Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Medobrundo25

#38051 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

Mogy87 wrote: 19/01/2021 14:57
Naslovnica wrote: 19/01/2021 14:49
Mogy87 wrote: 19/01/2021 14:31
Pa ako je rast preminulih od covida u novembru valjda se gleda novembar?
Najbolje podijeliti sa 12. Kazem ti, tvoja guzica je sigurna, a da suknes “vaxerima” nije problem ni preko leseva ovih 88% preminulih.
Leševi, vaxeri, moja guzica, šukanje...
Uh, baš se nisko spuštaš, bez ikakve potrebe. 8-)
Možeš ti misliti šta hoćeš i lijepiti kakve hoćeš epitete kome god hoćeš, ali što se mene tiče, nema potrebe da me pokušavaš predstaviti drugačijim nego što jesam. To je bar svima ovdje poznato.
To što sam prebolovao COVID-19 ne znači da me zaboli za ostale, ne znam kako i zašto donosiš tako ružne zaključke?
To što nisam za "vakcine, vakcine, vakcine, lockdown, lockdown, lockdown, maske, maske, maske, socijalna distanca, socijalna distanca, socijalna distanca" ne mora da znači da sam protiv njih. Jedino samo protiv pojma socijalna distanca jer za tim nema potrebe. Fizička distanca je nešto drugo i o njoj se treba pričati, a ne o socijalnoj distanci. Kako je to ružan pojam, ta socijalna distanca, fuj!
Ne znam koga od "vas" ovdje smatraš za "vaxera", ali ja volim šuknuti i jednima i drugima, po potrebi, pogotovu u slučajevima kada vidim da šire populističku i lažnu propagandu. Tim koji se smatraju vakserima pogotovu jer o antivakserima ne želim da raspravljam, to su debili.
Zasmetao mi je tvoj komentar, znas tacno koji, na njega sam ti odgovorila jer si imao iskustvo s COVIDOM i znas da nije “gripica”. Nazalost, 4.000 nasih sugradjana je izgubilo tu bitku. I licno me vrijedja propagiranje da je to zrtva koja se isplati da drugi mogu landrati.
Haj ne seri zivotati sa patetikom. Gdje si do sad bila da zalis hiljade i hiljade sugradjana, sad glumis nekog zabrinutog gradjana. Postedi nas bogati vise, ugusi sa glupostima. Idi bolan izadji napolje, prosetaj malo dodji sebi.
Naslovnica

#38052 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 19/01/2021 14:31
Pa ako je rast preminulih od covida u novembru valjda se gleda novembar?
Najbolje podijeliti sa 12. Kazem ti, tvoja guzica je sigurna, a da suknes “vaxerima” nije problem ni preko leseva ovih 88% preminulih.
Možeš ti misliti šta hoćeš i lijepiti kakve hoćeš epitete kome god hoćeš, ali što se mene tiče, nema potrebe da me pokušavaš predstaviti drugačijim nego što jesam. To je bar svima ovdje poznato.
To što sam prebolovao COVID-19 ne znači da me zaboli za ostale, ne znam kako i zašto donosiš tako ružne zaključke?
To što nisam za "vakcine, vakcine, vakcine, lockdown, lockdown, lockdown, maske, maske, maske, socijalna distanca, socijalna distanca, socijalna distanca" ne mora da znači da sam protiv njih. Jedino samo protiv pojma socijalna distanca jer za tim nema potrebe. Fizička distanca je nešto drugo i o njoj se treba pričati, a ne o socijalnoj distanci. Kako je to ružan pojam, ta socijalna distanca, fuj!
Ne znam koga od "vas" ovdje smatraš za "vaxera", ali ja volim šuknuti i jednima i drugima, po potrebi, pogotovu u slučajevima kada vidim da šire populističku i lažnu propagandu. Tim koji se smatraju vakserima pogotovu jer o antivakserima ne želim da raspravljam, to su debili.
Zasmetao mi je tvoj komentar, znas tacno koji, na njega sam ti odgovorila jer si imao iskustvo s COVIDOM i znas da nije “gripica”. Nazalost, 4.000 nasih sugradjana je izgubilo tu bitku. I licno me vrijedja propagiranje da je to zrtva koja se isplati da drugi mogu landrati.
Naravno da nije gripica.
Ali nije ni EBOLA.
Slušaj, 4000 je 4000, nema govora.
Ali, koja je cijena svega ovoga? Koliko je to života vrijedno?
Nemoj mi samo reći da je sve ovo kroz šta prolazimo u BiH vrijedno jednog ljudskog života - jer nije. i 99% ljudi će ti to reći.
Nazovi me kako hoćeš i misli o meni šta hoćeš, ali to je moje mišljenje.
Kako mjeriš vrijednost ljudskog života? Da li je dvoje ljudi vrijedno svega kroz šta prolazimo u BiH? Koliko ih je vrijedno?
Kako to mjeriš?!
Nisu sve brojevi, procenti i statistike.
Naslovnica

#38053 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Mogy87 wrote: 19/01/2021 15:00
Dozer wrote: 19/01/2021 14:54
Mogy87 wrote: 19/01/2021 14:47 Odgovorila sam ti iznad koja je svrha ovog grafika.
Ne moze se desiti da je ove godine gro ljudi umrlo i od drugih stvari, a radi nemogucnosti da dodju do medicinske pomoci...? To ti nije palo na pamet...? Mada, i tada su umrli zbog covida jer je covid onemogucio medicinsku pomoc za sve drugo, zar ne...? I hajmo ih onda podvesti pod Cvoid, lakse je, a i nece niko biti odgovoran za njihovu smrt. Osim Covida, logicno...
Preminulih od COVIDA je onoliko koliko sluzbena statistika kaze. Da tvrdim da ih je vise bez dokaza ne ide.

A 4.000 je meni licno i previse.
Službena statistika kaže da je i Esed Radljaš umro od COVID-19.
Samo ka'em.
:-)
Dozer

#38054 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Naslovnica wrote: 19/01/2021 14:59 Djecu smo uredno vakcinisali dok nisu imali reakcije od kojih je jedno dijete zaglavilo u bolnici (meščini 7 dana), a drugo je bilo na granici da ide u bolnicu. Srećom, sve se dobro završilo. Od tada žena ne da da prime bilo koju vakcinu (revakcinaciju), bez obzira na kazne. Ja sam protiv te njene odluke, ali ona ih je rodila i nema šanse da se oko toga prepiremo.
Ja sam za vakcine, svima preporučujem da se vakcinišu, ali nisam za to da se slijepo vjeruje nauci i farmaceutima, dapače, i za to sam da uvijek imamo pravo da propitujemo ako je u pitanju naš život.
I niko ni nju ni tebe ne moze, a po meni ni ne smije kriviti zbog takve odluke. Dobro se sjecam one hampe oko nekih vakcina za koje se tvrdilo da kod djece uzrokuju CB (ne sjecam se vise koja je to bila), a mislim da je to vila neka 2009 ili 2010. Onu jadnu zenu, mislim da se zvala Jagoda Savic, a koja je sve to pokusavala istjerati na cistac, proglasavali su svim i svacim. Diskreditacija samo takva. Zena je na kraju i dokazala ogromnu kolicinu zive u korijenu kose kod djece koja su nakon te vakcinacije razvila simtome, i to sve radila u nezavisnoj laboratiriji u Italiji. Podnijela tuzbe s tim nalazima, i sve je to zavrsilo u nekoj ladici. Proces nikada nije ni pokrenut.

I onda neko kaze - treba vjerovati farmaceutima... Treba, nije problem, ali ne bas uvijek i ne bas za sve sto zinu.
Dozer

#38055 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Mogy87 wrote: 19/01/2021 14:47 Odgovorila sam ti iznad koja je svrha ovog grafika.
Ne moze se desiti da je ove godine gro ljudi umrlo i od drugih stvari, a radi nemogucnosti da dodju do medicinske pomoci...? To ti nije palo na pamet...? Mada, i tada su umrli zbog covida jer je covid onemogucio medicinsku pomoc za sve drugo, zar ne...? I hajmo ih onda podvesti pod Cvoid, lakse je, a i nece niko biti odgovoran za njihovu smrt. Osim Covida, logicno...
Preminulih od COVIDA je onoliko koliko sluzbena statistika kaze. Da tvrdim da ih je vise bez dokaza ne ide.

Sta 4.000...? Trenutno je 4.486. Ne minimiziraj zrtve.
Last edited by Dozer on 19/01/2021 15:06, edited 1 time in total.
Dino79

#38056 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dino79 »

Zasto nema obicne gripe ?
Mogy87

#38057 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Dozer wrote: 19/01/2021 15:05

Sta 4.000...?
Broj preminulih od COVIDA u BiH.
Dozer

#38058 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Dino79 wrote: 19/01/2021 15:06 Zasto nema obicne gripe ?
Pojela je korona :D
adsubzero

#38059 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Medobrundo25 wrote: 19/01/2021 15:02
Haj ne seri zivotati sa patetikom. Gdje si do sad bila da zalis hiljade i hiljade sugradjana, sad glumis nekog zabrinutog gradjana. Postedi nas bogati vise, ugusi sa glupostima. Idi bolan izadji napolje, prosetaj malo dodji sebi.
A kakav lik :lol:
Dozer

#38060 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Mogy87 wrote: 19/01/2021 15:06

Sta 4.000...?
Zvanicno zavedenih kao takvi. Moze li se desiti da su neki umrli i od drugih stvari, a bili pozitivni na koronu...? Jesi li svjesna da su svakoga koga s primili u bolnice zbog bilo cega odmah testirali, i ako su bili pozitivni na koronu, te umrli, automatski su svi zavedeni kao umrli od Covida...?

Ovo ti se samo pokaze ako pogledas statistike umrlih prethodnih godina, i razloge tih smrti. 2020 sve je to desetkovano i umiralo se samo od korone, bez obzira na visegodisnje prosjeke i smrti od drugih uzroka.
geralt

#38061 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

Medobrundo25 wrote: 19/01/2021 14:54 I opet izmisljas da je smrtnost 0,2%, to je IFR , broj koji je apsolutno netacan i nema veze sa realnoscu, prestani se bezveze ponavljati kao papagaj. 80% asimptomatskih te demantuje i tvoj IFR koji je pokusaj statistike epidemiologa i nema nikakvo matematicko i realno pokrice. :run: bez serologije svaki pokusaj izracunavanja stvarne stope smrtnosti je NAGADJANJE SHVATI TO VISE.
BiH je dosad izgubila 0,1372% ukupnog stanovnistva od korone. I to stanovnistva odredjenog prema prenapuhanom popisu stanovnistva. Ako uzmes da nas je 3 000 000 (realnija, ali i dalje vjerovatno prevelika cifra), znaci da smo izgubili oko 0,15% stanovnistva. Posto nas nije 100% prebolovalo, smrtnost je neki broj veci od tog postotka.
Mogy87

#38062 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Dozer wrote: 19/01/2021 15:10
Sta 4.000...?
Zvanicno zavedenih kao takvi. Moze li se desiti da su neki umrli i od drugih stvari, a bili pozitivni na koronu...? Jesi li svjesna da su svakoga koga s primili u bolnice zbog bilo cega odmah testirali, i ako su bili pozitivni na koronu, te umrli, automatski su svi zavedeni kao umrli od Covida...?

Ovo ti se samo pokaze ako pogledas statistike umrlih prethodnih godina, i razloge tih smrti. 2020 sve je to desetkovano i umiralo se samo od korone, bez obzira na visegodisnje prosjeke i smrti od drugih uzroka.
Boldirano nije tacno.
splinter

#38063 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Postoji objašnjenje za sve . . .
Dozer

#38064 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Da, 100% je tacno. Znam licno za slucajeve terminalnog raka, gdje su ljude iz kuce odvozili u bolnicu, a koji nisu imali nikakve simptome Covida niti su radi toga odvozeni u bolnicu, nego naprosto se gasili zbog karcinoma.
Gore su ih testirali na primanju, ispadalo da su pozitivni, i 2 dana kasnije su uredno zavodjeni kao umrli od Covida.

Ne pametuj, fakat...

I ovakvih i slicnih slucajeva smo se nagledali i o njima naslusali od pocetka svega u gomilama... Sjetimo se samo onog lika u Makedoniji sto se skrsio s autom, i poginuo. Testirali ga postmortem, bio pozitivan, i uredno ga zaveli da je umro od Covida... Mislim...
Last edited by Dozer on 19/01/2021 15:18, edited 1 time in total.
Dino79

#38065 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dino79 »

Dozer wrote: 19/01/2021 15:06
Pojela je korona :D
Nema gripe nema ni umrlih od gripe.
Samo od korone.
Mogy87

#38066 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Naslovnica wrote: 19/01/2021 14:59 Djecu smo uredno vakcinisali dok nisu imali reakcije od kojih je jedno dijete zaglavilo u bolnici (meščini 7 dana), a drugo je bilo na granici da ide u bolnicu. Srećom, sve se dobro završilo. Od tada žena ne da da prime bilo koju vakcinu (revakcinaciju), bez obzira na kazne. Ja sam protiv te njene odluke, ali ona ih je rodila i nema šanse da se oko toga prepiremo.
Ja sam za vakcine, svima preporučujem da se vakcinišu, ali nisam za to da se slijepo vjeruje nauci i farmaceutima, dapače, i za to sam da uvijek imamo pravo da propitujemo ako je u pitanju naš život.
I niko ni nju ni tebe ne moze, a po meni ni ne smije kriviti zbog takve odluke. Dobro se sjecam one hampe oko nekih vakcina za koje se tvrdilo da kod djece uzrokuju CB (ne sjecam se vise koja je to bila), a mislim da je to vila neka 2009 ili 2010. Onu jadnu zenu, mislim da se zvala Jagoda Savic, a koja je sve to pokusavala istjerati na cistac, proglasavali su svim i svacim. Diskreditacija samo takva. Zena je na kraju i dokazala ogromnu kolicinu zive u korijenu kose kod djece koja su nakon te vakcinacije razvila simtome, i to sve radila u nezavisnoj laboratiriji u Italiji. Podnijela tuzbe s tim nalazima, i sve je to zavrsilo u nekoj ladici. Proces nikada nije ni pokrenut.

I onda neko kaze - treba vjerovati farmaceutima... Treba, nije problem, ali ne bas uvijek i ne bas za sve sto zinu.
E moj Dozere...stvarno znas izabrati izvore.

Evo komentar doticne gospodje na smrt vladike.
Ps. ni jedna vakcina ne sadrzi zivu

Image

Image
laik1981

#38067 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Mogy87 wrote: 19/01/2021 15:14

Boldirano nije tacno.
Naravno da nije, samo zato sto ti tako tvrdis :-)
adsubzero

#38068 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Dozer wrote: 19/01/2021 15:16 Da, 100% je tacno. Znam licno za slucajeve terminalnog raka, gdje su ljude iz kuce odvozili u bolnicu, a koji nisu imali nikakve simptome Covida niti su radi toga odvozeni u bolnicu, nego naprosto se gasili zbog karcinoma.
Gore su ih testirali na primanju, ispadalo da su pozitivni, i 2 dana kasnije su uredno zavodjeni kao umrli od Covida.

Ne pametuj, fakat...
To nije tacno i hiljadu puta ti je receno, doktori imaju i druge kvalitete osim citanja nalaza. To sto je testiran pozitivan, ne znaci da je smrt zavedena pod covid iako covid nije uzrocnik.
geralt

#38069 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

Sta 4.000...?

Koliko ljudi je umrlo a da nisu nikad testirani, ili da im je test bio lazno negativan? Npr. forumas Capljina74 je zavrsio u bolnici sa teskom plucnom slikom a dvaput negativno testiran. Da postoji neka zavjera da se uvecaju brojevi umrlih od korone, Esad Radeljas bi se racunao u tu statistiku.
Dozer

#38070 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Mogy87 wrote: 19/01/2021 15:20 E moj Dozere...stvarno znas izabrati izvore.

Image

Image
Znas, da licno nisam imao kontakte s tom zenom, i da licno nisam gledao sve te papire, mozda bih i uzeo u obzir ovu tvoju diskreditaciju. Ali, posto sam sve to gledao svojim ocima, jbg... Dzaba ti internet.
Mogy87

#38071 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

laik1981 wrote: 19/01/2021 15:21
Mogy87 wrote: 19/01/2021 15:14

Boldirano nije tacno.
Naravno da nije, samo zato sto ti tako tvrdis :-)
Da je tako kako ti tvrdis ne bi bilo rasta smrtnosti. A vidimo da je poprilican.
Mogy87

#38072 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Dozer wrote: 19/01/2021 15:24
Mogy87 wrote: 19/01/2021 15:20 E moj Dozere...stvarno znas izabrati izvore.

Image

Image
Znas, da licno nisam imao kontakte s tom zenom, i da licno nisam gledao sve te papire, mozda bih i uzeo u obzir ovu tvoju diskreditaciju. Ali, posto sam sve to gledao svojim ocima, jbg... Dzaba ti internet.
Ja vjerujem da ti vjerujes u ove nebuloze koje ona prica. Pa glavni si na Teorijama zavjera.
Ali ovo Duboka drzava bas ne sjeda kod svih :wink:
Naslovnica

#38073 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

adsubzero wrote: 19/01/2021 15:21
Dozer wrote: 19/01/2021 15:16 Da, 100% je tacno. Znam licno za slucajeve terminalnog raka, gdje su ljude iz kuce odvozili u bolnicu, a koji nisu imali nikakve simptome Covida niti su radi toga odvozeni u bolnicu, nego naprosto se gasili zbog karcinoma.

Ne pametuj, fakat...
To nije tacno i hiljadu puta ti je receno, doktori imaju i druge kvalitete osim citanja nalaza. To sto je testiran pozitivan, ne znaci da je smrt zavedena pod covid iako covid nije uzrocnik.
Da li je Esed Radeljaš umro od COVID-19 ili nije?!
Kažu 5 puta testiran, negativan, ali zaveden kao žrtva virusa.
Neko laže. Ko laže i zašto?!

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... iju-621790

https://www.fena.ba/article/1193023/asi ... -negativni

https://mondo.ba/Info/Drustvo/a1017237/ ... orone.html
Dozer

#38074 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Mogy, divi ovo...

Image

Jel' ovo u covjeku ili je nesto drugo...? Nasi "strucnjaci" su rekli da je u covjeku. Drugo im ni na pamet nije palo :lol: :lol:
BadBoy

#38075 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Tačno svaka 2-3 dana dođe jedan "genijalac" koji misli da je šuknuo sa ovakvom jednom konstatacijom. Ima gripe.
Locked