Sta svabe znaju,svako normalan ako nezna moze googlati sta znaci rijec legalno i ilegalnoSigma90 wrote: ↑16/01/2021 17:16 https://www.bundesregierung.de/breg-de/ ... pa--317168
I svabe ih nazivaju ILEGALNI migranti. Interesantno...
Sad kad chloe i vrbas nasrnu na bundesregierung.
Ima merkelovca da se naslusa svacega.![]()
Ilegalni migranti u BiH
- spreca
#22001 Re: Ilegalni migranti u BiH
-
moonca
#22002 Re: Ilegalni migranti u BiH
Odredjenim organima. vjerujem - novinarima..
Last edited by moonca on 16/01/2021 17:30, edited 1 time in total.
-
vrbas1979
#22003 Re: Ilegalni migranti u BiH
spreca wrote: ↑16/01/2021 17:03Ti i slicni tebi sirite neistine jer vam je to licni interes i znamo dobro kome pripadate ,i u BiH se svi usli NELEGALNO,ako je ulazak u BiH preko neke ledine legalan po zakonu onda si u pravu ali ti i dalje prodajes muda pod bubrege,niko nije protiv da se im pomogne a li ne na nacin kako to oni rade i kako se ponasaju,nece se po njemackoj setati kao po Bihacu ,jer u njemackoj svako radi svoj posao po zakonuvrbas1979 wrote: ↑16/01/2021 16:32Sve gore napisano je istina, imaš stotine svjedočenja, gomilu medijskih izvještaja, sam sam se uvjerio x puta. A i sam se možeš uvjeriti u Bihaću za jedan dan ili pitaj koga god želiš od tamo. Zabranjeno izdavanje smještaja, zabranjen prevoz, prisilno premještanje na Lipu.spreca wrote: ↑16/01/2021 15:57
Do kada ces ti siriti lazi i dezinformacije,jel ih neko prisiljava da borave ovdje,neka iskazu zelju da se vrate kuci ,organizovat cemo avio karte ,u nasoj zemlji se nalaze nelegalno i narusili su sve moguce zakone za ulazak u nasu zemlju itd. ali dok je vas koji ih podsticete na radnje koje rade oni ce se smrzavati,ali ovo je neciji program koji ce jednog dana izaci na vidjelo a predstavljaju i opasnost po bezbjednost drzave.
Dalje, i još važnije - ti ljudi ne borave nelegalno u BiH.
Nikome ja ne pripadam niti imam ikakve koristi od migracija. Pogotovo nemam ništa od od međunarodnih i nevladinih organizacija koje snose najviše krivice za izuzetno loše stanje u kojima žive migranti i izbjeglice. A to dodatno opterećuje i stvara probleme lokalnom stanovništvu.
Hajde malo sa razumijevanjem čitaj, pa ćeš vidjeti da nikakvih neistina tu nema.
Jer, jedno je prelazak granice (što ti spominješ), a sasvim drugo boravak u zemlji (što sam ja spominjao).
Ja sam napisao da je njihov boravak u BiH trenutno legalan, a ti si otišao na drugu temu.
-
Sigma90
#22004 Re: Ilegalni migranti u BiH
Svi smo mi glupi. Samo nidzara ahmetadevic i njene forumaske pristalice su pametni.spreca wrote: ↑16/01/2021 17:18Sta svabe znaju,svako normalan ako nezna moze googlati sta znaci rijec legalno i ilegalnoSigma90 wrote: ↑16/01/2021 17:16 https://www.bundesregierung.de/breg-de/ ... pa--317168
- spreca
#22005 Re: Ilegalni migranti u BiH
Sredstva masovnog iformisanja imaju pravo i sve javne institucije su im duzne odgovoriti na njihova pisana pitanja koje upute e mailom na njihovu adresu,pa ovaj smo zakon bar prepisivali od vas amerikanaca i zapadnih demoSrata,daj ba monca citaj i sta drugo osim foruma i zute stampe
- spreca
#22006 Re: Ilegalni migranti u BiH
Mislim da i Nidzara pise ovdje na forumuSigma90 wrote: ↑16/01/2021 17:31Svi smo mi glupi. Samo nidzara ahmetadevic i njene forumaske pristalice su pametni.spreca wrote: ↑16/01/2021 17:18Sta svabe znaju,svako normalan ako nezna moze googlati sta znaci rijec legalno i ilegalnoSigma90 wrote: ↑16/01/2021 17:16 https://www.bundesregierung.de/breg-de/ ... pa--317168
![]()
-
Sigma90
#22007 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ali pogledajte malo ove likove sto podrzavaju migice i zive od donacija koje stizu iz svabije, austrije, svicarske itd.
Sve sami neradnici, prljavi likovi za koje je tusiranje strana rijec. Ko fol studenti, do 30 godine nemaju radnog dana, ni eura uplacenog poreza u drzavi gdje zive. Ali su najglasniji da treba poreze bacati na ilegalce. I stanlo ista prica „flüchtlinge willkommen“, „wir haben platz“. A ni eura nisu dali za ilegalce.
Sve sami neradnici, prljavi likovi za koje je tusiranje strana rijec. Ko fol studenti, do 30 godine nemaju radnog dana, ni eura uplacenog poreza u drzavi gdje zive. Ali su najglasniji da treba poreze bacati na ilegalce. I stanlo ista prica „flüchtlinge willkommen“, „wir haben platz“. A ni eura nisu dali za ilegalce.
Last edited by Sigma90 on 16/01/2021 17:36, edited 1 time in total.
- Chloe
- Photo mod
#22008 Re: Ilegalni migranti u BiH
Postala sam definiciju migranata i ilegalnih migranata ( razlike izmedju njih) kao i prava ilegalnih migranata, obaveze BiH prema njima koje su regulisane Zakonom o njima i centru za ilegalne migrante.Sigma90 wrote: ↑16/01/2021 17:16 https://www.bundesregierung.de/breg-de/ ... pa--317168
I??? Šta je problem?
-
neko_sa_strane
#22009 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ilegalni prelazak granice u svakoj državi pa i u ovom našem odronu od zemlje krivično je djelo. U državama iz kojih migranti dolaze pucaju na granici prilikom ilegalnih pokušaja prelaska državne granice. Većina migranata dolazi iz zemalja koje nisu zahvaćene ratnim dejstvima te nemaju pravo ni na kakav azil. Ako im je život ugrožen azil se traži u prvoj sigurnoj zemlji a u njihovom slučaju to je Turska i gomila bogatih arapskih zemalja na Bliskom Istoku. Marokancima je Španija preko Gibraltara kao i na teritoriji Maroka gdje se nalaze španske enklave Ceuta i Mellila. Nema šanse da su migranti iz Maroka i Alžira hodali do Turske jer nisu mogli nikako preći egipatsko-izraelsku granicu. Prije da ih je Turska angažovala kao plaćenike na strani ISIL-ovih glavosječa i kada ih je Asad nagazio ostali su bez podrške te su krenuli ka Evropi kao "jadni migranti".
-
moonca
#22010 Re: Ilegalni migranti u BiH
Kao sto sam navela- mogu traziti- dobra volja je da dobiju.... a objaviti ce kad smatraju da je potrebno...spreca wrote: ↑16/01/2021 17:32Sredstva masovnog iformisanja imaju pravo i sve javne institucije su im duzne odgovoriti na njihova pisana pitanja koje upute e mailom na njihovu adresu,pa ovaj smo zakon bar prepisivali od vas amerikanaca i zapadnih demoSrata,daj ba monca citaj i sta drugo osim foruma i zute stampe
Licna misljenja o drugim ucesnicima, zadrzi za sebe....
- spreca
#22011 Re: Ilegalni migranti u BiH
Prvi korak koji su napravili u BiH je bio nelegalan i trebalo ih je sankcionisati,neki dan ti je covjek stavljao zakone ,ali ne vrijedi jer ti si pametniji od zakona i samo ih ti tumacis pravilno a svi mi ostali smo neznalice...kako ti se vise da prosipat shuplju...koliko se ti za njih zastupas toliko nebi ni za rodjenu mater,pokusao bi jednom dva puta i rekao bi ,pa vidis da nedaju hajmo kuci,kreniti za njemacku bez dokumenata i preko polja pa da vidim dokle bi stigaovrbas1979 wrote: ↑16/01/2021 17:26spreca wrote: ↑16/01/2021 17:03Ti i slicni tebi sirite neistine jer vam je to licni interes i znamo dobro kome pripadate ,i u BiH se svi usli NELEGALNO,ako je ulazak u BiH preko neke ledine legalan po zakonu onda si u pravu ali ti i dalje prodajes muda pod bubrege,niko nije protiv da se im pomogne a li ne na nacin kako to oni rade i kako se ponasaju,nece se po njemackoj setati kao po Bihacu ,jer u njemackoj svako radi svoj posao po zakonuvrbas1979 wrote: ↑16/01/2021 16:32
Sve gore napisano je istina, imaš stotine svjedočenja, gomilu medijskih izvještaja, sam sam se uvjerio x puta. A i sam se možeš uvjeriti u Bihaću za jedan dan ili pitaj koga god želiš od tamo. Zabranjeno izdavanje smještaja, zabranjen prevoz, prisilno premještanje na Lipu.
Nikome ja ne pripadam niti imam ikakve koristi od migracija. Pogotovo nemam ništa od od međunarodnih i nevladinih organizacija koje snose najviše krivice za izuzetno loše stanje u kojima žive migranti i izbjeglice. A to dodatno opterećuje i stvara probleme lokalnom stanovništvu.
Hajde malo sa razumijevanjem čitaj, pa ćeš vidjeti da nikakvih neistina tu nema.
Jer, jedno je prelazak granice (što ti spominješ), a sasvim drugo boravak u zemlji (što sam ja spominjao).
Ja sam napisao da je njihov boravak u BiH trenutno legalan, a ti si otišao na drugu temu.
-
Sigma90
#22012 Re: Ilegalni migranti u BiH
- Chloe
- Photo mod
#22013 Re: Ilegalni migranti u BiH
I Zakon o ilegalnim migrantima smo prepisali, doduše od EU, I baš zbog tog zakona nas mogu šamarati, jer ga ne poštujemo.spreca wrote: ↑16/01/2021 17:32Sredstva masovnog iformisanja imaju pravo i sve javne institucije su im duzne odgovoriti na njihova pisana pitanja koje upute e mailom na njihovu adresu,pa ovaj smo zakon bar prepisivali od vas amerikanaca i zapadnih demoSrata,daj ba monca citaj i sta drugo osim foruma i zute stampe
- spreca
#22014 Re: Ilegalni migranti u BiH
Nema ovdje nikakve dobrovolje jer je to zakonska obaveza javih ustanova i organizacija,ali tebi je lakse tvrditi svoje neznanje nego se informisati...eto ti s vrbasom opleti,neda mi se vise ponavljati nekome ko nece da razumije ili da se potrudi da nadje zakone o mas medijimamoonca wrote: ↑16/01/2021 17:38Kao sto sam navela- mogu traziti- dobra volja je da dobiju.... a objaviti ce kad smatraju da je potrebno...spreca wrote: ↑16/01/2021 17:32Sredstva masovnog iformisanja imaju pravo i sve javne institucije su im duzne odgovoriti na njihova pisana pitanja koje upute e mailom na njihovu adresu,pa ovaj smo zakon bar prepisivali od vas amerikanaca i zapadnih demoSrata,daj ba monca citaj i sta drugo osim foruma i zute stampe
Licna misljenja o drugim ucesnicima, zadrzi za sebe....![]()
-
moonca
#22015 Re: Ilegalni migranti u BiH
Sve sto ti tvrdish da je nelegalno, na terenu je bas sve - suprotno.. je legalno i kada ti ososba kaze - 'taj i taj zakon'-- na koji se ti strasno pozivash- onda ga nazivesh placenikom.spreca wrote: ↑16/01/2021 17:43 Nema ovdje nikakve dobrovolje jer je to zakonska obaveza javih ustanova i organizacija,ali tebi je lakse tvrditi svoje neznanje nego se informisati...eto ti s vrbasom opleti,neda mi se vise ponavljati nekome ko nece da razumije ili da se potrudi da nadje zakone o mas medijima
Hajde.. bjezi....
- spreca
#22016 Re: Ilegalni migranti u BiH
Taj zakon o kme ti govoris ne vrijedi u EU a trebao bi ali probaju da nas natjeraju da ga sprovodimo i niko im nece dozvoliti da nas samaraju ,inace zasto clanice te iste EU cak iz ITalije i slovenije preko HR ih love i vracaju u BiH?,prolaze koroz grcku ,Bugarsku i sad jedino BiH treba da ih primi i i da se brine o njima da se ne prehlade, dokle vise ?ta ista demokratska evropa(stara kurva) je 4 godine gledala kako krvarimo i sad opet daj da ovu bjelosvjetsku bagru svalimo za vrat Bosnjacima,e pa nece moci, zato nemoj mi samo EU i njenog merhametlukaChloe wrote: ↑16/01/2021 17:41I Zakon o ilegalnim migrantima smo prepisali, doduše od EU, I baš zbog tog zakona nas mogu šamarati, jer ga ne poštujemo.spreca wrote: ↑16/01/2021 17:32Sredstva masovnog iformisanja imaju pravo i sve javne institucije su im duzne odgovoriti na njihova pisana pitanja koje upute e mailom na njihovu adresu,pa ovaj smo zakon bar prepisivali od vas amerikanaca i zapadnih demoSrata,daj ba monca citaj i sta drugo osim foruma i zute stampe![]()
-
neko_sa_strane
#22017 Re: Ilegalni migranti u BiH
Izraelske metode su najbolje. I njih je impotentna EU kritikovala ali ih oni samo iskuliraju.
-
Sigma90
#22018 Re: Ilegalni migranti u BiH
Koga ta prava zanimaju? EU ne. Migice ne. A BiH se treba kao zakona drzati?Chloe wrote: ↑16/01/2021 17:36Postala sam definiciju migranata i ilegalnih migranata ( razlike izmedju njih) kao i prava ilegalnih migranata, obaveze BiH prema njima koje su regulisane Zakonom o njima i centru za ilegalne migrante.Sigma90 wrote: ↑16/01/2021 17:16 https://www.bundesregierung.de/breg-de/ ... pa--317168
I??? Šta je problem?![]()
![]()
![]()
Kad vam braderi jednog dana odu jel vi humanitarci idete cistiti sumu od smeca i govana kojeg su israli po kladuskim sumama?
-
NediM17
#22019 Re: Ilegalni migranti u BiH
Krajina zemlja kestena, bolje rastu kad se pođubre. 
-
Sigma90
-
moonca
#22021 Re: Ilegalni migranti u BiH
Dobra zemlja i za uzgoj ljesnjaka...

-
meridiyan
#22022 Re: Ilegalni migranti u BiH
Nije tacno da je novac razlog za povratak. Mnogo drugih faktora igra ulogu. Sluzba za poslove sa strancima BiH je nadlezna da pripremi deportaciju migranata.vrbas1979 wrote: ↑16/01/2021 16:34Da znam za gomilu takvih slučajeva. Da se ljudi žele vratiti kući, pokajali su se što su pošli, zaglavili su ovdje i ne vide izlaz. Nemaju novca za povratak.moonca wrote: ↑16/01/2021 16:28
Dobro -jel' ti znash i za jedan slucaj da je migrant -trazio tako sto- da mu se kupi karta -odakle je dosao?
Ciji je program .. po rijecima odgovornih iz EU..je njihov plan i program- i Bosna je tu da zadovoji 'uslov' za buduci moguci ulazak u EU ZAJEDNICU.
Bosna je placena za sve ovo sto cini.. i zar ocekujesh da izbacuje migrante iz iste-![]()
Drzava je duzna da snosi troskove njihovog povratka. Recimo, jedna Njemacka ne moze deportovati oko 400.000 migranata u 20-ak zemalja svijeta ukljucujuci tu i Pakistan, Alzir, Maroko jer te drzave nece da saradjuju i jednostavno NECE da ih prime nazad. Cak 70 odsto tražilaca azila dolazi u Njemačku bez pasoša ili nekog zvaničnog dokumenta pa njemački službenici muku muče da identifikuju tačno iz koje zemlje novopridošlice zaista potiču. Ne mora da bude tacno ali misljenja sam da su i oni koje su BiH vlasti vratile u Pakistan dio onih o kojima je Radoncic pricao da su usli sa vizama nelegalno dijeljenim i da su kao takvi bez problema otputovali nazad.
Iz Ministarstva sigurnosti BiH kazu:
Mislis da ce vlasti (recimo) jednog Pakistana zamajavati se i ici po udaljenim zabitima provjeravati je li to ta osoba koja je u BiH dala podatke o svom identitetu.„Mehanizam njihovog povratka podrazumijeva pouzdano utvrđivanje njihovog identiteta, što uključuje potrebu da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva u našoj zemlji, i u suradnji s Vladama drzava, dobijemo potvrdu njihovog identiteta.
Ima li BiH, jednostavno, pravo strpati osobu bez utvrdjenog identiteta u avion i poslati nekoj drzavi? Mislis da ce ga primiti ta zemlja?
Po kojoj logici i ugovoru.
Imaju li te tvoje osobe uopste identifikaciona dokumenta? Jesu li te osobe uopste registrovane u Sluzbi za poslove sa strancima? Imaju li te tvoje osobe uredno prijavljen zahtjev za azil ili su ILEGALNO na teritoriji druge drzave? Imaju li te tvoje osobe kriminalnu proslost sto bi im stvaralo probleme prilikom utvrdjivanja identiteta?
Najmanji problem su pare!
Nek se vrate kako su i dosli. Znaju put.
p.s. Zato smatram da ce trajni kampovi biti katastrofa po BiH! Ulazit ce nam i sprijeda i sazada!
-
neko_sa_strane
#22023 Re: Ilegalni migranti u BiH
Prvo se grade privremeni kampovi, zatim trajni kampovi a kada shvate da ne mogu u EU a nazad ne žele dobićemo trajna naselja koja će vremenom prerasti u no go zone. Biće veselo ali će biti suviše kasno za ikakvu akciju. I da ne zaboravim dobiće i državljanstvo BiH. Samo se bojim da će u tom slučaju entitetska linija postati tvrđa i nadgledanija kao i granične linije pojedinih kantona. Ne šalim se ni najmanje. Jedino Sarajevo biće Istočno a ovo sadašnje više će ličiti na Kabul i promijeniće naziv u Sarajlabad.
-
meridiyan
#22024 Re: Ilegalni migranti u BiH
Covjece, sve sto pises je neistina! Gomila gluposti. Razmilili su se po Bihacu ko zohari. Privatni smjestaji, napustene kuce, napusteni oprivredni objekti i ima ih vise nego na Lipi.vrbas1979 wrote: ↑16/01/2021 16:32
Sve gore napisano je istina, imaš stotine svjedočenja, gomilu medijskih izvještaja, sam sam se uvjerio x puta. A i sam se možeš uvjeriti u Bihaću za jedan dan ili pitaj koga god želiš od tamo. Zabranjeno izdavanje smještaja, zabranjen prevoz, prisilno premještanje na Lipu.
Cuj, ne borave nelegalno?
-
meridiyan
#22025 Re: Ilegalni migranti u BiH
Ove "nase" ce sa njima. Kako rece onaj "austrijanac" pozeljet ce se iz solidarnosti, opet spavati na otvorenom. Nije krv voda!
Last edited by meridiyan on 16/01/2021 18:47, edited 1 time in total.