Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
_Reds_

#10626 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

Ovo fakat ulazimo u eru Vučića, pa se i komentari brišu na člancima.

Ima se, može se.
Gusar-from-Riga

#10627 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Gusar-from-Riga »

Reglan wrote: 17/01/2021 21:16
Login7777 wrote: 17/01/2021 20:46 Dino Penkalo.
:lol:
Raja kontala NiP (cetvorka opcenito) ljudi sa druge planete, ljudi cisti od malverzaija i svega ostalog. Toliki hajp oko njih kao da dolazi ne znam ti ko.. A dobili su i dobice isto samo malo upeglanije u odnosu na SDA.
A gledaj ti sjednice i ovo cetvero za stolom isto kafana :-)
Fuzzy Dunlop

#10628 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Fuzzy Dunlop »

Ima li neki drugi dokaz osim ovog snimka? Ovo nije nikakav dokaz. Btw, nije ista olovka kao kod ove sisate :D Ima ovaj krug na vrhu. Ne kažem da nije, samo pitam... Možda su koristili neku tintu da znaju u slučaju prebrojavanja koji su njihovi glasovi?
zrakomlat

#10629 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zrakomlat »

Styling wrote: 16/01/2021 09:10 I jos nesto. SDA po prvi put ima opoziciju u svom “dvoristu” desnog centra i tu se uopste ne snalazi. Dosao je neko ko im uzima glasace i mjesta a ne znaju kako s tim da se bore jer ih ne mogu optuzivati da su komunjare, da rade protiv Bosnjaka, da hoce da uniste vjeru, i sl. Tome dodatno doprinosi i stav odredjenih clanova Islamske zajednice koji podrzavaju NiP. I tu gube tlo pod nogama. Vise i kradjom ni korupcijom ne mogu sakriti urusavanje. U nezavidnom polozaju su a recepta nemaju.
Misliš? :D

Image
Kikibombona

#10630 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

zippoo87 wrote: 17/01/2021 21:27 Cinjenica da ljudi nikada nisu bili jeftiniji i pokvareniji i da se skoro nikome ne moze vjerovati ,sto su dokaz i ovi najnoviji preletaci...iz NSa,iz SBB,...evo i u RSu iz DNZa preletili Dodiku...ali ovi problemi bi se trebali rjesavati na neki drugi nacin u samim strankama...da se nekako veze mandat za stranku...jer ovo sto se sada desava kod nas sa preletacima je bas bas izrugivanje i biracima i izbornom procesu i cijelom smislu bavljenja politikom.
Meni su svi preletaci isti,nebitno iz koje stranke izlaze i u koju ulaze i svi mi se gade,bas svi...to su bas oni sa dna kace a posebno su jadni kada prelaze ovako kada se glasa za vlast...preoficno i prejadno.
Mandat se mora vezati za stranku ili ce demokratija u BiH ostati stocna pijaca.

Medjutim, na to SDA, HDZ i SNSD nece pristati, a ni ovim ostalim nije problem, svi se nadaju da ce nekada biti odlucujuca ruka koja se zlatom placa.

Od raka umrli!
zippoo87

#10631 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by zippoo87 »

Kikibombona wrote: 17/01/2021 21:49
zippoo87 wrote: 17/01/2021 21:27 Cinjenica da ljudi nikada nisu bili jeftiniji i pokvareniji i da se skoro nikome ne moze vjerovati ,sto su dokaz i ovi najnoviji preletaci...iz NSa,iz SBB,...evo i u RSu iz DNZa preletili Dodiku...ali ovi problemi bi se trebali rjesavati na neki drugi nacin u samim strankama...da se nekako veze mandat za stranku...jer ovo sto se sada desava kod nas sa preletacima je bas bas izrugivanje i biracima i izbornom procesu i cijelom smislu bavljenja politikom.
Meni su svi preletaci isti,nebitno iz koje stranke izlaze i u koju ulaze i svi mi se gade,bas svi...to su bas oni sa dna kace a posebno su jadni kada prelaze ovako kada se glasa za vlast...preoficno i prejadno.

Medjutim, na to SDA, HDZ i SNSD nece pristati, a ni ovim ostalim nije problem, svi se nadaju da ce nekada biti odlucujuca ruka koja se zlatom placa.

Od raka umrli!
Ja mislim cak da je ta "cijena" precijenjena i da se tu uopste ne profitira ...eventualno zaposlenje nekoga na budzet,kompenzacija nekog zemljista negdje ili tako neke stvari...pa vi stvarno mislite da ce lopov odnijeti nekome u kesu 100 000 KM i dati na ruke za "glas"?
Pa od lopova ne mozes dobiti marke,jer on hoce sve da sebi uzme i ostavi i njemu je svejedno hoce li i tebe zavaliti u nizu...ni prva ni posljednja kod takvih.
Pa evo najbolji dokaz je ona Samra iz SKS...budala podnijela ostavku,pa jos 3 covjeka odustala da uguraju Zahiragica i izvisise svi

U toj septickoj jami svi smrde i ocekivati da i ti neces smrditi kada uskocis u nju sa njima,je bas prava ludost.
Kikibombona

#10632 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

...
p206

#10633 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by p206 »

zippoo87 wrote: 17/01/2021 21:54
Kikibombona wrote: 17/01/2021 21:49

Od raka umrli!
Ja mislim cak da je ta "cijena" precijenjena i da se tu uopste ne profitira ...eventualno zaposlenje nekoga na budzet,kompenzacija nekog zemljista negdje ili tako neke stvari...pa vi stvarno mislite da ce lopov odnijeti nekome u kesu 100 000 KM i dati na ruke za "glas"?
Pa od lopova ne mozes dobiti marke,jer on hoce sve da sebi uzme i ostavi i njemu je svejedno hoce li i tebe zavaliti u nizu...ni prva ni posljednja kod takvih.
Pa evo najbolji dokaz je ona Samra iz SKS...budala podnijela ostavku,pa jos 3 covjeka odustala da uguraju Zahiragica i izvisise svi

U toj septickoj jami svi smrde i ocekivati da i ti neces smrditi kada uskocis u nju sa njima,je bas prava ludost.
znate li mozda kako je to riješeno u drugim zemljama?
nekad sam to pokušao naći ali cini mi se da sam za Hrvatsku našao da je isto kao i kod nas. za neke ozbiljnije drzave nisam dovoljno dugo tražio
Dr. Kuca

#10634 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

Za druge drzave nema potrebe jer su tsmo ljudi moralni. Pa vidi holandije, komplet vlads podnese ostavku. Kod nas jok.
hamos

#10635 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hamos »

zrakomlat wrote: 17/01/2021 21:46
Styling wrote: 16/01/2021 09:10 I jos nesto. SDA po prvi put ima opoziciju u svom “dvoristu” desnog centra i tu se uopste ne snalazi. Dosao je neko ko im uzima glasace i mjesta a ne znaju kako s tim da se bore jer ih ne mogu optuzivati da su komunjare, da rade protiv Bosnjaka, da hoce da uniste vjeru, i sl. Tome dodatno doprinosi i stav odredjenih clanova Islamske zajednice koji podrzavaju NiP. I tu gube tlo pod nogama. Vise i kradjom ni korupcijom ne mogu sakriti urusavanje. U nezavidnom polozaju su a recepta nemaju.
Misliš? :D

Image
Glupost
sumirprimus

#10636 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

ovo je vec odavno sda satrologija, svi koji nisu s njima cetnici su. bar ovde primjetim kod nas u tz.
ako si sdp cetnik si nema druge :lol:
i to najvise od strane demobilisanih boraca, masa njih su jos uvijek najveca sda masinerija i najodanija glasacka masina, sta god ko prico.
Nivelacija

#10637 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nivelacija »

Cetnici ili ne alternativa SDA nisu i nece biti, jednaka kriminalna organizacija samo malo sofisticiranija i pametnija.

Ovo sa tajnim snimanjem SDA da je uradila brujalo bi 10 dana kao najveca afera ali eto ovi su bolji haha
Patton44

#10638 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Login7777 wrote: 17/01/2021 20:46 Dino Penkalo.
:lol: :lol: :lol:
Dosta je bio kifla
sumirprimus

#10639 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

Nivelacija wrote: 18/01/2021 09:26 Cetnici ili ne alternativa SDA nisu i nece biti, jednaka kriminalna organizacija samo malo sofisticiranija i pametnija.

Ovo sa tajnim snimanjem SDA da je uradila brujalo bi 10 dana kao najveca afera ali eto ovi su bolji haha
samim tim sto su napraivli otklon od sda vec je uspjeh, nemjerljiv u ponoru u kom se nalazimo.
samo sda apologete mogu napadati one koji se na bilo koji nacin odvoje od kriminalne hobotnice zvane sda. sda radi 1000000 milion i uradila je gorih stvari od snimanja i stalno ih radi, pa se ne cujete. sto je najgore niste vi ni placeni, ideologija je zajebana stvar. i pitate se sto nemamo napretka.8u stvari sda apologete i ovaj bezdan od zivota nazivaju napretkom samo nek ne puca)
jedini koji nemaju vise nikakvog opravdanja nit izgovora su sdaovci.
Styling

#10640 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Dr. Kuca wrote: 18/01/2021 07:28 Za druge drzave nema potrebe jer su tsmo ljudi moralni. Pa vidi holandije, komplet vlads podnese ostavku. Kod nas jok.
Kod nas bagerom ne mozes nikoga skloniti. Samo smrt. Ni penzija im nije garant da nece ostati u politici.
Nivelacija

#10641 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nivelacija »

sumirprimus wrote: 18/01/2021 10:10
Nivelacija wrote: 18/01/2021 09:26 Cetnici ili ne alternativa SDA nisu i nece biti, jednaka kriminalna organizacija samo malo sofisticiranija i pametnija.

samim tim sto su napraivli otklon od sda vec je uspjeh, nemjerljiv u ponoru u kom se nalazimo.
samo sda apologete mogu napadati one koji se na bilo koji nacin odvoje od kriminalne hobotnice zvane sda. sda radi 1000000 milion i uradila je gorih stvari od snimanja i stalno ih radi, pa se ne cujete. sto je najgore niste vi ni placeni, ideologija je zajebana stvar. i pitate se sto nemamo napretka.8u stvari sda apologete i ovaj bezdan od zivota nazivaju napretkom samo nek ne puca)
jedini koji nemaju vise nikakvog opravdanja nit izgovora su sdaovci.
naivan si ti zato nam i jest ovakvo stanje u drzavi
nisu se oni odvojili od sda radi tebe i mene nego radi sebe i da imaju autonomiju u kradji bez sda i sefova odozgo
sumirprimus

#10642 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

jedino naivno je nalaziti izgovore za sda mislec da ce neko u njih povjerovat. kolicina zla i kirimnala kojeg su uradili prema vlastitom narodu, a koji i dalje glasa za iste je dokaz cistog mazohizma.
jazzer

#10643 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jazzer »

S ove ''bosanjacke'' strane jedino kada SDA-ovcima kazes da su cetnici oni se ne nadju uvrijedjenima. Neki ce reci da po ''uradjenom''
za BiH i nema neke razlike. Ali ja bih ja svakako napravio otklon, cetnici su najvise zla nanijeli ovoj zemlji a poslije njih SDA,
ipak ih ne bi ih izjednacavao.
drug_profi

#10644 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Jedini nacin da izdobri ovdje je smjena vlasti. Redovna.
Samim tim ce se kidati koruptivne veze i dizati kriteriji.
Da smo nakon 2000. nastavili na svakim izborima mijenjati vlast, jer realno nije ni jedna zaslužila dupli mandat, danas bi imali koliko-toliko vladavinu zakona, mozda bi vec bili na ulaznim vratima EU.
Umjesto toga, SDA uspjeva (vjerovatno redovnom krađom glasova) ostati uvijek dio te vlasti. Ali ni to ne bi bilo moguce da dobar procenat glasova stvarno i ne dobije od nepismenih biraca i interesno povezanih građana (što mogu i razumjeti). Onda je lakše dodati još 20-30% po biračkom mjestu kako smo vidjeli u Starom gradu u Mostaru.
I to je siguran urnek kako se radilo posvuda unazad nekoliko ciklusa.
Ocite su bile nepravilnosti u opstini Novi grad 2018. ali CIK nije dozvolio ponovno brojanje. I ne samo tu.
Kad NiP pokaze da nije bolji od SDA, treba i njih zamijeniti sa nekim trecim. SDP, NS, nebitno...
Opozicija je ljekovita za svaku partiju.
sumirprimus

#10645 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

jazzer wrote: 18/01/2021 10:54 S ove ''bosanjacke'' strane jedino kada SDA-ovcima kazes da su cetnici oni se ne nadju uvrijedjenima. Neki ce reci da po ''uradjenom''
za BiH i nema neke razlike. Ali ja bih ja svakako napravio otklon, cetnici su najvise zla nanijeli ovoj zemlji a poslije njih SDA,
ipak ih ne bi ih izjednacavao.
za mene realno nema vecih izdajnika za drzavnu ideju. i sve zarad licnog interesa i minder politike, a jos gori su mi njihovi simpatizeri koji ih glorificiraju, idealiziraju i brane.
jer od onih drugih realno nisi nikad ni ocekivo da se bore i zalazu za drzavu.
drug_profi

#10646 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Uvijek je gori izdajnik od otvorenog neprijatelja.
sumirprimus

#10647 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

drug_profi wrote: 18/01/2021 11:15 Uvijek je gori izdajnik od otvorenog neprijatelja.
slazem se. jer ovi misle da rade dobru stvar i da su jedini na braniku "otadzbine"...
drug_profi

#10648 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 18/01/2021 11:17
drug_profi wrote: 18/01/2021 11:15 Uvijek je gori izdajnik od otvorenog neprijatelja.
slazem se. jer ovi misle da rade dobru stvar i da su jedini na braniku "otadzbine"...
Ne, vec zato sto ubjede svoje da su patriote i da ce ih braniti, a onda rade suprotno. Guja u njedrima. Uzdas se u svoje "patriote" a oni ti uzmu buducnost da bi sebi kamarali nekretnine. U saradnji sa otvorenim neprijateljima.
madesa

#10649 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madesa »

sto se ovo Dinokio usutio u vezi olovke :lol:
sumirprimus

#10650 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

drug_profi wrote: 18/01/2021 11:21
sumirprimus wrote: 18/01/2021 11:17
Ne, vec zato sto ubjede svoje da su patriote i da ce ih braniti, a onda rade suprotno. Guja u njedrima. Uzdas se u svoje "patriote" a oni ti uzmu buducnost da bi sebi kamarali nekretnine. U saradnji sa otvorenim neprijateljima.
mislio sam na simpatizere i glasace. :) za prve mi je jasan poriv.
Post Reply