Da. Onda strasan skok smrtnosti izgleda manji pa ne morate sebi priznati da vas prosto zaboli neka stvar za druge sve dok ste vi dobro prosli.
A sjecam se kad su pojedini jadili na temi iskustva. Ali brzo se zaboravlja
Bitno je suknuti "vaxerima"
Moderator: O'zone
Da. Onda strasan skok smrtnosti izgleda manji pa ne morate sebi priznati da vas prosto zaboli neka stvar za druge sve dok ste vi dobro prosli.
Jeste, jadili se a onda im ti veliki strucnjak preporucila da svi idu CT uraditi, cak i oni koji nisu imali simptoma a bili su pozitivni. Zbog takvih kao sto si ti ona tema se treba ugasiti.
Mislim da je bitno nekih 60-70% da se vakciniše i eto kolektivnog imuniteta.
Tvojom logikom možemo gledati i po danima, pa da biramo dane koji nam odgovaraju, a oni drugi bi bili razvodnjavanje?Mogy87 wrote: ↑19/01/2021 14:16Naravno da je to razvodnjavanje. Dijeljenje s 12. Da izgleda manje.
Jasno je meni da smo politicarima “broj na papiru”, ali da jedni druge ovako otpisujemo i kazemo skoro duplo nije nista strasno, podijeli ti to s 12 mi je sokantno. Kakvi smo, dobro nam je.
Sta bi bilo u bilo kojoj normalnoj drzavi da je rast smrtnosti 88% u jednom mjesecu?
Nije tačno da me zaboli neka stvar za druge jer sam ja "dobro prošao", ne lupaj.
Pa ako je rast preminulih od covida u novembru valjda se gleda novembar?Naslovnica wrote: ↑19/01/2021 14:26Tvojom logikom možemo gledati i po danima, pa da biramo dane koji nam odgovaraju, a oni drugi bi bili razvodnjavanje?Mogy87 wrote: ↑19/01/2021 14:16Naravno da je to razvodnjavanje. Dijeljenje s 12. Da izgleda manje.
Jasno je meni da smo politicarima “broj na papiru”, ali da jedni druge ovako otpisujemo i kazemo skoro duplo nije nista strasno, podijeli ti to s 12 mi je sokantno. Kakvi smo, dobro nam je.
Sta bi bilo u bilo kojoj normalnoj drzavi da je rast smrtnosti 88% u jednom mjesecu?
Ne znam šta bi bilo da je rast smrtnosti 88% u jednom mjesecu u normalnoj državi, a ne znaš ni ti. Možeš jedino da pretpostavljaš.
Ako ćeš gledati statistiku na način kako tebi odgovara, onda to govori više o tebi nego o statistici. Ti ćeš porediti stopu smrtnosti u BiH sa stopom smrtnosti u Njemačkoj jer tebi tako odgovara (uz sarkazam "šta Švabo zna"), ali nećeš spomenuti da je BiH u društvu sa Slovenijom, UK, Belgijom, Češkom, USA, Italijom... Pretpostavljam da i oni ništa ne znaju, da su glupi k'o i Bosanci?
Ah, da, znam šta je u pitanju...oni su nabili cifre na početku epidemije, a mi u novembru famoznih 88%, zar ne?
Samo što to naprosto nije tačno.
Šta predlažeš?
Kako ti to samo perfidno radis, fakat je postalo sega...
Stalno se potencira da je “smrtnost ista ili niza u odnosu na prethodne godine”. Vrati se par stranica unazad. Ovo je dokaz da nije.Dozer wrote: ↑19/01/2021 14:41Kako ti to samo perfidno radis, fakat je postalo sega...
Nije li red naglasiti da se ovo "88%" odnosi na razliku u odnosu na nesto? Ovako kako ti to sad prikazujes, ispada da je umrlo 88% oboljelih od Covida...
I, naranvo, opet igra velikih brojeva...sada ti odgovara da potezes 88%, jer je to, jel'te, vrlo visok procenat, a kada se kaze da je od poctka plandemije zarazneo tek 1% stanovnistva, da je preko 90% to preguralo bez ikakvih problema (dvije trecine cak nisu ni znale da su zarazeni jer nisu imali nikakve simptome), te da je smrtnost od ovog virusa ispod 0 %...tada se okreces pimplanju cifara s puno nula![]()
![]()
Aha...a razlika je 100% samo od Covida...?
Leševi, vaxeri, moja guzica, šukanje...Mogy87 wrote: ↑19/01/2021 14:31Pa ako je rast preminulih od covida u novembru valjda se gleda novembar?Naslovnica wrote: ↑19/01/2021 14:26Tvojom logikom možemo gledati i po danima, pa da biramo dane koji nam odgovaraju, a oni drugi bi bili razvodnjavanje?Mogy87 wrote: ↑19/01/2021 14:16
Naravno da je to razvodnjavanje. Dijeljenje s 12. Da izgleda manje.
Ne znam šta bi bilo da je rast smrtnosti 88% u jednom mjesecu u normalnoj državi, a ne znaš ni ti. Možeš jedino da pretpostavljaš.
Ako ćeš gledati statistiku na način kako tebi odgovara, onda to govori više o tebi nego o statistici. Ti ćeš porediti stopu smrtnosti u BiH sa stopom smrtnosti u Njemačkoj jer tebi tako odgovara (uz sarkazam "šta Švabo zna"), ali nećeš spomenuti da je BiH u društvu sa Slovenijom, UK, Belgijom, Češkom, USA, Italijom... Pretpostavljam da i oni ništa ne znaju, da su glupi k'o i Bosanci?
Ah, da, znam šta je u pitanju...oni su nabili cifre na početku epidemije, a mi u novembru famoznih 88%, zar ne?
Šta predlažeš?
Najbolje podijeliti sa 12. Kazem ti, tvoja guzica je sigurna, a da suknes “vaxerima” nije problem ni preko leseva ovih 88% preminulih.
Naslovnica wrote: ↑19/01/2021 14:49 Leševi, vaxeri, moja guzica, šukanje...
Uh, baš se nisko spuštaš, bez ikakve potrebe.![]()
Možeš ti misliti šta hoćeš i lijepiti kakve hoćeš epitete kome god hoćeš, ali što se mene tiče, nema potrebe da me pokušavaš predstaviti drugačijim nego što jesam. To je bar svima ovdje poznato.
To što sam prebolovao COVID-19 ne znači da me zaboli za ostale, ne znam kako i zašto donosiš tako ružne zaključke?
To što nisam za "vakcine, vakcine, vakcine, lockdown, lockdown, lockdown, maske, maske, maske, socijalna distanca, socijalna distanca, socijalna distanca" ne mora da znači da sam protiv njih. Jedino samo protiv pojma socijalna distanca jer za tim nema potrebe. Fizička distanca je nešto drugo i o njoj se treba pričati, a ne o socijalnoj distanci. Kako je to ružan pojam, ta socijalna distanca, fuj!
Ne znam koga od "vas" ovdje smatraš za "vaxera", ali ja volim šuknuti i jednima i drugima, po potrebi, pogotovu u slučajevima kada vidim da šire populističku i lažnu propagandu. Tim koji se smatraju vakserima pogotovu jer o antivakserima ne želim da raspravljam, to su debili.
A ti si biser samo takav. Ti na primjeru novembra tvrdis da je citav godisnji prosjek otisao k vragu i da ce citava godina imati ogroman visak smrtnosti uzrokovan covidom? Hoces da se kladis da godisnji prosjek, prosjek se zove iz razloga sto se gleda svih 12 mjeseci a ne jedan koji tebi odgovara nece odskakati od prosjeka prethodnih 5 godina? Jel ti uopste znas sta je prosjek? I opet izmisljas da je smrtnost 0,2%, to je IFR , broj koji je apsolutno netacan i nema veze sa realnoscu, prestani se bezveze ponavljati kao papagaj. 80% asimptomatskih te demantuje i tvoj IFR koji je pokusaj statistike epidemiologa i nema nikakvo matematicko i realno pokrice.Mogy87 wrote: ↑19/01/2021 14:45Stalno se potencira da je “smrtnost ista ili niza u odnosu na prethodne godine”. Vrati se par stranica unazad. Ovo je dokaz da nije.Dozer wrote: ↑19/01/2021 14:41Kako ti to samo perfidno radis, fakat je postalo sega...
Nije li red naglasiti da se ovo "88%" odnosi na razliku u odnosu na nesto? Ovako kako ti to sad prikazujes, ispada da je umrlo 88% oboljelih od Covida...
I, naranvo, opet igra velikih brojeva...sada ti odgovara da potezes 88%, jer je to, jel'te, vrlo visok procenat, a kada se kaze da je od poctka plandemije zarazneo tek 1% stanovnistva, da je preko 90% to preguralo bez ikakvih problema (dvije trecine cak nisu ni znale da su zarazeni jer nisu imali nikakve simptome), te da je smrtnost od ovog virusa ispod 0 %...tada se okreces pimplanju cifara s puno nula![]()
![]()
Apsolutno nikad ne zanemarujem ovo sto si rekao da vecina prodje super. Mislim da sam dosadila i Bogu i narodu citirajuci Milosa Babica na svim mogucim temama koji kaze:
Kako ja merim svoj rizik: 42 godine, muški pol, normalna prosečna telesna težina, bez drugih komorbiditeta. Nisko rizična grupa, imam samo 0,2 odsto šansu smrti od virusa. Ali u stvarnosti, ako se zarazi 500 ljudi poput mene, od njih će jedan da umre; 75 će da završi u bolnici i rizikuje merljive trajne posledice; 18 će biti na intenzivnoj nezi, i većina njih će imati trajne efekte koji mogu da budu značajni. Mada 0,2 odsto zvuči kao mala cifra, ukupnija slika je otrežnjavajuća“, kaže on.
Zar to nisu upravo procenti koje navodis?
Ne moze se desiti da je ove godine gro ljudi umrlo i od drugih stvari, a radi nemogucnosti da dodju do medicinske pomoci...? To ti nije palo na pamet...? Mada, i tada su umrli zbog covida jer je covid onemogucio medicinsku pomoc za sve drugo, zar ne...? I hajmo ih onda podvesti pod Cvoid, lakse je, a i nece niko biti odgovoran za njihovu smrt. Osim Covida, logicno...
Zasmetao mi je tvoj komentar, znas tacno koji, na njega sam ti odgovorila jer si imao iskustvo s COVIDOM i znas da nije “gripica”. Nazalost, 4.000 nasih sugradjana je izgubilo tu bitku. I licno me vrijedja propagiranje da je to zrtva koja se isplati da drugi mogu landrati.Naslovnica wrote: ↑19/01/2021 14:49Leševi, vaxeri, moja guzica, šukanje...Mogy87 wrote: ↑19/01/2021 14:31Pa ako je rast preminulih od covida u novembru valjda se gleda novembar?Naslovnica wrote: ↑19/01/2021 14:26
Tvojom logikom možemo gledati i po danima, pa da biramo dane koji nam odgovaraju, a oni drugi bi bili razvodnjavanje?
Šta predlažeš?
Najbolje podijeliti sa 12. Kazem ti, tvoja guzica je sigurna, a da suknes “vaxerima” nije problem ni preko leseva ovih 88% preminulih.
Možeš ti misliti šta hoćeš i lijepiti kakve hoćeš epitete kome god hoćeš, ali što se mene tiče, nema potrebe da me pokušavaš predstaviti drugačijim nego što jesam. To je bar svima ovdje poznato.
To što sam prebolovao COVID-19 ne znači da me zaboli za ostale, ne znam kako i zašto donosiš tako ružne zaključke?
To što nisam za "vakcine, vakcine, vakcine, lockdown, lockdown, lockdown, maske, maske, maske, socijalna distanca, socijalna distanca, socijalna distanca" ne mora da znači da sam protiv njih. Jedino samo protiv pojma socijalna distanca jer za tim nema potrebe. Fizička distanca je nešto drugo i o njoj se treba pričati, a ne o socijalnoj distanci. Kako je to ružan pojam, ta socijalna distanca, fuj!
Ne znam koga od "vas" ovdje smatraš za "vaxera", ali ja volim šuknuti i jednima i drugima, po potrebi, pogotovu u slučajevima kada vidim da šire populističku i lažnu propagandu. Tim koji se smatraju vakserima pogotovu jer o antivakserima ne želim da raspravljam, to su debili.
Djecu smo uredno vakcinisali dok nisu imali reakcije od kojih je jedno dijete zaglavilo u bolnici (meščini 7 dana), a drugo je bilo na granici da ide u bolnicu. Srećom, sve se dobro završilo. Od tada žena ne da da prime bilo koju vakcinu (revakcinaciju), bez obzira na kazne. Ja sam protiv te njene odluke, ali ona ih je rodila i nema šanse da se oko toga prepiremo.Dozer wrote: ↑19/01/2021 14:53Naslovnica wrote: ↑19/01/2021 14:49 Leševi, vaxeri, moja guzica, šukanje...
Ne znam koga od "vas" ovdje smatraš za "vaxera", ali ja volim šuknuti i jednima i drugima, po potrebi, pogotovu u slučajevima kada vidim da šire populističku i lažnu propagandu. Tim koji se smatraju vakserima pogotovu jer o antivakserima ne želim da raspravljam, to su debili.![]()
Ali, dzaba pricas... Imas nesto da kazes protiv OVE vakcine = ti si antivaxer. Nema veze sto si ih do sad uredno primio sve koje si trebao da primis, sto si isto tako vakcinisao i djecu, eventualno i unuke... Nista to. Antivaxer si ako ukazes na more nelogicnosti i gluposti koje se ticu ovih sad vakcina protiv ove ober prenapuhane posasti.
Preminulih od COVIDA je onoliko koliko sluzbena statistika kaze. Da tvrdim da ih je vise bez dokaza ne ide.Dozer wrote: ↑19/01/2021 14:54Ne moze se desiti da je ove godine gro ljudi umrlo i od drugih stvari, a radi nemogucnosti da dodju do medicinske pomoci...? To ti nije palo na pamet...? Mada, i tada su umrli zbog covida jer je covid onemogucio medicinsku pomoc za sve drugo, zar ne...? I hajmo ih onda podvesti pod Cvoid, lakse je, a i nece niko biti odgovoran za njihovu smrt. Osim Covida, logicno...