SDP

costacurta

#64851 Re: SDP

Post by costacurta »

Vrlo brzo novo rukovodstvo Skupštine TK će dati mandat mandataru za sastav nove Vlade TK. Ono što budu prioriteti buduće Vlade TK imat će prohodnost u Skupštini TK˝, kazao je predsjednik Kluba zastupnika PDA-a u Skupštini TK Senad Alić.
Evo imaju Šiljin blagoslov.
:lol:
Sine,
SDA je odron ali PDA je šljam koji se odvalio od ovog odrona i ti ideš u koaliciju sa njima.
Leverage

#64852 Re: SDP

Post by Leverage »

Nisam ni sumnjao da ćeš doć kmečat, čeka se i onaj drugi.

TK će za koji dan konačno dobiti vladu u skladu sa željama građana, a što se tiče Kuke i Šilje oni će, kao što i sam Šiljo kaže, biti protočni bojler nove vlade.

Ovo je prvi put nakon 18+ godina da SDA neće biti dio vlasti na TK, znam da je to za neke njuške velika katastrofa, ali za veliku većinu to je olakšanje.
costacurta

#64853 Re: SDP

Post by costacurta »

Leverage wrote: 15/01/2021 21:37 Nisam ni sumnjao da ćeš doć kmečat, čeka se i onaj drugi.

TK će za koji dan konačno dobiti vladu u skladu sa željama građana, a što se tiče Kuke i Šilje oni će, kao što i sam Šiljo kaže, biti protočni bojler nove vlade.

Ovo je prvi put nakon 18+ godina da SDA neće biti dio vlasti na TK, znam da je to za neke njuške velika katastrofa, ali za veliku većinu to je olakšanje.
Ne nadiru više zombiji iz pravca Banovića ka slobodarskoj Tuzli?
Odjednom više Batin background kao unuka Muhamedaginog nije problem?!
E ljigavci ljigavi.
Leverage

#64854 Re: SDP

Post by Leverage »

Potraži stručnu pomoć.
costacurta

#64855 Re: SDP

Post by costacurta »

Što to?
Nije to lijepo
- DF se trajno pokazao kao nekredibilan partner i sada je više nego ikad jasno i potvrđeno da su sve najave o ujedinjenju ljevice bile blef. SDP BiH više neće razmatrati nikakvu saradnju sa DF-om, jer ih više ne smatramo ni građanskom ni lijevom opcijom, nego najodanijim saradnicima SDA, a samom tim i HDZ-a i SNSD-a. Bit će interesantno vidjeti kako nas obrazloženje čeka kad je u pitanju izborni zakon. Mi u SDP-u ćemo nastaviti svoju principijelnu politiku, daleko od ličnih interesa Bakirovih satelita, navodi se u saopštenju SDP-a 
bunk

#64856 Re: SDP

Post by bunk »

Jel nam to sdp opet dominira kantonom.
Kako je ono završilo zadnji puta?
:lol: :lol:
Leverage

#64857 Re: SDP

Post by Leverage »

costacurta wrote: 15/01/2021 21:58 Što to?
Nije to lijepo
- DF se trajno pokazao kao nekredibilan partner i sada je više nego ikad jasno i potvrđeno da su sve najave o ujedinjenju ljevice bile blef. SDP BiH više neće razmatrati nikakvu saradnju sa DF-om, jer ih više ne smatramo ni građanskom ni lijevom opcijom, nego najodanijim saradnicima SDA, a samom tim i HDZ-a i SNSD-a. Bit će interesantno vidjeti kako nas obrazloženje čeka kad je u pitanju izborni zakon. Mi u SDP-u ćemo nastaviti svoju principijelnu politiku, daleko od ličnih interesa Bakirovih satelita, navodi se u saopštenju SDP-a 
Biće da su neki u DF-u skontali da ih je ljuljan poveo stranputicom pa se vraćaju matici, dok neki drugi (kanton) još ne razumiju šta im se desilo na izborima. Očekujem nastavak fragmentacije ljuljanove stranke sve do potpunog nestanka.

Potraži stručnu pomoć kako bi lakše preživio dolazak SDP-a na velika vrata.
Leverage

#64858 Re: SDP

Post by Leverage »

bunk wrote: 15/01/2021 21:58 Jel nam to sdp opet dominira kantonom.
Valja ti se zdurat koju godinu da vidiš kako će završit ovaj put :D
BHCluster

#64859 Re: SDP

Post by BHCluster »

Koalicija SDA i SDP-a u Bužimu i Ključu. Izdaja? :lol:
costacurta

#64860 Re: SDP

Post by costacurta »

Leverage wrote: 15/01/2021 22:08
Stvarno vjeruješ da se Kadrija može nositi sa Šiljom i ekipom? E jesi smiješan
Kadrija ima kapacitet za katedru ali je kapacitiran za menadžerluk, tanko da tanje ne moze biti.
Već sam pisao koji je njegov domet, doduše možda i griješim, čovjek je istovremeno bio predavač na više katedri na ekonomskom faxu UNTZ i bio dekan na ekonomiji Apeirona Travničkog :mrgreen: , tako da će mu biti pis of kejk biti menaĐer ovoj PDAovskoj seljadiji.
I zašto misliš da su se izmakli ovi iz PDA iz ministarstava tek tako u zamjenu za direktorske pozicije?
Šta misliš kako će biti npr ministru zdravstva da sarađuje sa direktorom UKCa?
Bitnije od svega je da je Slađo električar presjeNik skupštine, napokon. Možda po njegovom receptu zapošljavanja užih članova obitelji riješimo i problem nezaposlenosti. Onako SDPovski, principijelno
Leverage

#64861 Re: SDP

Post by Leverage »

costacurta wrote: 15/01/2021 22:45 Stvarno vjeruješ da se Kadrija može nositi sa Šiljom i ekipom? E jesi smiješan
Kadrija ima kapacitet za katedru ali je kapacitiran za menadžerluk, tanko da tanje ne moze biti.
Već sam pisao koji je njegov domet, doduše možda i griješim, čovjek je istovremeno bio predavač na više katedri na ekonomskom faxu UNTZ i bio dekan na ekonomiji Apeirona Travničkog :mrgreen: , tako da će mu biti pis of kejk biti menaĐer ovoj PDAovskoj seljadiji.
I zašto misliš da su se izmakli ovi iz PDA iz ministarstava tek tako u zamjenu za direktorske pozicije?
Bitnije od svega je da je Slađo električar presjeNik skupštine, napokon. Možda po njegovom receptu zapošljavanja užih članova obitelji riješimo i problem nezaposlenosti. Onako SDPovski, principijelno
Hajde nešto pametno i od tebe.
costacurta

#64862 Re: SDP

Post by costacurta »

Leverage wrote: 15/01/2021 22:53
costacurta wrote: 15/01/2021 22:45 Stvarno vjeruješ da se Kadrija može nositi sa Šiljom i ekipom? E jesi smiješan
Hajde nešto pametno i od tebe.
Ne čitaš pažljivo, bio sam tu ironičan u pogledu moralnih načela i "principijelnosti" budućeg SDPovog mandatara.
Samo još jedan pokazatelj beskurpuloznosti.
Nema tu kvaliteta ni za lijeka.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#64863 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

costacurta wrote: 15/01/2021 22:45
Ali mogu mislit koliko kolektivno grizete muda sto ste poletili za bijedicem u novu stranku misleci da cete lizanjem dupeta sda-ovcima biti dio vlasti. Sad izvisili na sve strane, nema vas vise ni u sdp a ni sa sda :lol:
Vasa ekipa je najsmjesnija ekipa ovih izbora.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#64864 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

Damir niksic vam se u nocnim morama pojavljuje svaku noc :-)
costacurta

#64865 Re: SDP

Post by costacurta »

Kakav bolan Bijedić, ne blamiraj se. On i Jasmin pod ruku,
Već sam više puta pisao kome sam glas dao i zašto, ne da mi se opet.
Ovo na TK je početak kraja SDPa.
Ostaje mi samo nepoznanica zašto su samo godinu i po dana do opštih izbora, u vrijeme kad je ekonomija zemlje na koljenima, kad afere za aferom potresaju vladajuće partije oni odlučili preuzeti TK i to SAMI, bez učešća PDA?! Zar to nije više nego sumnjivo? Region se smije Elzini i Mevlinom Kuki, šprdaju ih svi, na lokalnim izborima nestali ti ulaziš u priču sa ldima koji su presuđeni/osuđeni kriminalci i to povratnici u KD.......
Leverage

#64866 Re: SDP

Post by Leverage »

Nisam za Bijedića ali sam dao glas njegovom kandidatu za gradonačelnika :lol:

Normalno da će ti ostati nepoznanica kad misliš da je SDP isto što i SDA. Uzimamo vlast kad je najgušće i pravimo konkretan rezultat, jedina stvar koja SDP-u može donijeti pobjedu 2022. Nema se više šta čekati.
costacurta

#64867 Re: SDP

Post by costacurta »

Leverage wrote: 15/01/2021 23:51 Nisam za Bijedića ali sam dao glas njegovom kandidatu za gradonačelnika :lol:
Isto ko što pričas da radiš i boriš se protiv SDA a uđeš u koaliciju sa PDA, ili još gore ideš u koaliciju upravo sa njima.
Ili nećemo sa SDA satelitima, pa gle čuda u Tuzli.
Kakva je SDPova filozofija rada pokazali su Aid KIA na Jahorini i Nataša "ne'a problema" Perić na prvoj sjednici.
Kod predsjedavajuće vijeća vokabular ko kod čobana, ko na Hametovoj da radi.
Tu je valjda ta razlika o kojoj pričaš.
Leverage

#64868 Re: SDP

Post by Leverage »

Mislio sam da si ti superiorni moralni puritanac kad ono isti k'o i ja, kakvo razočarenje :lol:
vatrogasac

#64869 Re: SDP

Post by vatrogasac »

Leverage wrote: 15/01/2021 23:51 Uzimamo vlast kad je najgušće i pravimo konkretan rezultat, jedina stvar koja SDP-u može donijeti pobjedu 2022. Nema se više šta čekati.
To je ta moguća pretpostavka da je vlast lakše produžavati kao pozicija nego kao opozicija pa u vlast i sa crnim đavolom samo biti pozicija. Nema se više šta čekati.
Dr Arsla

#64870 Re: SDP

Post by Dr Arsla »

costacurta wrote: 15/01/2021 22:45
Bolje da je i Slađo električar nego Žarko četnik :izet:
putokaz1

#64871 Re: SDP

Post by putokaz1 »

vatrogasac wrote: 16/01/2021 08:07 SDP-u može donijeti pobjedu 2022.
HAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAH ,To dvoje ne ide zajedno SDP i Pobjeda2022
vatrogasac

#64872 Re: SDP

Post by vatrogasac »

putokaz1 wrote: 16/01/2021 08:26
vatrogasac wrote: 16/01/2021 08:07 SDP-u može donijeti pobjedu 2022.
HAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAH ,To dvoje ne ide zajedno SDP i Pobjeda2022
Slažem se jer si pogrešnog citirao. :mrgreen: Ako bi bili sutra izbori opet ne bi imala ni jedna stranka takvu većinu kojom bi se mogla hvaliti, a teško je da će se nešto u našem biračkom tijelu radikalno promijeniti u naredne dvije godine. I ono malo kvalitetnih pojedinaca koji bi se mogli zaokružiti da nešto rade, uguše stranački klubovi i šefovi.
kluz franjo

#64873 Re: SDP

Post by kluz franjo »

Samo da nabrojimo neka od (zlo)djela SDP-a u zadnjih 4-5 godina:

- Otvoreno laganje javnosti i propast zahtjeva za reviziju presude u Hagu
- Otimanje vlasti "sređivanjem" zastupnika i vijećnika
- "Odbrana" vlasti zloupotrebom ustavnih, zakonskih i parlamentarnih procedura
- Zloupotreba OSA-e u svrhu zastrašivanja i ucjene oponenata izvan i unutar stranke
- Brutalna privatizacija najveće zdravstvene ustanove u državi
- Manipulacija izbornim procesima prije izbora, za vrijeme glasanja, u brojanju glasova i poslije izbora
- Otvorena pljačka višemilionskih iznosa za "nabavku" hitne opreme za borbu protiv pandemije
- Stotine miliona akciza za puteve i NIJEDAN novoizgrađeni kilometar u funkciji
- Potpuni gubitak bilo kakve kredibilnosti na diplomatskom polju
- Stotine hiljada građana koji su napustili zemlju i potpuni kolaps upravljanja desetinama hiljada migranata koji ulaze/prolaze kroz BiH
- Katastrofalni rezultati u borbi protiv smrtonosnog virusa
- itd, itd...

Ja stvarno ne znam šta je SDP umislio.
Sa ovakvim rezultatima je zaslužio da nestane sa političke scene, a ne da upravlja nekim procesima.
bunk

#64874 Re: SDP

Post by bunk »

kluz franjo wrote: 16/01/2021 10:18 Samo da nabrojimo neka od (zlo)djela SDP-a u zadnjih 4-5 godina:

- Otvoreno laganje javnosti i propast zahtjeva za reviziju presude u Hagu
- Otimanje vlasti "sređivanjem" zastupnika i vijećnika
- "Odbrana" vlasti zloupotrebom ustavnih, zakonskih i parlamentarnih procedura
- Zloupotreba OSA-e u svrhu zastrašivanja i ucjene oponenata izvan i unutar stranke
- Brutalna privatizacija najveće zdravstvene ustanove u državi
- Manipulacija izbornim procesima prije izbora, za vrijeme glasanja, u brojanju glasova i poslije izbora
- Otvorena pljačka višemilionskih iznosa za "nabavku" hitne opreme za borbu protiv pandemije
- Stotine miliona akciza za puteve i NIJEDAN novoizgrađeni kilometar u funkciji
- Potpuni gubitak bilo kakve kredibilnosti na diplomatskom polju
- Stotine hiljada građana koji su napustili zemlju i potpuni kolaps upravljanja desetinama hiljada migranata koji ulaze/prolaze kroz BiH
- Katastrofalni rezultati u borbi protiv smrtonosnog virusa
- itd, itd...

Ja stvarno ne znam šta je SDP umislio.
Sa ovakvim rezultatima je zaslužio da nestane sa političke scene, a ne da upravlja nekim procesima.
Druze franjo zaboravio si dvije stvari koje ovo gore sisaju za svjetlosnu godinu.
Usvajanje zakona o prebivalistu i neki dan izdaja u Srebrenici.
A da olaksam malo sdpu ,autoputevi su izgradjeni i u fazi dobijanja upotrebnih dozvola a ne kako ti predstavi kao da se nije ni krenulo u izgradnju...
Kredibilnost na diplomatskom polju?
To da si napisao za milodara dodika pa hajd..a u Sarajvo dolazi zamjenik direktora CIA-e kao kod najrodjenijih,a on je bitniji od svih ministara vanjskih poslova nebitno odakle dolazili..
Rezultati u borbi protiv covid 19 ?
Sta bi ti da si apsolutni vladar mogao uraditi bolje u Drzavi u kojoj se 2/3 gradjana sprda s mjerama i masku nosi u dzepu samo da moze rec "imam masku" ,o distanci da ne pricamo da citiram ridjobrdog "Lili,sjeti se Neuma" :mrgreen:, ili skijalista ovih dana.
O kakvoj zluporabu Ustavnih prava je rijec? Jel famozni 4 delegat u pitanju? Ili aludiras na 2013 i sdpovo povlacenje pitanja vitalnog nacionalnog interesa u pokusaju da spasi vlast na Tk koju je rusio njihov novi partner na istom kantonu :mrgreen:
Na koje sredjivanje zastupnika mislis?
U Tuzli mozda neki dan DF ili na Srebrenik opcinko vijece ..?
Revizija presude i famozni sastanak u Vijecnici?
Gdje su svi saznali sve i slozili se da se ide u reviziju a izlaskom iz iste zaboravili sta su culi...
Leverage

#64875 Re: SDP

Post by Leverage »

Da, ljudi bi sigurno bolje živjeli da nije usvojen Zakon o prebivalištu i da Bego nije ukr'o šest glasova :lol: Ipak je to puno važnije od pljačke na respiratorima, kupovine zastupnika, autoputa, demografske katastrofe, krađe na izborima, baš onako šiša ove sve stvari :lol:

Probaj s tim pričom van svoje kuće i ljudi će da te mršnu ko pseto.
Post Reply