Radio cijeli dan normalno, iza ponoci prekid i nema ga medju mrezama. Ne kontam.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#75351 Re: BHTelecom All About
Zna li neko, zasto doolazi do prekida wi-fi konekcije na FritzBox-u tek tako?
Radio cijeli dan normalno, iza ponoci prekid i nema ga medju mrezama. Ne kontam.
- irac300
#75352 Re: BHTelecom All About
Iskoristih ja ovu Hit akciju. Sve sam rijesio na 1444. Rece mi operater kada dodje monter sa dodatnim stb uredjajem, potpisat' cu tj. produziti ugovor. Jos jednom pohvale za ovu akciju. 
-
zippoo87
#75353 Re: BHTelecom All About
Treba mi pomoc oko ovog novog portala
Gdje se preko portala podnosi zahtjev za uvodjenje moja tv...ne mogu nigdje naci...je li se doda u korpu ili ?
Takodjer...gledam ove moja tv pakete i prvo sam mislio uzeti moja tv net 2 sa hd kanalima ali vidim da je upload samo 2 Mbps...a moja tv net 4 ima upload od 8 Mbps...a HD paket odvojeno kosta 5 KM...pa pitanje je mogu li uzeti moja tv net 4 + doplatiti za hd paket ...cijena dodje ista
Gdje se preko portala podnosi zahtjev za uvodjenje moja tv...ne mogu nigdje naci...je li se doda u korpu ili ?
Takodjer...gledam ove moja tv pakete i prvo sam mislio uzeti moja tv net 2 sa hd kanalima ali vidim da je upload samo 2 Mbps...a moja tv net 4 ima upload od 8 Mbps...a HD paket odvojeno kosta 5 KM...pa pitanje je mogu li uzeti moja tv net 4 + doplatiti za hd paket ...cijena dodje ista
- dend
#75354 Re: BHTelecom All About
Samo dodaj u korpu i idi na "kupi" pa prati uputstva.
- dend
-
kakaljin
#75356 Re: BHTelecom All About
Da u korpu zahtjev.zippoo87 wrote: ↑15/01/2021 13:00 Treba mi pomoc oko ovog novog portala
Mozes dodatno HD paket uzeti
-
allem_77
- irac300
#75358 Re: BHTelecom All About
-
zippoo87
#75359 Re: BHTelecom All About
Ovo preko webshopa ide malo traljavokakaljin wrote: ↑15/01/2021 13:14Da u korpu zahtjev.zippoo87 wrote: ↑15/01/2021 13:00 Treba mi pomoc oko ovog novog portala
Sada sam probao...mozes samo odabrati osnovni paket...nigdje ne mogu dodati dodatni paket,ne mogu odabrati benefit 2 koji zelim...sma osnovno.
Mozda je ovo tako zato sto sam odabrao novi korisnik...pa sada se to smatra kao zahtjev .
Ne zove mi se 1444,jer je veca sansa da ce se javiti neka osoba sa kojom samo izgubis zivce a ni online ne ide kako treba
Zar nisu mogli dodati sve usluge jednu ispod druge i da ja sebi naklikam sta hocu,ukupan iznos za to sve i zavrsena prica.
- ugly duckling
#75360 Re: BHTelecom All About
produzio ugovor moja tv
narucio stvar iz web shopa
i za 24 sata sve donijeli
za nepovjerovat
tako evo i pohvala
narucio stvar iz web shopa
i za 24 sata sve donijeli
za nepovjerovat
tako evo i pohvala
- ugly duckling
#75361 Re: BHTelecom All About
sad tek vidjeh tvoj postzippoo87 wrote: ↑15/01/2021 14:01Ovo preko webshopa ide malo traljavokakaljin wrote: ↑15/01/2021 13:14Da u korpu zahtjev.zippoo87 wrote: ↑15/01/2021 13:00 Treba mi pomoc oko ovog novog portala
Sada sam probao...mozes samo odabrati osnovni paket...nigdje ne mogu dodati dodatni paket,ne mogu odabrati benefit 2 koji zelim...sma osnovno.
Mozda je ovo tako zato sto sam odabrao novi korisnik...pa sada se to smatra kao zahtjev .
Ne zove mi se 1444,jer je veca sansa da ce se javiti neka osoba sa kojom samo izgubis zivce a ni online ne ide kako treba
Zar nisu mogli dodati sve usluge jednu ispod druge i da ja sebi naklikam sta hocu,ukupan iznos za to sve i zavrsena prica.
ja pokušavao na 1444
isto ko da zoveš sarajevogas ili rad
niko pojma nema
na web shopu završio za minut
samo neka teta me nazvala odmah da još potvrdi
eto
-
zippoo87
#75362 Re: BHTelecom All About
Pa ti si postojeci korisnik a ja bi bio novi...na portalu mozes odabrati samo osnovni paket ,bez ikakvih dodataka i benefita i upisati adreseugly duckling wrote: ↑15/01/2021 14:04sad tek vidjeh tvoj postzippoo87 wrote: ↑15/01/2021 14:01Ovo preko webshopa ide malo traljavo
ja pokušavao na 1444
niko pojma nema
eto
Evo ni pod nacin placanja,ne prihvata ni karticu ni opa...samo zadnja opcija preko racuna a ja inace placam e-racun.
Ovo rjesenje je jako lose i ne rade se ovako webshopovi
Ima li neki nacin gdje da odaberem dodatni paket i benefit i da li ako ja narucim ovo osnovno,mogu promijeniti i dodati sve ono sto mi treba prije konacnog upucivanja zahtjeva ?
- ugly duckling
#75363 Re: BHTelecom All About
e onda poslovnica ko da je 1980
na 1444 uzalud pokušavat
na 1444 uzalud pokušavat
- PajaELdin
#75364 Re: BHTelecom All About
Upravo sam nasao na redit forumu da modem i te kakve veze moze imati, sve i jednu aplikaciju sam deinstalirao i ponovo inst. vratio TV i Box na tvornicke postavke i dalje sve isto, jednostavno chromecast kao da ne postoji, kad hocu da castujem YouTube sa telefona na TV samo baferuje trazi uredjaj i onda na kraju stoji da uredjaj nije pronadjen. Zvao sam i podrsku, oni veze nemaju. Spojili su me i sa tehnickom sluzbom, lik govori samo DA, DA, DA. Pitam ga jeste li imali slicnih iskustava i problema kod drugih korisnika kaze DA, aj kontam brisi mi s ociju veze ti nemas. Upropastise mi opcije koje sam precesto koristio, ne znam gdje da postavim pitanje vise? Hvala tebi u svakom slucaju drug.zippoo87 wrote: ↑14/01/2021 22:38znam tacno na sta mislis i koji ti je problem ali nesto je tu definitivno do tebe i do povezivanja.IamPajaELdin wrote: ↑14/01/2021 21:43Sve je to drug odradjeno, jer ulazim preko YouTube aplikacija i na Boxu i na TV-u. Samo nece putem castinga, ne znam na nekom forumu da pitam koji je vezan za to. Ovi iz Telecoma veze nemaju sta bi mogao biti razlog, mislim ipak to nije mala stvar, imas Smart TV plus Box i da ne mozes castati sa telefona, nego moram svaki put kod sa TV-a ukucavati da bi povezao mobitel. A na aplikacijama na telefonu koje podrzavaju chromcast uopste mi ne stoji ona ikona chromecasta.zippoo87 wrote: ↑14/01/2021 19:38
Meni se cini da se ti nisi konektovao na tv sa novom sifrom i novim internetom...jer kazes da su ti mijenjali i logicno je da tv sada dobija nove podatke.
Dakle,udji u tv,nadji u opcijama gdje je internet ,pa ponovo sceniraj mreze i konektuj se na taj novi wifi .
Isto uradi i na mi boxu...i trebalo bi da ti sve proradi.
pokusaj ponovo sve aplikacije uvezati sa televizorom ,kao i box sa telefonom ...moguce da je neka i caka sa telefonom,da treba dozvoliti neko cudo da bi radilo...jer sada imas mali milion restrikcija na telefonima i sve moras nesto rucno cackati.
Sto se tice brisanja cachea...to radis tako sto na telefonu drzis prst duze na odredjenoj aplikaciji i odes "o aplikaciji" i imas da brises cache,data i ostalo...to znaci da ces sa aplikacije izbrisati login podatke i morati ces se ponovo ulogovati.
pokusaj,ne kosta te nista...ali sam 100% siguran da je nesto do uredjaja i da internet provajder nema veze sa tim nikakve
- dend
#75365 Re: BHTelecom All About
Ti podnesi zahtjev za "osnovni" paket koji želiš. Dodatne TV kanale možeš aktivirati preko STB uređaja preko daljinskog. Nakon što podneseš zahtjev, pozvat će te neko da potvrdi pod kojim benefitom želiš.zippoo87 wrote: ↑15/01/2021 14:13Pa ti si postojeci korisnik a ja bi bio novi...na portalu mozes odabrati samo osnovni paket ,bez ikakvih dodataka i benefita i upisati adreseugly duckling wrote: ↑15/01/2021 14:04sad tek vidjeh tvoj postzippoo87 wrote: ↑15/01/2021 14:01
Ovo preko webshopa ide malo traljavo
ja pokušavao na 1444
niko pojma nema
eto
Evo ni pod nacin placanja,ne prihvata ni karticu ni opa...samo zadnja opcija preko racuna a ja inace placam e-racun.
Ima li neki nacin gdje da odaberem dodatni paket i benefit i da li ako ja narucim ovo osnovno,mogu promijeniti i dodati sve ono sto mi treba prije konacnog upucivanja zahtjeva ?
-
zippoo87
#75366 Re: BHTelecom All About
Zatvorena iz nekog razloga...nema nikog unutra.
Kontam da strajkuju ali opet moraju dolaziti na posao
Cirkus neki teski...u ovoj banana drzavi je sve moguce.
Evo kontam da predjem sa Telemacha ponovo kod ovih i evo nisam ni poceo prelaziti a vec osnovne stvari ne funkcionisu a platili novi sajt milion ipo KM jbte
-
zippoo87
#75367 Re: BHTelecom All About
Hvala dend...ti si pun informacija oko bhtadend wrote: ↑15/01/2021 14:24Ti podnesi zahtjev za "osnovni" paket koji želiš. Dodatne TV kanale možeš aktivirati preko STB uređaja preko daljinskog. Nakon što podneseš zahtjev, pozvat će te neko da potvrdi pod kojim benefitom želiš.zippoo87 wrote: ↑15/01/2021 14:13Pa ti si postojeci korisnik a ja bi bio novi...na portalu mozes odabrati samo osnovni paket ,bez ikakvih dodataka i benefita i upisati adreseugly duckling wrote: ↑15/01/2021 14:04
sad tek vidjeh tvoj post
ja pokušavao na 1444
niko pojma nema
eto
Nego je malo glupo da su napravili webshop a da me opet neko zove na telefon i klika sta zelim...ali dobro,BiH je poznata da pocinje tamo gdje logika prestaje
- ugly duckling
#75368 Re: BHTelecom All About
ne znam gdje sizippoo87 wrote: ↑15/01/2021 14:24Zatvorena iz nekog razloga...nema nikog unutra.
Evo kontam da predjem sa Telemacha ponovo kod ovih i evo nisam ni poceo prelaziti a vec osnovne stvari ne funkcionisu a platili novi sajt milion ipo KM jbte
ja sad prošao kraj ove u dbr
radi ali je red povelik
- dend
#75369 Re: BHTelecom All About
Tuzla i Bihać su u štrajku radi GKU ali bi trebalo to da završi za par danaugly duckling wrote: ↑15/01/2021 14:27ne znam gdje sizippoo87 wrote: ↑15/01/2021 14:24Zatvorena iz nekog razloga...nema nikog unutra.
ja sad prošao kraj ove u dbr
radi ali je red povelik
- dend
#75370 Re: BHTelecom All About
Idalje je najlakse na 1444 pa onda 2, brzo se jave i sve kažeš kako želiš ( ako znaš šta želiš )zippoo87 wrote: ↑15/01/2021 14:25Hvala dend...ti si pun informacija oko bhtadend wrote: ↑15/01/2021 14:24Ti podnesi zahtjev za "osnovni" paket koji želiš. Dodatne TV kanale možeš aktivirati preko STB uređaja preko daljinskog. Nakon što podneseš zahtjev, pozvat će te neko da potvrdi pod kojim benefitom želiš.zippoo87 wrote: ↑15/01/2021 14:13
Pa ti si postojeci korisnik a ja bi bio novi...na portalu mozes odabrati samo osnovni paket ,bez ikakvih dodataka i benefita i upisati adrese
Nego je malo glupo da su napravili webshop a da me opet neko zove na telefon i klika sta zelim...ali dobro,BiH je poznata da pocinje tamo gdje logika prestaje![]()
-
zippoo87
#75371 Re: BHTelecom All About
Pa evo sada znam...mislio sam uzeti moja tv net 2 paket ali vidim da je upload samo 2 Mbps,sto je bas bas premalo ...jedino ako mi mogu pustiti vecu brzinu,ako parica dozvoljava.
Pa sam vidio da paket moja tv net 4 ima bolji upload i kosta jeftinije ali bih uzeo HD paket koji je 5 KM i onda dodje ista cijena kao i ovaj drugi paket
i Uzeo bih benefit 2
E sada imam i jednu nejasnocu vezanu za OPA placanje...recimo sada imam racun u RF banci i uvezan je sa OPA ali sta ako ja prestanem koristiti racun u RF nekada recimo kroz 5-10-15 mjeseci...da li ima to kakve veze...mislim ima vise nacina placanja racuna ali posto bi uzeo u paketu da placam sa OPA i dobio bi jos jedan mjesec nizi racun
Pa sam vidio da paket moja tv net 4 ima bolji upload i kosta jeftinije ali bih uzeo HD paket koji je 5 KM i onda dodje ista cijena kao i ovaj drugi paket
i Uzeo bih benefit 2
E sada imam i jednu nejasnocu vezanu za OPA placanje...recimo sada imam racun u RF banci i uvezan je sa OPA ali sta ako ja prestanem koristiti racun u RF nekada recimo kroz 5-10-15 mjeseci...da li ima to kakve veze...mislim ima vise nacina placanja racuna ali posto bi uzeo u paketu da placam sa OPA i dobio bi jos jedan mjesec nizi racun
- dend
#75372 Re: BHTelecom All About
HD paketi ostaju jos mjesec otključani svim korisnicima ako se dobro sjećam tako da nema potrebe odmah ih aktivirati.zippoo87 wrote: ↑15/01/2021 14:34 Pa evo sada znam...mislio sam uzeti moja tv net 2 paket ali vidim da je upload samo 2 Mbps,sto je bas bas premalo ...jedino ako mi mogu pustiti vecu brzinu,ako parica dozvoljava.
i Uzeo bih benefit 2
To za OPA nisam siguran. Moje mišljenje je da će OPA biti preferiran način plaćanja od strane bhT ali tebe niko neće zaustaviti da ti taj račun zatvoriš ili da plaćaš račune "pješke" po bankama ili preko mobilnih aplikacija. Ionako ćeš aktivirati e-račun tako da će ti na email dolaziti račun odakle možeš dalje ga plaćati.
- ugly duckling
#75373 Re: BHTelecom All About
kažem ti ova što se meni javila pojma nema
isto ko da radi za drugu firmu
na web shopu minut produženje i narucivanje
nije pljuvanje možda dok se operatori uhodaju
web shop
web shop
- dend
#75374 Re: BHTelecom All About
Ja ti tvrdim da ni 90% radnika nije imalo blage veze da će biti novi webshop odnosno nisu obučeni za rad na istom osim možda njih par. Međutim, vremenom će se uhodati, "šćeli" ili neugly duckling wrote: ↑15/01/2021 14:38 kažem ti ova što se meni javila pojma nema
web shop![]()
- ugly duckling
#75375 Re: BHTelecom All About
ma jasnodend wrote: ↑15/01/2021 14:40Ja ti tvrdim da ni 90% radnika nije imalo blage veze da će biti novi webshop odnosno nisu obučeni za rad na istom osim možda njih par. Međutim, vremenom će se uhodati, "šćeli" ili neugly duckling wrote: ↑15/01/2021 14:38 kažem ti ova što se meni javila pojma nema
web shop![]()
i ja to mislim