Kompleksi su u glavama koji degradiraju sve što ih okružuje glorifikujući davno prošlo vrijeme.
Nikada nisam imao problem sa dostignućima tog vremena, ali isto tako nemam problem ni sa današnjim.
Kompleksi su u glavama koji degradiraju sve što ih okružuje glorifikujući davno prošlo vrijeme.
EA ne ide na tržište koje je pokrivao EI, niti ima isti kapacitet.dječak sa šibicama wrote: ↑16/01/2021 12:57 EI je kao i ostale firme, imao pogodnost saradnje SFRJ sa nesvrstanim zemljama i opcenito dobru saradnju sa tada dobrim platisama Gadafijem, Sadamom, Mobutuom.
Naravno, nista od toga ne bi bilo da nije bilo pameti, tehnologije i znanja, iskustva, kvalitetnog rada.
To si bile gigantske firme, namjenski unistene da bi EA i slicni dobijali nastimane tendere i punili djepove i sebi i onima koji im namjestaju poslove. Nasim parama.
Ali idemo se praviti da smo moderni, napredni i uspjesni.
https://www.atlantbh.com/scholarships-rewarded/mk ultra wrote: ↑16/01/2021 12:45 Energoinvest je dosta proizvodnje radio po licenci
Ali da su radili svakakve stvari jesu, ulagali su u znanje i omladinu uz stipendije i istrazivanje, i da se nastavilo tim tempom uz ispravno navođenje bio bi danas na nivou od 30k radnika najmanje... ali, pohlepni guzovi... i game over
Ima li danas i u najavi firma koja bi stipendirala 100 (eto deset da ne pretjerujemo) studenata i odmah ih zaposlila poslije fakulteta?
Nema ni u najavi...
Dosta to radi svicarska ona fondacija, prevent i slicni, ali vjeruj mi posto sam bio nekad davno dio toga, ubleharenje tesko, samo određeni uzmu pare, zaposle jednog ili dvoje na neke dobre pozicije a i to preko veze
Može se čuti i loših, ima i tu kontroverzi, o tome pišu na temi IT Poslodavci.
EA je stvoren da bi se unistile Hidrogradnja, ZGP i ostale slicne firme.So What! wrote: ↑16/01/2021 13:10EA ne ide na tržište koje je pokrivao EI, niti ima isti kapacitet.dječak sa šibicama wrote: ↑16/01/2021 12:57 EI je kao i ostale firme, imao pogodnost saradnje SFRJ sa nesvrstanim zemljama i opcenito dobru saradnju sa tada dobrim platisama Gadafijem, Sadamom, Mobutuom.
Naravno, nista od toga ne bi bilo da nije bilo pameti, tehnologije i znanja, iskustva, kvalitetnog rada.
To si bile gigantske firme, namjenski unistene da bi EA i slicni dobijali nastimane tendere i punili djepove i sebi i onima koji im namjestaju poslove. Nasim parama.
Ali idemo se praviti da smo moderni, napredni i uspjesni.
Kao što sam već rekao, EI još uvijek dobiva poslove po Africi.
Kompleksi?
Pa realno i nije baš... ali etoForumerrer wrote: ↑16/01/2021 15:20
A sto se tice Energoinvesta, treba se ustat kada se prica o toj gigantskoj firmi. Uz Siemens i ABB je spadao u 3 najjace firme na svijetu (iz tih oblasti koje je pokrivao).
a trafoi,rastavljaĆi ,autopneumatski rastavljaĆi ,malouljne sklopke ?? niskonaponske DU sklopke??poluzne sklopke F izvedbe??to se ne moze zaboraviti

Da, jer omalovažaš uglavnom bilo šta što se dešava danas, žaleći za nekim prošlim i boljim vremenima, iznoseći teorije kako bi oni riješili svaki današnji problem, samo eto da narod nije bio glup pa glasao za druge i urušio taj sistem.drug_profi wrote: ↑16/01/2021 20:27Kompleksi?
Da ja budem iskompleksiran sto je danasnje drustvo naprednije od proslog ili sta? Ne razumijem kako ja mogu biti iskompleksiran time?
Dok ti neprekidno imas kompleks male sredine i zamjeras staroj drzavi sto tvoje selo nije dobilo asfalt i struju.
Nisi dosao na red jbg. Valjda je prvo trebalo krenuti od vecih i naseljenijih podrucja. Da je ovakva vlast bila 1945. umjesto onakve, mi se ni sa Albanijom ne bi odavno mogli vise porediti, a i ovako nas je prestigla skoro po svemu,tj. davno bi ovo postao fildzanistan sa mulama umjesto doktora.
Dakle ja sam iskompleksiran jer je danasnje drustveno uređenje "superiornije" od onog koje je iznjedrilo sve sto je ikad valjalo na ovom podneblju.
Bravo majstore.
Emerik Blum je čovjek za kojeg treba ustati kada se spominje, ali to je bio jedinstven vizionar tog vremena, blagoslov ljudima u vremenu u kojem je živio i sigurno nekoliko svjetlosnih godina od svojih prethodnika na pozicija gradonačelnika Sarajeva, kao i drugim pozicijama na kojima je bio.
So What! wrote: ↑17/01/2021 08:31Emerik Blum je čovjek za kojeg treba ustati kada se spominje, ali to je bio jedinstven vizionar tog vremena, blagoslov ljudima u vremenu u kojem je živio i sigurno nekoliko svjetlosnih godina od svojih prethodnika na pozicija gradonačelnika Sarajeva, kao i drugim pozicijama na kojima je bio.
Iz plejade novih vizionara i pregalaca, jedini koji mu se je priblizo a u nekim segmentima ga i pretekao (npr. zdravstvo, showbusiness i poljoprivreda) je definitivno Fiko MalinarSo What! wrote: ↑17/01/2021 08:31Emerik Blum je čovjek za kojeg treba ustati kada se spominje, ali to je bio jedinstven vizionar tog vremena, blagoslov ljudima u vremenu u kojem je živio i sigurno nekoliko svjetlosnih godina od svojih prethodnika na pozicija gradonačelnika Sarajeva, kao i drugim pozicijama na kojima je bio.
Hayat i kod Senada na Facemk ultra wrote: ↑16/01/2021 12:45 Energoinvest je dosta proizvodnje radio po licenci
Ali da su radili svakakve stvari jesu, ulagali su u znanje i omladinu uz stipendije i istrazivanje, i da se nastavilo tim tempom uz ispravno navođenje bio bi danas na nivou od 30k radnika najmanje... ali, pohlepni guzovi... i game over
Ima li danas i u najavi firma koja bi stipendirala 100 (eto deset da ne pretjerujemo) studenata i odmah ih zaposlila poslije fakulteta?
Nema ni u najavi...