Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zole2020

#110276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zole2020 »

zdruzdjo wrote: 17/01/2021 19:04 Ok, i?
Gdje smo 15 dana kasnije???
Oni naglasniji sa foruma. Aman pa su linceve pozivali.
Raskide li neko ugovor???? Ali bas neko ovdje. Da kaze: Evo jesam ja.
Iko?????
Ovakav potez "ja,i?" je ovdje uobicajen. Znaci usuti se i cekaj. Najglasnijim daj par mrvica da prestanu galamiti, a ostalima ce dodijati i usutiti ce se.
Moras razumjeti da tu ima par faktora nastalih nakon pocetne eksplozije nerviranja. Najbitniji je taj da su mnogi ljudi shvatili da je ostanak na Telemachu najmanje zlo za njih i da nemaju gdje drugo preci i pored gubitka Arena. Dalje, ljudi se plase sudskih procesa jer ne znaju da li su raskidi validni. Neki cekaju da se oglasi RAK ili da se nesto desi u smislu dogovora i vracanja Arena na Telemach. Ima tu jos razloga.
Ja licno ne zivim u Fedraciji i nemam pristup BH Telecomu. Raspitao sam se o alternativama i shvatio da su alternative em skuplje kao duo paket em svi imaju losiji net od Telemacha. Jednostavno nemam gdje otici i vjerujem da nisma jedini koji to konstatuje. Imao sam poziv iz Telemacha sve moje predloge odbijaju, i nude filmske kanale 6 mjeseci ili novi ugovor za neku ustedu na buducim racunima. Ja u ovoj prici mogu samo bojkotovati u smislu da necu novi ugovor nikad sa niima potpisati i tacno je necu ni sada a ni kad istekne jer smatram da sam prevaren ali nemam prostora za raskid. Moja kazna ce ih stici kad istekne ugovor a vjerujem i od drugih korisnika.
Kao rjesenje sam nasao kodi i prije tri dana kupio android box sve dobro radi i evo pripremam grickalice ceka se Inter-Juventus.
SHTEVELEC

#110277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SHTEVELEC »

_Reds_ wrote: 17/01/2021 18:24
SHTEVELEC wrote: 17/01/2021 11:23
kakaljin wrote: 16/01/2021 17:57

Ne moze prestavnik stanara nikoga otjerati ako je stanar trazio da mu nesto uvedu.
Upravo ovo, predstavnik stanara je samo to, predstavnik stanara, kad sta procuri ili ckrne njegovo je da rjesi i za to je placen. Za sprjecavanje bi mog'o samo dobit' sipkom po prstima
Pedstavnik stanara, zastupa ostale stanare, i ne moze niko u zajedničkim dijelovima zgrade ništa raditi bez saglasnosti bar 50%+1 vlasnika stanova.
Ia naravno da može otjerati bilo koga, ako taj nema saglasnost.

Dakle ako vlasnik stana želi nekoga koga nema u haustoru, moras skupiti potpise prije toga.
Kod mene u haustoru i Lol i Telemach, niko nije sakuplj'o potpise, ljudi dosli i postavili opremu. Ali su ovdje stanari normalni i predstavnik stanara (koji je, kao i u 90% haustora, penzioner) se ne petlja u stvari oko kojih nema pojma.
crnivrag

#110278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

SHTEVELEC wrote: 17/01/2021 20:55
Kod mene u haustoru i Lol i Telemach, niko nije sakuplj'o potpise, ljudi dosli i postavili opremu. Ali su ovdje stanari normalni i predstavnik stanara (koji je, kao i u 90% haustora, penzioner) se ne petlja u stvari oko kojih nema pojma.
Kod mene također u ulazu postoji mogućnost priključenja 4 operatera, i nikad nijednom operateru nije zabranjen pristup (Telemach, Logosoft, BH Telecom optika i TXTV optika).
TexW99

#110279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TexW99 »

Kako vama radi arenacloud za sada?

Kod mene "mrzne" slika i blokira relativno cesto kad jace neke utakmice iako imam jak net 200mb. Druga stvar kasne jako dugo cijeli 48 sekundi live prenosi im kasne. Na telemachu su kasnili "samo" 20 sekundi kontra live prenosa npr sto kladionice imaju ili skysport.
crnivrag

#110280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

TexW99 wrote: 17/01/2021 21:39 Kako vama radi arenacloud za sada?

Kod mene "mrzne" slika i blokira relativno cesto kad jace neke utakmice iako imam jak net 200mb. Druga stvar kasne jako dugo cijeli 48 sekundi live prenosi im kasne. Na telemachu su kasnili "samo" 20 sekundi kontra live prenosa npr sto kladionice imaju ili skysport.
Kod mene nikakvih problema, koristim otkako se pojavila Smart TV aplikacija putem EON box-a.

Rade mi satima kanali bez ikakvih problema.
emirsarajevo

#110281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emirsarajevo »

Telemach wrote: 11/01/2021 13:59
emirsarajevo wrote: 11/01/2021 13:18 Telemach, možete li ukloniti pojačalo koje se nalazi u mom ulazu, pored poštanskih sandučića, smeta stanarima?
Molim za odgovor @Telemach
Zdravo emirsarajevo,
Obavijestili smo kolege o Vašoj poruci. Molimo Vas za malo strpljenja.
? ? ?
:evil:
TheRedhead

#110282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheRedhead »

veliki_ah wrote: 17/01/2021 18:59 Novi sam na eonu, pa ako neko moze da mi kaze kako da se rijesim bahe na sk1, bio bih zahvalan. Ionako losu utakmicu dodatno kvari.
Obicno na nekom drugom SK bude ista utakmica sa srpskim ili hr komentatorom. SK9 Ili sl ...
veliki_ah

#110283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veliki_ah »

Al onda nije hd :) Ugl, prosao voz, al probacu ubuduce.
Mada je i ovaj hd los, cini mi se da je na D3 bio bolji.
Telemach

#110284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Reglan wrote: 16/01/2021 16:28 Nisam pristao na ponudu od 20% popusta ali da produzim 24 mjeseca. Ugovor imam jos malo, arene sam sredio preko clouda/kodija/moja web tv. Taman da vidim kakva ce ponuda biti kroz koji mjesec. Ne treba mi da se zavalim jos dvije godine pa sa ne mogu ni tamo ni ovamo.
Zdravo @Reglan,
Rado ćemo Vas pozvati i pronaći rješenje sa kojim ćete biti zadovoljni.
Radujemo se i nadamo daljoj saradnji.
Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#110285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote: 16/01/2021 18:35 @Telemach,samo da vas obavijestim da mene jos niko nije kontaktirao,hvačla
Zdravo @kakavdanakneiskustvu,
Pozvati će Vas kolege u najkraćem mogućem roku. Sigurni smo da ćemo pronaći rješenje na obostrano zadovoljstvo.
Unaprijed se zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.
Last edited by Telemach on 17/01/2021 23:24, edited 1 time in total.
Telemach

#110286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Nedzada wrote: 16/01/2021 18:45 :bih: @Telemach

Kome da se obratimo za ovu akciju 4 mjeseca za 1 KM?
Pisalo je za sve korisnike.

Kod mene je duo ... tu je 4 mjeseca, ovo uslikano je za trio.

Image
Zdravo @Nedzada,
Uvijek imamo spremne pogodnosti za sve naše korisnike.
Kolege iz Tima za brigu o korisnicima su Vas već pozivale i prezentirale ponudu. Ukoliko ste donijeli odluku, rado ćemo proslijediti kolegama upit za naknadno pozivanje. Hvala Vam na saradnji.
Telemach

#110287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

studeni76 wrote: 16/01/2021 19:34 Januar 16i, niko ne kontaktira jos! Izgleda da im mi sto su nas preuzeli sa BHBa nismo bitni
Zdravo @studeni76,
Svi naši korisnici su nam jako važni. Molimo Vas da nam podatke dostavite u pp kako bismo Vas što hitnije pozvali.
Unaprijed se zahvaljujemo na saradnji i razumijevanju.
zdruzdjo

#110288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

un1ted wrote: 17/01/2021 20:02 Sta ti znaci ako ja napisem da sam raskinuo? Hoce li ti biti lakse?
Meni nije cilj raskid ugovora, vec moja prava :wink:
Meni ne znaci nista. Iskreno da ti kazem, drago bi mi bilo da jesi ako si uspio izbjeci penale. kao i svako drugi ko bi to uspio. I slazem se da je ovo sve prica oko prava korisnika. Samo ovdje su kevtali neki na mjesec a dobro su znali da se isti nece nasmijati.

Kad je pocelo ovo sranje, ja sam napisao da je jednostavno alternative su nikakve. Svako ko ima ikakvu drugu opciju umjesto telemach-a treba da je iskoristi jer samo tako ce ih kazniti. Iako ne pratim arene, da sad ima neko na podruciju sarajeva ko ce mi dati brzinu net-a koju mi daju oni i broj kanala plus ovaj box(ma kakav da je on na kraju balade) iz ovih stopa bih. Svako drzmanjenje u polju poslovanja gdje je ukljucen veci broj korisnika treba kaznjavati. Meni su licno ponudili ukidanje rentanja jednog resivera po cjeni od 5 km. ja prihvatio i zadovoljan. vise od toga meni arene nisu ni vrijedile. Najvise su mi koristile kad neko dodje od raje pa kaze "hajd okreni arenu xy ima tekma". Da ima neko drugi ja bih sad. bez obzira sto arene ne gledam. Ako nista zbog raje koja dodje pa hajd gledamo tekmu neku zajedno.
Brzina net-a mi je prioritet (evo je veceras) i ako bas ocajno budem zelio arenu, treba mi maximalno 10-minuta da je imam.

Image
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#110289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Shvatas li ti da postoji neko ko je spreman na svoj GUBITAK zadrzati neki minimum samopoštovanja? Ja znam da je bhtelekom sranje, ali ne želim da i ja budem sranje. Dzabe mi i 1Gbs ako me NE POŠTUJU kao kupca. Kod mene u ugovoru pište da imam arene 24 mjeseca i želim da ispoštuju, ili adekvanto kompeziraju. Sve je na telemachu, ja sam svoje odradio kada sam potpisao ugovor.
tukizahou

#110290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tukizahou »

Nego sta,nepostuju nas,ja evo treci put pitam kad ce milan da vaskrsne oni nista :-)
dječak sa šibicama

#110291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Ako ti kao korisniku nije bitna Arena, sta se koji moj petljas u tu temu onda.

To isto ko ono kad se neko pozali da mu ne valja net, a drugi uleti sa smjeskom i stavi brzinu sa spped testa da pokaze kako on nema problema.
zdruzdjo

#110292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

un1ted wrote: 18/01/2021 00:07 Shvatas li ti da postoji neko ko je spreman na svoj GUBITAK zadrzati neki minimum samopoštovanja? Ja znam da je bhtelekom sranje, ali ne želim da i ja budem sranje. Dzabe mi i 1Gbs ako me NE POŠTUJU kao kupca. Kod mene u ugovoru pište da imam arene 24 mjeseca i želim da ispoštuju, ili adekvanto kompeziraju. Sve je na telemachu, ja sam svoje odradio kada sam potpisao ugovor.
Na tvoj komentar cu ti odgovoriti pitanjem. Da li ti znas gdje zivis????
Pokazi mi jedno mjesto gdje te iko u ovoj drzavi postuje nekoga kao kupca. mene najvise postuje konobar u kafani kad dodjem da se napijem.
Da se ima imalo postovanja prema krajnjem kupcu/korisniku, telemach bi do sada bio ugasena firma sa milionskim odstetama prema korisnicima i prema drzavi. Nevezano za ovaj belaj sada.
samopostovanje??? Fino angazujes advokata nevezano za sva saopstenja rak-a ombdusmena telemaha, mtel-a, posavjetujes se sa istim o pravima, i sastavis tuzbu. Moras biti spreman da ce borba biti dugotrajna i skupa. Vrlo vjerovatno da ce liciti na don kihota i vjetrenjace.
Evo gore sam naveo banalan primjer sa banderama. Platili odstetu elektroprivredi i idemo dalje. U nekoj drzavi gdje se postuju kupci, bi platili odstetu, plakali bi za dozvolama za postavljanje svojih bandera ili kopanje ulica, i oni bi sami trcali da sjeku kablove sa bandera jer bi kasnjenje u izvrsavanju svega toga povlacilo enormne kazne.
Uzmi sivu zonu tzv "zatamnjivanja" sadrzaja i njihov genercki odgovor na to kad god ko upita.
Ali opet navodim nista bolje nije ni sa telekomom jer te oni tek ne postuju. Imaju stalni priliv novca od korisnika koji su tu po navici, odnosom:"ko ce se peglati", patriotizmom, xy razloga..... ali ispod zita se tu obrcu milionske stranacke pare pa tek njih boli qurxx za korisnike. Bio sam kod njih. Od dial-up, preko adsl-a do moje tv gdje mi je pukao film.
Ova smijurija sa rak-om i ombdusmenima je samo bacanje prasine u oci. Zamisli samo armiju ljudi koji nisu ovdje na forumu ili na fb grupi kojima ce doci 31 januar i pojeo vuk magarca. A upravo na to se i ide ovim silnim razvlacenjem. Cak i da puste sviju koji zele da prekinu ugovore, to je samo kapljica u odnosu na one koji ce izgubiti to neko pravo 31 januara.
I eto sta je po tebi "adekvatna kompenzacija" kojom bi se ti zadovoljio.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#110293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

zdruzdjo wrote: 18/01/2021 00:29 Pokazi mi jedno mjesto gdje te iko u ovoj drzavi postuje nekoga kao
U mojoj kuci, gdje odlučujem kako ce se ponašati, ko će boraviti i ko može da se nalazi. Toliko.
Nedzada

#110294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada »

Telemach wrote: 17/01/2021 23:11
Nedzada wrote: 16/01/2021 18:45 :bih: @Telemach

Kome da se obratimo za ovu akciju 4 mjeseca za 1 KM?
Pisalo je za sve korisnike.

Kod mene je duo ... tu je 4 mjeseca, ovo uslikano je za trio.

Image
Zdravo @Nedzada,
Uvijek imamo spremne pogodnosti za sve naše korisnike.
Kolege iz Tima za brigu o korisnicima su Vas već pozivale i prezentirale ponudu. Ukoliko ste donijeli odluku, rado ćemo proslijediti kolegama upit za naknadno pozivanje. Hvala Vam na saradnji.
OK ali niste odgovorili .... šta trebamo uraditi da dobijemo ovo sa slike?
Piše da je za sve korisnike.

A može zvati ko hoće .... ali onih 15% na 12 mjeseci uz novi ugovor od 24 mjeseca je smiješno kad vidim i čujem šta drugima nudite. Drugima koji imaju isti paket.
zdruzdjo

#110295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

dječak sa šibicama wrote: 18/01/2021 00:22 Ako ti kao korisniku nije bitna Arena, sta se koji moj petljas u tu temu onda.

To isto ko ono kad se neko pozali da mu ne valja net, a drugi uleti sa smjeskom i stavi brzinu sa spped testa da pokaze kako on nema problema.
Ne vidim da se tema zove "gasenje arene, hajmo jexxt mater telemach-u". petljao bih se i da national geographics ukinu.
Imam hvala Bogu dobar posao ali bih sutra ustao sa 10000 ljudi da rusim vladu. Ali bih isto tako rekao ljudima "ne srljaj zvenuti ce te metak" ili "nemoj da idemo bezveze jer ovi revolucionari imaju jos vece govno spremno za preuzimanje vlasti nego je ovo postojece"
Ovo o cemu raspravljamo je "nepostivanje ugovornih obaveza". isto tako mogu sutra poskidati more kanala i zamjeniti ih smecem pa npr reci "sta je ne pise nigdje da ces imati izvorna tv evo ti valentino etno" :-) A ja volim koride na izvorna tv. :-)
dječak sa šibicama

#110296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Sta, tvoj savjet je poklopite se usima, nemoj da se neko zali.

Zahvaljujuci ogromnoj pobuni korisnika, danas nude sve te povlastice. Da su ljudi sutili, dobili bi duplo golo.

Kazem, ako ti nisu bitne Arene, suti i uzivaj. Pusti ljude koji su revoltirani, da se bore za sebe.

Jasno je i tebi, da postoji adekvatna konkurencija, izgubili bi puno vise korisnike. A i ovako su izgubili dobar dio, ne bi oni nudili sve sto nude, da nisu.

Ja imam arene i bez tmacha, ali imam pravo da iskazem svoje nezadovoljstvo. To je moje pravo kao korisnika.
_Reds_

#110297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by _Reds_ »

Pa oni su to i sami skontali, i da izgube 2-3% korisnika nikom ništa.

Koliko dobijaju 4-5 KM puta cca 350.000 korisnika? Sića u odnosu na gubitak par hiljada puta cca 50 KM.
Safete Dilbere

#110298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Safete Dilbere »

_Reds_ wrote: 18/01/2021 01:00 Pa oni su to i sami skontali, i da izgube 2-3% korisnika nikom ništa.

Koliko dobijaju 4-5 KM puta cca 350.000 korisnika? Sića u odnosu na gubitak par hiljada puta cca 50 KM.
Nije telemah samo u bosni ima vise korisnika istog u Srbiji,Sloveniji nego kod nas,racunaj i na te gubitke korisnika
zdruzdjo

#110299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

dječak sa šibicama wrote: 18/01/2021 00:49 Sta, tvoj savjet je poklopite se usima, nemoj da se neko zali.

Zahvaljujuci ogromnoj pobuni korisnika, danas nude sve te povlastice. Da su ljudi sutili, dobili bi duplo golo.

Kazem, ako ti nisu bitne Arene, suti i uzivaj. Pusti ljude koji su revoltirani, da se bore za sebe.

Jasno je i tebi, da postoji adekvatna konkurencija, izgubili bi puno vise korisnike. A i ovako su izgubili dobar dio, ne bi oni nudili sve sto nude, da nisu.

Ja imam arene i bez tmacha, ali imam pravo da iskazem svoje nezadovoljstvo. To je moje pravo kao korisnika.
Ne, ne kazem poklopi se. Skontaj sta ti treba, sta imas, i sta mozes dobiti i iskombinuj.
Ali strpljeno i promisljeno. Znaci arene ne mozes dobiti ali isto tako ne mozes dobiti ni npr 20 km manje na racunu mjesecno.
I ne znam zasto iko ceka da ga neko nazove. Znate li koliko ljudi ceka na taj poziv. telefon u sake i zovi. Ja sam taj i taj sta se desava. Ovakvim razvlacenjem ce najmanje dobiti nezadovoljni korisnici.
_Reds_

#110300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by _Reds_ »

Safete Dilbere wrote: 18/01/2021 01:27
_Reds_ wrote: 18/01/2021 01:00 Pa oni su to i sami skontali, i da izgube 2-3% korisnika nikom ništa.

Nije telemah samo u bosni ima vise korisnika istog u Srbiji,Sloveniji nego kod nas,racunaj i na te gubitke korisnika
Ovdje govorimo o Bosni i korisnicima u Bosni.
Locked