Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- spreca
-
DonieBrasco
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#46028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dolazi nam Bajden, Jebat ce nam ma"erGODINA ODLUKE
Nakon Washingtona i Brisel traži ustavne reforme od Bosne i Hercegovine
- Billy The Pljuc
#46029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Simpatični su ovi dječaci i djevojčice iz Brisela, nešto sve kontam sad će ovi na vlasti noge polomiti trčeći da reformišu ustav i državu, iskorijene korupciju i obezbjede fer izbore.
Mislim najlakše i njima i nama je da se igra otvorenih karata i da nas puste da se pokoljemo ovdje jednom za svagda, ovo palamuđenje koje traje decenijama nikad neće dati rezultata a opšti utisak je da ga oni i ne žele.
Da je drugačije zna se kako bi se stvari odvijale, uhvatiš djecu za uho i šibom zavedeš red.
Mislim najlakše i njima i nama je da se igra otvorenih karata i da nas puste da se pokoljemo ovdje jednom za svagda, ovo palamuđenje koje traje decenijama nikad neće dati rezultata a opšti utisak je da ga oni i ne žele.
Da je drugačije zna se kako bi se stvari odvijale, uhvatiš djecu za uho i šibom zavedeš red.
- visuljak
#46030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
DonieBrasco wrote: ↑13/01/2021 14:48 https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-w ... /210113082
Sankcije dajte pa ce biti reformi !
EU birokrate nesto traze.
To ce biti samo mi to necemo docekati.
Zar postoje veci uhljupi od tih EU zvanicnika. Sa njima mozes cipele brisati i jos ce ti se izvinjavati.
...sa Amer!
-
zavrzlama
#46031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Problem EU je sto zele brlog u kapacitetu da kontrolise bosnjake,a da ustav BIH zadovoljava EU standarde..ta kombinacija je nemoguca....
Rjesenje je mnogo jednostavnije...iz zapadne evrope preseliti 3-4 nato baze u BIH i problem rijesen,srbi prave BIH normalnom drzavom..nadat se da za Bidenove vladavine se ovo dogodi..
Rjesenje je mnogo jednostavnije...iz zapadne evrope preseliti 3-4 nato baze u BIH i problem rijesen,srbi prave BIH normalnom drzavom..nadat se da za Bidenove vladavine se ovo dogodi..
-
dzumandzic1
#46032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bosanski problem je lahko rijesiv (problem dejtona). Uzmes citavu BiH i federalizujes u 10ak kantona od kojih ce svaki imati vecinski jedan narod a jedan od tih ce biti neutralan (Sarajevo). Time imate 10 kantonalnih vlada. I onda konacna vlada Federativne Republike BiH sa jednim predsjednikom i 1 premijer. Ko god je nezadovoljan nek ide u neku drugu drzavu.
-
zavrzlama
#46033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Problem je sto je 30 000 srba poginulo da nebude BIH ,a ne radi njihovog politickog i ustavnog polozaja u BIH, a zapad ne zeli podjelom BIH muslimansku drzavu i jaku srbiju/rusiju a srbi u BIH zive u drzavi koju mrze a nemaju snage ni medjunarodne podrske da iznesu dio te drzave u srbiju....dzumandzic1 wrote: ↑13/01/2021 17:22 Bosanski problem je lahko rijesiv (problem dejtona). Uzmes citavu BiH i federalizujes u 10ak kantona od kojih ce svaki imati vecinski jedan narod a jedan od tih ce biti neutralan (Sarajevo). Time imate 10 kantonalnih vlada. I onda konacna vlada Federativne Republike BiH sa jednim predsjednikom i 1 premijer. Ko god je nezadovoljan nek ide u neku drugu drzavu.
Pat pozicija u kojoj sahovski sat radi u korist onih koji vole i podrzavaju BIH..the end.
-
DonieBrasco
#46034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako vecinski narod, opet ce se pojaviti problem nejednaskosti (na milion nacina), znaci opet ce iz jednog naroda šefovati a drugima praviti probleme.dzumandzic1 wrote: ↑13/01/2021 17:22 Bosanski problem je lahko rijesiv (problem dejtona). Uzmes citavu BiH i federalizujes u 10ak kantona od kojih ce svaki imati vecinski jedan narod a jedan od tih ce biti neutralan (Sarajevo). Time imate 10 kantonalnih vlada. I onda konacna vlada Federativne Republike BiH sa jednim predsjednikom i 1 premijer. Ko god je nezadovoljan nek ide u neku drugu drzavu.
-
dzumandzic1
#46035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
3 Bosnjacka, 3 Srpska, 3 Hrvatska i 1 Neutralan. Njihova nadleznost je samo taj kanton. Nemaju moc nad Drzavom i sranjem o vojnoj neutralnosti i tim glupostimaDonieBrasco wrote: ↑13/01/2021 21:09Kako vecinski narod, opet ce se pojaviti problem nejednaskosti (na milion nacina), znaci opet ce iz jednog naroda šefovati a drugima praviti probleme.dzumandzic1 wrote: ↑13/01/2021 17:22 Bosanski problem je lahko rijesiv (problem dejtona). Uzmes citavu BiH i federalizujes u 10ak kantona od kojih ce svaki imati vecinski jedan narod a jedan od tih ce biti neutralan (Sarajevo). Time imate 10 kantonalnih vlada. I onda konacna vlada Federativne Republike BiH sa jednim predsjednikom i 1 premijer. Ko god je nezadovoljan nek ide u neku drugu drzavu.
-
dzumandzic1
#46036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne pita ih niko nista. Nisu ih pitali zele li BiH kada se potpisao dejtonzavrzlama wrote: ↑13/01/2021 20:54Problem je sto je 30 000 srba poginulo da nebude BIH ,a ne radi njihovog politickog i ustavnog polozaja u BIH, a zapad ne zeli podjelom BIH muslimansku drzavu i jaku srbiju/rusiju a srbi u BIH zive u drzavi koju mrze a nemaju snage ni medjunarodne podrske da iznesu dio te drzave u srbiju....dzumandzic1 wrote: ↑13/01/2021 17:22 Bosanski problem je lahko rijesiv (problem dejtona). Uzmes citavu BiH i federalizujes u 10ak kantona od kojih ce svaki imati vecinski jedan narod a jedan od tih ce biti neutralan (Sarajevo). Time imate 10 kantonalnih vlada. I onda konacna vlada Federativne Republike BiH sa jednim predsjednikom i 1 premijer. Ko god je nezadovoljan nek ide u neku drugu drzavu.
Pat pozicija u kojoj sahovski sat radi u korist onih koji vole i podrzavaju BIH..the end.
- visuljak
- visuljak
- bunk
#46039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakvi prenosi hvataju ljude u kantondrzava pokusajima dokazivanja neke moci..
Sta kaze nabavice vakcinu prije Drzave..moj Bosnjo..
Sta kaze nabavice vakcinu prije Drzave..moj Bosnjo..
- Grean
#46040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Grean wrote: ↑14/09/2014 01:52 Post iz 2014
A na skupu u Jajcu proslava godisnjice oslobodjenja u "cast hrvatskim braniteljima", govornici Tudjman, Covic i doveli ratnog zlocinca Daria Kordica da drzi govor.
S kim mi zivimo.
Najzalosnije je da je govor drzao i nacelnik opstine koji je Bosnjak. Ja nas ne mogu shvatiti nikako, da se spustis na taj nivo da ucestvujes u necemu i drzis govore na istom mjestu gdje ucestvuje i katil tvog naroda. Jednostavno nikad se promjeniti necemo pa nam se vjerovatno nista slucajno ne desava.
Ne bi me cudilo da za koju deceniju drze govore i sa Karadzicem i Mladicem.
„Hvala svim vojskama koje su oslobodile Jajce, tipičan bh. grad u kojemu se suživot još izgrađuje“, kazao je Edin Hozan, načelnik Jajca, obraćajući se okupljenima."Sve dok Hrvati u BiH ne postignu ravnopravnost, nijedan Hrvat ne može biti miran gdje god živio"
Uz Čovića i Karamarka burnim pljeskom pozdravljeno je i obraćanje Daria Kordića, koji je u vrijeme akcije 'Maestral' bio predsjednik HDZ-a BiH. Uz brojna stranačka izaslanstva i hrvatske dužnosnike na svim razinama vlasti, na svečanostima u povodu 19. godišnjice oslobođenja Jajca bio je i Ivan Del Vechio, hrvatski veleposlanik u BiH, te izaslanstva hrvatskih gradova Zagreba, Virovitice i Gornjih Bogičevaca.
http://www.vecernji.ba/nasa-je-ustavna- ... ena-960864
Dodje ovaj ko' narucen. Tad nekad 2014 (zar je moguce da je toliko proslo) desio se jedan od jadnijih poteza nazovi bosnjackih predstavnika u vlasti kad je ovaj Hozan odrzao govor u Jajcu na istom skupu na kojem je HDZ ugostio ratnog zlocinca Kordica.Načelnik Jajca odgovorio Konakoviću: U kampanji ste nas poklonili HDZ-u
Reizabrani načelnik Jajca Edin Hozan iz Stranke demokratske akcije (SDA) reagovao je na navod predsjednika Naroda i pravde (NiP) Elmedina Konakovića da će SDA koalirati s Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) u ovom i drugima mjestima, a da se to moglo izbjeći.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nacelni ... /210115062
Nisam sebi mogao objasniti da mozes biti takav poltron da dozvolis sebi da katila svog naroda i drzave ugostis u gradu u kojem si gradonacelnik i jos odrzis govor.
Ako heroji i ljudi sa obrazom zasluzuju temu definitivno je zasluzuju i prodane duse ili oni koji iz raznoraznih razloga u datom momentu nisu postupili kako treba a nije mali broj takvih, na zalost.
-
meridiyan
#46041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zbog neusvajanja državnog zakona o gasu i loše kvalitete goriva: Evropska energetska zajednica uvela sankcije Bosni i Hercegovini
Odluka o sankcijama BiH donesena je u krajem prošle godine, a Evropska energetska zajednica je njen sadržaj objavila u četvrtak. Ranije je, podsjećamo, bilo nekoliko upozorenja da bi, zbog kršenja međunarodnih pravila, BiH mogla biti kažnjena.
Od svih zemalja, članica Energetske zajednice, samo u BiH se, kada su u pitanu naftni derivati, može još uvijek koristiti Euro 3, dok je evropski standard Euro 5. Donošenje odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva sprječavaju uvozni naftaški lobiji iz oba entiteta, jer na taj način na tržište mogu plasirati goriva koja u sebi imaju znatno veće količine sumpora. Godinama se u ladicama Vijeća ministara BiH nalazi nacrt odluke koja reguliše ovu problematiku i koja nalaže smanjenje sumpora na najviše 1 posto, ali Vijeće ministara do sada je nije usvojilo.
Drugi razlog zbog kojih su uvedene sankcije BiH je to što nije usvojen državni zakon o regulatoru električne energije i prirodnog gasa, prenosu i tržištu električne energije. Naime, od 2017. godine je u proceduri taj zakon, ali je prošli saziv Vijeća ministara entitetima poslao različite materijale, tako da nije došlo do usaglašavanja. Prema tom zakonu, planirano je da se nadležnost za pitanja gasa prebaci na Državnu regulatornu komisiju za električnu energiju DERK. Međutim, kadrovi iz Republike Srpske na državnom novou trenutno blokiraju usvajanje tog zakona. Prema informacijama Istrage, usvajanje tog zakona traži i MMF i to je jedan od preduslova za novu tranšu BiH.
“Tačno je da su uvedene sankcije Bosni i Hercegovioni i ta država neće sudjelovati u donošenju odluka o pitanjima budžeta Evropske energetske zajednice i izvršenja budžeta u razdoblju od dvije godine, osim ako u međuvremenu otkloni predmetne povrede”, kazao je Kopač.
- Billy The Pljuc
#46042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jebu ovi i ne vade, jebem i njih i EU i njihove "reforme" i "makrofinansijsku pomoć":
https://www.klix.ba/biznis/sporazum-o-2 ... /210116020
-
dzumandzic1
#46043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E sad jednu stvar ne kontam. Da li ce BiH morati sprovoditi reforme ili je EU to ignorisala?Billy The Pljuc wrote: ↑16/01/2021 10:08 Jebu ovi i ne vade, jebem i njih i EU i njihove "reforme" i "makrofinansijsku pomoć":
- Billy The Pljuc
#46044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja koliko sam skontao ova lova dolazi bez ikakvih uslova osim onih koji idu za kredite, nikakve grandiozne reforme zauzvrat se ne očekuju.dzumandzic1 wrote: ↑16/01/2021 13:46E sad jednu stvar ne kontam. Da li ce BiH morati sprovoditi reforme ili je EU to ignorisala?Billy The Pljuc wrote: ↑16/01/2021 10:08 Jebu ovi i ne vade, jebem i njih i EU i njihove "reforme" i "makrofinansijsku pomoć":
-
dzumandzic1
#46045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
EU jos jednom pokazala svoju nesposobnost a BiH svoju korupcijuBilly The Pljuc wrote: ↑16/01/2021 15:39Ja koliko sam skontao ova lova dolazi bez ikakvih uslova osim onih koji idu za kredite, nikakve grandiozne reforme zauzvrat se ne očekuju.dzumandzic1 wrote: ↑16/01/2021 13:46E sad jednu stvar ne kontam. Da li ce BiH morati sprovoditi reforme ili je EU to ignorisala?Billy The Pljuc wrote: ↑16/01/2021 10:08 Jebu ovi i ne vade, jebem i njih i EU i njihove "reforme" i "makrofinansijsku pomoć":
- Billy The Pljuc
#46046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je to otprilike, daju im lovu da podmire silne plate uhljeba na svim nivoima vlasti, kupe malo sitne buranije da izbjegnu socijalne nemire i tako opet ukrug do novog zaduživanja.dzumandzic1 wrote: ↑16/01/2021 16:10EU jos jednom pokazala svoju nesposobnost a BiH svoju korupcijuBilly The Pljuc wrote: ↑16/01/2021 15:39Ja koliko sam skontao ova lova dolazi bez ikakvih uslova osim onih koji idu za kredite, nikakve grandiozne reforme zauzvrat se ne očekuju.dzumandzic1 wrote: ↑16/01/2021 13:46
E sad jednu stvar ne kontam. Da li ce BiH morati sprovoditi reforme ili je EU to ignorisala?
-
putokaz1
#46047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Političar dana
Smajo Mandžić
2017 SDA
2018 PDA
2019/2020 SDA
2021 PDA
Smajo Mandžić
2017 SDA
2018 PDA
2019/2020 SDA
2021 PDA
- visuljak
#46048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... rbima.html
Znam da si u penziji ali kad ces krepati da ti se pokenjam na grob.
– Na riječi himne možete računati samo ako Srbima ikada ova zemlja bude išta značila. Ali, to je teško povjerovati. Konačno, za to ste sami zaslužni – poručila je ona
-
united bosnae
#46049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U BiH je stanje zamrznutog ratnog sukoba i svi cekaju pogodan vojno-politicki momenat na svjetskoj sceni da rijese taj sukob u svoju korist. Jasno je da ni jedna od sukobljenih strana u BiH nema resursa da pokrene i u svoju korist sa sigurnoscu zavrsi eventualni oruzani sukob, te se s toga ceka da se na svjetskoj vojno-politickoj karti stvari poslazu u njihovu korist te da se onda krene u "konacno rjesenje".visuljak wrote: ↑02/02/2021 20:17 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... rbima.html
– Na riječi himne možete računati samo ako Srbima ikada ova zemlja bude išta značila. Ali, to je teško povjerovati. Konačno, za to ste sami zaslužni – poručila je ona
Srbi, trenutno ruse sve sto je zajednicko sa ostalim narodima u BiH i cekaju svoj momenat da se i konacno odcijepe. Popuste jedino onda kad im medjunarodna zajednica zavrne ruku ali jako brzo se vrate u prvobitno "rusilacko" stanje cekanja momenta za odcijepljenje
Bosnjaci, trenutno mozda i nemaju jasnu vojno-politicku strategiju ali u svakom slucaju sve manje i manje ulazu u zajednicke institucije. Uzdaju se u demografsku dominaciju i sa nekim povoljnijim rasporedom snaga na svjetskoj sceni nebi se libili da situaciju u BiH vojno rijese - u svoju korist, naravno.
Hrvati, svjesni svoje malobrojnosti pokusavaju da kroz nakaradnu konstutivnost ojacaju svoju poziciju za momenat kada se sudbina BiH bude rjesavala vojnim putem, u sta oni nemaju sumnje da ce se desiti.
U svakom slucaju, misljenja sam da ce se vojni sukob "odmrznuti" kad-tad, i da to sve tri strane potajno prizeljkuju jer su svjesni da jedino tako mogu ostvariti ono sto zele.
- visuljak
#46050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
javljam se dobrovoljno po drugi put
neka bar neko prozivi ili kao covjek ili kao rob.
ovo nije zivot a nazor se ne moze umrijeti. sto bi rekli, ni zivota ni smrti.
neka bar neko prozivi ili kao covjek ili kao rob.
ovo nije zivot a nazor se ne moze umrijeti. sto bi rekli, ni zivota ni smrti.