Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zrakomlat

#22026 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by zrakomlat »

Čuj onog što pare uzima na migrantima, kaže zabranjeno im izdavati smještaj i policija čim naiđe na nekoga u Bihaću prisilno vozi na Lipu i tako godinama.

Ispade da njih uopšte nema po ulicama svih ovih godina :D
moonca

#22027 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

meridiyan wrote: 16/01/2021 18:27 Covjece, sve sto pises je neistina! Gomila gluposti. Razmilili su se po Bihacu ko zohari. Privatni smjestaji, napustene kuce, napusteni oprivredni objekti i ima ih vise nego na Lipi.
Cuj, ne borave nelegalno? :lol: :lol: Jbt-e koja bljuvotina! Pljuc!
.
Citira ti zakone......
Zdrav razum ti kaze.. da ne bi tebali, sto ne znaci da imaju i posljedice.. ocito im se 'zmiri' za to sto rade.. :zoka:
..dok su tu- imaju neki 'status'. ili status nelegalog ulaska- sto nije kaznjivo - da bi boravili u zatvoru.. eto dalo im da se krecu.. 'specijalne okolnosti' rupa u zakonu -kako god.. oni se setaju a ti shishaj ovce.. :oops: :lol:
meridiyan

#22028 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

moonca wrote: 16/01/2021 18:51
meridiyan wrote: 16/01/2021 18:27 Covjece, sve sto pises je neistina! Gomila gluposti. Razmilili su se po Bihacu ko zohari. Privatni smjestaji, napustene kuce, napusteni oprivredni objekti i ima ih vise nego na Lipi.
Cuj, ne borave nelegalno? :lol: :lol: Jbt-e koja bljuvotina! Pljuc!
.
Citira ti zakone......
Zdrav razum ti kaze.. da ne bi tebali, sto ne znaci da imaju i posljedice.. ocito im se 'zmiri' za to sto rade.. :zoka:
..dok su tu- imaju neki 'status'. ili status nelegalog ulaska- sto nije kaznjivo - da bi boravili u zatvoru.. eto dalo im da se krecu.. 'specijalne okolnosti' rupa u zakonu -kako god.. oni se setaju a ti shishaj ovce.. :oops: :lol:
Ma, tip u globalu pise samo ono sto ce mu omoguciti da usisaje pare od bjelosvjetskih hohstaplera.
Parafiziram, imaju status pasa lutalica i njih je bilo na svakom koraku pa im se skoro stalo u kraj.
moonca

#22029 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

meridiyan wrote: 16/01/2021 19:10 Ma, tip u globalu pise samo ono sto ce mu omoguciti da usisaje pare od bjelosvjetskih hohstaplera.
Parafiziram, imaju status pasa lutalica i njih je bilo na svakom koraku pa im se skoro stalo u kraj.
ok. hipoteticki- da je to tacno.. zasto ne....
Ipak, mislim da -tip- nije tema, vec ucesnik kao i svi mi. dakle mozemo onda napraviti listu -sviju nas- i kaciti zakljucke zasto tako pishemo :-) hm koji li je razlog. :? Ako se ne slaze s mojim stavom .. hm sto li .. :hm: itd... mislim da nije ispravno ..ad hominem nastupati. gubish kredibilitet.. :)
Maharadza

#22030 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Maharadza »

Sigma90 wrote: 16/01/2021 18:09
NediM17 wrote: 16/01/2021 18:02 Krajina zemlja kestena, bolje rastu kad se pođubre. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

Samo zamisljam koja budala moras biti da podrzavas ova govna ilegalna a zivis tu u blizini. Izuev smeca sto ostavljaju nikakve korist od govana.
Nemamo možda mi koristi ali bi branio da si u nekoj meDŽunarodnoj humanity orgenizejšn pa na osnovu brudera možeš tražiti zelembaće, send manej, gib geld! 8-)
meridiyan

#22031 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

moonca wrote: 16/01/2021 19:22
meridiyan wrote: 16/01/2021 19:10 Ma, tip u globalu pise samo ono sto ce mu omoguciti da usisaje pare od bjelosvjetskih hohstaplera.
ok. hipoteticki- da je to tacno.. zasto ne....
Ipak, mislim da -tip- nije tema, vec ucesnik kao i svi mi. dakle mozemo onda napraviti listu -sviju nas- i kaciti zakljucke zasto tako pishemo :-) hm koji li je razlog. :? Ako se ne slaze s mojim stavom .. hm sto li .. :hm: itd... mislim da nije ispravno ..ad hominem nastupati. gubish kredibilitet.. :)
Nisu to nikakvi ad hominem udari nego ukazivanje na ocigledno zaobilazenje istine koju plasira iz posta u post.
Razumijem da nismo svi isti ali isto ne mogu da shvatim da neko ovaj ociti siguronosni problem prezentuje kao udar na njihova prava.
Koje pravo to dozvoljava ilegalnoj osobi da slobodno i bez kontrole ide sa kraja na kraj drzave bez ikakve kontrole i jos cini kriminalna djela?
Zna se procedura sta, gdje i kako se treba postupati sa ilegalnim i kriminalnim osobama koju on i slicni svjesno preskacu.
Ni rijeci o tome. Samo prazne floskule i isprazne lazi. I to ne slucajno ! Ugrozeni su...a mi nismo. Zivimo ko seici, pa necemo da ih privatimo u svoje odaje.
Grudva se zakotrljala!
moonca

#22032 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

meridiyan wrote: 16/01/2021 19:46 Koje pravo to dozvoljava ilegalnoj osobi da slobodno i bez kontrole ide sa kraja na kraj drzave bez ikakve kontrole i jos cini kriminalna djela?
Zna se procedura sta, gdje i kako se treba postupati sa ilegalnim i kriminalnim osobama koju on i slicni svjesno preskacu.
Ni rijeci o tome. Samo prazne floskule i isprazne lazi. I to ne slucajno ! Ugrozeni su...a mi nismo. Zivimo ko seici, pa necemo da ih privatimo u svoje odaje.
Grudva se zakotrljala!
Ako se odmah ne deportuje, vjerujem da ima -pravo- zakon - koji ih stiti-donekle. Mozda je neko i postao taj dio, ili je ' nepisano pravilo' da ih se ostavi na 'miru :) - dok EU ne posalje poruku- sta s njima.Ako pocine -kriminal. sto je bilo slucajeva- u pritvoru su, zar ne?
meridiyan

#22033 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

moonca wrote: 16/01/2021 20:06
Ako se odmah ne deportuje, vjerujem da ima -pravo- zakon - koji ih stiti-donekle. Mozda je neko i postao taj dio, ili je ' nepisano pravilo' da ih se ostavi na 'miru :) - dok EU ne posalje poruku- sta s njima.Ako pocine -kriminal. sto je bilo slucajeva- u pritvoru su, zar ne?
Da ima zakon! Kamp Salakovac je mjesto gdje se nalaze oni koji su podnijeli zahtjev za azil. I sta im fali? Kad i ako im se prohtije mogu napustiti kamp i krenuti u game. Za sada su bar na sigurnom.
Ovi "letaci" po zakonu trebali bi biti u nekom prihvatnom centru i bilo bi im ograniceno slobodno kretanje sve do deportacije ili drugog rjesenja, odnosno trebali su odmah biti vraceni u zemlju iz koje su ilegalno usli u BiH ali sta je tu je.
Nista od toga jer nekome odgovara da se slobodno setaju i da rade to sto rade.
Oni vecinom zele samo tranzit i njihov cilj je samo EU a ovi im to ne dozvoljavaju.
Sve je to tanko sto se tice pritvora. Samo oni zbog ubistva i nanosenja teskih povreda. I to je pitanje da li ce uopste biti kaznjeni za ucinjene prestupe.
Ostalo se samo evidentira.
NediM17

#22034 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by NediM17 »

neko_sa_strane wrote: 16/01/2021 18:23 Samo se bojim da će u tom slučaju entitetska linija postati tvrđa i nadgledanija kao i granične linije pojedinih kantona. Ne šalim se ni najmanje. Jedino Sarajevo biće Istočno a ovo sadašnje više će ličiti na Kabul i promijeniće naziv u Sarajlabad.
Najjače mi je kad ovi štovaoci lika i djela doktora dabića i pampers đenerala, kao i njihovi pobratimi UZP-ovci počnu iskazivati zabrinutost za državu BiH. To ne može ni sakriti svoje mokre snove i perfidno ih provlače i na ovoj temi. Ono što nisu dovršili 92-95 kontaju završiti sada uz pomoć migranata.
Samo nek' imaju na umu da batina ima dva kraja, začas se "okrenu šljive na rogače". Oni bi jačali "graničnu liniju" između entiteta i kantona. Pa hajte kad ste tako zabrinuti ojačajte međunarodnu granicu na istoku, nešto ne znam da ste "popili" Drinu kako onomad obećaste.
Šta kaže, jedino Sarajevo biće istočno, "što je babi milo to joj se i snilo". :lol: To nikad nije i neće biti nikakvo Sarajevo, to je vazda bilo i biće Lukavica, Kasindo, Vojkovići, Miljevići, Petrovići... Sjećam se ne tako davno srpski seljaci iz tih sela u ranu zoru su donosili svježe pomuženo mlijeko u grad u onim limenim kantama zavezanim na konjima.
Ako bih već došao u situaciju da biram između dokazanih neprijatelja Bosne i Bošnjaka, i migranata, ne bih imao dilemu. Među migrantima bi se još moglo i naći ljudi, među ovim "zabrinutim" šljamom sigurno ne.
Evo jedna "sarajevska" za zabrinute.

Rothmans

#22035 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Rothmans »

Druze, to je ipak istocno sarajevo sad. Sami sebe lazemo i ukopavamo. Na kraju ce nam i bit drzava sarajevo zenica tuzla + ovi olosi
NediM17

#22036 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by NediM17 »

Ima i Istocni Mostar alijas selo Zijemlje po zadnjem popisu 257 stanovnika i Istocni Drvar sa 79. :lol:
Ima napustene bosnjacke imovine po PC koliko hoces, mogu se i tamo naseliti ako bas zapne. :bih:
Tzv. Istocno Sarajevo, "grad" sa najvecim parkovskim povrsinama na svijetu.
Najsmjesnije je kad pokusavaju da to predstave kao gradom pa kazu "u Palama", "u Sokocu" a vazda bilo na Palama i na Sokocu. :lol:
Last edited by NediM17 on 16/01/2021 23:05, edited 1 time in total.
neko_sa_strane

#22037 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

NediM17 wrote: 16/01/2021 22:23
neko_sa_strane wrote: 16/01/2021 18:23 Samo se bojim da će u tom slučaju entitetska linija postati tvrđa i nadgledanija kao i granične linije pojedinih kantona. Ne šalim se ni najmanje. Jedino Sarajevo biće Istočno a ovo sadašnje više će ličiti na Kabul i promijeniće naziv u Sarajlabad.
Najjače mi je kad ovi štovaoci lika i djela doktora dabića i pampers đenerala, kao i njihovi pobratimi UZP-ovci počnu iskazivati zabrinutost za državu BiH. To ne može ni sakriti svoje mokre snove i perfidno ih provlače i na ovoj temi. Ono što nisu dovršili 92-95 kontaju završiti sada uz pomoć migranata.
Samo nek' imaju na umu da batina ima dva kraja, začas se "okrenu šljive na rogače". Oni bi jačali "graničnu liniju" između entiteta i kantona. Pa hajte kad ste tako zabrinuti ojačajte međunarodnu granicu na istoku, nešto ne znam da ste "popili" Drinu kako onomad obećaste.
Šta kaže, jedino Sarajevo biće istočno, "što je babi milo to joj se i snilo". :lol: To nikad nije i neće biti nikakvo Sarajevo, to je vazda bilo i biće Lukavica, Kasindo, Vojkovići, Miljevići, Petrovići... Sjećam se ne tako davno srpski seljaci iz tih sela u ranu zoru su donosili svježe pomuženo mlijeko u grad u onim limenim kantama zavezanim na konjima.
Ako bih već došao u situaciju da biram između dokazanih neprijatelja Bosne i Bošnjaka, i migranata, ne bih imao dilemu. Među migrantima bi se još moglo i naći ljudi, među ovim "zabrinutim" šljamom sigurno ne.
Evo jedna "sarajevska" za zabrinute.

Opet etiketiranje. Ništa novo za ovo zaostalo društvo.
Ne znam gdje živiš ali u zgradi u kojoj ja živim migranti ostavljaju otpatke hrane i ostatke male i velike nužde u podzemnoj garaži u Sarajevu.
Najlakše je prditi iz dijelova BiH u kojima nema ovog ološa i ISIL terorista. Možda se tebi ne sviđaju činjenice ali to nije moj problem. Biće kasno za par godina kada im broj sa sadašnjih 20 i kusur hiljada naraste na minimum 50 hiljada.
NediM17

#22038 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by NediM17 »

Imam prijedlog za tebe da preselis u to "jedino" preostalo Sarajevo, sta ces u Sarajlabadu, nemoj cekat' da naraste do 50 hiljada. :thumbup:
I opet lazes sa brojkama, ali dobro znamo sta vam laz znaci u zivotu.
neko_sa_strane

#22039 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

NediM17 wrote: 16/01/2021 23:08 Imam prijedlog za tebe da preselis u to "jedino" preostalo Sarajevo, sta ces u Sarajlabadu, nemoj cekat' da naraste do 50 hiljada. :thumbup:
I opet lazes sa brojkama, ali dobro znamo sta vam laz znaci u zivotu.
U Sarajevu sam privremeno. Ne lažem. Samo u USK ih ima više od 10 hiljada. Ko smo to mi?
Zašto vi migrantoljupci umjesto pametovanja po forumu ne pokažete svoju humanu stranu i ne dovedete sebi kući nekoliko migranata?
NediM17

#22040 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by NediM17 »

Opet spin, ja sam se referis'o na tvoje "litanije" gdje pod krinkom migrantske krize ti i tebi slicni pokusavate podvaliti "cavce pod goluba" i zavrsiti zapoceti pos'o 90ih. Vratite ih bratu picoustom preko Drine, nemojte ih prebacivati u Tuzlu i dalje ka Sarajevu i Bihacu. Pa ste onda kao toboze zabrinuti za BiH. Pitas me ko ste "vi", pronadji se sam.
A sa tih 10 milja u Bihacu ni Ruznic i Fazlic ne operisu.
neko_sa_strane

#22041 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Ne bi Dodik prebacivao migrante u FBiH da ne postoji neka vrsta internog dogovora sa Islamskom Zajednicom i njihovim političkim krilom odnosno SDA obzirom da SDA uzima pinku. Što veći priliv migranata viša suma na bankovnom računu. Svi oni zajedno manipulišu ali je nažalost većina naroda u BiH previše glupa da to ukapira. Kao da je Dodik mogao sam blokirati angažovanje Frontexa ili većeg broja pripadnika granične policije. Da je SDA stalo do države a ne do podjele plijena sa SNSD-om i HDZ-om podržala bi rušenje vijeća ministara BiH na čelu sa Dodikovim kadrom Tegeltijom.
moonca

#22042 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

cimara

#22043 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by cimara »

Osjeća se miris bezviznog režima...
Chloe
Photo mod

#22044 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

meridiyan wrote: 16/01/2021 18:44
Sigma90 wrote: 16/01/2021 17:58

Kad vam braderi jednog dana odu jel vi humanitarci idete cistiti sumu od smeca i govana kojeg su israli po kladuskim sumama? :lol:
Ove "nase" ce sa njima. Kako rece onaj "austrijanac" pozeljet ce se iz solidarnosti, opet spavati na otvorenom. Nije krv voda! :D
Moja kćerka koja je u srednjoj školi vodi debate bolje od tebe. 😉
spreca

#22045 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by spreca »

Kako su fini ovi migranti

nosara

#22046 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by nosara »

neko_sa_strane wrote: 16/01/2021 23:55 Ne bi Dodik prebacivao migrante u FBiH da ne postoji neka vrsta internog dogovora sa Islamskom Zajednicom i njihovim političkim krilom odnosno SDA obzirom da SDA uzima pinku. Što veći priliv migranata viša suma na bankovnom računu. Svi oni zajedno manipulišu ali je nažalost većina naroda u BiH previše glupa da to ukapira. Kao da je Dodik mogao sam blokirati angažovanje Frontexa ili većeg broja pripadnika granične policije. Da je SDA stalo do države a ne do podjele plijena sa SNSD-om i HDZ-om podržala bi rušenje vijeća ministara BiH na čelu sa Dodikovim kadrom Tegeltijom.
Ne vjerujem da su sda bitnije pare, od naroda. To ne mogu prihvatiti. :bih:
jednonogi_Jack

#22047 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by jednonogi_Jack »

Sigma90 wrote: 16/01/2021 17:58
Chloe wrote: 16/01/2021 17:36
Sigma90 wrote: 16/01/2021 17:16 https://www.bundesregierung.de/breg-de/ ... pa--317168

I svabe ih nazivaju ILEGALNI migranti. Interesantno...
Sad kad chloe i vrbas nasrnu na bundesregierung. :lol:
Ima merkelovca da se naslusa svacega. :mrgreen:
Postala sam definiciju migranata i ilegalnih migranata ( razlike izmedju njih) kao i prava ilegalnih migranata, obaveze BiH prema njima koje su regulisane Zakonom o njima i centru za ilegalne migrante.

I??? Šta je problem? :lol: :lol: :lol:
Koga ta prava zanimaju? EU ne. Migice ne. A BiH se treba kao zakona drzati? :lol:

Kad vam braderi jednog dana odu jel vi humanitarci idete cistiti sumu od smeca i govana kojeg su israli po kladuskim sumama? :lol:
Chloe je profesionalac, humanitarac koji pomaže svakome za koga misli da mu treba pomoć. Bez predrasuda. Insan.
Zato bi ona otišla i tebe ukloniti iz kladuške šume.
Cerruti77

#22048 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Cerruti77 »

Mi kao država imamo obavezu prema tražiocima azila i izbjeglicama iz ratom zahvaćenih područja.
To što u kampu Lipa imamo 90 posto onih koji ne podliježu u ove kategorije je čin naše dobre volje i velikodušnosti i najmanje što od istih i njihovih mentora očekivamo je minimum zahvalnosti, respekta i razumijevanja.
Sigma90

#22049 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Sigma90 »

spreca wrote: 17/01/2021 08:02 Kako su fini ovi migranti

Znaci ono u blazuju sto se radi je prosirenje kampa. Kao sto se u videu kaze. Nije da nismo znali ali eto sad imamo potvrdu.
NediM17

#22050 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by NediM17 »

Friške ti ove informacije, decembar 2019. :-)
Locked