GER

Moderator: O'zone
17.12.2020.U Kantonu Sarajevo trenutno je aktivno 768 slučajeva zaraze, a u samoizolaciji je 786 osoba.
17.11.2020.U Kantonu Sarajevo trenutno je aktivno 2.127 slučajeva, a prema rješenju inspekcije nakon preporuke Ministarstva zdravstva u izolaciji se nalazi 2.501 osoba.
trenutno aktivni broj zaraženih je 5.742.
A citat su samo ponovljeni “argumenti” koji se vrte ovdje na temi.boy_zelenski wrote: ↑17/01/2021 13:22 Bitno je postaviti sto dramaticniji graf, time si dokazala da su umrli od COVID-a.
Sve si ovime rekla o sebi. A sad nazad na faktograf i raskrinkavanje.![]()
Nije stvar u broju umrlih od COVIDA vec u ukupnom broju preminulih u novembru u FBiH.konektovan wrote: ↑17/01/2021 13:38 U Sarajevu nije umrls ni jedna osoba dva dana, a onda tteći dan 9 umrlih,...pa ko normalan moze vjerovati i u naše statistike,...![]()
A ovakvih slucajeva koliko hoces...
Ja ne vjerujem uopšte našim statistikama,...i vjerujem da ne znaju prebrojati. Mene ne moze vise nista iznenaditi, kad je ova drzavs u pitanju...Mogy87 wrote: ↑17/01/2021 13:41Nije stvar u broju umrlih od COVIDA vec u ukupnom broju preminulih u novembru u FBiH.konektovan wrote: ↑17/01/2021 13:38 U Sarajevu nije umrls ni jedna osoba dva dana, a onda tteći dan 9 umrlih,...pa ko normalan moze vjerovati i u naše statistike,...![]()
A ovakvih slucajeva koliko hoces...
Valjda vjerujete da to znaju prebrojati.
Ne vjerujem ni jednoj statistici. Nije mi namjera ni umanjivat broj umrlih od COVID-a ni uvećavat ga, prosto ne vjerujem ničemu što ima veze sa statističkim podacima o ovoj bolesti iz bilo koje zemlje, ne samo naše.
Maska i distanca.
Onda po toj logici ne bi trebalo biti ni zaraženih koronom. Lično sam mišljenja da nas maske ne mogu zaštiti od korone, jer imao ili nemao masku na licu, čovjek se može zaraziti.
Nisu svi virusi jednako infektivni.Better Man wrote: ↑18/01/2021 10:24Onda po toj logici ne bi trebalo biti ni zaraženih koronom. Lično sam mišljenja da nas maske ne mogu zaštiti od korone, jer imao ili nemao masku na licu, čovjek se može zaraziti.
Prezvakano vise puta. Da potvrdis svoju tezu korona bi trebala biti jedno 30 hiljada puta vise infektivna od gripe, a nismo jos sigurni ni je li duplo vise infektivna...Mogy87 wrote: ↑18/01/2021 10:27Nisu svi virusi jednako infektivni.Better Man wrote: ↑18/01/2021 10:24Onda po toj logici ne bi trebalo biti ni zaraženih koronom. Lično sam mišljenja da nas maske ne mogu zaštiti od korone, jer imao ili nemao masku na licu, čovjek se može zaraziti.
A broj zarazenih koronom bi bio itekako manji da se maske ispravno nose i da se ljudi zaista pridrzavaju mjera. Ne da ne plate kaznu vec sa cuvaju sebe i druge. Zasto to ne rade, to je vec druga stvar.

Očito je da nije da nema pljuskavica, samo je smanjen broj, za 2/3.Mogy87 wrote: ↑18/01/2021 10:39 Zaintrigiralo me ovo oko pljuskavica jer su one jako infektivne.
Treba imati u vidu da je vrhunac “sezone” pljuskavica period mart-maj koji smo dobrim dijelom proveli u lockdownu.
Do kraja novembra 2020:
Ukupno za 2019 godinu:
https://www.zzjzks.ba/wp-content/upload ... 2_2019.pdf
Naravno da nije. Zato sam i napisala da mi je interesantno zašto je broj osoba koje su preležale pljuskavice tri puta manji. Neki od razloga:
6%Trappist wrote: ↑18/01/2021 13:32 https://www.klix.ba/vijesti/u-bosni-i-h ... /210118059
"U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata testirano 1.826 osoba od čega je 110 pozitivnih na koronavirus. Preminulo je ukupno 14 pozitivnih, a oporavile su se 622 osobe."
Koliki je ovo procenat pozitivnih testova ?![]()
![]()