Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lao Ce

#6051 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Image
Medobrundo25

#6052 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Medobrundo25 »

adsubzero wrote: 18/01/2021 11:15
Medobrundo25 wrote: 18/01/2021 11:07
Industrialyzer wrote: 17/01/2021 14:43 Pore na pamucnim i hirurskim maskama su gotovo pa vidljive okom, a promjer molekula O2 i CO2 se mjeri u nanometrima. Logika kojom se dolazi do zakljucka da cista maska steti organizmu je rezultat neupucenosti zavjerasa i primjer da ce povjerovati u sve sto im zvuci zanimljivo.
Isto tako teorija da iste sprecavaju prenos virusa cija se velicina mjerinu isitim nanomilimetrima :run: :izet: :izet: :izet: kakav si ti ublehas strasno, elementarne stvari nr poznajes.
Sva sreca pa imamo ucene ljude da takve gluposti poput tvojih ne prolaze. :thumbup:
Virus se najvise prenosi kapljicnim putem, sto maska u dobroj mjeri zaustavlja. O2 i CO2 ce proci bez obzira na to.
Hahahhaa, ma je li? Nista aerosoli? Gdje su vam sad studije da se prenosi zrakom, da ostaje u autima i klimatizacijskim sistemima? Smijesni ste :izet: :izet: :izet:
adsubzero

#6053 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Medobrundo25 wrote: 18/01/2021 11:23

Isto tako teorija da iste sprecavaju prenos virusa cija se velicina mjerinu isitim nanomilimetrima :run: :izet: :izet: :izet: kakav si ti ublehas strasno, elementarne stvari nr poznajes.
Sva sreca pa imamo ucene ljude da takve gluposti poput tvojih ne prolaze. :thumbup:
Virus se najvise prenosi kapljicnim putem, sto maska u dobroj mjeri zaustavlja. O2 i CO2 ce proci bez obzira na to.
Hahahhaa, ma je li? Nista aerosoli? Gdje su vam sad studije da se prenosi zrakom, da ostaje u autima i klimatizacijskim sistemima? Smijesni ste :izet: :izet: :izet:
Gdje iz mog posta vidis da sam rekao da se ne prenosi i zrakom? Smijesan si sine. :izet: :izet: :izet:
Medobrundo25

#6054 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Medobrundo25 »

adsubzero wrote: 18/01/2021 11:27

Gdje iz mog posta vidis da sam rekao da se ne prenosi i zrakom? Smijesan si sine. :izet: :izet: :izet:
Kakvi ste vi smijesni spineri. :thumbup: :izet: :izet: :izet: :izet:
Lao Ce

#6055 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Image
adsubzero

#6056 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Medobrundo25 wrote: 18/01/2021 12:03

Aham, vazi... Mi svi spineri, a ti iskrena dobrica, samo se brines za ljude :lol:

Image
Medobrundo25

#6057 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Medobrundo25 »

adsubzero wrote: 18/01/2021 12:30
Aham, vazi... Mi svi spineri, a ti iskrena dobrica, samo se brines za ljude :lol:

Image

Hahhahhaha :izet: :izet: :izet: uvijek se vracate na gluposti kad nemate argumente. Standardna praksa sujetnih i glupih ljudi. :thumbup:
Mogy87

#6058 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Lao Ce wrote: 18/01/2021 12:11 Image
Ti znas da u VAERSu svako moze prijaviti sta zeli?

Da tek kasnije navedena stanja se provjeravaju da li su prouzrokovana vakcinom? Ne kazem da nesto nije nuspojava, ali prijava u VAERS nije dokaz bilo cega osim da je neko nesto uocio.

Evo neki od gretest hits koje su do sada (za druge vakcine) ljudi prijavljivali kao nuspojave :mrgreen:

Od opekotina, preko sportskih povreda, rana od vatrenog oruzja, utapanja do spolnih bolesti :mrgreen:

Image
adsubzero

#6059 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Medobrundo25 wrote: 18/01/2021 12:31
adsubzero wrote: 18/01/2021 12:30

Image

Hahhahhaha :izet: :izet: :izet: uvijek se vracate na gluposti kad nemate argumente. Standardna praksa sujetnih i glupih ljudi. :thumbup:
Hahah pa znas kako to ide, tek kad postavis argument, mozes ocekivati argument nazad. Ti pises gluposti, ocekujes naucne radove u zauzvrat. Bas moras biti trol ili glupko :lol:
Lao Ce

#6060 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Evo vam naučni rad šta je Pfeizer radio u Nigeriji i kakvi su to zločini u pitanju.

Pdf dokument dr. sc. Sunčane Roksandić Vidlička i Vinka Galiot. Izvorni znanstveni rad iz 2015 godine o suđenju Pfizeru u Nigeriji zbog eksperimentima na djeci sa smrtnim ishodima.
EKSPERIMENTI NA LJUDIMA KAO ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI: OD NÜRNBERŠKOG MEDICINSKOG SUĐENJA DO PREDMETA PFIZER

https://www.docdroid.net/dJnfPt9/roksan ... galiot-pdf
Jedan mali dio koji se itekako može vezati i za sadašnjost kao i za budućnost.
Da globalizacijom i eksperimenti na ljudima dobivaju globalnu dimenziju pokazuje i predmet Pfizer, u kojem se postavilo pitanje odgovornosti jedne od najvećih multinacionalnih farmaceutskih kompanija zbog provođenja nedopuštenih medicinskih eksperimenata u Nigeriji bez pristanka subjekata, ali uz odobravanje tamošnjih javnih dužnosnika i službenika. Kako i svjedoči navedeni citat iz predmeta Pfizer, kriminalni eksperimenti izvršeni od strane Pfizer evociraju nacističke zločine i aktualiziraju pitanje eksperimentiranja na ljudima kao zločina protiv čovječnosti. Upravo takvi slučajevi iznova stavljaju pod povećalo sumnje pojavu novih cjepiva i potrebu za njihovim testiranjem na ljudskim subjektima. Pfizer nije izoliran slučaj ­ istraživanja u zemljama u razvoju postala su trend nakon što su razvijene države u kojima su sjedišta farmaceutskih korporacija koje provode istraživanja postrožile regulaciju.
Industrialyzer

#6061 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Industrialyzer wrote: 17/01/2021 14:43 Pore na pamucnim i hirurskim maskama su gotovo pa vidljive okom, a promjer molekula O2 i CO2 se mjeri u nanometrima. Logika kojom se dolazi do zakljucka da cista maska steti organizmu je rezultat neupucenosti zavjerasa i primjer da ce povjerovati u sve sto im zvuci zanimljivo.
Virusi se prenose kapljicnim putem, brundo mrki :lol:
Dozer

#6062 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Sto bi bilo aerosolno...?
Industrialyzer

#6063 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Dozer wrote: 18/01/2021 13:57 Sto bi bilo aerosolno...?
Aerosolna cestica u kojoj se moze nalaziti sars cov 2 je promjera 5-10 mikrometara, dok je sam virus velicine oko 100 nanometara. Ukoliko je maska cista i fino prati oblik lica, nema mnogo supljina, sansa da se aerosolima prenese zaraza je svedena na minimum.
Dozer

#6064 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Industrialyzer wrote: 18/01/2021 14:13
Aerosolna cestica u kojoj se moze nalaziti sars cov 2 je promjera 5-10 mikrometara, dok je sam virus velicine oko 100 nanometara. Ukoliko je maska cista i fino prati oblik lica, nema mnogo supljina, sansa da se aerosolima prenese zaraza je svedena na minimum.
Aeroslono = kapljicno. To sam mislio. Dakle, ne moze se prenositi ako nije u kapljici jer tada "umire", jel' tako? Tako tvrde, naravno.

Kako se onda stalno povecava broj zarazenih u zemljama s lockdownom i gdje se nosaju maske?
Industrialyzer

#6065 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Dozer wrote: 18/01/2021 14:19
Aeroslono = kapljicno. To sam mislio. Dakle, ne moze se prenositi ako nije u kapljici jer tada "umire", jel' tako? Tako tvrde, naravno.

Kako se onda stalno povecava broj zarazenih u zemljama s lockdownom i gdje se nosaju maske?
Pa da lebdi virus sam u zraku, tesko, zamisli da ides autom kroz kisu meteora, e tako se virus osjeca medju ostalim cesticama u zraku :mrgreen:

Drugo pitanje, pa moja teorija je da ljudi ne nose pravilno maske i da ne odrzavaju higijenu istih, pa dolazi do kontra efekta gdje maska postaje izvor zaraze. I dalje postoje ljudi kojima viri nos, a kao nose masku. Iskreno, vise cijenim one koji ih skroz skinu nego tako. Maske su postale modni detalj i svako ih proizvodi/prodaje i sigurno je zbog toga ucinkovitost smanjena. Bilo kako bilo ugljikove molekule prolaze kroz maske bez problema.
adsubzero

#6066 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Industrialyzer wrote: 18/01/2021 14:33
Dozer wrote: 18/01/2021 14:19

Pa da lebdi virus sam u zraku, tesko, zamisli da ides autom kroz kisu meteora, e tako se virus osjeca medju ostalim cesticama u zraku :mrgreen:

Drugo pitanje, pa moja teorija je da ljudi ne nose pravilno maske i da ne odrzavaju higijenu istih, pa dolazi do kontra efekta gdje maska postaje izvor zaraze. I dalje postoje ljudi kojima viri nos, a kao nose masku. Iskreno, vise cijenim one koji ih skroz skinu nego tako. Maske su postale modni detalj i svako ih proizvodi/prodaje i sigurno je zbog toga ucinkovitost smanjena. Bilo kako bilo ugljikove molekule prolaze kroz maske bez problema.
Pa ja se ne bih slozio. Opet dok ljudi pricaju, maska donekle djeluje u zaustavljanju kapljica, svejedno sto nije stavljena preko nosa. Kao sto ljudi raspravljaju da su maske glupe jer nisu 100% efikasne, tako i u ovom argumentu vrijedi "bolje ista nego nista".
Lao Ce

#6067 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Žao mi je ovih ljudi - ko će njima nadoknaditi ovo ugrožavanja zdravlja? Svi vi koji zastupate i pomažete ovaj covid projekat svojom bezuslovnom podrškom, pa nikad se ne zna.... Dođe sve na svoje prije ili kasnije. Dont worry.

Dozer

#6068 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Industrialyzer wrote: 18/01/2021 14:33 Pa da lebdi virus sam u zraku, tesko, zamisli da ides autom kroz kisu meteora, e tako se virus osjeca medju ostalim cesticama u zraku :mrgreen:

O tome i pricam. Dakle, siri se iskljucivo arosolno, i to je to.

Ali, i dalje niste ponudili odgovor na pitanje zasto neko ko je prebolovao, ko ima antitijela (dakle, imun je) i ko je na PCR negativan - i dalje mora nositi masku?
Kako moze prenijeti nekome nesto sto nema i na sta je imun?

Ja, recimo, prebolovao, imam antitijela, ali po zakonu (tacnije po necijoj odluci, jer takav zakon ne postoji), moram nositi masku ili ide 500 KM kazne. Logika...?
Last edited by Dozer on 18/01/2021 14:55, edited 1 time in total.
adsubzero

#6069 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Dozer wrote: 18/01/2021 14:52
Industrialyzer wrote: 18/01/2021 14:33 Pa da lebdi virus sam u zraku, tesko, zamisli da ides autom kroz kisu meteora, e tako se virus osjeca medju ostalim cesticama u zraku :mrgreen:

O tome i pricam. Dakle, siri se iskljucivo arosolno, i to je to.

Ali, i dalje niste ponudili odgovor na pitanje zasto neko ko je prebolovao, ko ima antitijela (dakle, imun je) i ko je na PCR negativan - i dalje mora nositi masku?
Kako moze prenijeti nekome nesto sto nema i na sta je imun?

Ja, recimo, prebolovao, imam antitijela, ali po zakonu moram nositi masku ili ide 500 KM kazne. Logika...?
A ko zna da ti imas antitijela kad ides ulicom?
Dozer

#6070 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Znam ja. A imam i nalaz koji mogu pokazati drotu. Problem je sto njega to ne zanima jer mu niko nije naredio da to uvazi.
Ima li logike...?

Kad pocne vakcinacija onda ce se sigurno ljudima davati neki papir kojim ce to potvrdjivati, a sto ce takodjer znaciti da ta osoba ima imunitet (antitijela), ali kako WHO vec sad sugeerise, i takvi ce i dalje morati nositi maske.

Zbog cega tacno...?
Last edited by Dozer on 18/01/2021 14:59, edited 1 time in total.
Lao Ce

#6071 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Apsolutno sam za ovo i to što prije :mrgreen: Za sve koji imaju ikakvog dodira sa medijima i uređivačkom politikom i javnim medijima i tv kućama, portalima, forumima i svim drugim oblicima javnog informisanja.
Društvo novinara BiH: Novinari da budu među prioritetima za vakcinisanje

https://www.klix.ba/vijesti/bih/drustvo ... 6D1FZxO4wo
amidzazeher

#6072 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by amidzazeher »

Dozer wrote: 18/01/2021 14:55 Znam ja. A imam i nalaz koji mogu pokazati drotu. Problem je sto njega to ne zanima jer mu niko nije naredio da to uvazi.
Ima li logike...?

Kad pocne vakcinacija onda ce se sigurno ljudima davati neki papir kojim ce to potvrdjivati, a sto ce takodjer znaciti da ta osoba ima imunitet (antitijela), ali kako WHO vec sad sugeerise, i takvi ce i dalje morati nositi maske.

Zbog cega tacno...?
A kako bi ti to proveo u stvarnosti?
Evo stoji drot i vidi pet osoba bez maske. Svaku osobu znaci treba da zaustavi i trazi nalaz od doktora tj. dokaz da ima antitijela. Daj ba trebala bi i vojska onda da legitimise ljude.
Ili nositi masku ili svi da je odjebu nema trece. Ustvari imaju trake oko ruke
Industrialyzer

#6073 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Dozer wrote: 18/01/2021 14:55 Znam ja. A imam i nalaz koji mogu pokazati drotu. Problem je sto njega to ne zanima jer mu niko nije naredio da to uvazi.
Ima li logike...?

Zbog cega tacno...?
Da li ti mozes objektivno dokazati da 18.01.2021. imas dovoljno antitijela da organizam neutralise virus u potpunosti?

Mislim da ce ubrzo doci do odredjenih promjena u stavu naucne zajednice vezane za to, jer se rade ozbiljna istrazivanja o trajanju imuniteta, nevezano iskljucivo za antitijela.
Dozer

#6074 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

amidzazeher wrote: 18/01/2021 15:09
Ima li logike...?

Zbog cega tacno...?
A kako bi ti to proveo u stvarnosti?
Evo stoji drot i vidi pet osoba bez maske. Svaku osobu znaci treba da zaustavi i trazi nalaz od doktora tj. dokaz da ima antitijela. Daj ba trebala bi i vojska onda da legitimise ljude.
Ili nositi masku ili svi da je odjebu nema trece. Ustvari imaju trake oko ruke
Moze li jednostavnije od toga da drotu pokazes nalaz na kojem stoji da imas antitijela...? Dovoljno je samo da se to objavi, kao sto se objavilo i da se nose maske na ulici, i kraj price. Traje krace, ili bar isto kao i legitimisanje s LK.

A za primjer - pa isto tako drot pridje tih istih 5 osoba i napise im kazne sto ne nose masku. Sta je problem za 30 sec. pogledati nalaze na kojima se vidi datum i kolicina antitijela?
meridiyan

#6075 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by meridiyan »

Samo jasi svi su nasi!
“Naveli su da je umro od korone, ako bude potrebno tražit ćemo i obdukciju” Esed Radeljaš, novoizabrani načelnik Općine Foča u FBiH koji je preminuo jutros, nije bio pozitivan na koronavirus - potvrdio je Feni njegov brat Asim Radeljaš.
“Bio je pet puta testiran, pored brisa su mu vadili i krv, i nije bio pozitivan, ali su sada u Općoj bolnici ‘Prim.dr Abdulah Nakaš’ naveli da je umro od korone. Ako bude potrebno tražit ćemo i obdukciju, da bismo ga mogli dostojno ukopati, jer je vjerski obred drugačiji”, kazao je Asim Radeljaš.

Naglasio je da je Esed Radeljaš imao upalu pluća i problem sa srcem i bubrezima, usljed čega su nastale zdravstvene komplikacije sa kojima je izgubio bitku.
Post Reply