Ti si bas izgubljen u vremenu i prostoru
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- Lao Ce
#5927 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Norveška povezuje 13 smrtnih slučajeva sa neželjenim efektima vakcine Pfizer
https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/ ... rurmt4WuYo
- Lao Ce
-
daddy-kool
#5929 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑15/01/2021 12:01Na plati, sa normom, od prvog dana - check ?daddy-kool wrote: ↑15/01/2021 09:51 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /210115016
Izrael predstavio imunitetni pasoš, dobit će ga osobe koje su primile drugu dozu vakcine
Izrael - check.
Vakcinacija - check.
Zeleni pasoš - check.
Kontrola slobode kretanja - check.
Oporavljeni pacijenti koji nisu vakcinisani ne ispunjavaju uslove za dobijanje ovog imunitenog pasoša - check.
Hajmo sad, ovo je za teoriju (ili "teoriju") zavjere.
10 mjeseci ne popustas, nerealno.

- red evil
#5930 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa otpočetka se znalo. Hem nema sporta, hem nema kafana, hem nema ljubavnica, hem moraš biti sa ženom, jasno ko dan da su ovaj virus žene izmislile.
https://zimo.dnevnik.hr/clanak/velika-s ... 36018.html
-
Mogy87
#5931 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
red evil wrote: ↑15/01/2021 16:05 Pa otpočetka se znalo. Hem nema sporta, hem nema kafana, hem nema ljubavnica, hem moraš biti sa ženom, jasno ko dan da su ovaj virus žene izmislile.![]()
-
daddy-kool
#5932 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
I ja mislim da neće biti ograničenja zbog neprimanja vakcine, ovo može biti interesantno turističkim zemljama u ovoj tekućoj godini, ali i to je upitno. Djecu niko ne spominje u kontekstu vakcinisanja, a oni su odličan rezervoar svih korona virusa, gdje su njima pasoši?Lao Ce wrote: ↑15/01/2021 11:35 Nema ništa od ovih nekih stvari kojima se prijeti ljudima poput nemogućnosti putovanja i drugih društvenih ograničenja. To su samo prijetnje koje služe da tjeraju ljude da se vakcinišu. Svi ti novinski natpisi o ovome i onome koje dolaze sa svih strana imaju isti cilj - uplašiti ljude, a ljudi su ionako strašljivi jer da niisu ne bi im se mogla prodati priča o korona virusu i tom 'strašnom' nevidljivom neprijatelju. Tako da će i strašenje sa ograničenjima u stvarnom životu uticati na jedan broj ljudi da se vakciniše.
'Ja', izgubiću posao', 'Neću moći na more', 'Neću moći u WC...'
Kada budu vakcine svima dostupne da oni koji žele imaju priliku da se vakcinišu, sva ograničenja će biti ukinuta.
- Industrialyzer
#5933 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ako bi Luc dobio neku kaznu, bilo bi da ga cenzurisu i da on jedini govori istinu. Da nekoga drugog kazne, onda bi bila zasluga, tako nekako jel de?
A nesto kontam, ove rasprave bi uzivo mnogo krace trajale, kad nema google-a da nadjes nesto. Tanki ste sa google-om pri ruci, mogu misliti bez njega, bjez'te noge .......
Imam jednog druga, voli tako po fb podrzavati teorije zavjere, i sjeli na kafu, dotakli se te teme, auu ubi propuh
- Sanjarko
#5934 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Propuh postoji. Primjer istog otvaraju prozore izmedzu stubista nekog odjela iznad psihijatrijskog odjela KB ZE i hodnika tog odjela gdje su pusaci i ubi propuh. Ziva istina. Valjda cirkulacija zraka, sta li vec.Industrialyzer wrote: ↑15/01/2021 16:36
Ako bi Luc dobio neku kaznu, bilo bi da ga cenzurisu i da on jedini govori istinu. Da nekoga drugog kazne, onda bi bila zasluga, tako nekako jel de?![]()
A nesto kontam, ove rasprave bi uzivo mnogo krace trajale, kad nema google-a da nadjes nesto. Tanki ste sa google-om pri ruci, mogu misliti bez njega, bjez'te noge .......![]()
Imam jednog druga, voli tako po fb podrzavati teorije zavjere, i sjeli na kafu, dotakli se te teme, auu ubi propuh![]()
Diraj sve CTe, al nemoj propuh.
-
splinter
#5935 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kolega, slažem s ovim zapažanjem 100%red evil wrote: ↑15/01/2021 16:05 Pa otpočetka se znalo. Hem nema sporta, hem nema kafana, hem nema ljubavnica, hem moraš biti sa ženom, jasno ko dan da su ovaj virus žene izmislile.![]()
- Industrialyzer
#5936 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
@Sanjarko
Ok
Ok
- vaučer
#5937 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Odgovorio sam ti ja gore šta je pretjerivanje.
Stidi se.
- Sanjarko
#5938 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ma ja onako. Diraj sve zavjere i teorije istih al nemoj propuh.
- Industrialyzer
#5939 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
-
daddy-kool
#5940 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ja cijenim ako neko ima alternativna objašnjenja za razne fenomene, to zna pokazivati širinu u razmišljanju, sposobnost da se povežu dostupne informacije na novi i neobičan način. Nažalost, na ovoj temi ima vrlo malo originalnog promišljanja, a i ovo što ima uglavnom je logički nekonzistentno, ignoriše veliki dio dostupnih informacija, osjeti se nedostatak u svakom smislu. Obično se krene od par dostupnih činjenica i onda brzo pređe u svijet priča i bajki koje više nije moguće testirati ili provjeriti.Industrialyzer wrote: ↑15/01/2021 16:36
Imam jednog druga, voli tako po fb podrzavati teorije zavjere, i sjeli na kafu, dotakli se te teme, auu ubi propuh![]()
-
daddy-kool
#5941 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
red evil wrote: ↑15/01/2021 16:05 Pa otpočetka se znalo. Hem nema sporta, hem nema kafana, hem nema ljubavnica, hem moraš biti sa ženom, jasno ko dan da su ovaj virus žene izmislile.![]()
- Industrialyzer
#5942 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
daddy-kool wrote: ↑15/01/2021 18:06Ja cijenim ako neko ima alternativna objašnjenja za razne fenomene, to zna pokazivati širinu u razmišljanju, sposobnost da se povežu dostupne informacije na novi i neobičan način. Nažalost, na ovoj temi ima vrlo malo originalnog promišljanja, a i ovo što ima uglavnom je logički nekonzistentno, ignoriše veliki dio dostupnih informacija, osjeti se nedostatak u svakom smislu. Obično se krene od par dostupnih činjenica i onda brzo pređe u svijet priča i bajki koje više nije moguće testirati ili provjeriti.Industrialyzer wrote: ↑15/01/2021 16:36
Apsolutno se slazem
Ovdje samo lijepe linkove, pa ti pobijaj te neke nadrealne hipoteze
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#5943 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kvota 1.05 na vijesti iz Izraela.....
- Dozer
#5944 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jbg, ne mogu se ovi danas porediti s Mengeleom & Co. Ipak ne ide ...
Mnogi danasnji ce vjerovatno u narednom periodu izgubiti dobar dio kredibiliteta, ali ipak nisu ni blizu Hicine raje...
- Dozer
#5945 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ako se sjecate, odavno sam spominjao rasterecenje penzionih fondova, kao i da cemo u roku 6 mjeseci vidjeti koliko ce tih starijih i vakcinisanih biti zivi.meridiyan wrote: ↑15/01/2021 15:26 Kako ovo protumaciti?![]()
Da se nisu cjepili jos bi zivjeli neko izvjesno vrijeme je jedino validno objasnjenje. Mislim, po dosadasnjoj praksi da unatoc brojnih drugih bolesti smrt je nastupila ili ubrzana zarazom Covid-19.
Eto saznao sam i da vecina osoba preko 80 godina su jos u punoj snazi i imaju jak imunitet. Ovih 23 ocito nisu bile spremne istrcati maraton.U Norveškoj su preminule 23 osobe nakon primanja cjepiva Pfizer – BioNTech, u svom izvješću navodi norveška Agencija za lijekove.
Kako se navodi u izvješću, svi smrtni slučajevi zabilježeni su kod osoba starijih od 80 godina i sa slabijim imunitetom te se zbog toga krenulo u izmjenu protokola za cijepljenje starijih osoba, donosi see.news.![]()
'bem te zivote!
“Ti slučaji ne trebaju izazivati nikakvu uzbunu jer je jasno kako cjepivo nosi određenu stopu rizika kada su u pitanju starije osobe sa slabijim imunutetom”, izjavio je predstavnik norveške Agencije Steinar Madsen
A rekao sam i da se nista od toga nece podvoditi pod smrti od cakcine, nego od avih drugih razloga, tj. oboljenja koja su imali.
Ovo sad kako umiru nakon vakcinacije, meni lici na ciljano aktiviranje imunoloskog sistema za koji se zna da je kod njih slabiji, a sto onda dovede do toga da ih ubije pretjerana reakcija istog.
Nisam strucan, ima ovdje strucnijih, pa neka pojasne da li je ovo moguce.... Ranije se tvrdilo da je pretjerana reakcija imunoloskog sistema odgovorna za mnoge smrti, pa eto... ne vidim zasto to isto ne bi bilo moguce i sad kod starijih, ali sad uzrokovano vakcinom kojoj cilj i jeste kreiranje jaceg imunoloskog odgovora...
- zubi
-
adsubzero
- Lao Ce
#5950 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Da ne idemo u neke rasprave, ali samo bih dodao da ratovi ne prestaju sa prestankom oružanih borbi. Čovječanstvo je dobrim dijelom u nekim konstantnim ratovima u kojima učestvuje i nauka dobrim dijelom. Nisu političari napravili atomsku bombu, niti avione, viruse itd. Brojni njemački naučnici su prebjegli u USA i samo zamijenili dresove. Duboka država i taj vojni-tehnološki kompleks je dobrim dijelom nastao i uspio zahvaljujući naučnicima. Takvi i sada postoje, samo što ne znamo za njih. Ovaj plandemija i projekat je zlo tolikih razmjera da bi se mnogima trebalo suditi da postoji pravda i pravedan svijet. Možda bude nekada.