BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mc-twin

#75451 Re: BHTelecom All About

Post by mc-twin »

dend wrote: 16/01/2021 17:03
mc-twin wrote: 16/01/2021 17:00 Kako je drugi stb 4.10 KM?Zar nije 3.50 KM?
3.50 onda, nisam bas siguran :D

ja inace kazem da je 5 :lol:
Bilo je 4.00KM,pa su snizili na 3.50.Kad procitah tvoj post reko da nisu opet vratili staru cijenu.Znam da mi sad naplatise 3.50KM. :)
allem_77

#75452 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

mc-twin wrote: 16/01/2021 17:11
mc-twin wrote: 16/01/2021 17:00 Kako je drugi stb 4.10 KM?Zar nije 3.50 KM?

Bilo je 4.00KM,pa su snizili na 3.50.Kad procitah tvoj post reko da nisu opet vratili staru cijenu.Znam da mi sad naplatise 3.50KM. :)
4,095 KM sa PDV-om

Image

Image
Cossack

#75453 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

IamPajaELdin wrote: 16/01/2021 15:46
sencobih wrote: 16/01/2021 15:12 To , samo u kost, ne daj na sebe
Jel ti kao nesto provociras, upratio sam ti jos jedan post slicnog sarkazma. Nemoj ziv bio, aj ti tamo hvali uslugu. Ne znam kako imas vremena ista drugo da komentarises od silnog hvaljenja ove firme.
Odmori i ti malo. Počeo si da silujes temu sa postovima.
PajaELdin

#75454 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

Cossack wrote: 16/01/2021 17:56
IamPajaELdin wrote: 16/01/2021 15:46
sencobih wrote: 16/01/2021 15:12 To , samo u kost, ne daj na sebe
Jel ti kao nesto provociras, upratio sam ti jos jedan post slicnog sarkazma. Nemoj ziv bio, aj ti tamo hvali uslugu. Ne znam kako imas vremena ista drugo da komentarises od silnog hvaljenja ove firme.
Odmori i ti malo. Počeo si da silujes temu sa postovima.
Znas kad cu odmoriti kad mi bude sve kako treba. A do tada niko te ne goni da citas moje postove.
zippoo87

#75455 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

IamPajaELdin wrote: 16/01/2021 15:05
optimus168 wrote: 16/01/2021 01:52
IamPajaELdin wrote: 15/01/2021 21:48 Odakle ja znam jel 2,4 ili 5, samo znam da mi je nastao ovaj problem kad su mi zamjenuli ruter. Modem je onaj ZTE bjeli smecarski koji jedva dobaci u radiusu od jedne sobe do druge. Ne znam koji mu je broj ili sta vec trazis, nit je to moja stvar da znam. Poenta je da sam produzio ugovor jos dvije jebene godine, a oni dodjose pa mi sjebase i sve ostalo.
Pa nije stvar ni providera da stima tvoje uredjaje po kuci, niti je realno ocekivati da tehnicka podrska providera rjesava takve probleme. Bilo kojeg providera, Telecoma, Telemacha, Logosofta. To isto da krivis vodovod jer ti ne radi pipa u kupatilu, a u kuhinji radi, ili kazes nemas tople vode na tusu.

Sto se tice samog problema, ne vjerujem da ti je do modema koji ti je zamijenjen. Ukoliko je modem na standardnim postavkama, nikakve restrikcije nisu ukljucene i saobracaj izmedju uredjaja na istoj mrezi prolazi bez problema.

Takodjer, provjeri da li imas u opcijama TV-a i box-a da mijenjas opciju "trusted network", jer moze biti da ti je prijasnja mreza bila oznacena kao trusted network i propustala sve bez problema, a nakon promjene imena i sifre nova mreza nije konfigurisana tako.

Iskreno, cudan je problem - radilo sve, radi sve na drugoj lokaciji, ali sad ne radi tu kod tebe. Kao krajnju opciju savjetujem da se javis nekom strucnjaku iz te struke koji ce pogledati sve to :D
Jesam li ja igdje naveo da mi oni stimaju Box i Televizor? Ne znaju da nastimaju ono sto je njihovo, a ne nesto drugo. Meni vise nije cudan problem, jer sam ubjedjen da je do njihovog ruter. Nikakva mreza nije oznacena kao trusted jer znam sta to znaci. Tako hvala tebi, al ne dodje li neko u ponedjeljak, oni lete iz moje kuce pa neka tamo nekim dedama i nenama udaraju domine. Znam da ce po mojoj glavi, al radije i to nego se peglati sa ljudima koji veze nemaju. LP
Ne znam da li ima veze ali da li je DHCP ukljucen na routeru...mislim da to moze blokirati povezivanje raznih uredjaja na routeru.
Mozda ovi znalci iz BHTa bolje znaju,tipa dip-ing,dend i ostali
REDDEVILS

#75456 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

IamPajaELdin wrote: 16/01/2021 15:05
optimus168 wrote: 16/01/2021 01:52
IamPajaELdin wrote: 15/01/2021 21:48 Odakle ja znam jel 2,4 ili 5, samo znam da mi je nastao ovaj problem kad su mi zamjenuli ruter. Modem je onaj ZTE bjeli smecarski koji jedva dobaci u radiusu od jedne sobe do druge. Ne znam koji mu je broj ili sta vec trazis, nit je to moja stvar da znam. Poenta je da sam produzio ugovor jos dvije jebene godine, a oni dodjose pa mi sjebase i sve ostalo.
Pa nije stvar ni providera da stima tvoje uredjaje po kuci, niti je realno ocekivati da tehnicka podrska providera rjesava takve probleme. Bilo kojeg providera, Telecoma, Telemacha, Logosofta. To isto da krivis vodovod jer ti ne radi pipa u kupatilu, a u kuhinji radi, ili kazes nemas tople vode na tusu.

Sto se tice samog problema, ne vjerujem da ti je do modema koji ti je zamijenjen. Ukoliko je modem na standardnim postavkama, nikakve restrikcije nisu ukljucene i saobracaj izmedju uredjaja na istoj mrezi prolazi bez problema.

Takodjer, provjeri da li imas u opcijama TV-a i box-a da mijenjas opciju "trusted network", jer moze biti da ti je prijasnja mreza bila oznacena kao trusted network i propustala sve bez problema, a nakon promjene imena i sifre nova mreza nije konfigurisana tako.

Iskreno, cudan je problem - radilo sve, radi sve na drugoj lokaciji, ali sad ne radi tu kod tebe. Kao krajnju opciju savjetujem da se javis nekom strucnjaku iz te struke koji ce pogledati sve to :D
Jesam li ja igdje naveo da mi oni stimaju Box i Televizor? Ne znaju da nastimaju ono sto je njihovo, a ne nesto drugo. Meni vise nije cudan problem, jer sam ubjedjen da je do njihovog ruter. Nikakva mreza nije oznacena kao trusted jer znam sta to znaci. Tako hvala tebi, al ne dodje li neko u ponedjeljak, oni lete iz moje kuce pa neka tamo nekim dedama i nenama udaraju domine. Znam da ce po mojoj glavi, al radije i to nego se peglati sa ljudima koji veze nemaju. LP
Dali si probao mi box s vratiti na fabricke postavke pa da ga onda probaš povezati na internet tj. da probaš cast sa mobitela na TV 🙂
Drugclanbiblioteke

#75457 Re: BHTelecom All About

Post by Drugclanbiblioteke »

Imaš negdje u WiFi postavkama upaljen client isolation na modemu. Ugasi I radit će kok i prije
PajaELdin

#75458 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

@REDDEVILS Odradio sam to drug, znaci ne znam vise sta da pokusam. Btw sad mi je i error na TV-u, nemam uopste slike ima sat-dva, internet radi. Napisao sam mail na ovu im podrsku, i naveo ako se neko strucan ne pojavi na mojoj adresi do ponedjeljka, eventualno utorka, samo me dragi Bog moze zaustaviti da ih posaljem odakle su i dosli. Nije me briga koliko god morao platiti penala, ako bude trebalo ide i tuzba. Veceras kad sam zvao radi toga sto mi IPTV ne radi, javlja se jedna idiotkinja umirujuceg glasa. Kaze ovo je najbolja usluga, uopste nje nije briga sto eventualno gubi korisnika. Sta dalje da pricamo, najgora moguca podrska sto postoji. Naveo sam da mi ne salju onog lika sto je dolazio prije 3 dana da mi zamjeni modem, jer on ovo ne zna rijesiti. Treba neki tehnicar, koji ima vise od 3 razreda srednje skole. Al Bogom se kunem ko god da dodje, nece znati jel dosao, il posao. Dosta vise njihove bahatosti!
Last edited by PajaELdin on 16/01/2021 21:48, edited 1 time in total.
PajaELdin

#75459 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

Drugclanbiblioteke wrote: 16/01/2021 21:30 Imaš negdje u WiFi postavkama upaljen client isolation na modemu. Ugasi I radit će kok i prije
Nemoj me molim te pogresno shvatiti, zar je moj posao da to radim? Pa ko prima platu za to ja ili oni? Prije svega ja uopste ne znam kako to da uradim, nije problem ni nauciti, ali toliko sam sit ovih uhljeba i njihovog ne rada, da mi je muka od toga prijatelju. Hajde pokusat cu, samo mi reci sta trebam? Toliko mi je neprijatno vise pisati i zabusavati temu da je to strasno.
mc-twin

#75460 Re: BHTelecom All About

Post by mc-twin »

allem_77 wrote: 16/01/2021 17:22
mc-twin wrote: 16/01/2021 17:11

4,095 KM sa PDV-om

Image

Image
Znam sta pisem.Cijena koju sam naveo prije i sada je bez pdv-a.
sencobih

#75461 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

IamPajaELdin wrote: 16/01/2021 21:32 @REDDEVILS Odradio sam to drug, znaci ne znam vise sta da pokusam. Btw sad mi je i error na TV-u, nemam uopste slike ima sat-dva, internet radi. Napisao sam mail na ovu im podrsku, i naveo ako se neko strucan ne pojavi na mojoj adresi do ponedjeljka, eventualno utorka, samo me dragi Bog moze zaustaviti da ih posaljem odakle su i dosli. Nije me briga koliko god morao platiti penala, ako bude trebalo ide i tuzba. Veceras kad sam zvao radi toga sto mi IPTV ne radi, javlja se jedna idiotkinja umirujuceg glasa. Kaze ovo je najbolja usluga, uopste nje nije briga sto eventualno gubi korisnika. Sta dalje da pricamo, najgora moguca podrska sto postoji. Naveo sam da mi ne salju onog lika sto je dolazio prije 3 dana da mi zamjeni modem, jer on ovo ne zna rijesiti. Treba neki tehnicar, koji ima vise od 3 razreda srednje skole. Al Bogom se kunem ko god da dodje, nece znati jel dosao, il posao. Dosta vise njihove bahatosti!
Tehničar bi valjda trebao imati četiri razreda srednje škole , a ti nemoj pristati da ti posalju ništa manje od inžinjera da ti naštima taj wifi. Lik se pravio stručnjak, poremetio postavke, ne zna da vrati pa mu svak kriv. Ne diraj sto ne znaš bolje ti je.
Mehemed
Vozim: automobil

#75462 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Najbolje nek ga restartuje na fabričke. Mislim da se BHT Modemi prilikom restarta na "fabričke postavke" vrate na ono kako je bilo kada su ga donijeli, tako da se ne obriše account unutar njeg i povezati će se na internet i sve bi trebalo raditi.
sencobih

#75463 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Mehemed wrote: 17/01/2021 10:21 Najbolje nek ga restartuje na fabričke. Mislim da se BHT Modemi prilikom restarta na "fabričke postavke" vrate na ono kako je bilo kada su ga donijeli, tako da se ne obriše account unutar njeg i povezati će se na internet i sve bi trebalo raditi.
On je njega izgleda baš resetovao
coco1

#75464 Re: BHTelecom All About

Post by coco1 »

Cossack wrote: 16/01/2021 11:30
coco1 wrote: 16/01/2021 10:58 vidim da su me prebacili, u sklopu bonus plus-a, iz premium u gold, iako sam im priblizno isto love uplatio u 2019. i 2020. godini.

poslao sam upit, da mi tacno i decidno odgovore, koji su uslovi za svaku pojedinu kategoriju. shvatam da je to pogodnost, koju i nisu u obavezi davati, ali, ako je vec tu, nek je onda transparentno i jasno. napominjem da su prosle godine umanjili broj bodova po uplacenoj KM, a u ovoj su, izgleda, podigli limite.

ovako, mogu me prebaciti i u start, bez ikakvog objasnjenja i mog znanja zasto je to tako.
Koliko znam razlog mogu biti ukupni računi za prethodnu godinu. Vjerovatno si pretprošle godine imao veće racune nego prošle. Ja sam prošle bio start paket a ove sam silver jer sam prošle spojio više usluga.
napisah, priblizno isti iznosi placenih racuna u prethodne 2 godine. prosle godine su umanjili broj bodova za uplacenu KM, ove, izgleda, podigli limite placenih racuna.

shvatam da je to pogodnost i hvala im na tome, ali, trebalo bi i da znam kako doci do koje kategorije. meni je u interesu veca kategorija, a ne znam sta je uslov za istu.
coco1

#75465 Re: BHTelecom All About

Post by coco1 »

IamPajaELdin wrote: 16/01/2021 21:40
Drugclanbiblioteke wrote: 16/01/2021 21:30 Imaš negdje u WiFi postavkama upaljen client isolation na modemu. Ugasi I radit će kok i prije
Nemoj me molim te pogresno shvatiti, zar je moj posao da to radim? Pa ko prima platu za to ja ili oni? Prije svega ja uopste ne znam kako to da uradim, nije problem ni nauciti, ali toliko sam sit ovih uhljeba i njihovog ne rada, da mi je muka od toga prijatelju. Hajde pokusat cu, samo mi reci sta trebam? Toliko mi je neprijatno vise pisati i zabusavati temu da je to strasno.
poslusaj me, posalji mail na onu mail adresu kabinet. velike sanse da ti se rijesi problem.

ja sam imao problem da nisam imao internet, koji sam rijesio na taj nacin. problem nastao noc uoci bajrama, poslije padao vikend i uzalud zvao na 1444 i slao mailove na podrsku, odgovor praznici i vikend, prezauzeti, bla, bla...

posaljem na kabinet, radni dan, u roku sat vremena 5 poziva od njih, monter dosao u roku sat, ustanovljeno je da je njihov "tehnicar" iz kancelarije, na daljinu, prilikom odjave i gasenja dodatnog stb-a, greskom ukinuo paricu za internet (odvojene parice za tv i internet). u naredna 2 dana su me slomili sa pozivima je li sve ok, cak me i sefica sluzbe za podrsku zvala (ne bih je imenovao) i rekla da budem slobodan direktno je kontaktirati ubuduce, ukoliko bude slicnih problema
sencobih

#75466 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

coco1 wrote: 17/01/2021 11:13
Cossack wrote: 16/01/2021 11:30
coco1 wrote: 16/01/2021 10:58 vidim da su me prebacili, u sklopu bonus plus-a, iz premium u gold, iako sam im priblizno isto love uplatio u 2019. i 2020. godini.

poslao sam upit, da mi tacno i decidno odgovore, koji su uslovi za svaku pojedinu kategoriju. shvatam da je to pogodnost, koju i nisu u obavezi davati, ali, ako je vec tu, nek je onda transparentno i jasno. napominjem da su prosle godine umanjili broj bodova po uplacenoj KM, a u ovoj su, izgleda, podigli limite.

ovako, mogu me prebaciti i u start, bez ikakvog objasnjenja i mog znanja zasto je to tako.
Koliko znam razlog mogu biti ukupni računi za prethodnu godinu. Vjerovatno si pretprošle godine imao veće racune nego prošle. Ja sam prošle bio start paket a ove sam silver jer sam prošle spojio više usluga.
napisah, priblizno isti iznosi placenih racuna u prethodne 2 godine. prosle godine su umanjili broj bodova za uplacenu KM, ove, izgleda, podigli limite placenih racuna.

shvatam da je to pogodnost i hvala im na tome, ali, trebalo bi i da znam kako doci do koje kategorije. meni je u interesu veca kategorija, a ne znam sta je uslov za istu.
Mislim da je glavno za kategoriju broj ubačenih priključaka u grupu i naravno što veci iznos računa
ing-ecc

#75467 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

IamPajaELdin wrote: 16/01/2021 21:32 @REDDEVILS Odradio sam to drug, znaci ne znam vise sta da pokusam. Btw sad mi je i error na TV-u, nemam uopste slike ima sat-dva, internet radi. Napisao sam mail na ovu im podrsku, i naveo ako se neko strucan ne pojavi na mojoj adresi do ponedjeljka, eventualno utorka, samo me dragi Bog moze zaustaviti da ih posaljem odakle su i dosli. Nije me briga koliko god morao platiti penala, ako bude trebalo ide i tuzba. Veceras kad sam zvao radi toga sto mi IPTV ne radi, javlja se jedna idiotkinja umirujuceg glasa. Kaze ovo je najbolja usluga, uopste nje nije briga sto eventualno gubi korisnika. Sta dalje da pricamo, najgora moguca podrska sto postoji. Naveo sam da mi ne salju onog lika sto je dolazio prije 3 dana da mi zamjeni modem, jer on ovo ne zna rijesiti. Treba neki tehnicar, koji ima vise od 3 razreda srednje skole. Al Bogom se kunem ko god da dodje, nece znati jel dosao, il posao. Dosta vise njihove bahatosti!
Desava li se sta nedeljom? Ili je PON, UTO dan D?
ing-ecc

#75468 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

zippoo87 wrote: 16/01/2021 20:24 Ne znam da li ima veze ali da li je DHCP ukljucen na routeru...mislim da to moze blokirati povezivanje raznih uredjaja na routeru.
:thumbup:
DHCP mora biti ukljucen na uredjaju (modem ili router) na koji se kachi ostali korisnicki uredjaji inace nece nijedan raditi.
ing-ecc

#75469 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

rodjeni_95 wrote: 16/01/2021 15:42
tovarish wrote: 16/01/2021 15:35
Ako je broj 033 9xx xxx, to je neki komercijalni. Nešto se reklamira i oni uglavnom nemaju broj u imeniku.
Tako i ide, sa 9 :lol:
To i nije numeracija BHT (osim ako nije bio prenos od drugog operatera).
Inace mene ubi 9xxxxx iz RBB a ima i neki 055/....
zippoo87

#75470 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

ing-ecc wrote: 17/01/2021 12:47
zippoo87 wrote: 16/01/2021 20:24 Ne znam da li ima veze ali da li je DHCP ukljucen na routeru...mislim da to moze blokirati povezivanje raznih uredjaja na routeru.
:thumbup:
DHCP mora biti ukljucen na uredjaju (modem ili router) na koji se kachi ostali korisnicki uredjaji inace nece nijedan raditi.
de javi se ovom sto ima problem i objasni mu kako da udje u router i ukljuci to...covjek kuka kako mu ne moze nista kako su resetovali router...a to je na routeru da se strihira jedna kockica i proraditi ce mu.

i jos jedno pitanje,mene zanima...kada hocu na postojeci router dodati i svoj vlastiti router...je li i tada ide DHCP ili ono pppoe ili kako se vec zove,ne znam napamet ?
Sta mora biti ukljuceno na glavnom routeru od ovo dvoje ?
ing-ecc

#75471 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Jedna je varijanta modem u pppoe i ukljucen dhcp a druga je varijanta modem u bridge pa onda router sa pppoe i dhcp. :)
PajaELdin

#75472 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

Ja ne znam za sto ova administracija postoji, kad dopusta da se pojedinci ovdje sprdaju kako hoce. Ja iznesem svoje i popusim ban, a pojedinci konstantno provociraju i tako izbace iz covijeka ono najgore. @ing-ecc Niko te nije pitao za misljenje ziv bio, dan D ce biti kad ova firma dozivi svoj krah ako Bog da, i frizer, snjaderi itd se vrate svojoj profesiji, a ne da sjede u foteljama i veze nemaju sa zivotom. Sto je najgore ni ti zele da nauce. Pisao sam i na ostalim temama, al ni na jednoj covijek ne dozivi provokaciju kao na ovoj, i to konstantno od jednih te istih likova koji rade u Telecomu, ili su nekako vezani za njega. Ja ne znam zasto zivotom braniti nesto ako nije uredu, meni sigurno vec 15 dana nije uredu njihova (ne)usluga. Intersantno da me napadaju stalno isti likovi, sad se jos pridruzio i ovaj inzinjer neki, ko da je od njega neko trazio pomoc. Postavio pitanje da vidim zna li neko ovdje, jer ovi Boga mi u foteljama ne znaju. Znaci od sad pa u buduce nemojte se kaciti na moje postove, ako ce odgovor biti provokacija i seljacki sarkazam. Ponavljam cim se uradi sve kako treba, ja dolazim ovdje sa postom kako je sve u redu, do tog dana ako dodje ikad ja cu pisati i pljuvati koliko god budem mogao. Imam pravo jer placam 60 maraka mjesecno, plus ostale njihove usluge mobilne. Znaci vidite moj post, prodji me se druze. Lp normalnim ljudima ovdje, inace kancer od ove firme fasovati.
zateznistub

#75473 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Jel ti imaš problem sa uslugom ili nekom svojom opremom?
sencobih

#75474 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

zateznistub wrote: 17/01/2021 15:33 Jel ti imaš problem sa uslugom ili nekom svojom opremom?
Ne zna ni sam, izgleda sam sa sobom. Ako mu iko ovdje može pomoći, i ako se razumije u problematiku, to je onda ovaj ing ecc, ali napade čovjeka samo sto ga je pitao kad mu se dešava problem. Svakakvih ljudi ima na dunjaluku
kakaljin

#75475 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

sencobih wrote: 17/01/2021 16:41
zateznistub wrote: 17/01/2021 15:33 Jel ti imaš problem sa uslugom ili nekom svojom opremom?
Ne zna ni sam, izgleda sam sa sobom. Ako mu iko ovdje može pomoći, i ako se razumije u problematiku, to je onda ovaj ing ecc, ali napade čovjeka samo sto ga je pitao kad mu se dešava problem. Svakakvih ljudi ima na dunjaluku
Ovaj izgleda kaze da ima problem, ali ne zeli da ga rijesi. Jer jedino tako mogu shvatiti ovo ovoliko pisanje, a ljudi ga fino pitaju da mu pomognu.
Locked