USA - Izbori za predsjednika 2020
- saint_mirad
#12201 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Opet se banuje samo jer je neko rekao istinu. 
- Bloo
- Globalna šefica
#12202 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
2 sedmice
Komentarisanje rada moderacije
- drndalo
#12203 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Jah rece covjek kojem je ocito normalno da rulja koja provaljuje u parlament vice slozno : Objesimo... !?spinel_ wrote: ↑15/01/2021 13:26
Naravno - samo banujte i cenzurisite sto vam ne odgovara. 1984 zivi. Vracamo se u mracno doba ne tako davne 1943 godine. 2021 nije nicim zasluzila da nosi taj broj i 21 stoljece. Cak stavise vracamo se nekoliko stotina godina unazad. Jednoumlje, manipulacija, cenzura jednom rijeci okarakterisano kao... mah, kome ja pricam. Uzivajte![]()
To je valjda demokratija, vladavina prava, viseumlje...?
- MorningStar
#12204 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nije nimalo obojena odluka samim stavovima moderatorice
Who runs the world...
- geralt
#12205 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
MorningStar wrote: ↑15/01/2021 14:06Nije nimalo obojena odluka samim stavovima moderatoricedok po drugim temama proljevaju sve od podrzavanja terorista do generalizacija,uvreda itd. Pravda je dolsljedna na "feminizmu" , haj sve to nego se hladno svi - koji su protiv odredjenih stvari ili favoriziraju republikansku politiku redovno predmet uvreda o na ovoj temi.
Who runs the world...![]()

- MorningStar
#12206 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ma naah who cares 

-
ime_kojeg_nema
#12207 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Zeli dokazati ispravnost nekih osnovnih ideja iz narativa americke alternativne desnice ("alt-right"). Ne znam koliko si upucen u cijelu tu pricu ali tema je definitivno presiroka da bi je kvalitetno obradjivali u postu na forumu. Ukratko radi se o razlicitim grupama americke desnice koji nemaju neku zajednicku politicku organizaciju ali imaju neke zajednicke ideje kao odbijanje globalizacije, multikulturalizma, politicke korektnosti itd. Socioloski gledano igraju na kartu osjecaja ugrozenosti koji se javlja kod konzervativnih bijelaca zbog toga sto im pred ocima nestaje svijet kakav su poznavali. Naravno, svijet se uvijek mijenjao kao sto su uvijek postojali i oni koji su u tome vidjeli prijetnju, gubili postojece privilegije itd. da bi onda na osnovu toga interpretirali te promjene na razlicite nacine. Najcesce su to neka crno-bijela tumacenja svijeta kao sto mozes vidjeti i na ovoj temi. S jedne strane su Oni koji su u posjedu Istine a s druge strane Mi koji smo ili u zabludi ("uspavane ovcice") ili Manipulatori itd. U duhu naseg vremena i u skladu sa globalizacijom koju preziru najprisutniji su na drustvenim mrezama i internet forumima, zahvaljujuci kojima su uspjeli stvarno prosiriti svoje vidjenje svijeta. Meni je to nekada bas zanimljivo buduci da na odjeke tih razmisljanja nailazim i kod ljudi koji nemaju veze s njima ili nemaju cak ni pristup internetu, kao recimo kad pricam sa svojim starcima o nekim temama
-
llull
#12208 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Da dva migranta ubiju tvog komsiju nebitno koje nacionalnosti na Marin Dvoru kako bi reagirao ?ime_kojeg_nema wrote: ↑15/01/2021 12:05Horde ustasoidnih crnaca ugrozavaju Srbe u Fladelfiji. Jos kad srbomrzac Biden preuzme vlast. Treba na vrijeme proglasiti proglasiti SAO Pensilvaniju i postavit balvane na ulaze u Filadelfiju.llull wrote: ↑15/01/2021 10:59 https://www.youtube.com/watch?v=1S3SYUH ... phiaPolice
Izgleda ubijen neki student srbin dok je setao psica u Filadelfiji, ubice tamnoputi ali kako stvari stoje ne smije se generalizovati.
Da su na ovom snimku samo zamjenjene uloge, da su dva bijelca ubili tamnoputog momka dok seta psa, sta bi onda bilo ? Rasizam ?
-
The 51st State
#12209 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Realno rasisticki upis, ne podlijezi niskim strastima i odstranimo kukolj iz nasih redova, plight of the just one is ultimate deedMorningStar wrote: ↑15/01/2021 14:06Nije nimalo obojena odluka samim stavovima moderatoricedok po drugim temama proljevaju sve od podrzavanja terorista do generalizacija,uvreda itd. Pravda je dolsljedna na "feminizmu" , haj sve to nego se hladno svi - koji su protiv odredjenih stvari ili favoriziraju republikansku politiku redovno predmet uvreda o na ovoj temi.
- MorningStar
#12210 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Jeste i zasluzeno , medjutim imamo raznih generalizacija,uvreda itd , al to ono , ma nista.The 51st State wrote: ↑15/01/2021 15:40Realno rasisticki upis, ne podlijezi niskim strastima i odstranimo kukolj iz nasih redova, plight of the just one is ultimate deedMorningStar wrote: ↑15/01/2021 14:06Nije nimalo obojena odluka samim stavovima moderatoricedok po drugim temama proljevaju sve od podrzavanja terorista do generalizacija,uvreda itd. Pravda je dolsljedna na "feminizmu" , haj sve to nego se hladno svi - koji su protiv odredjenih stvari ili favoriziraju republikansku politiku redovno predmet uvreda o na ovoj temi.
![]()
-
The 51st State
#12211 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Potpisano sa klikom stipu to.MorningStar wrote: ↑15/01/2021 15:50Jeste i zasluzeno , medjutim imamo raznih generalizacija,uvreda itd , al to ono , ma nista.The 51st State wrote: ↑15/01/2021 15:40Realno rasisticki upis, ne podlijezi niskim strastima i odstranimo kukolj iz nasih redova, plight of the just one is ultimate deedMorningStar wrote: ↑15/01/2021 14:06
Nije nimalo obojena odluka samim stavovima moderatoricedok po drugim temama proljevaju sve od podrzavanja terorista do generalizacija,uvreda itd. Pravda je dolsljedna na "feminizmu" , haj sve to nego se hladno svi - koji su protiv odredjenih stvari ili favoriziraju republikansku politiku redovno predmet uvreda o na ovoj temi.
![]()
![]()
Zipa ovo, juce donald, sutra qanon, a prekosutra sta god im se cefne, znam da ce liibeniri maleni odmah nasrnuti ta ce levat uz poslovicno ignorisanje srzi poruke.
- MorningStar
#12212 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nazalost twitter mi je blokiran tj. Alati za blokiranje oglasa i privacy ne daju 
- muhafuca
#12213 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
The 51st State wrote: ↑15/01/2021 15:55Potpisano sa klikom stipu to.MorningStar wrote: ↑15/01/2021 15:50Jeste i zasluzeno , medjutim imamo raznih generalizacija,uvreda itd , al to ono , ma nista.The 51st State wrote: ↑15/01/2021 15:40
Realno rasisticki upis, ne podlijezi niskim strastima i odstranimo kukolj iz nasih redova, plight of the just one is ultimate deed![]()
![]()
Zipa ovo, juce donald, sutra qanon, a prekosutra sta god im se cefne, znam da ce liibeniri maleni odmah nasrnuti ta ce levat uz poslovicno ignorisanje srzi poruke.![]()
super je ovo
nadat se da ce ovo pokrenuti masovni egzodus ljudi na decentralizovane platforme
jer je to jedino rjesenje protiv bilo kakvog oblika cenzure
bilo sa ljeve strane bilo sa desne strane a i iz centra.
- drndalo
#12214 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pa jebem ti, mi znaci imamo posla sa samim vrhom Republikanstine... Ili je pravilnije reci Trampavstine? Blokirani su: Trump, Qanon i Morning star...MorningStar wrote: ↑15/01/2021 15:56 Nazalost twitter mi je blokiran tj. Alati za blokiranje oglasa i privacy ne daju![]()
We are so not worth it...

- ugly duckling
#12215 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
drndalo wrote: ↑15/01/2021 16:33Pa jebem ti, mi znaci imamo posla sa samim vrhom Republikanstine... Ili je pravilnije reci Trampavstine? Blokirani su: Trump, Qanon i Morning star...MorningStar wrote: ↑15/01/2021 15:56 Nazalost twitter mi je blokiran tj. Alati za blokiranje oglasa i privacy ne daju![]()
We are so not worth it...![]()
![]()
- MorningStar
#12216 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nije mene twiter blokirao nego ja njih tj . Adblock and etcdrndalo wrote: ↑15/01/2021 16:33Pa jebem ti, mi znaci imamo posla sa samim vrhom Republikanstine... Ili je pravilnije reci Trampavstine? Blokirani su: Trump, Qanon i Morning star...MorningStar wrote: ↑15/01/2021 15:56 Nazalost twitter mi je blokiran tj. Alati za blokiranje oglasa i privacy ne daju![]()
We are so not worth it...![]()
![]()
- eltroxin
#12217 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
A gdje je Marin Dvor?llull wrote: ↑15/01/2021 15:38Da dva migranta ubiju tvog komsiju nebitno koje nacionalnosti na Marin Dvoru kako bi reagirao ?ime_kojeg_nema wrote: ↑15/01/2021 12:05Horde ustasoidnih crnaca ugrozavaju Srbe u Fladelfiji. Jos kad srbomrzac Biden preuzme vlast. Treba na vrijeme proglasiti proglasiti SAO Pensilvaniju i postavit balvane na ulaze u Filadelfiju.llull wrote: ↑15/01/2021 10:59 https://www.youtube.com/watch?v=1S3SYUH ... phiaPolice
Izgleda ubijen neki student srbin dok je setao psica u Filadelfiji, ubice tamnoputi ali kako stvari stoje ne smije se generalizovati.
Da su na ovom snimku samo zamjenjene uloge, da su dva bijelca ubili tamnoputog momka dok seta psa, sta bi onda bilo ? Rasizam ?
-
ime_kojeg_nema
#12218 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Mijesas babe i zabe. Odakle ti sada migranti u ovoj prici? U krajnjem slucaju ovo je suprotan primjer gdje je ubijen migrant a ubice su lokalni likovi. A da mi neki migranti ubiju komsiju bio bih revoltiran i trazio da ih se uhvati i kazni po zakonu ali ne bih sve migrante smatrao ubicama. Ubijeno mi je vise i prijatelja i komsija civila od agresorske vojske pa ne generalizujem i ne smatram ih sve ubicama i losim ljudima na osnovu toga. Sto se tice motiva nekog ubistva ne odredjuje boja koze karakter ubistva. Ako su ovi likovi ubili covjeka sto je bijele boje koze onda je to rasizam.llull wrote: ↑15/01/2021 15:38Da dva migranta ubiju tvog komsiju nebitno koje nacionalnosti na Marin Dvoru kako bi reagirao ?ime_kojeg_nema wrote: ↑15/01/2021 12:05Horde ustasoidnih crnaca ugrozavaju Srbe u Fladelfiji. Jos kad srbomrzac Biden preuzme vlast. Treba na vrijeme proglasiti proglasiti SAO Pensilvaniju i postavit balvane na ulaze u Filadelfiju.llull wrote: ↑15/01/2021 10:59 https://www.youtube.com/watch?v=1S3SYUH ... phiaPolice
-
detroit-mercy
#12219 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ne znam koliko se moze nesto pripisati kao ispravnost ali definitivno dva straha ili narativa su obiljezila ove izbore:ime_kojeg_nema wrote: ↑15/01/2021 14:59Zeli dokazati ispravnost nekih osnovnih ideja iz narativa americke alternativne desnice ("alt-right"). Ne znam koliko si upucen u cijelu tu pricu ali tema je definitivno presiroka da bi je kvalitetno obradjivali u postu na forumu. Ukratko radi se o razlicitim grupama americke desnice koji nemaju neku zajednicku politicku organizaciju ali imaju neke zajednicke ideje kao odbijanje globalizacije, multikulturalizma, politicke korektnosti itd. Socioloski gledano igraju na kartu osjecaja ugrozenosti koji se javlja kod konzervativnih bijelaca zbog toga sto im pred ocima nestaje svijet kakav su poznavali. Naravno, svijet se uvijek mijenjao kao sto su uvijek postojali i oni koji su u tome vidjeli prijetnju, gubili postojece privilegije itd. da bi onda na osnovu toga interpretirali te promjene na razlicite nacine. Najcesce su to neka crno-bijela tumacenja svijeta kao sto mozes vidjeti i na ovoj temi. S jedne strane su Oni koji su u posjedu Istine a s druge strane Mi koji smo ili u zabludi ("uspavane ovcice") ili Manipulatori itd. U duhu naseg vremena i u skladu sa globalizacijom koju preziru najprisutniji su na drustvenim mrezama i internet forumima, zahvaljujuci kojima su uspjeli stvarno prosiriti svoje vidjenje svijeta. Meni je to nekada bas zanimljivo buduci da na odjeke tih razmisljanja nailazim i kod ljudi koji nemaju veze s njima ili nemaju cak ni pristup internetu, kao recimo kad pricam sa svojim starcima o nekim temama. Mada jasno mi je da pojednostavljena slika svijeta bazirana na ljudskim strahovima bolje prolazi, narocito u turbulentnim vremenima koja prate ekonomske krize, nego razumijevanje kompleksnosti svijeta i racionalan pristup.
Prvi: koji je veiki izvor energije koju crpi desnica da bijeli covjek u Americi vise ne odlucuje sam o sudbini zemlje
Drugi: ne toliko snazan kao prvi je spoznaja da moc USA kao imperije broj jedan u svijetu slabi i da se radja nova imerija na istoku
- GandalfSivi
#12220 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Prosli izbori prije dva i po mjeseca, brojevi nikada veci. Ali jebiga, tesko je to upratiti, ha?MorningStar wrote: ↑15/01/2021 08:12Zavisi ko i kako broji, mislim da ce sad nakon izbora broj mrtvih od korone da padne naglo a broj mrtvih od ostalih bolesti/komplikacija da porasteThe 51st State wrote: ↑15/01/2021 08:07 Shithole country
5ina svjetskih zrtava u pandemiji je zabiljezeno u usa, nesto je truhlo u drzavo danskoj.![]()
-
detroit-mercy
#12221 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ma bitno je da se piseGandalfSivi wrote: ↑15/01/2021 18:08Prosli izbori prije dva i po mjeseca, brojevi nikada veci. Ali jebiga, tesko je to upratiti, ha?MorningStar wrote: ↑15/01/2021 08:12Zavisi ko i kako broji, mislim da ce sad nakon izbora broj mrtvih od korone da padne naglo a broj mrtvih od ostalih bolesti/komplikacija da porasteThe 51st State wrote: ↑15/01/2021 08:07 Shithole country
5ina svjetskih zrtava u pandemiji je zabiljezeno u usa, nesto je truhlo u drzavo danskoj.![]()
- Ja_Ja
#12222 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Dorsey otvoreno kaze da su se koncentrisali na jedan nalog trenutno i da ce se koncentrisati poslije na mnoge druge koji POTICU na NASILJE.
I onda tipovi poput morningstara i 51st dodju i kazu sad idu na sve nas. Znaci ti otvoreno priznajes da nabuloze koje valjas podsticu na nasilje?! I onda jadikuje okolo sto je banovan ili kako mu je uskracena sloboda pozivanja na nasilje. Nadrealno shvatanje i jos nadrealnije ponasanje. Sve ovo sto se desava i jeste u jednu ruku neka vrsta Orvelizma, samo sto nije ona koju pokusavaju Trumpisti da prikazu. Cak sta vise za mene je ovo vise "Cosicevizam" gdje su ljudi sami sebe ubjedili da su im lazi jedini izlaz i spas, pa onda udaraju po lazima gdje stignu.
I onda tipovi poput morningstara i 51st dodju i kazu sad idu na sve nas. Znaci ti otvoreno priznajes da nabuloze koje valjas podsticu na nasilje?! I onda jadikuje okolo sto je banovan ili kako mu je uskracena sloboda pozivanja na nasilje. Nadrealno shvatanje i jos nadrealnije ponasanje. Sve ovo sto se desava i jeste u jednu ruku neka vrsta Orvelizma, samo sto nije ona koju pokusavaju Trumpisti da prikazu. Cak sta vise za mene je ovo vise "Cosicevizam" gdje su ljudi sami sebe ubjedili da su im lazi jedini izlaz i spas, pa onda udaraju po lazima gdje stignu.
-
smijesni_ste
#12223 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Znam samo da se drugačije pričalo na forumu kada je ubijen Zemir u St. Louis-u prije 6 godina.
Bilo je i svakakvih epiteta upućenih 'black community-u', tada BLM spika nije bila važna očito
Bilo je i svakakvih epiteta upućenih 'black community-u', tada BLM spika nije bila važna očito
- MorningStar
#12224 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ja_Ja wrote: ↑15/01/2021 18:25 Dorsey otvoreno kaze da su se koncentrisali na jedan nalog trenutno i da ce se koncentrisati poslije na mnoge druge koji POTICU na NASILJE.
A onda dodamo jednu pararelu srbi-trump-cetnici
- Ja_Ja
#12225 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ma nea' sta. Odgovor ti je pravi LuciferskiMorningStar wrote: ↑15/01/2021 18:44Ja_Ja wrote: ↑15/01/2021 18:25 Dorsey otvoreno kaze da su se koncentrisali na jedan nalog trenutno i da ce se koncentrisati poslije na mnoge druge koji POTICU na NASILJE.
I onda tipovi poput morningstara i 51st dodju i kazu sad idu na sve nas. Znaci ti otvoreno priznajes da nabuloze koje valjas podsticu na nasilje?! I onda jadikuje okolo sto je banovan ili kako mu je uskracena sloboda pozivanja na nasilje. Nadrealno shvatanje i jos nadrealnije ponasanje. Sve ovo sto se desava i jeste u jednu ruku neka vrsta Orvelizma, samo sto nije ona koju pokusavaju Trumpisti da prikazu. Cak sta vise za mene je ovo vise "Cosicevizam" gdje su ljudi sami sebe ubjedili da su im lazi jedini izlaz i spas, pa onda udaraju po lazima gdje stignu.![]()
![]()
![]()
![]()
A onda dodamo jednu pararelu srbi-trump-cetnici![]()