Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
- Lincoln-Burrows
#2201 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Evo Kalifornija prekida cijepljenje cjepivom tvrtke Moderna, sve je više
ovih neuobičajenih reakcija. Kažu cjepivo radi više štete nego je predviđeno.
https://evidencenotfear.com/california- ... events-rt/
ovih neuobičajenih reakcija. Kažu cjepivo radi više štete nego je predviđeno.
https://evidencenotfear.com/california- ... events-rt/
-
Did
#2202 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Poznanik u Sloveniji pozitivan nakon vakcine. Doduše, nakon prve doze. Sumnja da se zarazio za vrijeme vakcinacije.
-
Nivelacija
#2203 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
sad mi je malo jasnije sto vakcinacija ide sporo, pa nije niko budala da prima ove neprovjerene supstance..
sve vise ljudi oboljeva i dozivljava teske bolesti nakon vakcine.
sta kaze neko obavezna vakcinacija hahahahahahahahha ako hoces vakcinise sebe 40 puta ali mene ne diraj
sve vise ljudi oboljeva i dozivljava teske bolesti nakon vakcine.
sta kaze neko obavezna vakcinacija hahahahahahahahha ako hoces vakcinise sebe 40 puta ali mene ne diraj
- banjaluka078
- Moderator
#2204 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Republika Srpska u februaru očekuje prvu seriju od 200.000 doza vakcine protiv virusa korona ruske proizvodnje "Sputnjik V", rekao je za rusku državnu agenciju RIA Novosti ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.
"Vlada Republike Srpske je preko Predstavništva Republike Srpske u Moskvi, te uz učešće ovlaštenog distributera, pokrenula aktivnosti na dopremanju vakcine iz Rusije ka Republici Srpskoj i ovaj proces je u završnoj fazi", objasnio je ministar Šeranić.
Ovlašćeni dobavljač mora nadležnim organima podnijeti zahtjev za izvoz vakcine u Republiku Srpsku, a prva serija mora biti poslata na pregled Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH radi dobijanja dozvole za uvoz i upotrebu.
"Poslije pregovora sa distributerima vakcine utvrđen je početni obim. U prvoj fazi iznosio bi oko 200.000 doza, koje se, prema planiranoj dinamici isporuke, očekuju početkom februara, a nastaviće se u martu. Tada će se dopunjavati kako se šire", rekao je ministar agenciji RIA.
Šeranić je naglasio da će vakcina biti besplatna za stanovništvo Republike Srpske.
Prema planu vakcinacije, u prvoj fazi vakcinacije će dobiti zdravstveni radnici, zatim štićenici staračkih domova, građani stariji od 65 godina i oni sa hroničnim bolestima.
Šeranić je ukazao da su svi uslovi za skladištenje i upotrebu "Sputnjika V" obezbijeđeni u RS, a Institut za javno zdravstvo u Banjaluci biće odgovoran za imunizaciju.
-
neko_sa_strane
#2205 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Sve je ovo jedan veliki cirkus. Evropska unija zahtjeva od svojih članica da vakciniše 70% svog stanovništva do ljeta 2021. Vodiće se evidencija ko je primio vakcinu koja nije obavezna i privremeno je odobrena. Pfizer-Biontech vakcina u SAD-u nije ni registrovana. Microsoft već priprema aplikacije za potvrdu vakcinacije.
A kod nas opet bez ikakvog plana. Našoj bagri na vlasti najveći domet je prepiranje putem Twittera, Facebooka.
Ne znam za vas ali meni je muka od ove nazovi zemlje. Ako se zaista većina stanovništva u Evropi vakciniše mi ćemo ostati izolovano ostrvo i opet će se narod ložiti šta je rekao Dodik, da li mu je odgovorio Izetbegović i šta o svemu misli Čović.
A kod nas opet bez ikakvog plana. Našoj bagri na vlasti najveći domet je prepiranje putem Twittera, Facebooka.
Ne znam za vas ali meni je muka od ove nazovi zemlje. Ako se zaista većina stanovništva u Evropi vakciniše mi ćemo ostati izolovano ostrvo i opet će se narod ložiti šta je rekao Dodik, da li mu je odgovorio Izetbegović i šta o svemu misli Čović.
-
biglebovski
#2206 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Biće vakcina, ne sekiraj se. Ako ništa, biće ih po 195.00 BAM plus PDV.neko_sa_strane wrote: ↑18/01/2021 18:10 Sve je ovo jedan veliki cirkus. Evropska unija zahtjeva od svojih članica da vakciniše 70% svog stanovništva do ljeta 2021. Vodiće se evidencija ko je primio vakcinu koja nije obavezna i privremeno je odobrena. Pfizer-Biontech vakcina u SAD-u nije ni registrovana. Microsoft već priprema aplikacije za potvrdu vakcinacije.
-
Mogy87
#2207 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Moze neki kontakt? Musterija sambiglebovski wrote: ↑18/01/2021 19:21Biće vakcina, ne sekiraj se. Ako ništa, biće ih po 195.00 BAM plus PDV.neko_sa_strane wrote: ↑18/01/2021 18:10 Sve je ovo jedan veliki cirkus. Evropska unija zahtjeva od svojih članica da vakciniše 70% svog stanovništva do ljeta 2021. Vodiće se evidencija ko je primio vakcinu koja nije obavezna i privremeno je odobrena. Pfizer-Biontech vakcina u SAD-u nije ni registrovana. Microsoft već priprema aplikacije za potvrdu vakcinacije.
-
laik1981
#2208 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ovim tempom nema sanse da se do ljeta vakcinise 70% stanovnistva. Realniji je neki duplo manji procenat..neko_sa_strane wrote: ↑18/01/2021 18:10 Sve je ovo jedan veliki cirkus. Evropska unija zahtjeva od svojih članica da vakciniše 70% svog stanovništva do ljeta 2021. Vodiće se evidencija ko je primio vakcinu koja nije obavezna i privremeno je odobrena. Pfizer-Biontech vakcina u SAD-u nije ni registrovana. Microsoft već priprema aplikacije za potvrdu vakcinacije.
-
LionKing
#2209 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Naravno da ima, s povećanjem doza koje je najavljeno do juna će se to lagano ostvariti.laik1981 wrote: ↑18/01/2021 19:35Ovim tempom nema sanse da se do ljeta vakcinise 70% stanovnistva. Realniji je neki duplo manji procenat..neko_sa_strane wrote: ↑18/01/2021 18:10 Sve je ovo jedan veliki cirkus. Evropska unija zahtjeva od svojih članica da vakciniše 70% svog stanovništva do ljeta 2021. Vodiće se evidencija ko je primio vakcinu koja nije obavezna i privremeno je odobrena. Pfizer-Biontech vakcina u SAD-u nije ni registrovana. Microsoft već priprema aplikacije za potvrdu vakcinacije.
-
biglebovski
#2210 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Mene čudi kako tebe i Zubu do sada niko nije počastioMogy87 wrote: ↑18/01/2021 19:31Moze neki kontakt? Musterija sambiglebovski wrote: ↑18/01/2021 19:21Biće vakcina, ne sekiraj se. Ako ništa, biće ih po 195.00 BAM plus PDV.neko_sa_strane wrote: ↑18/01/2021 18:10 Sve je ovo jedan veliki cirkus. Evropska unija zahtjeva od svojih članica da vakciniše 70% svog stanovništva do ljeta 2021. Vodiće se evidencija ko je primio vakcinu koja nije obavezna i privremeno je odobrena. Pfizer-Biontech vakcina u SAD-u nije ni registrovana. Microsoft već priprema aplikacije za potvrdu vakcinacije.
Ne znam za vas ali meni je muka od ove nazovi zemlje. Ako se zaista većina stanovništva u Evropi vakciniše mi ćemo ostati izolovano ostrvo i opet će se narod ložiti šta je rekao Dodik, da li mu je odgovorio Izetbegović i šta o svemu misli Čović.![]()
Koristim ovu priliku da apelujem na Biserku i njenog sina da apeluju kod UN-a da apeluje kod WHO-a da apeluju kod Čamile Haris da apeluje na Modernu da pošalju jednu bočicu za Bosnu, pa ti i Zuba to razvucite, da prestigne možda po pola fiksa za BadBoya i KulDedija. Tolko mogu učiniti.
-
Naslovnica
#2211 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
@Mogy87 ,
Kakva su saznanja vezano za vakcinaciju onih koji već imaju covid-19 a da nisu toga svjesni (asimptomatski)?
Kako reaguje organizam, koje su opasnosti u takvim slučajevima?
Pitam jer imam slučaj da je osoba vakcinisana i dobila covid-19 nakon 2-3 dana. Govori da je dobila covid-19 od vakcine (
), ja govorim da to nije slučaj i da to ne funkcionira tako.
Dakle, šta ako se vakcinišeš a ne znaš da imaš covid-19?
Kakva su saznanja vezano za vakcinaciju onih koji već imaju covid-19 a da nisu toga svjesni (asimptomatski)?
Pitam jer imam slučaj da je osoba vakcinisana i dobila covid-19 nakon 2-3 dana. Govori da je dobila covid-19 od vakcine (
-
laik1981
#2212 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Vidjecemo. Za sad britanci ubjedljivo najvise vakcinisu, ako posmatramo evropske drzave. Oko 300k dnevno zadnjih par dana, a imaju 65 miliona stanovnika. Logisticki je poprilicno zahtjevno.LionKing wrote: ↑18/01/2021 19:38Naravno da ima, s povećanjem doza koje je najavljeno do juna će se to lagano ostvariti.laik1981 wrote: ↑18/01/2021 19:35Ovim tempom nema sanse da se do ljeta vakcinise 70% stanovnistva. Realniji je neki duplo manji procenat..neko_sa_strane wrote: ↑18/01/2021 18:10 Sve je ovo jedan veliki cirkus. Evropska unija zahtjeva od svojih članica da vakciniše 70% svog stanovništva do ljeta 2021. Vodiće se evidencija ko je primio vakcinu koja nije obavezna i privremeno je odobrena. Pfizer-Biontech vakcina u SAD-u nije ni registrovana. Microsoft već priprema aplikacije za potvrdu vakcinacije.
- zubi
#2213 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Hvala ti. Nadam se da kad na tebe dodje red, isto lako prezivis ovu bezveznu bajkubiglebovski wrote: ↑18/01/2021 19:47 Mene čudi kako tebe i Zubu do sada niko nije počastio, jako ste se napatile u ovih deset mjeseci
, Zuba čak i jedva preživjela dva dana temperature 37.2, kažu da je ta najgora. Dala si i još uvijek daješ sve od sebe, 24/7, i čvrsto vjerujem da bi bilo pošteno da ti pošalju jednu bočicu iz Modernine kuhinje.
Koristim ovu priliku da apelujem na Biserku i njenog sina da apeluju kod UN-a da apeluje kod WHO-a da apeluju kod Čamile Haris da apeluje na Modernu da pošalju jednu bočicu za Bosnu, pa ti i Zuba to razvucite, da prestigne možda po pola fiksa za BadBoya i KulDedija. Tolko mogu učiniti.
Apropo
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/veli ... /210118106
- Edin H.
#2214 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Da, ali realno što čujem od ljudi koji su bili ili vodili roditelje da je kompletni haos, bacaju se neiskorištene vakcine.
Kao što si rekao logistički je baš zahtjevno.
-
Mogy87
#2215 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Bilo je i vise takvih slucajeva i u UK, a posebno u Izraelu. Jbg vakcinacija u aktivnoj pandemijiNaslovnica wrote: ↑18/01/2021 19:48 @Mogy87 ,
Pitam jer imam slučaj da je osoba vakcinisana i dobila covid-19 nakon 2-3 dana. Govori da je dobila covid-19 od vakcine (), ja govorim da to nije slučaj i da to ne funkcionira tako.
Nikakvi dodatni nezeljeni efekti nisu zabiljezeni, osim same bolesti.
A sama vakcina ne sadrzi patogen tako je to zaista nemoguce.
Evo slican slucaj iz komsiluka
https://www.index.hr/vijesti/clanak/zel ... 45368.aspx
-
Mogy87
#2216 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja ti nisam izbirljiva. Moze bilo koja koja je registrovana u EU ukljucujuci AZ koja ce uskoro akoBogdabiglebovski wrote: ↑18/01/2021 19:47Mene čudi kako tebe i Zubu do sada niko nije počastioMogy87 wrote: ↑18/01/2021 19:31Moze neki kontakt? Musterija sambiglebovski wrote: ↑18/01/2021 19:21
Biće vakcina, ne sekiraj se. Ako ništa, biće ih po 195.00 BAM plus PDV.![]()
, jako ste se napatile u ovih deset mjeseci
, Zuba čak i jedva preživjela dva dana temperature 37.2, kažu da je ta najgora. Dala si i još uvijek daješ sve od sebe, 24/7, i čvrsto vjerujem da bi bilo pošteno da ti pošalju jednu bočicu iz Modernine kuhinje.
Go Sweden, go
- Edin H.
#2217 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Djelomični imunitet počinje 10 - 14 dana nakon prve, a puni 7-14 dana nakon druge vakcine.
-
biglebovski
#2218 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nema na čemuzubi wrote: ↑18/01/2021 20:22Hvala ti. Nadam se da kad na tebe dodje red, isto lako prezivis ovu bezveznu bajkubiglebovski wrote: ↑18/01/2021 19:47 Mene čudi kako tebe i Zubu do sada niko nije počastio, jako ste se napatile u ovih deset mjeseci
Apropo
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/veli ... /210118106
Ja sam koronu imao četiri puta ove godine, jednom sam i mjerio temperaturu, žena navalila, i bila je, nećeš vjerovati, 37.2, tako da te razumijem.
Ovu vijest sa linka ne doživljavam posebno, samo još jedna u nizu pomno-odabranih-ubačenih-u-određenom-tajmingu vijesti za masovne medije iz korona sage, zapleti već viđeni i proživljeni tako da ti mogu savjetovati da se ne obazireš previše. Šanse za takvo što da se desi su jako male, ogromna večina ima veće šanse da ni ne osjeti virus drugi put. Imaju i one T-pčelice. Zdravlje i briga za isto bi trebala biti, prije svega, individualna odgovornost. Očekivati da ljudi koji se nisu brinuli za vlastito zdravlje, pušili, pili, drogirali se, ne bavili se sportom, krkali bureke, zaljevali kafe, okretali janjce i prasad, roštilje, očekivati da takvi ljudi nemaju zdravstvenih problema u starosti i da doživljavaju stotine godine je suluda pomisao.
-
Mogy87
#2219 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Za pocetak: ne nisam profulila profil i ne Zubi i ja nismo ista osoba iako ti odgovarambiglebovski wrote: ↑18/01/2021 20:48Nema na čemuzubi wrote: ↑18/01/2021 20:22Hvala ti. Nadam se da kad na tebe dodje red, isto lako prezivis ovu bezveznu bajkubiglebovski wrote: ↑18/01/2021 19:47 Mene čudi kako tebe i Zubu do sada niko nije počastio, jako ste se napatile u ovih deset mjeseci
Apropo
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/veli ... /210118106Molim te shvati da je to jedino što mogu učiniti iz ove pozicije, da apelujem na nadležne.
Ja sam koronu imao četiri puta ove godine, jednom sam i mjerio temperaturu, žena navalila, i bila je, nećeš vjerovati, 37.2, tako da te razumijem.
Ovu vijest sa linka ne doživljavam posebno, samo još jedna u nizu pomno-odabranih-ubačenih-u-određenom-tajmingu vijesti za masovne medije iz korona sage, zapleti već viđeni i proživljeni tako da ti mogu savjetovati da se ne obazireš previše. Šanse za takvo što da se desi su jako male, ogromna večina ima veće šanse da ni ne osjeti virus drugi put. Imaju i one T-pčelice. Zdravlje i briga za isto bi trebala biti, prije svega, individualna odgovornost. Očekivati da ljudi koji se nisu brinuli za vlastito zdravlje, pušili, pili, drogirali se, ne bavili se sportom, krkali bureke, zaljevali kafe, okretali janjce i prasad, roštilje, očekivati da takvi ljudi nemaju zdravstvenih problema u starosti i da doživljavaju stotine godine je suluda pomisao.
Jeste, zaista minimalna vjerovatnoca. Koliko ne poznajes tematiku najbolje govori cinjenica da mislis da je rijec o reinfekciji, a ne posljedicama inicijalne bolesti.
Da citiram Milosa Babica s druge teme:
Studija uključuje skoro 50 hiljada ljudi koji su bili u bolnici zbog bolesti, koji su se zatim oporavili, i koji su otpušteni iz bolnice pre 31. avgusta 2020. Od svih ovih, manje od 10% su bili na intenzivnoj nezi. Znači, ogromnu većinu čine ljudi koji su imali simptome ali nisu bili u opasnosti po život.
Od cele te grupe, oko ČETVRTINA je morala da bude primljena nazad u bolnice zbog problema koje su dobili nakon kovida, najviše kardiovaskularnih.
Veliki kardiovaskularni problemi (čitaj: srčani i moždani udari) su se više nego duplirali kod konvalescenata. Hronične bubrežne bolesti su se duplirale. Hronične bolesti jetre takođe.
Ukupno, od ljudi koji su morali da budu ponovo primljeni, oko jedan od svakih osam je umro od posledica. Ovo se ne računa u spisak COVID-19 smrti, ali predstavlja nivo smrtnosti koji je efektivno uporediv (ako ne i veći) nego smrtnost od same početne bolesti.
A izvor je zaizta katastrofa
Izašla je prva zaista velika studija toka COVID-19 oporavka. Izvor je Lester Univerzitet, i centralna statistička agencija Ujedinjenog Kraljevstva (Office of National Statistics).
- zubi
#2220 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Dobro si, i necu fakat... doduse vazda si ko maksim po diviziji tako da je to OK... ma jasta, sta ce naucnici i studije kraj tvojih dozivljajabiglebovski wrote: ↑18/01/2021 20:48 Nema na čemuMolim te shvati da je to jedino što mogu učiniti iz ove pozicije, da apelujem na nadležne.
-
biglebovski
#2221 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja da sam na tvom mjestu ja bi prvo primio dozu moderne, ako pošalju, a drugu dozu kinesku, biće jeftina, preko Turske neki uvoz, garant. I onda si brale miiiiiiran do oktobra. A onda redom krenuti, kako kojoj budu opadale cijene, bocat pomalo da niko ne vidi, i vidjeti koja najbolje paše mom organizmu, i onda tu upisati u ovu novu aplikaciju kad bude gotovaMogy87 wrote: ↑18/01/2021 20:35Ja ti nisam izbirljiva. Moze bilo koja koja je registrovana u EU ukljucujuci AZ koja ce uskoro akoBogdabiglebovski wrote: ↑18/01/2021 19:47Mene čudi kako tebe i Zubu do sada niko nije počastio, jako ste se napatile u ovih deset mjeseci
Go Sweden, go![]()
-
Mogy87
#2222 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nes vjerovat kineska najskupljabiglebovski wrote: ↑18/01/2021 21:01Ja da sam na tvom mjestu ja bi prvo primio dozu moderne, ako pošalju, a drugu dozu kinesku, biće jeftina, preko Turske neki uvoz, garant. I onda si brale miiiiiiran do oktobra. A onda redom krenuti, kako kojoj budu opadale cijene, bocat pomalo da niko ne vidi, i vidjeti koja najbolje paše mom organizmu, i onda tu upisati u ovu novu aplikaciju kad bude gotovaMogy87 wrote: ↑18/01/2021 20:35Ja ti nisam izbirljiva. Moze bilo koja koja je registrovana u EU ukljucujuci AZ koja ce uskoro akoBogdabiglebovski wrote: ↑18/01/2021 19:47
Mene čudi kako tebe i Zubu do sada niko nije počastio, jako ste se napatile u ovih deset mjeseci
Go Sweden, go![]()
![]()
-
biglebovski
-
biglebovski
#2224 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nisam ni očekivao da ćeš razumjeti.
"Zdravlje i briga za isto bi trebala biti, prije svega, individualna odgovornost. Očekivati da ljudi koji se nisu brinuli za vlastito zdravlje, pušili, pili, drogirali se, ne bavili se sportom, krkali bureke, zaljevali kafe, okretali janjce i prasad, roštilje, očekivati da takvi ljudi nemaju zdravstvenih problema u starosti i da doživljavaju stotine godine je suluda pomisao."
Kod ljudi sa komorbiditetima, hroničnim bolestima, u ovakvim situacijama i ne možeš čuda očekivati. Zato se i zove rizična skupina. Njima niko ništa ne može garantovati pa bila to preležana korona ili gripa ili povreda ili bakterija ili možda vakcina, kako vidimo da ima slučajeva koji su umrli nakon primljene vakcine.
-
Mogy87
#2225 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Iz studije. Prosjek godina 64.5. I to poredis s pacijentima koji su 85+ uz status terminally ill ili very fragile (13 osoba koje su nazalost preminule usljed vakcinacije)?biglebovski wrote: ↑18/01/2021 22:39Nisam ni očekivao da ćeš razumjeti.
"Zdravlje i briga za isto bi trebala biti, prije svega, individualna odgovornost. Očekivati da ljudi koji se nisu brinuli za vlastito zdravlje, pušili, pili, drogirali se, ne bavili se sportom, krkali bureke, zaljevali kafe, okretali janjce i prasad, roštilje, očekivati da takvi ljudi nemaju zdravstvenih problema u starosti i da doživljavaju stotine godine je suluda pomisao."
Kod ljudi sa komorbiditetima, hroničnim bolestima, u ovakvim situacijama i ne možeš čuda očekivati. Zato se i zove rizična skupina. Njima niko ništa ne može garantovati pa bila to preležana korona ili gripa ili povreda ili bakterija ili možda vakcina, kako vidimo da ima slučajeva koji su umrli nakon primljene vakcine.
Znaci sve osobe preko 65 pustiti niz vodu?