

Sada kad treba braniti vakcinu svi isti argumenti odjednom postali jako bitni

i trebaju se ozbiljno uzeti u obzir

Malo mi ovo ono, kako se kaze, licemjerno.
Mogy87

#6167 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

muhafuca wrote: 19/01/2021 22:46
Mogy87 wrote: 19/01/2021 12:25 @Dozer samo da smo svi svjesni o kojoj kategoriji ljudi se radi. Terminally ill i very severely frail. U drugim zemljama (pise u clanku) se takvi svakako iskljucuju iz vakcinacije. Tako da "glas razuma" je svuda. To nisu "stari i bolesni" kako si potencirao

Image

Modernina vakcina nije imala "nebrojene nuspojave" vec je jedan batch izazvao 10 alergijskih reakcija. Iz predostroznosti je taj batch povucen, nastavilo se s drugim bez problema. Samo dokaz da sistem funkcionise.

Znaci kad se govorilo o stvarnoj opasnosti od Covid-a i da li se nepotrebno hajpa kroz medije, da ne treba obarat ekonomije itd,

cinjenice da od Covida umiru samo jako rizicne grupe i u jako malim procentima, stari, iznemogli, smrtno bolesni itd itd

to tada nije bilo bitno.

Imas kakvu potvrdu za ovo boldirano? Jer sluzbena statistika ne kaze tako. A mogu ti dati i par primjera iz stampe.

Onim ako ti ljudi od 50 i 60 nisu jako stari, iznemogli i koje si im vec epitete prisio

Image
zubi

#6168 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Mogy87 wrote: 19/01/2021 22:52 Onim ako ti ljudi od 50 i 60 nisu jako stari, iznemogli i koje si im vec epitete prisio
Moras ga razumijeti... njemu je 20-ak, tako da neko od 50 je vec prakticno svoje zavrsio, jos samo da se ukopa...
Mogy87

#6169 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

zubi wrote: 19/01/2021 23:01
Mogy87 wrote: 19/01/2021 22:52 Onim ako ti ljudi od 50 i 60 nisu jako stari, iznemogli i koje si im vec epitete prisio
Moras ga razumijeti... njemu je 20-ak, tako da neko od 50 je vec prakticno svoje zavrsio, jos samo da se ukopa...
Problem je sto cemo svi u te mejt kategorije brze nego sto mislimo :wink:
belfy

#6170 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by belfy »

Lao Ce wrote: 19/01/2021 21:51

znaci Izrael vrsi tako obilnu vakcinaciju jer mu nije stalo do naroda, bas kao sto BiH ne vrsi nikakvu jer su politicari zakazali na svakom nivou, a oper jer im narod nije bitan? nisam siguran da razumijem sta zelis da kazes. da li je Izrael zakazao sto vakcinise sve koje mogu ili BiH sto ne moze nikako?
Dozer

#6171 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Hakiz wrote: 19/01/2021 16:18
Dozer wrote: 19/01/2021 13:16

Image

Vidis, tu sam te (malo) cekao... Mediji su javili da se radi o "nebrojenim nus pojavama". Cemu takvo izvjestavane? Cemu taj senzacionalizam? Cemu dizanje panike i dolijevanje ulja na vatru? I ovako je s medijima od samog starta.
Čemu senzacionalizam medija?

Stvarno to pitaš?
Naravno da ne. Pitam nju. Ali, naravno, nema odgovora :D
muhafuca

#6172 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by muhafuca »

Mogy87 wrote: 19/01/2021 22:52

Image

to tada nije bilo bitno.

Imas kakvu potvrdu za ovo boldirano? Jer sluzbena statistika ne kaze tako. A mogu ti dati i par primjera iz stampe.

Onim ako ti ljudi od 50 i 60 nisu jako stari, iznemogli i koje si im vec epitete prisio

Image
prvo saberi sa svog grafika odvojeno, sve one 60.5 i vise, i 60.5 i nize i uporedi. kojih ima daleko vise?

drugo, daj mi podatke da niko od ovih mladjih nije imao nikakve druge zdravstvene probleme, da su svi bili fit i zdravi kao drijen

i da ih je striktno Covid pokosio tj da nije bio komorbiditet.

trece - ako nije tajna bas, red je ako neki grafik postavljas da se i izvor grafika postavi

da znamo sta citamo u sta gledamo, imaju li neke bitne informacije, koji je period i za koje podrucje itd itd itd
Mogy87

#6173 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

muhafuca wrote: 20/01/2021 00:26
Mogy87 wrote: 19/01/2021 22:52

to tada nije bilo bitno.

Image
prvo saberi sa svog grafika odvojeno, sve one 60.5 i vise, i 60.5 i nize i uporedi. kojih ima daleko vise?

drugo, daj mi podatke da niko od ovih mladjih nije imao nikakve druge zdravstvene probleme, da su svi bili fit i zdravi kao drijen

i da ih je striktno Covid pokosio tj da nije bio komorbiditet.

trece - ako nije tajna bas, red je ako neki grafik postavljas da se i izvor grafika postavi

da znamo sta citamo u sta gledamo, imaju li neke bitne informacije, koji je period i za koje podrucje itd itd itd
To je na tebi da dokazes jer ti tvrdis da jesu. Ja te pitala za izvor podataka pa ti pokazala da, bar sto se godina tice, nisi u pravu. Sad je na tebi.

A izvor je ova stranica, mislila sam da je svima poznata

https://www.covid-19.ba/
cvrčak_na_hedonizmu

#6174 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

belfy wrote: 19/01/2021 19:28
Ukljucujem se nepozvan, oprostices mi.

Ko god se vakcinise sa necim sto je napravljeno za 5 - 6 mjeseci umjesto da se pravi i kontrolise 5 - 10 godina ( kako da znamo dugorocne posljedice tih vakcina na organizam ? ) i to sa necim sto se zove eksperimentalna vakcina ( nisam je ja tako nazvao, tako je zovu u msm ), jer je na bazi RNA i koja se nikada nije koristila na ovaj nacin, pogotovo na nacin gdje se planira vakcinisati milijardu + ljudi, pri cemu za to nesto protiv cega se vakcinises ne postoji lijek, a po tvrdnjama se ne zna previse o virusu, gdje proizvodjaci nemaju nikakvu odgovornost za eventualnu ozljedu pri cemu jedan proizvodjac, Moderna, nije izbacio na trziste kapi za nos prije ove vakcine ( znaci 0 proizvoda, ne jedan nego nula ) dok drugom proizvodjacu, Pfizeru, vakcine nisu promarna djelatnost. Usput, Pfizer je u zadnjih 16 godina platio cca tri milijarde $ na vansudske nagodbe koje su oznacene sa najvecim vansudskim nagodbama. Dalja provjera me dovodi do jos nekoliko nagodbi od 50 miliona, 23 miliona $ i tako dalje. Sve od 2000 pa nadalje.

Sve se desilo i desava se bez bilo kakve javne rasprave, gdje se u javnom prostoru gura samo jedna prica i samo jedna strana. Nije da bas svi doktori i naucnici misle isto, samo oni nemaju 1% tog javnog prostora, ako imaju i tih 1%;

Zanemariti gore navedeno je veoma neozbiljno i hrabro. Po meni i prilicno glupo. Jer pricamo o necemu sto nije ebola, koliko god strasnim se prikazivalo, to bas i nije tako. Ovakva neopreznost i srljanje ili namjera ( reci ce teoreticar zavjere ) je van svake pameti, barem za mene.

Jedno je pricati o vakcinama protiv tetanusa ( koje isto imaju svojih aferima - zadnji slucaj se desio u Keniji 2014 i mani se snopesa i ostalih "fact checkera", ako hoces da provjeris sta se desilo, a ni google bas nije najbolji za takve provjere duckduckgo izbacuje dosta toga sto Google bas i ne izbacuje ) za koji postoji lijek preko stotinu godina i ta ista vakcina se razvija zadnjih 100 godina, a sasvim nesto drugo je kada imamo nesto sto je napravljeno za nekoliko mjeseci.

Izvini, ali nisam nesto siguran u cijelu pricu, a ne bih da otkrivam desavanja u organizmu za 5 - 10 godina. Radije cu se "kockati" sa koronom i uzdati se u vlastiti imunitet nego vjerovati na tudju rijec i vjerovati u nesto sto se napravilo 10 - 20 puta brze u odnosu na standardnu proceduru i sto je najbitnije bez dugorocne provjere. Ko misli da treba, bujrum. Za mene je to pokusni kunic, al bukvalno. Dzabna varijanta :D

Mislim da sam odgovorio na pitanje :D
°u°

#6175 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by °u° »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 20/01/2021 01:05
belfy wrote: 19/01/2021 19:28
.... Usput, Pfizer je u zadnjih 16 godina platio cca tri milijarde $ na vansudske nagodbe koje su oznacene sa najvecim vansudskim nagodbama. Dalja provjera me dovodi do jos nekoliko nagodbi od 50 miliona, 23 miliona $ i tako dalje. Sve od 2000 pa nadalje.

...
Platili su 4,7 milijardi dolara od 2000. I to je za ono gdje su uhvaćeni i otkriveni. Bog zna samo koliko je toga još neotkriveno, odnosno prikriveno i zataškano. ..
Vršili su tajne i naravno nezakonite eksperimente u Nigeriji nad djecom, i to sa smrtnim ishodima...
Post Reply