Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nikola Testa wrote: ↑15/01/2021 20:10
U mjesecu novembru 2019 godine u Federaciji BiH umrlo je 1710 osoba, u istom mjesecu 2020. 3221 osoba, skoro duplo više. Blago rečeno katastrofa. Podatak možete provjeriti na stranici Federalnog zavoda za statistiku, i uporediti sa nekim prethodnim godinama.
Spremi se za:
1. Postavljanje grafikona od marta da se "razvodne" brojevi iako je znacajan rast broja preminulih upravo od novembra
2. Ti ljudi su preminuli od svega osim od COVIDA. Pola ih je razvilo karcinom od marta do novembra, a druga polovina je preminula u saobracajnim nesrecama i sto su ih ljekari vratili kuci dok su ispoljavali jasne simptome srcanog ili mozdanog udara. Uh ti zli doktori, fuj.
Posmatram ljude u jednom popularnom sarajevskom tržnom centru, opet se maske ne nose i ogromne su gužve. Došlo je do očekivanog opuštanja, nakon ovog zatišja u populaciji i sada već očekujem rast novozaraženih. To je uzorak koji će se kako stvari stoje ponoviti i treći put, nadam se samo ograničen zbog određene nivoa "kolektivnog imuniteta".
Olaf1 wrote: ↑16/01/2021 15:50
Posmatram ljude u jednom popularnom sarajevskom tržnom centru, opet se maske ne nose i ogromne su gužve. Došlo je do očekivanog opuštanja, nakon ovog zatišja u populaciji i sada već očekujem rast novozaraženih. To je uzorak koji će se kako stvari stoje ponoviti i treći put, nadam se samo ograničen zbog određene nivoa "kolektivnog imuniteta".
Olaf1 wrote: ↑16/01/2021 15:50
Ima li na forumu stručnog medicinskog kadra koji znaju tumačiti nalaze. Naime nakon Rentgen snimka jedna riječ mi bode oči jer ne znam šta znači a ni Google izgleda ne zna.
Scc: u vise od pola radnji uposlenice nose masku samo kao modni detalj
Slicna je situacija i u Mercatoru van hipermarketa.
Isto je i sa kupcima. Dok je brojka novih po danu bila vise stotina manje ih je bilo (izuzev black friday) i maske su bile skoro pa ispravno nosene. Sad od praznika je sve vise ljudi, a i maske su u manjini.
Po kojim se ti mjestima kreces?
Ali_G wrote: ↑16/01/2021 17:58
Scc: u vise od pola radnji uposlenice nose masku samo kao modni detalj
Slicna je situacija i u Mercatoru van hipermarketa.
Isto je i sa kupcima. Dok je brojka novih po danu bila vise stotina manje ih je bilo (izuzev black friday) i maske su bile skoro pa ispravno nosene. Sad od praznika je sve vise ljudi, a i maske su u manjini.
Po kojim se ti mjestima kreces?
Nose se maske i u zatvorenom, a i na otvorenom, bar ih nosi 80% ljudi, a onda sjednes u metropolis gdje sjedi 150 ljudi i niko ne nosi masku. I tako svaki kafic, u svakom trznom centru. I sada, a i prije dva mjeseca. Sve te nase mjere su cisto kozmeticke prirode. Imamo obavezu nositi masku dok se krecemo, a mozemo dva sata sjediti na kafi bez nje..
A šta bi to trebali reči?
Ima li kod tebe ijedne pozitivne vijesti? Ti izgleda imaš ozbiljnih psihičkih problema, u zadnjih deset i više postova na ovom pdf-u uglavnom su ti isti puni depresije i pesimizma.
Ima li kod tebe ijedne pozitivne vijesti? Ti izgleda imaš ozbiljnih psihičkih problema, u zadnjih deset i više postova na ovom pdf-u uglavnom su ti isti puni depresije i pesimizma.
Kako nece biti depresije i pesimizma kad nema vise derneka
Daj ba popusti me, sjasi s mene.
Medicinar sam, znam sta pisem.
Slabo kucam u zadnje vrijeme na forumu, samo kad je nesto žurno.
Kad se objavi pozitivna vijest, uglavnom se slabo obrati paznja.
Povrijedio si njegove senzibilitete, on to ne može da čita, jako se uznemiri. Stidi se.
Jesam rekla da ide razvodnjavanje broja preminulih? Nije grafik, jeste tabela.
Samo sto je broj preminulih od COVIDA poceo rasti upravo u novembru:
Peti put stavljas netacnu sliku i siris lazne informacije. Nije bilo dana bez mrtvih u BiH od korone ja mislim od marta, a zasigurno nije u novembru i decembru bilo.
Jesam rekla da ide razvodnjavanje broja preminulih? Nije grafik, jeste tabela.
Samo sto je broj preminulih od COVIDA poceo rasti upravo u novembru:
Peti put stavljas netacnu sliku i siris lazne informacije. Nije bilo dana bez mrtvih u BiH od korone ja mislim od marta, a zasigurno nije u novembru i decembru bilo.
Ovo su sluzbeni podaci koje nasa drzava dostavlja.
Znaci dva dana u BIh u decembru nije bilo mrtvih? Ti bas slijepo vjerujes svakom grafikonu a neces da ukljucis vlastiti mozak.
I ako slijepo vjerujes ovoj worldometers stranici, onda vjerujes i da je samo 0.5% zarazenih u svijetu u teskom stanju?
Auuu vidi u Spaniji jucer 0 novozarazenih, svaka cast ljudima
Trappist wrote: ↑17/01/2021 10:19
Znaci dva dana u BIh u decembru nije bilo mrtvih? Ti bas slijepo vjerujes svakom grafikonu a neces da ukljucis vlastiti mozak.
I ako slijepo vjerujes ovoj worldometers stranici, onda vjerujes i da je samo 0.5% zarazenih u svijetu u teskom stanju?
Auuu vidi u Spaniji jucer 0 novozarazenih, svaka cast ljudima
Zna se desiti da drzave ne prijave podatke na vrijeme. Pa prijave naredni dan.
sinuhe wrote: ↑17/01/2021 10:30
Mrtve, sto sam upratio, objavljuju koliko toliko Kanton Sarajevo i RS. Valjda ljudi po kucama umiru od/sa koronom sto niko ne biljezi.
Trappist wrote: ↑17/01/2021 10:07
Zadnji dani maja i početak juna su bili tako mirni da je bio dan sa svega 5 novozaraženih u cijeloj BiH i nekoliko dana nijedan preminuli. U Kantonu Sarajevo bio je tada čak i dan bez ijednog aktivnog slučaja jer punih 14 dana nije bilo novih zaraženih.
Cini mi se da u KS skoro i mjesec dana nije bilo novozarazenog. 15juna je bilo 10ak novozarazenih i tada je krenulo. 6 juli je bio prvi dan preko 100 novozarazenih