nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20176 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

prodajem ricers starter pack
ponude u iMboXS

Image
Laplace

#20177 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

azdralovic wrote: 06/01/2021 13:51
Laplace wrote: 06/01/2021 09:34
Juka Jebach wrote: 06/01/2021 09:19 https://crna-hronika.info/ovo-je-beogra ... ece/201908

Nije kod nas, al treba ovu omladinu obuzdati. i u BiH redovno divljaju.
Vozači audija... (opet generalizujem :D )

Juče mi jedan iza svira i mlatara rukama jer nisam na semaforu prošao kroz trepćuće žuto nego sam postepeno usporavao i stao. A to je upravo situacija kad dolazi do sudara: jedan prolazi na trepćuće žuto, drugi krene čim mu se žuto upali i dođe do kontakta. Na bar pola YouTube klipova sa tim sudarima bude bar jedna takva situacija. A zakon kaže da se na žuto može pšreći jedino ako se ne možeš bezbjedno zaustaviti, a ja jesam mogao.
Trepcuce zuto ?
I da, postoji sigurno bar sekunda razmaka kad se tebi upali crveno, prije nego drugoj strani bude zuto
Nedovoljno da pri maloj brzini prođem. Uostalom, zašto proći kroz žuto ako se mogu bezbjedno zaustaviti, a znam da je na tom demaforu interval crvenog kratak. Mislim da nismo ni 15 sekundi čekali na sljedeće zeleno. Ni minutu kasnije smo se priključili koloni čije nje zadnje vozilo prešlo na trepćuće zeleno.

Jesam za to da se ne usporava saobraćaj, ali ne treba bez razloga rizikovati.
vjeshalica

#20178 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vjeshalica »

Juka Jebach wrote: 06/01/2021 09:19 https://crna-hronika.info/ovo-je-beogra ... ece/201908

Juče mi jedan iza svira i mlatara rukama jer nisam na semaforu prošao kroz trepćuće žuto nego sam postepeno usporavao i stao. A to je upravo situacija kad dolazi do sudara: jedan prolazi na trepćuće žuto, drugi krene čim mu se žuto upali i dođe do kontakta. Na bar pola YouTube klipova sa tim sudarima bude bar jedna takva situacija. A zakon kaže da se na žuto može pšreći jedino ako se ne možeš bezbjedno zaustaviti, a ja jesam mogao.
Ako je trepcuce zuto konstantno onda je svima u raskrsnici tako, a inace nema trepcuceg zutog nego zeleno pod uobicajnim okolnostima ;)
Laplace

#20179 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

vjeshalica wrote: 06/01/2021 17:57

Ako je trepcuce zuto konstantno onda je svima u raskrsnici tako, a inace nema trepcuceg zutog nego zeleno pod uobicajnim okolnostima ;)
Ma, nisam baš zagledao da li trepće ili svijetli, vidio sam da se upalilo žuto. Bio sam koncentrisan na bezbjedno zaustavljanje a da mi na displeju ne iskoči poruka "Foond new hardware".
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#20180 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by liaar »

ze bluetooth device is ready to pell
r_faruk

#20181 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by r_faruk »

maxell_sarajevo wrote: 06/01/2021 10:05 Baš me zanima kako bi se prosjecni sarajevski vozač snašao na kružnom toku Slavija u Beogradu :lol:

Image

Ja sam sa bismiletom ulazio u kružni :D
Ja sam prosao bez problema, uopste ga nisam dozivio kao nesto komplikovano. Mada sada kada pogledam izgleda povelik :). Cinjenica je da kada su kruzni ocrtani i kada postoji ispravna i uredna signalizacija, proletis kroz njih bez problema. Mozda nije bilo guzve taj dan, mada je na ulazu u beograd bio krkljanac.... ne znam, stvarno ga nisam dozivio kao sa slike. Tu dole desno sam parkir'o :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#20182 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

r_faruk wrote: 07/01/2021 18:46
maxell_sarajevo wrote: 06/01/2021 10:05 Baš me zanima kako bi se prosjecni sarajevski vozač snašao na kružnom toku Slavija u Beogradu :lol:

Image

Ja sam sa bismiletom ulazio u kružni :D
Ja sam prosao bez problema, uopste ga nisam dozivio kao nesto komplikovano. Mada sada kada pogledam izgleda povelik :). Cinjenica je da kada su kruzni ocrtani i kada postoji ispravna i uredna signalizacija, proletis kroz njih bez problema. Mozda nije bilo guzve taj dan, mada je na ulazu u beograd bio krkljanac.... ne znam, stvarno ga nisam dozivio kao sa slike. Tu dole desno sam parkir'o :D
Ja sam bio tri puta u periodu juni-juli, i prolazio sam tako lako, samo zazmirim i el-fatiha... :mrgreen:
Da napomenem, nije ni blizu bio ovako iscrtan i oznacen...a i mnogo jednostavnije izgleda ovako iz ptičje... :mrgreen:
NediM17

#20183 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Tu se samo оченаш prima, nista fatiha. :run:
Laplace

#20184 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

liaar wrote: 07/01/2021 12:34 ze bluetooth device is ready to pell
Nemam podršku za bluetooth (šteta). Neki dan sam baš porvjerio na tom semaforu (Kobilja glava): trepćuće je zeleno a žuto svijetli, kao i na svakom (logično), ali je interval crvenog tačno 15 sekundi. Za 15 sekundi ne vrijedi rizikovati.

Edit: Prije nekih petnaestak godina mi je kolega u sličnoj situaciji (u Srebreniku) prošao kroz žuto, policajac ga zaustavio i pisao prolazak kroz crveno. Otišao na sud, epilog - platio kaznu i sudske troškove. Drugi je u Visokom isto prošao kroz trepćuće zeleno ili žuto i isto platio kaznu za prolazak kroz crveno (+ vozačke na hlađenje). Nijedan nije mogao da dokaže da nije prošao kroz crveno.
vindfaker

#20185 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vindfaker »

Laplace wrote: 09/01/2021 19:30
Nemam podršku za bluetooth (šteta). Neki dan sam baš porvjerio na tom semaforu (Kobilja glava): trepćuće je zeleno a žuto svijetli, kao i na svakom (logično), ali je interval crvenog tačno 15 sekundi. Za 15 sekundi ne vrijedi rizikovati.

Edit: Prije nekih petnaestak godina mi je kolega u sličnoj situaciji (u Srebreniku) prošao kroz žuto, policajac ga zaustavio i pisao prolazak kroz crveno. Otišao na sud, epilog - platio kaznu i sudske troškove. Drugi je u Visokom isto prošao kroz trepćuće zeleno ili žuto i isto platio kaznu za prolazak kroz crveno (+ vozačke na hlađenje). Nijedan nije mogao da dokaže da nije prošao kroz crveno.
ja se malo prije ove korone vraćao sa autobuske stanice i prošao na crveno (bilo žuto al se upali crveno dok sam prolazio) u 2-3 ujutro i zaustaviše me nisam ih ni vidio... i ništa, kažem mu fino iskreno da sam se nadao da ću proći kroz žuto, a nigdje nikog nema i pustio me :lol:
Laplace

#20186 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

vindfaker wrote: 09/01/2021 20:02
Laplace wrote: 09/01/2021 19:30

ja se malo prije ove korone vraćao sa autobuske stanice i prošao na crveno (bilo žuto al se upali crveno dok sam prolazio) u 2-3 ujutro i zaustaviše me nisam ih ni vidio... i ništa, kažem mu fino iskreno da sam se nadao da ću proći kroz žuto, a nigdje nikog nema i pustio me :lol:
Dobro si prošao (vjerovatno zato što je raskrsnica bila prazna a oni dobre volje, a i priznao si). Kad sam ja neki dan stao, sa obje strane su auta čekali da se uključe. Inače izbjegavam da prolazim kroz žuto ako baš ne moram.
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#20188 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by RagibUzoriti »

Logovan wrote: 11/01/2021 11:48 https://crna-hronika.info/video-nakon-d ... clUX4hKMsc

Eki mangupa, prosipanje neke sile hahah
Ovaj lik sto sjedi nazad prvo se usrao od straha, govori da zakljucaju vrata, kasnije se okurazio pa kao on njih jos naruzi, a prica sam sebi u bradu... 😂 😂 😂 😂
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#20189 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Romeo 80 »

Samo kratak update! BMW e60 poljubio banderu u Kurta Schorka kod autopijace na onom pravcu. Opet nevaljale bandere napadaju iz zasjede :-)
noviclan

#20190 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by noviclan »

Lakija malo pponijelo jebale ga michelinke iz 2011. i to sto nije bio model xdrive
tempuser

#20191 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Jel prešao preko pune, jel bilo znaka? :D
c0de

#20192 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by c0de »

Sto nije bandera pogledala u retrovizor prije nego sto je stala... :lol:
NediM17

#20193 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Naši nazovi "trkaći konji" koji ugrožavaju živote i saobraćaj.
"Doljegli" sa Borika za gazdom. :mrgreen:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konji-u ... /210112121
Optimist

#20194 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimist »

Raskrsnica kod OHR-a i skretanje u Emerika Bluma iz pravca Skenderije.

Tu ima jedan semafor sa samo zelenom lampom i strelicom za lijevo, koji se upali kad se zaustave auta koja idu Zagrebackom. Nema crveno i zuto svjetlo.

Da li cekate da se tu upali zeleno da bi skrenuli lijevo ili skrenete kad procijenite da mozete, ako nema saobracaja iz suprotnog smijera?
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#20195 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Evolution_IV »

cekam zeleno :)
Optimist

#20196 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimist »

Cekam i ja, ali mi neki iza legao na sVirenu jer se moglo skrenuti u jednom momentu, tj nije bilo auta iz suprotnog smijera. Pa ne znam kako se tretira onaj semafor zato sto nema crvenog svjetla.
tomhagen

#20197 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tomhagen »

Optimist wrote: 15/01/2021 13:23 Raskrsnica kod OHR-a i skretanje u Emerika Bluma iz pravca Skenderije.

Tu ima jedan semafor sa samo zelenom lampom i strelicom za lijevo, koji se upali kad se zaustave auta koja idu Zagrebackom. Nema crveno i zuto svjetlo.

Da li cekate da se tu upali zeleno da bi skrenuli lijevo ili skrenete kad procijenite da mozete, ako nema saobracaja iz suprotnog smijera?
Skrenem kad procijenim da mogu, tj nema saobracaja iz suprotnog pravca, kao i u bilo kojoj raskrsnici u kojoj nema semafora. Kontam, kad nema crvenog nista mi ne govori da moram stajati i cekati. Da si prvi put tu i ne znas da postoji zelena strelica, svakako ne bi stajao :) Ako vec neko isprem mene stoji i čeka, sačekam i ja, šta ću, neću čovjeka da pozurujem pa da se usrkleti i pogrešno procijeni one što mu dolaze u susret.
drug_profi

#20198 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Optimist wrote: 15/01/2021 13:35 Cekam i ja, ali mi neki iza legao na sVirenu jer se moglo skrenuti u jednom momentu, tj nije bilo auta iz suprotnog smijera. Pa ne znam kako se tretira onaj semafor zato sto nema crvenog svjetla.
Pa sam ti se odgovor namece. Nema zabrane skretanja ako nema crvenog svjetla.
Optimist

#20199 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimist »

Da znam za ubuduce, da ne cekam zeleno bezveze ako vec imam priliku za skrenuti. :thumbup:
Aequus

#20200 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Aequus »

Optimist wrote: 15/01/2021 13:35 Cekam i ja, ali mi neki iza legao na sVirenu jer se moglo skrenuti u jednom momentu, tj nije bilo auta iz suprotnog smijera. Pa ne znam kako se tretira onaj semafor zato sto nema crvenog svjetla.
Prije pola godine ista situacija, čekao da se upali zeleno, neki dijasporac sa x5-com ja mislim grana rukama iza mene što ne skrenem.. inače vidio sam u više navrata da su ljudi skretali kad nije upaljena strelica.....
Post Reply